Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1207458 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #6920 -: Август 14, 2013, 04:47:39 pm »
За дислексия не мога да ти кажа дали има, но детето и шестия му дом са представени от Венера в падение. Луната също е в знак на падение и й предстои секстил със сигнификатора на детето. Най-добре е да го заведеш при компетентен специалист, той да изследва случая и да се изкаже. Луната управлява третия дом на детето (към този дом може да бъде отнесен въпросът), управителят на дома е в падение, а в самия дом са разположени Марс в падение и екзалтирал Юпитер - трудно е да се оцени сериозността и дълбочината на проблема. Преди задаване на въпроса Луната е направила тригон с Марс, имат и рецепция - водила ли си го на лекар вече?
« Последна редакция: Август 14, 2013, 04:54:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6921 -: Август 14, 2013, 05:01:41 pm »
За дислексия не мога да ти кажа дали има, но детето и шестия му дом са представени от Венера в падение. Луната също е в знак на падение и й предстои секстил със сигнификатора на детето. Най-добре е да го заведеш при компетентен специалист, той да изследва случая и да се изкаже. Луната управлява третия дом на детето (към този дом може да бъде отнесен въпросът), управителят на дома е в падение, а в самия дом са разположени Марс в падение и екзалтирал Юпитер - трудно е да се оцени сериозността и дълбочината на проблема. Преди задаване на въпроса Луната е направила тригон с Марс, имат и рецепция - водила ли си го на лекар вече?

Благодаря, Лили за отговора. Не, до този момент не съм я водила. Забелязвам от известно време някой неща в поведението й... След като започнах да чета за дислексия намерих много общи неща и започнах да се замислям. Не знам дали възрастта й е подходяща, но ще я заведа при специалист. Зададох въпроса импулсивно.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #6922 -: Август 14, 2013, 05:03:47 pm »

Благодаря, Лили за отговора. Не, до този момент не съм я водила. Забелязвам от известно време някой неща в поведението й... След като започнах да чета за дислексия намерих много общи неща и започнах да се замислям. Не знам дали възрастта й е подходяща, но ще я заведа при специалист. Зададох въпроса импулсивно.
дай 1 карта в натални да видим... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6923 -: Август 14, 2013, 05:09:34 pm »
Тук местата на някои букви са разменени - понякога се случва при бърз машинопис (вместо на - ан, вместо са - ас и т.н.), а при дислексия, доколкото разбрах, става въпрос за неправилно възприемане на някои букви - например, вместо буквата "в" детето може да казва навсякъде "д" и т.н. Но ако му се обърне внимание по-отрано, този проблем може да бъде коригиран. На едната ми колежка малката щерка тръгна в първи клас и още бърка някои буквички, майката постоянно я поправя, но няма диагностицирана дислексия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6924 -: Август 14, 2013, 05:12:13 pm »

Е, ти може и да си внушила, че има проблем.
Тя на колко години е? Доста деца в предучилищна възраст, в подгответо и в първи клас могат да не изговарят някои букви и думи правилно - за това са педагозите и родителите, да ги учат и да им разясняват всичко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #6925 -: Август 14, 2013, 05:15:27 pm »
Вярвам, ако евентуално наистина се окаже това и се хване навреме ще може по-лесно да се справи, както тя, така и ниебез да я упрекваме неоснователно. Не знам доколко е редно да качвам в хорарите наталната й карта, но ще го направя и ако се наложи ще я изтрия. Също така не съм сигурна доколко ще бъде показателна, тъй като тя е осиновена и незнам часът й на раждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6926 -: Август 14, 2013, 05:20:07 pm »
Жалко, че не се знае часът.

