Добър ден, студент съм в български университет и ако някой не знае за какво точно ми е въпросът ето малко обяснение. Министерството е отпуснало пари за практики за студенти и ученици към всички ВУЗове и училища. Всяко ВУЗ и у-ще имат определена бройка лимит студенти/ученици. Моят случай е точно такъв. Намерих си място, където да карам практика, дори го намерих още ноември месец, но нямаше места никъде да започна декември, просто всичко е пренаситено, работодателите одобряват, но казват имаме места чак за февруати-март. Съгласих се и си намерих наставник от академията, работодател, но започвам февруари. Обаче нещеш ли няма вече места за студенти, изчерпал се е лимитът...говорих с отдела, който е за тия практики и казаха че ако министерството отпусне, ще карам практика, ако ли не- няма да карам....та ето това е.
Ще карам ли студентска практика? 6.1.2014 11:01
картата :
http://store.picbg.net/pubpic/78/4A/f9b07c4a25a8784a.pngаспектът на луната, опозиция е с point of victory, не мисля че има отношение към хорара
редакция: преди да ме упрекнете как съм искал само да взема парите на министерството....първо, пари се дават и на работодателите, и то на бройка, аз щях да бъда заедно с още 14 човека, т.е. 15 студенти заемат местата за 4-5...аз съм в данъчната администрация в дадения град и реално няма как 15 студенти да вършат някаква работа. Аз имам желание да ходя на тази практика и да науча нещо полезно за мен, понеже това, което се преподава по лекции е суха теория и не всичко, дори повечето няма да ми е от полза. Трябва си реален стаж, реална практика, точно такава, каквато предлага министерстовото. Парите са 480лв, не са малко да, но това са си две семестриални такси, няма кво да се лъжем

.