Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207048 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #6460 -: Юни 14, 2013, 12:01:23 pm »
Тя по трон и екзалтация има предвид като че ли

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #6461 -: Юни 14, 2013, 12:21:50 pm »

Момичета, много хубави обяснения по хорара - предполагам, че ще са полезни и другиму...

В случай на пътуване след 9 дни /или в рамките на хорара - май беше до 30 дни от задаване на въпроса - тук не съм сигурна дали е така  :-[/ - ще дам обратно инфо.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6462 -: Юни 14, 2013, 12:37:30 pm »

Toчно :blink:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6463 -: Юни 14, 2013, 01:00:34 pm »

Toчно :blink:
е да де, ама щом се нарича взаимна, трябва да е от един вид-  по трон, по екзалтация или триплицитет

аз съм срещала да отчитат и такава. Дори отчитат и ако едната просто е във фас или терма на другата, а първата е на трон. Но е много слаба взаимна рецепция и не би изиграла някаква роля

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6464 -: Юни 14, 2013, 01:33:46 pm »
по 3д са редовните изпити от сесии
за продължение на обучението имах предвид, когато са били загубени студентстки права и се държи изпит за тяхното възстановяване, например пита се за изпит, от който зависи дали студентът ще продължи следването през следващата година- тогава освен домът, който описва изпита- например 7-ми, ако за 3-ти път държи този изпит, се гледа и 9д- дали ще продължи да следва
Днес разбрах, че редовните университетски изпити може да се гледат и по 9 дом. Вчера зададох въпрос дали един приятел ще си вземе редовния изпит, и единствения аспект, който даваше отговор "да", беше сходящ секстил между Луната У4 и Юпитер У9 за него. Иначе между неговите У1 и У3 нямаше аспект, както и между У1 и Луната, и между У3 и Луната. И въпреки че Юпитер беше изгорен от Слънцето, той си взе изпита днес.  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6465 -: Юни 14, 2013, 01:44:30 pm »
по 3д са редовните изпити от сесии
за продължение на обучението имах предвид, когато са били загубени студентстки права и се държи изпит за тяхното възстановяване, например пита се за изпит, от който зависи дали студентът ще продължи следването през следващата година- тогава освен домът, който описва изпита- например 7-ми, ако за 3-ти път държи този изпит, се гледа и 9д- дали ще продължи да следва
Днес разбрах, че редовните университетски изпити може да се гледат и по 9 дом. Вчера зададох въпрос дали един приятел ще си вземе редовния изпит, и единствения аспект, който даваше отговор "да", беше сходящ секстил между Луната У4 и Юпитер У9 за него. Иначе между неговите У1 и У3 нямаше аспект, както и между У1 и Луната, и между У3 и Луната. И въпреки че Юпитер беше изгорен от Слънцето, той си взе изпита днес.  :blink:

Веско :blink: Ще ме похвалиш ли, че познах :blink: Айде, че умря циганката ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6466 -: Юни 14, 2013, 01:48:40 pm »
Разбира се, че ще те похваля.  :blink: Много ти благодаря за това, че ми помогна да разгледаме хорара и че даде положителен отговор!
Ето и картата. Въпросът е: "Б. ще си вземе ли изпита от редовната сесия?"

« Отговор #6467 -: Юни 14, 2013, 05:43:16 pm »
е да де, ама щом се нарича взаимна, трябва да е от един вид-  по трон, по екзалтация или триплицитет

аз съм срещала да отчитат и такава. Дори отчитат и ако едната просто е във фас или терма на другата, а първата е на трон. Но е много слаба взаимна рецепция и не би изиграла някаква роля
Според древните автори, за да има взаимна рецепция, трябва да е на едно и също ниво. За да има рецепция по трон и екзалтация,триплицитет терма или фас, всяка от планетите трябва да има достойнства в знака на другата.Когато става въпрос за рецепция по триплицитет, фас или терма, задължително трябва да има аспект между планетите.
Рецепция по терма е когато двете планети са във взаимно разменени терми,в които и двете планети биха имали достойнства-така ли? Примерно Сатурн да е в термата на Меркурий,а Меркурий да е в термата на Сатурн. Така ли? Оф съвсем се омотах!  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Нова

• 3491
« Отговор #6468 -: Юни 14, 2013, 06:49:42 pm »
Сега, надявам се да не ви прозвучи налудничаво и прекалено, но днес темата ми е актуална, защото ми връчиха поредната унив. диплома, при защитата, на която "обрах точките". Двама професора поискаха след края на говоренето ми да им стана докторант. Сега, това на мига тогава са думи на вятъра, а и знаем как се печелят тези бройки. Плюс това аз май нямам толкова акъл и фиксаж за сериозен научен труд. Обаче ученето/преподаването като че ли са ми вътрешна стихия и ми се отдават супер резултати, без да полагам особени усилия.

Видях, че сте обсъждали такива въпроси и пуснах хорар: В крайна сметка ще ме поканят ли/ще стана ли докторант?

