Иначе - на прима виста се сещам за една жена със Слънце в Рак, която има тао в неподвижните и няма човек с когото да не се е скарала. Планетите й са Марс, Сатурн и Плутон - тежък е случая. Тя верно че беше доста успешна до едно време в кариерата си, но я изхвърлиха заради наглостта и лошия й език (и алчността). Измежду роднините й двама души умряха донякъде поради нейната проклетия. Верно, че те бяха тръгнали и без това да си ходят, но последния тласък към гроба им го даде тя (не на последно място и заради пари).
Братовчедка ми е с такъв т-квадрат - Марс в Козирог в 1 дом (АС Стрелец), Сатурн в Рак в 7ми и Луна/Плутон в 9ти.
Относно проклетията, алчността и острия език потвърждавам, но не бих казала, че е много успяла в живота благодарение на това. Като човек е доста посредствена, но претенциозна.
Да речем - възможно е човек да не е лош, ако има тао-квадратура, но от обективната действителност да има случки, обстоятелства, които доста да му прецакват живота. И ако няма здрав гръбнак да не може да се изправи след поредния удар.
Т-квадратът не означава задължително лошотия и кривотия, зависи кои планети участват.
Но обикновено в сферите, символизирани и управлявани от участващите планети, научаваме някой по-труден урок.
При мен енергията на кардиналния т-квадрат на светилата с управителя на АС се изразява в чести трудности и спънки в живота, съпротивата на средата е доста висока. И е нужен в пъти по-силен гръбнак, защото там, където някои минават по рози, други по зелена тревичка, ние вървим по тръни.