Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205632 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #5500 -: Декември 04, 2012, 06:22:30 am »
Ще продължа ли да общувам с X и през следващите няколко месеца? Нали няма да се случи нещо след 21.12, че да бъде прекъснато комуникацията между нас?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5501 -: Декември 04, 2012, 12:44:53 pm »
Благодаря ти много, akruks! Да, същия човек е. Истината е, че други приятели нямам де, затова няма и за кого другиго да питам.  :-[
Въпросът ми този път беше подтикнат от сакралната дата 21.12.2012. А се поуплаших да не би пък на него да му се случи нещо лошо. Иначе в момента нямаме проблеми с общуването, наскоро имаше проблем с нета си и го нямаше за два дена, но в момента всичко е ОК. Иначе е студент в друг град, има си домашни и другия месец изпити ще предстоят. Тяхните му създават проблеми от време на време и предполагам те ще го накарат най-вероятно да прави нещо, което няма да му хареса (както и преди се е случвало).

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5502 -: Декември 04, 2012, 01:29:20 pm »
Ох, дано да е така.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5503 -: Декември 04, 2012, 03:44:26 pm »
Искам да ви попитам, когато въпросът не се отнася до А и Б, а съм питала дали ще се подобри финансовото ми положение в скоро време, самото финансово положение по 7ми дом ли е или си е по 2ри? Четох различни мнения. В тази карта на мен (Венера) ми предстои съвпад с Меркурий (У2) и едновременен секстил с Парс Фортунае, това да ме обнадеждава ли?  :-\ С У7 явно съм имала някакъв досег, ако това е финансовото положение, който на мен ми е неизвестен, не знам какво да разбирам от това. А Венера е почти на ДЦто, партньорство ли да търся, що ли, не разбирам на бизнес ли е това? По 10ти нищо не виждам и не мога да се ориентирам.  :'( Виждам я и Луната с преноса на светлина, макар и със закъснения и спънки, но пак от мен към У2, работа аз тук не виждам, освен от лотарията да спечеля...  :-\

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5504 -: Декември 04, 2012, 03:44:46 pm »
Благодаря ти, akruks!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5505 -: Декември 04, 2012, 05:14:48 pm »
Въпросът е "Ще ми се подобри ли фин положение?" Съвпадът Венера-Меркурий излиза апликиращ, не знам видя ли го, според таблицата. Затова питам. Партньор нямам, пари от такъв също не чакам.  :-\

Преноса на светлина от Луната дава положителен развой на събитията, когато сключва хармонични аспекти с участващите планети.

Не бих казала. По принцип транслацията на светлина работи най-лесно при хармонични аспекти и със затруднения при негативни аспекти, но работи винаги. http://www.astrologyweekly.com/special-horary/translation-of-light.php При Лили е "всеки аспект или съвпад", по-нататък и описание на конкретиката според различните класици, в това число и опозиционни преноси. Но аз не питах за преноса, него го виждам , а и друг път сме обсъждали същите тези автори по този същия въпрос.  :blink:
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 05:25:05 pm от Ronia »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5506 -: Декември 04, 2012, 05:36:55 pm »
По картата на Роня мисля ,че отговорът е НЕ.
Сходящ квадрат м/ у Луна и Мерк - У 2.Венера като естествен сигнификатор на парите е извършила съвпад със Сатурн в 6- финансови трудности и ограничения,може и без работа да си останала или пък да са ограничили плащанията оттам.
Според мен надеждите са ти да получиш пари от парньорство - Венера на К 7 или някаква издръжка на детето- Луна на К 5.
Юпитер е ретро и се отдалечава от К 2 ,това също е забавяне.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5507 -: Декември 04, 2012, 06:48:10 pm »
akruks, табличката отдолу.  ;D И аз се позагледах, но...  ;D

Твоето виждане си е ОК, аз го знам, но за преноса не съм питала, питах за домификацията. Преносът за мен си е по класиците и никакви разлики в аспектите няма, това съм го виждала по моите хорари неведнъж.

Но тъй като това ми е много интересно в хорарната, искам само да уточня, че преносът на светлина не може да носи никаква информация от домове, знаци и т.н. на свързаните планети и не може да придава на информацията знак + или -. Това според класиците, естествено, които аз чета, но тук не за пръв път се обсъжда преноса. Планетата транслатор е просто кабел между два източника. Дали кабелът ще е прав, под ъгъл или усукан се отразява на бързината и качество на връзката, но не може да спре тока. Характерът и управлението на самата планета транслатор е от значение за определяне на човека или нещото, което носи резултата.  :blink: Транслаторът предава информация от точка А до точка Б, пренася я. Пощальон. Може да мине напряко или през два квартала, това не променя крайния резултат. Тъй.  ;D

Всъщност вече си отговорих сама за домификацията.  ;D

Според мен надеждите са ти да получиш пари от парньорство - Венера на К 7 или някаква издръжка на детето- Луна на К 5.