Или вече са забравили колко ярък елемент съм )))))

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #6469 -: Юни 14, 2013, 06:53:38 pm »
Здравейте,в този хорар, който беше с питане за  успех на теста (част от конкурс за работа), това че управителя на 11 дом (новата работа) е на куспида на 6 дом, който показва крайния резултат от теста би ли могло да означава че в резултат на конкурса ще имам нова работа?! :blink:

« Отговор #6470 -: Юни 14, 2013, 11:00:28 pm »
Не можеш да задаваш повече от един въпрос и въпроси от сорта "Ще бъда ли щастлива" са абсолютно недопустими!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6471 -: Юни 15, 2013, 01:39:14 pm »
Тя да не е обвързана с някой друг? Сатурн като неин управител и то ретрограден, обикновено показва това. На нея вероятно и е много приятно да общува с него, но крие чувствата си от него - неин У5 Меркурий е в знака на неговия сигнификатор, но в негов 12 дом. Той ми изглежда по-прикрит - неговите У3 и У5 са в негов 12 дом, а неговият сигнификатор Луната е в негов 1 дом - може би по-скоро мисли повече за себе си. Макар че ако се разгледат и включените знаци в 1 дом, а в неговия 1 дом е Лъв, то управителя му Слънцето е в неин 5 дом - може би да има някаква скрита симптатия към нея. Между техните У5 няма сходящи аспекти, което говори, че едва ли ще се стигне до връзка между тях, но Луната ще направи секстил с Марс, неин У3 - тя ще продължи да го търси и комуникацията им ще продължи засега.

« Отговор #6472 -: Юни 15, 2013, 03:34:33 pm »
Бихте ли погледнали и моя въпрос?!
Ще замина ли за Германия?
Мъжа ми е там, аз тука с детето, имам и работа и личен живот и не ми се ходи там. А той иска като си уреди добра работа да ходим.
Много благодаря на всички, които ще се включат!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6473 -: Юни 15, 2013, 05:16:36 pm »
Според мен няма да успееш да заминеш засега. Ти си представен от Марс в Близнаци в твоя 8 дом - раздвояваш се и имаш съмнения дали искаш да заминеш. Марс е също и твой У6, настоящата ти работа, и е в сходящ секстил с Уран в 6 дом, твой У4 (настоящия ти дом), което показва, че ще си останеш вкъщи и на старата ти работа. Съпругът ти е представен Венера в Рак в твой 9 дом, което показва, че е в чужбина и вероятно там ще си остане, защото Луната ще направи секстил с Венера. Луната е твой У9 и е направила квадрат с Марс - имала си трудности да заминеш с него преди. Предстои и да направи квадрат с Юпитер (У2) и Слънцето (У10), а освен това Юпитер ще бъде изгорен от Слънцето - възможно е да не успееш да събереш достатъчно пари да заминеш, а заплащането от работата ти може да не ти достигне. Ако разгледаме и Уран като твой съуправител, той е в разходяща опозиция с Венера и в разходящ тригон с Луната У9 - имала си възможност да заминеш с мъжа си, но нещо те е спряло (Плутон е ретро) и сте се разделили.
По принцип Сатурн на асцендента показва негативно развитие на въпроса или да изникне нещо друго, което да те накара да промениш отношението си към въпроса.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6474 -: Юни 15, 2013, 05:37:54 pm »
Вероятно ще заминете- Луната У9 е в сходящ хармоничен аспект с Плутон У1, който е 9д на детето.
Луната не е ли всъщност в разходящ аспект с Плутон?  :unsure:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6475 -: Юни 15, 2013, 06:16:15 pm »
Ясно. Благодаря, akruks!

*

Нова

• 3491
« Отговор #6476 -: Юни 15, 2013, 06:49:14 pm »

Видях, че сте обсъждали такива въпроси и пуснах хорар: В крайна сметка ще ме поканят ли/ще стана ли докторант?

Да- Слънцето У9, което за отсрещната страна е У3 е в сходящ съвпад с Юпитер У1, който е естествен у9- по всичко личи,че мястото ти е в университетските среди- било като студент или преподавател  :blink:
Луната в 9д описва достоверно въпроса, сменила е съвсем скоро знак и предстои дълъг път да измине, а с това и развитието на въпроса да не е от днес за утре при теб, а последния неин аспект е квадрат с Юпитер у1- понеже тя управлява 8д може би няма да си удовлетворена от заплащането в крайна сметка.
:rakeattack: :57: :umnik:

*

Uran

• 6041
« Отговор #6477 -: Юни 16, 2013, 09:27:07 am »
Kaртата е противоречива и не е вярно, че не става дума за "любов"- управителите на третите ви домове са в 5-тите т.е. целта е била търсене на сродна душа- просто не се е получило. ;) :blink: Луната има разходящ тригон с Плутон- нейният управител на 3 дом, което предполага, че е била активна по отношение на комуникацията и не много пълайт заради Плутон. Няма аспекти м/у управителите на третите ви домове т.е. не се очаква интензивна кореспонденция, но пък има един измъчен тригон м/у "вас двамата" т.е. точката не е съвсем сложена. Предстои и секстил на Марс с другия твой управител.
Какво си мисли- не бих могла да отговоря..но Ти си й в 8- ия дом :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #6478 -: Юни 16, 2013, 09:48:37 am »
Да не сте съпернички?
Каква е ролята на 5 дом при вас? Там е заровено кучето- в аналогиите му. Това, че управителят ти е в нейния 8 дом- показва, че си й дразнител. :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #6479 -: Юни 16, 2013, 09:57:38 am »
Да не сте съпернички?
Каква е ролята на 5 дом при вас? Там е заровено кучето- в аналогиите му. Това, че управителят ти е в нейния 8 дом- показва, че си й дразнител. :blink:

Да, скарването беше заради любов и нейното неадекватно и нахално промъкване в връзката ми...затова може би излиза по 5ти дом.
Ясно е, че трябва да се гледа и твоята връзка- всъщност това те интересува, но така както си задала въпроса- управителите ще съвпаднат с нейните. След няколко дни задай въпрос относно твоите отношения, така че да може да се отговори с Да или Не. :blink: