Замислих се над твърдението за ретро мерка...в интерес на истината тогава какво следва?- като са ретро планетите въобще да не гледаме хорари- какво значение дали е меркурий или венера или сатурн...
Ами ако ретро сатурн е у3 в хорара и е в първи дом? Това пак ще е сигнификация за тоталната дезориентираност на разбиранията на питащия за самия проблем, ако сатурн е в 7ми то пък е знак за тълкуващия... Има си според мен показатели в една хорарна карта, които да окажат хаос в разбирането и тълкуването.
Ето сега например Мунлайт пита: ще си получа ли парите от шефката? Сатурн е в 7ми- сигнал за мен. Аз казвам, че ще ги получи. Обаче се случва 3то, което нито тя, нито аз подозираме- тя напуска работа. Тоест Сатурн в 7ми може да сочи за предстоящо събитие, което тълкуващия не е в състояние да види, нито пък питащия да си помисли. И ето- тотален хаос- какво като мерка е директен?
Все пак мисля, че тя ще си получи парите, но идеята ми беше, че непрезуемостта и неразбираемостта на един хорар не опира до ретро мерк. Поне от досегашните ми наблюдения.