Самата тя може да е родена с лечителски способности, особено ако Луната е в Дева, в по-зряла възраст може да се проявят, да избере някоя хуманитарна професия. Може да стане добър социален работник.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #6927 -: Август 14, 2013, 05:42:03 pm »
в никакъв случай не й поставяй диагнози от интернет! но щом имаш съмнения, заведи я на лекар- ако наистина има нещо, да започнете лечение, а ако не- да си разсееш съмненията и да се успокоиш.
иначе дислексията има много форми от най-лека, до най-тежка, не е само бъркане на буквичките.
дори  много хора имат дислексия, но не го знаят. една от леките форми е неспособност да се изразят словесно мисли  пред много хора и да се получава нещо като пелтечене.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #6928 -: Август 14, 2013, 06:36:46 pm »
Здравейте, моля ви за прочит на този хорар - Детето ми има ли дислексия? Може да Ви прозвучи несериозно, но в момента съм притеснена. В търсене съм на повече информация, както и на специалист, който да направи необходимия тест... Благодаря ви
Асцендентът е ранен, луната е в падение-известна нерадикалност, венера-с-р в падение,всичко това може да значи-слабост в аргументите на питащия, тоест тревогата да е излишна, но може и да не е така...луната в скорпион показва, че мнооого си притеснена, но не е белег за най-точен усет за ситацията
Ранните градуси говорят, че историята още не се е развила, предстои тепърва...
Детето е показано от венера, не добре поставена и в 5 му дом-каква е средата с другарчетата, градината, чувства ли се комфортно? Венера ще смени знака  ще застане на трона си, което е добре.
Върхът на 6 дом е в края на кардинален знак, по принцип се тълкува-бързо развитие и пълно оздравяване,  АКО има проблем.
Луната и венера макар и не добре стоящи ще имат секстил-положително развитие по въпроса, а и луна управлява 3 на детето-говор, общуване.
Марс ,управител на 12 дом на детето е в падение в 3, някакви страхове, психологически спирачки да не би да има...
Прави впечатление, скорошен разпадащ конфликт между слънце и луна, ако има напрежение между родителите, децата реагират.
Като че ли скоро няма да посетите лекар.
« Последна редакция: Август 14, 2013, 06:41:06 pm от Enigma »

« Отговор #6929 -: Август 14, 2013, 08:35:06 pm »
Здравейте! Както споменах в една друга тема от форума, за мен тази година е доста натоварваща психически и емоционално. И днес се заформи началото на още една трудност, а именно - възстановяването на студентските ми права. Това, което ми казаха в университета ме отчая донякъде, че изобщо ще се дипломирам като висшист. Та, молбата ми към вас е, ако може да погледнете хорара и да кажете според вас, ще успея ли да възстановя студентските си права?
Да, ще продължиш следването, при наличието на отминал хармоничен аспект между Венера У9 и Сатурн у1 в 9д, а Луната в 9д е извършила съвпад със Сатурн и ще пренесе светлина към Венера У9, като преди това ще извърши съвпад със СЛВ в 9д, което е хубав показател.
Относно приключване на висшето образование се търсят указания в 12д, като 4-ти от 9-ти, а там е ретро Плутон у10, който е във взаимна рецепция със Сатурн У1, у12 и предполагам, когато стане директна планетата, че няма да имаш проблем с успешното дипломиране.

Ах, дано да е така, много ти благодаря! Започнах работа на кофти място, с мисълта да се издържам и същевременно да събера достатъчно пари, за да си приключа най-сетне обучението, а се оказва, че не само може да се наложи да напусна работа, за да си приравня годините, ами и че ще ми трябват доста пари. Двете неща са доста несъвместими. :/
Във финансово отношение ще имаш подкрепа от семейството, най-вече бащата, тъй като Венера У4 е в 8д