Детето ми няма отношение към въпроса. Нито пък партньорство от каквото и да било естество в така вложения смисъл на банкомат. Ако е бизнес партньорство, то е нещо бъдещо явно.
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 07:04:37 pm от Ronia »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5508 -: Декември 04, 2012, 07:21:05 pm »
Интересно ми е ,като задаваш въпроси и получаваш отговори(айде аз съм далеч от дори посредствените астролози,но имам прекрасни впечатления от знанията и % познаваемост на Акрукс),защо продължаваш на черното да казваш бяло.
Впечатленията ми са от доста време,на само за хорарите,но и за Таро- не ти ли хареса отговорът,докарваш от девет дерета вода само и само да опровергаеш някого.
Ако съм задала искрено въпроса си,положението на Луната и У 1 винаги указват естеството на въпроса,страхове,надежди и т.н.
Като не е детето,ще е нещо по аналогиите на 5,сега дано те устройва .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5509 -: Декември 04, 2012, 07:50:07 pm »
Няма как да е бъдещо, след като Венера е в разходящ секстил с Марс и Плутон, управителите на 7д, затова и написах, че вероятно си имаш някого, но може да си се разминала с него, без да си разбрала, че го имаш  ;D А това с куспидите е относително доколко са точни в картата, според моята табличка Слънцето трябва да е в 8д за зададен въпрос между 14-16ч, а то е в 7д, което прави картата невярна
табличката е на Алфи Лавоа и препоръчва тази проверка на картата преди разглеждане
за сметка на това отхвърля всички останали, наложени правила за нерадикалност: Луна без курс, ранен и късен асцендент, и Сатурн в 7д, като е стигнал до тези изводи след дългогодишна практика в хорарната астрология и е обяснил защо това са митове според него.

Именно, няма партньорство от такова естество, и аз това казвам. Може и да се е разминало, разбира се. А за съвпада, и аз се облещих малко, после се замислих да не се забавил нещо Меркурия, но чак толкоз.  ;D Виж за отхвърленото, аз си оставам традиционалист. Всекиму неговото.

Mims, че четеш избирателно отдавна информира и сама, отговарям ти само от възпитание, за мен дискусията е интересна при наличие на знания, когато се води интелигентен спор, в случая не е така. Не знам ти коя си в хорарната астрология, но Уилям Лили и Бонати знам кои са, че и всички хорарни астролози ги знаят, още не съм срещала някой да ги определя като "кладенци". Уча се от най-добрите, така да се каже. И ми е много смешно като чета адвокатствания по форуми. Ти си следвай каквито искаш правила, но като не ти е вярно тълкуването, какво да ти напиша? Сори. Който иска се учи и от грешките си, който не - не, но това не задължава околните. Да си мислила за другите аналогии на 5ти дом с оглед въпроса. Много ще съм ти благодарна ако ме освободиш перманентно от общуване и от безинтересни разсъждения по повод скромната ми личност. Предварително благодаря.
« Последна редакция: Декември 04, 2012, 08:00:59 pm от Ronia »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5510 -: Декември 04, 2012, 10:12:22 pm »
На персоната от по-горния пост препоръчвам да си чете класиците,докато си чака печалбата от лотарията-все пак стават чудеса по Коледа.
Аз ,понеже съм от простолюдието и не се уча от най -добрите,а от практиката на хората,пишещи и споделящи тук,задавам въпрос:
Ще пътувам ли зад граница в рамките на месец?
Предварително благодаря.

http://prikachi.com/images.php?images/50/5570050E.gif

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5511 -: Декември 04, 2012, 10:43:55 pm »
Ух,че съм разсеяна уфсъ!
Снощи зададох въпроса,направих си нова карта,която изглежда по- зле от тази ;D
С липса на аспект между У1и У9 май ще ми се размине.А дори и да взема Юпитер като У на Риби,явно ще е напролет като тръгне директен.
Еми,здраве да е,поне да не тъна в блажени говежди надежди ;D

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5512 -: Декември 04, 2012, 11:36:14 pm »
Ще възстановим ли кореспонденцията с Х.?

