Здравей Гост

Мръсна дума ли е Тао-квадрата

• 122 Отговора
  • 19806 Прегледи
*

Moonlady

• **
  • 1112
Re:Мръсна дума ли е Тао-квадрата
« Отговор #20 -: Април 06, 2011, 11:18:26 pm »
съдейки по писанията по-горе е мръсна ;D
и аз хич не съм лесна, да се живее с мен, де :blink: - гледам да се събирам с такива като мен, да не натоварвам добрите ;D
това за целите на проучването

Присъединявам се, че трудно се съжителства между хора "със" и " без" Тао

Обхващат 3 различни стихии по принцип ( разни градуси и доминанти са подробности )
затова са Кардинални, Фиксирани и Подвижни  ;)
Мисля, че се живее много по-леко и без тях, ама като не мога да ги махна,
освен да играя на пинг-понг - друго не ми остава  :(
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Април 06, 2011, 11:26:28 pm »
Иначе - на прима виста се сещам за една жена със Слънце в Рак, която има тао в неподвижните и няма човек с когото да не се е скарала. Планетите й са Марс, Сатурн и Плутон - тежък е случая. Тя верно че беше доста успешна до едно време в кариерата си, но я изхвърлиха заради наглостта и лошия й език (и алчността). Измежду роднините й двама души умряха донякъде поради нейната проклетия. Верно, че те бяха тръгнали и без това да си ходят, но последния тласък към гроба им го даде тя (не на последно място и заради пари).

Братовчедка ми е с такъв т-квадрат - Марс в Козирог в 1 дом (АС Стрелец), Сатурн в Рак в 7ми и Луна/Плутон в 9ти.
Относно проклетията, алчността и острия език потвърждавам, но не бих казала, че е много успяла в живота благодарение на това. Като човек е доста посредствена, но претенциозна.

Цитат
Да речем - възможно е човек да не е лош, ако има тао-квадратура, но от обективната действителност да има случки, обстоятелства, които доста да му прецакват живота. И ако няма здрав гръбнак да не може да се изправи след поредния удар.

Т-квадратът не означава задължително лошотия и кривотия, зависи кои планети участват.
Но обикновено в сферите, символизирани и управлявани от участващите планети, научаваме някой по-труден урок.
При мен енергията на кардиналния т-квадрат на светилата с управителя на АС се изразява в чести трудности и спънки в живота, съпротивата на средата е доста висока. И е нужен в пъти по-силен гръбнак, защото там, където някои минават по рози, други по зелена тревичка, ние вървим по тръни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Април 06, 2011, 11:50:15 pm »
Съдбата ме среща с много и всякакви хора....Бих казала , че имам наблюдения в/у различни карти и то отблизо.... :blink:
Познавам хора от различни прослойки в обществото....И успели и неуспяли....
За мен не онези с тао квадрат имат проблеми с изразяването , а тези в чиито карти преобладават стелиумите и /или/ съвпадите на Сатурн/Марс... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #23 -: Април 07, 2011, 12:05:50 am »

Да речем - възможно е човек да не е лош, ако има тао-квадратура, но от обективната действителност да има случки, обстоятелства, които доста да му прецакват живота.

:o я пък ти.... сакън! Виж, ако самата ти нямаш Тао, не можеш да се изкажеш така. Таото не ти прави проблемите, правиш си ги ти, ако не си го отработила и не си осъзнала какво идва да ти каже. Тоест, ако си на ниско ниво на преработка. Ако си на по-високо, то само ти помага. И не можеш да ми кажеш, че някой тригонален, при който транзит направи тао, ще се справи по-добре, само защото има само тригони в картата...
Истинските проблеми идват от опозиците според мен. Имам усещането, че един голям кръст, например, няма отработване само заради опозициите.

Това за "преработките" и "отработките" винаги ми е звучало като работник в завод (борещ се за по-висока категория - казваш ти). Оки, ти ги разбираш тия неща повече.

Вероятно не си дочела обаче какво казвам - появяват се и обективни пречки, нали си чувала че има и предиктивна астрология, не само психологическа.

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #24 -: Април 07, 2011, 12:07:48 am »
и аз хич не съм лесна, да се живее с мен, де :blink: - гледам да се събирам с такива като мен, да не натоварвам добрите ;D

Малее, живи хора има ли около теб още? :blink: Или въпросът е "Кой-кого"?

Иначе, Лили, да, естествено, едно е квадрат Нептун–Юпитер–Венера, съвсем друго е с квадратурата на мойта позната.

