Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205689 Прегледи
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #7720 -: Януари 11, 2014, 11:37:11 am »
Искам да попитам при Луна без курс как се тълкува отговора?Доколкото си  спомням-няма развитие ситуацията или същата ще има промяна след като луната мие в следващия знак.Така ли е?

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #7721 -: Януари 11, 2014, 06:25:38 pm »
За подарък кое в картата трябва да се гледа? Въпроса е дали ще му хареса подаръка, който съм купила?

Подаръкът е по 5ти дом- в случая сатурн. Гледаме дали на Х., който е управляван от Марс ще му хареса сатурна- няма връзка между двете планети, а луната ще направи опозе със сатуна- няма да му хареса.

Аха, благодаря. И аз мисля, че не му хареса.. пак не уцелих. Питах го дали му харесва, каза че бил хубав  ;D

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #7722 -: Януари 11, 2014, 06:26:56 pm »
За подарък кое в картата трябва да се гледа? Въпроса е дали ще му хареса подаръка, който съм купила?

Подаръкът е по 5ти дом- в случая сатурн. Гледаме дали на Х., който е управляван от Марс ще му хареса сатурна- няма връзка между двете планети, а луната ще направи опозе със сатуна- няма да му хареса.

Аха, благодаря. И аз мисля, че не му хареса.. пак не уцелих. Питах го дали му харесва, каза че бил хубав  ;D
След като вече го подари би ли казала какъв беше подаръка.  :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #7723 -: Януари 11, 2014, 08:17:29 pm »
Мога ли да задам такъв въпрос: "Ще се оправи ли животът ми?" Знам, че е абстрактно. но не знам как да го направя по- конкретен, защото в доста аспекти има нужда от ремонт.

« Отговор #7724 -: Януари 11, 2014, 08:29:21 pm »
Мога ли да задам такъв въпрос: "Ще се оправи ли животът ми?" Знам, че е абстрактно. но не знам как да го направя по- конкретен, защото в доста аспекти има нужда от ремонт.

Определено можеш, според правилата на древните :blink:
Нали се запалих по антична Астрология, разбирам че древните са можели да предсказват живота на даден натив по хорарни карти, но са се спазвали много строги правила при прочита. Това е противно на твърдението на съвременната Астрология, която твърди че хорарите са добра предиктивна техника само за въпроси изискващи бързи решения/отговори, но не е подходяща за предсказване на житейски път.

Все пак дано ти отговорят специалистите по хорарни карти тук във форума.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7725 -: Януари 12, 2014, 08:37:45 am »

Нали се запалих по антична Астрология, разбирам че древните са можели да предсказват живота на даден натив по хорарни карти, но са се спазвали много строги правила при прочита. Това е противно на твърдението на съвременната Астрология, която твърди че хорарите са добра предиктивна техника само за въпроси изискващи бързи решения/отговори, но не е подходяща за предсказване на житейски път.

Хорарни карти..по- скоро се броят за нещо като ивент- чартове- множество от ивен- чартове, които са построявали с много дати и години напред, което пак е КРАТКОСРОЧЕН преглед на даден период на един ивент чарт. Няма начин хорарния въпрос да даде снимка по дадена тема за повече от година - зависи от въпроса разбира се.

При въпроса на Фрея- ще му хареса ли подаръка- и след 1 година да пита въпроса- отношението към подаръка, реакцията в момента на подаряването си се запазва една и съща напред във времето.
Но хорар за взаимоотношения? За продажба на имот? Това са казуси, които търпят непрестанно развитие.

Това, което на Уран мога да препроръчам е да си направи карта с дата и час и да гледа как Луната, У на Ац и Алмутена на картата се отнасят към всеки дом и управител на дом от картата и така да разбере за тендециите на развитие в близко бъдеще.
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7726 -: Януари 12, 2014, 08:42:44 am »
http://store.picbg.net/pubpic/A0/FE/eb3a3351d535a0fe.png

1:30 11.01 Русе
Може ли да излезе нещо повече от приятелство между И. и мен

В близко бъдеще не може.

И само от любопитство питам- без да съм сигурна за това- И. има ли си гадже?

« Отговор #7727 -: Януари 12, 2014, 09:43:19 am »

В близко бъдеще не може.

