Здравей Гост

Хорарни въпроси

• 8140 Отговора
  • 1205642 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Хорарни въпроси
« Отговор #7980 -: Февруари 08, 2014, 07:47:51 pm »
Marella има шанс да заминеш, но няма да в скоро, Значи не виждам да стане до един месец
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7981 -: Февруари 08, 2014, 10:02:05 pm »
иска ми се да ти дам положителен отговор, имаме взаимна рецепция на основните сигнификатори, но ретро планета е това- юпитера...а и взаимната рецепция работи при наличен сходящ аспект- а такъв тук липсва между луна и юпитер..

предстои аспект сх. ретро венера, опозитна на юпитера... Алмутена на картата ти е слабо поставен,не, съжалявам, струва ми се, че няма да стане.

Ама странно защо този софтуеър изчислява марса, а не юпитера за алмутен- може би заради ретроградността.. :rolleyes:

Ивайло аз съм ти казала за стажа,че няма да стане

« Отговор #7982 -: Февруари 09, 2014, 09:09:46 am »
Marella има шанс да заминеш, но няма да в скоро, Значи не виждам да стане до един месец
Благодаря Зикову,и аз нямам огромно желание ,но все пак си е шанс.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7983 -: Февруари 09, 2014, 10:20:03 am »
Ивайло- за стипендията- имам усещане, че може да получиш. Ако не от университета, то от някаква фондация или друго учреждение. С ретро планета у на 9ти дом, може да се позабавят нещата...дано успееш да се уредиш за 2рия семестър, но мисля, че през 2ри семестър ще получаваш някаква сума.

« Отговор #7984 -: Февруари 09, 2014, 06:53:26 pm »
иска ми се да ти дам положителен отговор, имаме взаимна рецепция на основните сигнификатори, но ретро планета е това- юпитера...а и взаимната рецепция работи при наличен сходящ аспект- а такъв тук липсва между луна и юпитер..

предстои аспект сх. ретро венера, опозитна на юпитера... Алмутена на картата ти е слабо поставен,не, съжалявам, струва ми се, че няма да стане.

Ама странно защо този софтуеър изчислява марса, а не юпитера за алмутен- може би заради ретроградността.. :rolleyes:

Ами да, ти и още един потребител сте писали по въпроса. Иначе ти благодаря че си тълкувала стипендията, макар луната да е ВОК
ето другият потребител какво е казал
В тази карта осите са в променливи знаци, упр. на Асц-питащия Юпитер и Венера са ретроградни..Предполагам че ще има доста промени, дори Питащият е възможно да промени намерението си.
Така че може да намери място, което е по-добро и  дори по-изгодно за него.
Така че този стаж да не му е необходим там.
"възможно да промени намерението си" или "да намери по-изгодно място"...ами няма да стане второто май, за съжаление.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #7985 -: Февруари 09, 2014, 09:32:58 pm »
По-запознатите с астрологията може ли да коментират това: "Не случайно на ретрограден Меркурий не се правят  хорари, той прави астрологическата карта нерадикална, т.е. невалидна. Това е защото управлява говора,  задаването на въпроси и мисловния процес и анализ. Много често въпросът не е поставен правилно или погрешно е разбран и неправилно се интерпретира."
Попадна ми сега и се замислих доколко е вярно :)))
Меркурий винаги е косигнификатор на въпроса-по 3 дом-затова. В ретрото целият свят губи логиката прагматиката, за да намери отговори на универсални, друг тип въпроси. Затова е. В хорара се пита за конкретни житейски, бързо развиващи се ситуации.
Противоречие няма. Ако пък, меркурий е и сигнификатор-то вселената не дава сега да има яснота, но ние сме решили, че сме над нещата.
Астрологията не е просто един наръчник за бързо решаване на проблеми.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7986 -: Февруари 09, 2014, 11:32:57 pm »
Замислих се над твърдението за ретро мерка...в интерес на истината тогава какво следва?- като са ретро планетите въобще да не гледаме хорари- какво значение дали е меркурий или венера или сатурн...

Ами ако ретро сатурн е у3 в хорара и е в първи дом? Това пак ще е сигнификация за тоталната дезориентираност на разбиранията на питащия за самия проблем, ако сатурн е в 7ми то пък е знак за тълкуващия... Има си според мен показатели в една хорарна карта, които да окажат хаос в разбирането и тълкуването.

Ето сега например Мунлайт пита: ще си получа ли парите от шефката? Сатурн е в 7ми- сигнал за мен. Аз казвам, че ще ги получи. Обаче се случва 3то, което нито тя, нито аз подозираме- тя напуска работа. Тоест Сатурн в 7ми може да сочи за предстоящо събитие, което тълкуващия не е в състояние да види, нито пък питащия да си помисли. И ето- тотален хаос- какво като мерка е директен?

Все пак мисля, че тя ще си получи парите, но идеята ми беше, че непрезуемостта и неразбираемостта на един хорар не опира до ретро мерк. Поне от досегашните ми наблюдения.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7987 -: Февруари 09, 2014, 11:40:34 pm »

Ами да, ти и още един потребител сте писали по въпроса. Иначе ти благодаря че си тълкувала стипендията, макар луната да е ВОК
ето другият потребител какво е казал
В тази карта осите са в променливи знаци, упр. на Асц-питащия Юпитер и Венера са ретроградни..Предполагам че ще има доста промени, дори Питащият е възможно да промени намерението си.
Така че може да намери място, което е по-добро и  дори по-изгодно за него.
Така че този стаж да не му е необходим там.
"възможно да промени намерението си" или "да намери по-изгодно място"...ами няма да стане второто май, за съжаление.

