Здравейте! Някой ще може ли да погледне картата ми: "Увлечен ли е по друга (по име)?" Асцендентът излезе много ранен, странно, но все пак ще може ли да се каже нещо за отношенията ни, че поведението му ме тревожи. Благодаря.
АС и Луна в много ранен градус. Първото ми предположение би било, че ситуацията не се е оформила, тепърва е започнала да се развива. Неговият управител Меркурий е в разходящ съвпад със Слънцето (негов У3). В конкретния случай би могло да става дума за жена, с която се е запознал съвсем наскоро и е все още рано да се съди дали е увлечен по нея или не. Меркурий е близо до върха на 9-тия му дом. Ако той пътува и често е далеч от теб, това може да е причината за породилите се съмниня у теб - липса на близост, появилата се дистанция помежду ви заради служебните му ангажименти.
Меркурий е изгорен от Слънцето, а с изгорените планети има опасност да не могат да преценят трезво ситуацията, да се заблуждават. Изгорените планети са обезсилени (защото са скрити в светлината на Слънцето) и поради тази причина често са пасивни, не действат така, както се очаква от тях. Така че това, което те тревожи, би могло да бъде липсата на демонстрация на интерес към теб от негова страна в отговор на твоя явен интерес към него, който картата потвърждава.
Меркурий се намира в последния градус на знака. Възможно е да предстои промяна в поведението му. В следващия знак, Водолей, Меркурий ще завърши тригон с твоя управител Юпитер, което би трябвало да означава, че ще подобрите отношенията си. Твоят управител Юпитер е ретрограден, като към края на януари му предстои стационарна фаза и започване на директно движение. Ти също е възможно да премислиш отношенията ви и поведението си към него.
От тази карта оставам с впечатлението, че твоят интерес към него и онова, което ти влагаш в отношенията ви като чувства, е повече от неговия принос. Причината е, че твоят управител Юпитер се намира в знак на неговия управител Меркурий и в 1-вия му дом, докато Меркурий се намира в знак на падение на Юпитер. Меркурий ще напусне този знак, но следващият знак (Водолей) не е знак, в който Юпитер има есенциални достойнства. Той не изглежда доволен от отношенията ви каквито са към момента. Ти пък се измъчваш по него (или от съмненията си), което е възможно също да пречи на развитието на връзката ви. И двамата сте пасивни, прикрити (последното важи повече за него, отколкото за теб).
Луната е екзалтирана по знак, което казват, че е добре за кверента. Предстоят й обаче повече напрегнати аспекти, отколкото хармонични - опозиция със Сатурн (в 12-ти дом) и квадратура с Марс (в 3-тия дом), като помежду им ще завърши тригон с Венера.
Нямам представа каква е била връзката ви преди предполагаемото му увлечение към друга жена, но по тази карта ми се струва, че имате да изяснявате (стари) неща. Надявам се, че опасенията ми, че от самото начало неговият принос към връзката ви е недостатъчен, да се окажат погрешни.