Здрасти, мерси за отговора. Ами принципно преди имаше и скъсаха, не зннам сега да си е хванала ново - не ми е казвала. Аз се чудех да пускам ли картата тук понеже е 29 градуса асц и питах подобен въпрос, на ккойто асц беше около 20. Да я кача ли и нея карта? Там питах какви чувства има към мен.
Здрасти, мерси че погледна картата. Много се чудех дали някой ще отговори, понеже е 29'' и зададох нов въпрос. Ако искаш погледни го него, там асц не е в последните си градуси. Ето. Тука въпросът ми е "какво чувства към мен".
Значи имаше до към преди няколко месеца гадже и скъсаха, поне по нейните думи заради него. За ново мисля че няма все още.
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 09:49:59 am от ivailo_petrov »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7728 -: Януари 12, 2014, 09:52:17 am »

В близко бъдеще не може.

Здрасти, мерси за отговора. Ами принципно преди имаше и скъсаха, не зннам сега да си е хванала ново - не ми е казвала. Аз се чудех да пускам ли картата тук понеже е 29 градуса асц и питах подобен въпрос, на ккойто асц беше около 20. Да я кача ли и нея карта? Там питах какви чувства има към мен.
Здрасти, мерси че погледна картата. Много се чудех дали някой ще отговори, понеже е 29'' и зададох нов въпрос. Ако искаш погледни го него, там асц не е в последните си градуси. Ето. Тука въпросът ми е "какво чувства към мен".
Значи имаше до към преди няколко месеца гадже и скъсаха, поне по нейните думи заради него. За ново мисля че няма все още.

ами правя опити да тълкувам и нерадикални хорари....не е нужно да се задава нов въпрос за чувствата- вижда се по горния хорар - не виждам специално отношение към теб. Силна емпатия, симпатия, но за повече не виждам шанс- поне към момента.
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 10:02:03 am от zikovu »

« Отговор #7729 -: Януари 12, 2014, 09:59:01 am »

А може ли да попитам занапред да знам ако реша пак някакъв подобен хорар да задавам тя по кой дом се гледа? Аз съм У1, а тя кой ще е и само се търси да има някакъв положителен аспект ли? Или да ми е в някой дом?

Като сте почнали с въпроси за изпитите да попитам и аз :)
Това ще са ми първите изпити (първи курс бакалавър) и знаете как е хаха, та затова въпросът ми е "Как ще ми минат изпитите (добре, зле)? Ще имам ли хубави и удовлетворяващи оценки?"
Ето и картата - http://store.picbg.net/pubpic/8C/A8/9a34047e55838ca8.png
Признавам, не съм отделил много време за четене, имам колеги които четоха повече за първия изпит, но моето оправдание е, че ми е горе-долу позната материя. Не мисля да използвам нечестни средства за повишаване на оценката, само да вметна, че текущите ми контроли по всичко са 6 и надеждите ми са три от изпитите да имам 6, а за четвъртия ще е доста трудно, затова ще съм доволен на 5. Доста високи очаквания, които предпоалгам няма да се припокрият с реалността като че ли :D
Виждам, че АСЦ е на косъм до 27'' :D, все пак може да се отговори според мен.
Щом асцендентът не е минал 27 градуса, не се счита за късен. Това че Венера е ретроградна все още, показва недобрата ти подготовка. Сигнификатор на изпитите е Луната, която ще квадратира Венера - възможно е да не се справиш както си очаквал. Изпитващите са по Марс, възможно е да бъдат на твоя страна, но е нужно да се подготвиш по-добре за удовлетворяващи резултати.
Да дам обратна връзка относно първия ми изпит - писаха ми 5, като видях не бях особено доволен :D. Но като се има предвид, че доста хора имат двойки, добре е като първи изпит 5, ще видим другите 3 изпита.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7730 -: Януари 12, 2014, 10:04:08 am »
да тя е марс- у7 + планети там (без луна), чувствата й и емоционалният й свят са меркурий у11

« Отговор #7731 -: Януари 12, 2014, 10:15:07 am »

Хорарни карти..по- скоро се броят за нещо като ивент- чартове- множество от ивен- чартове, които са построявали с много дати и години напред, което пак е КРАТКОСРОЧЕН преглед на даден период на един ивент чарт. Няма начин хорарния въпрос да даде снимка по дадена тема за повече от година - зависи от въпроса разбира се.