Луна без курс може да ти означава както липса на развитие, така и липса на притеснение, а също така и развитие в желаната от теб посока, ако нещата вече са задействани и са поели по пътеката към реализацията- такава на каквато ти се надяваш.
Пиши около средата на април дали си почнал да получаваш пари за следването си- дали от университета или друга организация.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #7988 -: Февруари 10, 2014, 05:36:11 am »
въпросът беше дали ще се видим днес с Х
реших че отговорът е "да" заради аспектите на луната, въпреки, че няма аспект между У3 на двамата. обаче не се видяхме. има ли друго освен, това което да дава отрицателен отговор? или все пак ранен ац прави картата нерадикална?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7989 -: Февруари 10, 2014, 08:04:44 am »
Картата си е радикална и Х. ще се видите много скоро.

Хорарите не се построяват за това за да се пита всеки ден ще се видиш ли с някой или да се правят множество разчети на многократни действия.

Хорар "това до няколко часа ще се случи ли" работят само тогава, когато "това" е еднократно събитие с категоричен резултат. Ако "това" е изпит, предложение за брак, ще те вземант ли на работа или не- и знаеш че до няколко часа ще ти се обадят да ти кажат. За среща също може- но ако тя е ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ и отразява повратен момент.

От там насетне- всякакви въпроси които могат да станат днеска, утре или след 1 седмица- за даване на пари ли ще е, за среща ли ще е...правиш карта ще стане ли, и ако стане КОГА ще стане е заложено в самата карта.
Според мен въпроси от типа- до 5 дена ще стане ли това, до 10 дена другото ще стане ли, до 1 месец ще стане ли- не са коректни. И виждам, че не работят. И с Тарото е така. Питай да си разясниш ситуацията, а кога- картите си казват- ако можеш да разчетеш- супер.

Моля, ви не построявайте карти за "щяло и нещяло". Питайте рядко и когато се налага.

Астрологията не е просто един наръчник за бързо решаване на проблеми.

Съгласна.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #7990 -: Февруари 10, 2014, 08:08:02 am »
за мен беше важна. и точно за това не я пуснах преди това, за да не наводнявам форума с въпроси. но сиакх да разбера кое дава отрицателен отговор

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7991 -: Февруари 10, 2014, 08:12:24 am »
Kler- няма отрицателен отговор. Сигнификатора ти си е в сх. аспект с у3 и то ТРИГОН. Единственото нещо, което имаме е ретро юпитера в твой първи - може да доведе това до забавяне.
Картата ти е показала среща, но въпроса ти така както си го задала не е валиден, освен ако човека си можела да го видиш само и конкретно в този ден и след това е заминал на дригия край на света и няма как да го видиш в следващата 1 година.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #7992 -: Февруари 10, 2014, 08:14:26 am »
благодаря
а хорари за предстоящи събития си пускам от време на време. така ми е по-лесно да следя кога отговорът е положителен или отрицателен. в дългосрочен план ми е доста по-трудно да следя какво става и кое кога се проявява и в крайна сметка как ще се развият нещата.
« Последна редакция: Февруари 10, 2014, 08:23:08 am от Kler »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7993 -: Февруари 10, 2014, 08:18:52 am »
благодаря

Моля ;) Искам да спомена изрично, че споделям само своите виждания по въпроса

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #7994 -: Февруари 10, 2014, 12:57:20 pm »
благодаря ти, разкажи после, да проследя тука едни работи :lol:

Зикову,
определено има какво да разказвам... :P :P
та,пътувах мина добре служебно,ноооо най-неочаквано се запознах с един мъж, с който рязко започнахме да се виждаме,чуваме...чудо :P
А иначе господина,за който питах наскоро,с който ме сватосаха все още го чакам да се обади.
Поздрави,
Рене

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7995 -: Февруари 10, 2014, 01:00:51 pm »
Радвам се, че всичко е минало ок! Помислих,че ще имаш нерви заради сатурна в 3, но ОФ КОРС- той е във вз. рец с МАРС. Мноо съм разсеяна :lol:

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #7996 -: Февруари 10, 2014, 10:27:29 pm »
асц в последните 5 минути може ли все пак да доведе до някакъв извод? :-X
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7997 -: Февруари 11, 2014, 07:52:25 am »
асц в последните 5 минути може ли все пак да доведе до някакъв извод? :-X

за мен  може

*

Yaya

• 2265
« Отговор #7998 -: Февруари 11, 2014, 11:02:03 am »
Въпрос към zikovu:

Кога ще пием кафе? 11.02.2014, Пловдив, 12.01ч  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #7999 -: Февруари 11, 2014, 12:01:48 pm »
Въпрос към zikovu:

Кога ще пием кафе? 11.02.2014, Пловдив, 12.01ч  ;D

АУУУ- моя любим въпрос КОГА! ;D ;D ;D Вече и аз станах Ко Да и Ко Не ;D ;D