Мей Флауър- обръщам толкова внимание на коментарите ти, защото чета същите източници и се водя основно по средновековната хорарна школа и много съм разсъждавала точно над тези неща. Благодаря за дискусията!
Да, особено като специализраш в хорари, е задължително да четеш древните. А пък и не само в този дял на Астрологията, ами май във всички, излиза че те са много по-точни във всякакви тълкувания, макар и както казваш, времената са били съвсем различни, съответно и интерпретациите на житейски ситуации.
В световен мащаб има само няколко добри астролози, които успешно интегрират древните и възпроизвеждат валидни съвременни тълкувания. Скайскрипта е изключително ценен източник на инфо, особено форума, където гореспоменатите астролози споделят опит и дискутират казуси.
Иначе за циатат който сложих по-горе, аз всъщност мисля автора твърди, че даден хорарен въпрос не се развива далеч във времето, но само защото самият кверент при задаване на въпроса, не е бил готов да визира такава продължителност (в случай на негативен отговор).
Zikovu, и аз благодаря за дискусията, когато такава се базира върху факти и литература, се получава много конструктивен и информативен диалог