При въпроса на Фрея- ще му хареса ли подаръка- и след 1 година да пита въпроса- отношението към подаръка, реакцията в момента на подаряването си се запазва една и съща напред във времето.
Но хорар за взаимоотношения? За продажба на имот? Това са казуси, които търпят непрестанно развитие.

Това, което на Уран мога да препроръчам е да си направи карта с дата и час и да гледа как Луната, У на Ац и Алмутена на картата се отнасят към всеки дом и управител на дом от картата и така да разбере за тендециите на развитие в близко бъдеще.

Да, аз нали това казах и по-горе-хорарите се считат за КРАТКОСРОЧНИ от СЪВРЕМННИТЕ астролози, според ДРЕВНИТЕ, това не е така и могат да се разглеждат карти включващи "дали някога", даващи възможност за по-голям времеви диапазон.

Друг е въпросът че малцина биха могли да направят достоверен анализ на въпроси, от вида на този зададен от Уран. Зондаг например, даже прогресира хорарите. Ето тук, достоверна информация по Уилям Лили за хорари, с примери в които той прави дългосрочни прогнози: http://www.skyscript.co.uk/horary.html.

И още от форума на скайскрипт: " The time of the question is almost always represented by the applications within or without orb in the current signs (a sign change for a planet represents a delay in time because the hoped for time elapses). That being said, it's possible that a question encompasses all of someone's life, but seldom the question reveals that time, cause the expectations withing the querent tends to be shorter than that (and few have the guts or despair to put all of their lifes on the table) even if the querent does not assume that. So, sometimes we are able to grasp the time frame, sometimes, not. "

For you!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #7732 -: Януари 12, 2014, 11:04:52 am »
Извинявам се, въобще не съм видяла че сте коментирали въпроса...
аз все пак бих го гледала по 9 ти дом като сигн. на подаръците. освен това парс фортуна е там, а тя често служи като насока за определяне на сигн.
също четвъртък е ден на юпитер.
така сигн. се пада меркурий. той е все още под лъчите на слънцето.
твоят сигн. венера също е изгорена и ретро. неговият - марс , е неаспектиран
може би ще се откажеш да го подариш това, или ако го подариш, няма да разбереш истината  дали му е харесал или не.
Ами значи подарих го(все пак вече го бях купила) и го пратих по куриер, понеже не сме в един град. Подаръка беше изненада, тъй като човека едва ли е очаквал подарък.

След като вече го подари би ли казала какъв беше подаръка.  :P
Беше блуза на pause jeans ( бг марка,която много харесвам), хубава, знам че той оценява такива неща, но щампата/рисунката беше с конкретна закачка, която е свързана с човека.. и от там после се замислих, че заради това може и да не му допадне (самото значение на щампата).. Иначе каза, че му заспала и щял да ми прати снимка с нея.. не че аз съм питала за това... Но някъде четох, че мъжете много повече се разстройвали от подаръци, които не им харесват. Един вид че им става неудобно. Аз му казах да ми каже, ако не му харесва... ама наистина няма как да знам, не би си признал  ;D Поне за картичката мисля че му е харесала, беше доста остроумно и закачливо пожеланието, в рими...  :blink:

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7733 -: Януари 12, 2014, 11:18:52 am »
Да, и аз се водя по Лилиевата школа, но там където си удебелила буквите в продължение на изречението пише, че рядко въпроса се развива в толкова дългорочни житейски рамки защото хората търсят краткосрочно решение на определен проблем възникнал СЕГА. След 2 години проблема, който е възникнал може да е друг.

Има такива въпроси на които се отговаря веднъж и завинаги- ще си намеря ли изгубената вещ- да/не. Ще се разведем ли- да/не, изневерява ли ми- да/не

Но въпрос- ще продам ли къщата - виждаш отговор не. Не я продаваш. Но след една година я продаваш - новия хорар го е показал. Разделена си с гаджето- ще се съберем ли- луна без курс, но след половин година възстановявате контакт, пускаш хорар - хубав е- след година се събирате.