http://prikachi.com/images.php?images/113/5501113n.gif

Мимс, Луната ще завърши секстил с неговия У3, затова мисля, че "да". Чудя се дали късният АС не показва, че вече се е случило при задаването на въпроса, а в дъното на въпроса стои нещо повече и желанието ти е било за друго възстановяване. Късният АС може и да показва, че нещата са извън твой контрол в момента и не можеш да им повлияеш.
Той има интерес към теб, не си му безразлична, тъй като неговият управител Юпитер се намира в знак на твоя управител Меркурий. Но Юпитер е заточен, ретрограден и в 12-тия ти дом - не умее да покаже чувствата си така, както ти би желала. Затова ти си се отдръпнала от него в очакване на промяна в поведението му - твоят управител Меркурий е ретрограден и току-що се е върнал от знак на Юпитер (Стрелец) в знак, където Юпитер няма есенциални достойнства.
Тъкмо излязох от форума,че умирах за сън,реших да си видя пощата и о,чудо,получила съм писмото,за което питах в цитата по - горе.
Моя Меркурий,освен,че вече тръгна правия път,взе ,че се извини преди десетина дни и на Юпитер явно му е минало;D
Благодаря ти още веднъж :wub:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #5513 -: Декември 04, 2012, 11:40:31 pm »
Снощи зададох въпроса,направих си нова карта,която изглежда по- зле от тази ;D
С липса на аспект между У1и У9 май ще ми се размине.А дори и да взема Юпитер като У на Риби,явно ще е напролет като тръгне директен.

а къде е картата, Юпитер е съУправител на риби, а за класиците е управител  :blink:
Картата утре сутрин ще я кача,интересна е.
Лека и мека ! :blink:

« Отговор #5514 -: Декември 05, 2012, 10:05:38 pm »
Добър вечер!
Имам момиче до себе си, от скоро време, но не там е проблема..
в момента аз съм нейният живот,но не знам дали тя е моят ..
в смисъл, че не изпитвам това, което и тя, а в същото време не мога да си тръгна..
та въпросът ми е: С времето нещата ще се променят ли.. да остана или да тръгна е по-добре..

« Отговор #5515 -: Декември 05, 2012, 10:27:03 pm »
акрукс, за съжаление нямам, не мога да си направя :(
« Последна редакция: Декември 05, 2012, 10:39:23 pm от rostislavv »

« Отговор #5516 -: Декември 05, 2012, 10:46:22 pm »
Извинявам се, аз тотално блокирах и изключих.. не съм на себе си нещо..
Севлиево 22:18 пак се извинявам!

« Отговор #5517 -: Декември 05, 2012, 11:15:49 pm »
притесняваш се да не нараниш чувствата на партньорката ти, пред дилема си дали да продължиш с нея, защото не се чувстваш достатъчно влюбен.
Невероятно правилно се изрази!
И все още съм пред тази дилема.. да продължа или да остана временно сам и времето да покаже, дали ще се променят нещата, от моя гледна точка(влюбване)

« Отговор #5518 -: Декември 05, 2012, 11:49:07 pm »
Може да прозвучи тъпо и егоистично, но именно, че не съм от тези мъже я прави така привързана и отдадена..
Благодаря ти за обърнатото внимание и отделено време!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5519 -: Декември 06, 2012, 12:02:28 am »
5д освен децата е творческа работа, любовта, хазарта,а тя в края на коментара към поставения въпрос е написала  "освен от лотарията да спечеля... " - та ето ги надеждите по 5д :blink:
за останалото съм съгласна с теб, когато е зададен въпросът искрено, с чисто от други мисли съзнание,  положението на Луната и У1 показват естеството му
на Либра винаги излизат хорарите, въпреки че ги задава начесто въпросите за една и съща област в живота

Наистина ли? Освен творчество, спорт, хоби? Луната в 4ти, при това У3,У4? Асц в Телец и У на Асц ъглов на К7? Все си мисля, че човек с увереността да гледа чужди карти, би следвало да е малко по-внимателен. Преди да стигнем до Нептун, Уран, Плутон и сие, които редовно служат в последствие (или дори в аванс) и за оправдание съм забелязала.

От много време си мисля дали не е възможно темата да бъде върната към първоначалния си вид, а ти да си направиш своя за "модернистичен подход" към хорарната астрология? Много би било хубаво да си имаш отделна тема. Оставам с надеждата, че ще се случи и тези, които гледаха преди  именно хорарна астрология и познаваемостта им беше ако не 100, то 98%, ще се върнат. Струва ми се се забравя, че това е форум с цел да се учим, а не лично посещение при  астролог. Тук би следвало да се обсъжда и да има обмен на знания, по възможност от проверени източници или с емпиричен гръб. Ако някой държи да мълчи и да слуша, ще може да го прави безпрепятствено в личната ти тема. Не ми отговаряй, моля, не ми се влиза тук вече, не от днес.