А, за подкрепа от бащата вече граничи с невъзможното. По принцип аз му помагам от време на време, а той едва свързва двата края. Той и майка ми живеят разделени. Майка ми се води безработна и се мъчи да си намери работа. С други думи - издържам се сам (както споменах по-горе) и няма на кого да разчитам. От тук идва и опасението ми, че просто няма как да се случат нещата с образованието ми - няма как хем да ходя на работа, хем да ходя и на лекции (на които по принцип съм ходил, но ме карат да присъствам пак), като същевременно ме карат да извадя една екзотична сума от джоба си.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6930 -: Август 14, 2013, 08:40:20 pm »
Ще се  сдобрим ли с Б. да края на седмицата?
Искам да ви питам по моя хорар пак. Това, че между Луната и Сатурн има разлика от 3 градуса, се равнява на 3 единици време, но дни ли са, седмици или може би месеци? В неподвижен знак са, но пък в кардинален дом.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6931 -: Август 15, 2013, 03:48:22 am »
какви седмици и месеци, нали въпросът ти е за до края на седмицата, значи са дни
Да, верно.  :-[ Извинявай много, съвсем се същисах напоследък!

« Отговор #6932 -: Август 15, 2013, 08:35:02 am »
Искрено благодаря на всички за отделенето време и внимание . :blink: Почувствах се по-спокойна и уверена. Открих, че има Институт за детско психично здраве и развитие, като една от дейносттите му е диагностициране на дислексия. Ще отидем за лично успокоение, може страховете да са ми напразни. Благодаря още веднъж. Слънчево и усмихнато лято на всички

« Отговор #6933 -: Август 15, 2013, 01:38:05 pm »
Здравейте.
Въпросът ми е, дали до 2-3 дни ще ми преведат едни пари по сметката (от временна работа) или да ги отпиша. Блгагодаря ви предварително.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #6934 -: Август 15, 2013, 02:42:59 pm »
уайт роуз- ще споделиш ли после- ако получиш по- малко пари от очакваното - искам да проверя нещо- мерси.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #6935 -: Август 15, 2013, 04:16:28 pm »
да, от чужбина.
По-малко, ако има някакви такси. Ще дам ОВ.

« Отговор #6936 -: Август 15, 2013, 04:17:14 pm »
прекалявам с хорарите тези дни, но ще ми го простите:Д

чудя се дали да си кандидатствам магистратурата, заради която записах бакалавър преди 4 години, или да си осигуря едни постоянни доходи от 2-3 места и да се отдам на писането за 1 година (с обещание за вечност, ако може:Д). въпросът е формулиран така: ако кандидатствам тази година, ще ме приемат ли режисура?

позицията на Венера в 12д (и така приятно неаспектирана:Д) прекрасно ме описва. част от мен се страхува да не разочарова една малка редичка от хора, ако не запиша (сега), може би включително и самата себе си - все пак повече от 4 години съм посветила на материята, за да се омастеря. същевременно с това, в момента искам само и единствено да пиша - дори не само художествена литература, пише ми се публицистика, сценарии, проекти за този и онзи, просто така го чувствам. и, естествено, имам нужда да си подредя нещата в главата, за да стигна до стълбичката с приоритети, че в момента не се виждам. та, този хорар няма да спомогне особено за реда в главата ми, но тайно се надявам на чудо:Д

« Отговор #6937 -: Август 15, 2013, 04:35:01 pm »
да, сега видях, че са доста високи таксите за поддръжка, подмяна на картата и теглене от банкомат, за разлика от тези, които предлагат в БГ. Сигурно това ще да е, Зикову.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #6938 -: Август 15, 2013, 06:33:02 pm »
Давам ОВ: С Б. се чухме днес. Истината е, че го предизвиках да ме потърси, чрез един смс. Права се оказа Зара, като каза, че се дразни от някои мои сценарии и глупости. Имахме изяснителен разговор, както каза rossin, и се постарах, както каза akruks, да внимавам какво говоря и мисля, че имаше ефект.  :blink:

« Отговор #6939 -: Август 15, 2013, 06:46:57 pm »
rumpelshtilchen, интересно, днес аз също смятах да пускам хорар да питам, ще ме приемат ли режисура (в НАТФИЗ), но става въпрос за бакалавър ;D .
Според мен хорара ти казва ДА, 9-ти дом е висше образование и там е Юпитер, доста високо издигнат при това. Нека и другите да се изкажат де, но каквото и да казва астрологията, според мен трябва да се пробваш.