Нека да се има също в предвид, че когато Лили е тълкувал карти времето е било друго и нравите и привичките други- хората не са ходили, не са се обичали, женели и развеждали свободно. И като една девойка попита- ще се омъжа ли за тоз и Лили като каже Не- то това е било валидно за следващите 100 години напред- защото майка й и баща й я женят за който си решат........и кой ще я разведе...средновековно?
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 11:35:26 am от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7734 -: Януари 12, 2014, 11:40:08 am »
и друг пример- жена тук беше питала- ще купим ли къщата? Аз мисля, че точно онази къща няма да я купят - и това е отговор принципно завинаги. Но сигурно те ще купят друга къща някога....значи за да е хорарната астрология от помощ трябва да са много коректни въпросите и по наболяла тема.

Въпроса на Уран може да е "Ще се справя ли с депресията, която ме е налегнала"- Това е въпрос по ос 8-12. И ко праим ако отговора е НЕ?...казваме на Уран да ходи в лудницата...или по добре да скочи от моста и да не се мъчи ;D

Едва ли Уран нивгаж няма да се справи с депресията, но можем да видим дали в близките месеци ще стане по- ведра и ще успее да се развесели..
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 11:54:41 am от zikovu »

*

Uran

• 6041
« Отговор #7735 -: Януари 12, 2014, 11:58:00 am »
Интересното е, че при вчерашното питане във форума (ползвах часа от форума минус 3-4 минути) Антей- Алдебаран са в точен съвпад с МЦ-ИЦ. В днешната карта- Луна е в разпадащ се съвпад (1 градус) с Алдебаран.
Ще ги разглеждам картите когато съм с по- бистра глава и не така субективна. ;D

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7736 -: Януари 12, 2014, 12:01:00 pm »
Интересното е, че при вчерашното питане във форума (ползвах часа от форума минус 3-4 минути) Антей- Алдебаран са в точен съвпад с МЦ-ИЦ. В днешната карта- Луна е в разпадащ се съвпад (1 градус) с Алдебаран.
Ще ги разглеждам картите когато съм с по- бистра глава и не така субективна. ;D

От моя опит - към фиксираните звезди- сх. или разходящо движение на планетата/оста няма значение- важно е да са в орбиса на звездата - за да се вземат впредвид.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7737 -: Януари 12, 2014, 12:09:08 pm »
Мей Флауър- обръщам толкова внимание на коментарите ти, защото чета същите източници и се водя основно по средновековната хорарна школа и много съм разсъждавала точно над тези неща. Благодаря за дискусията!

« Отговор #7738 -: Януари 12, 2014, 12:48:30 pm »
Мей Флауър- обръщам толкова внимание на коментарите ти, защото чета същите източници и се водя основно по средновековната хорарна школа и много съм разсъждавала точно над тези неща. Благодаря за дискусията!

Да, особено като специализраш в хорари, е задължително да четеш древните. А пък и не само в този дял на Астрологията, ами май във всички, излиза че те са много по-точни във всякакви тълкувания, макар и както казваш, времената са били съвсем различни, съответно и интерпретациите на житейски ситуации.

В световен мащаб има само няколко добри астролози, които успешно интегрират древните и възпроизвеждат валидни съвременни тълкувания. Скайскрипта е изключително ценен източник на инфо, особено форума, където гореспоменатите астролози споделят опит и дискутират казуси.

Иначе за циатат който сложих по-горе, аз всъщност мисля автора твърди, че даден хорарен въпрос не се развива далеч във времето, но само защото самият кверент при задаване на въпроса, не е бил готов да визира такава продължителност (в случай на негативен отговор).

Zikovu, и аз благодаря за дискусията, когато такава се базира върху факти и литература, се получава много конструктивен и информативен диалог ;)
For you!

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #7739 -: Януари 12, 2014, 03:20:10 pm »
Предложиха ми оферта за работа в друга държава. Става въпрос за гост татуист, за един месец.
Ще замина ли за държавата Х, до една две седмици? Дали ще съм доволна, като условия за работа, заплащане?

Много се радвам, че така изведнъж ми изскачат оферти, защото точно на 1ви януари това си поставих като цел, че тази година ще пътувам извън бг, и ще работя в др. държава. Имам нужда от повече динамика, различен професионален опит но без обвързващи договори за години... какво "говори" картата?