Марая, по дефиниция би трябвало изразяването (да направиш за друг достъпни мисли/чувства и пр.) да има нещо общо с Меркурий, трети дом, господаря на трети дом. Марс-Сатурн може да даде по-скоро проблем с действеността, не с комуникацията. Марс е начина по който действаме, а не по който се изразяваме, ако трябва да сме по-точни.
« Последна редакция: Април 07, 2011, 12:17:40 am от ana125 »

*

Марая

• 28287
« Отговор #25 -: Април 07, 2011, 12:27:50 am »

Малее, живи хора има ли около теб още? :blink: Или въпросът е "Кой-кого"?

Иначе, Лили, да, естествено, едно е квадрат Нептун–Юпитер–Венера, съвсем друго е с квадратурата на мойта позната.

Марая, по дефиниция би трябвало изразяването (да направиш за друг достъпни мисли/чувства и пр.) да има нещо общо с Меркурий, трети дом, господаря на трети дом. Марс-Сатурн може да даде по-скоро проблем с действеността, не с комуникацията. Марс е начина по който действаме, а не по който се изразяваме, ако трябва да сме по-точни.

Самия аспект на газ/спирачка Марс/Сатурн е аспект който има и негативна изява....Това е аспекта на ината...Изявата на комуникацията не зависи само от меркурий и 3-ти дом...,а от много други неща...И участието на Марс е изключително важно...Експресивно или не... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #26 -: Април 07, 2011, 12:33:23 am »
Естествено, че имат значение още много възможни други фактори. Но ти защо заби точно на Марс-Сатурн за "изразяването"? И какво общо има ината с изразяването? И защо да е задължително спрачка? Може да са много планомерни твърди, постоянни действия на комбинацията Сатурн-Марс. Както казва една друга съфорумка, зависи и от "преработката".

Или като говориш за "изява" и "изразяване" имаш предвид, че всеки аспект все пак се изразява по някакъв начин? Каква ти е логиката, или речника е неточен?!

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Април 07, 2011, 12:37:39 am »
Естествено, че имат значение още много възможни други фактори. Но ти защо заби точно на Марс-Сатурн за "изразяването"? И какво общо има ината с изразяването? И защо да е задължително спрачка? Може да са много планомерни твърди, постоянни действия на комбинацията Сатурн-Марс. Както казва една друга съфорумка, зависи и от "преработката".

Защо забих не знам... :rolleyes: Но при мен случайности няма... ;D Вероятно Ината го приемаме по различен начин , но той е пречка за много и различни неща....
Както и да е изразяването също е действие , а то е по Марс.... ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 07, 2011, 12:39:18 am »
За въпросния Марс-Сатурн навремето една астроложка направи следното сравнение, още й помня думите:
Представете си, ако ви поставят в много трудни за оцеляване условия - без елементарни удобства, без храна, без вода, като в Сървайвър... Последният изпушил ще е някой с марсово-сатурнов аспект, докато всички преди него вече ще са се предали.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #29 -: Април 07, 2011, 12:48:18 am »
Лили, има голяма логика в нейните думи.
Но при квадратура - съгласна съм с нея, при тригон или секстил - да.
Но при съвпад или опозиция мисля, че са взаимноизключващи се.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Април 07, 2011, 01:04:45 am »

Защо да са взаимноизключващи се? Мислиш или си го проследила поне в няколко карти?
Често най-издръжливи на стрес са именно родените с твърд аспект между Марс и Сатурн. И дотук практиката го е доказала, имам доста наблюдения върху такива карти. Могат да виреят в условия с ниво на стрес, при което на някой друг биха му изгърмяли бушоните. Това се дължи отчасти и на склонността им към заинатяване, могат да бъдат доста категорични, когато е необходимо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #31 -: Април 07, 2011, 01:06:52 am »

Защо да са взаимноизключващи се? Мислиш или си го проследила поне в няколко карти?
Често най-издръжливи на стрес са именно родените с твърд аспект между Марс и Сатурн. И дотук практиката го е доказала, имам доста наблюдения върху такива карти. Могат да виреят в условия с ниво на стрес, при което на някой друг биха му изгърмяли бушоните. Това се дължи отчасти и на склонността им към заинатяване, могат да бъдат доста категорични, когато е необходимо.

Защото умеят да създават стрес в пъти по-голям от други.... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Април 07, 2011, 01:08:29 am »

Не е нужно да го създават, те просто го привличат, особено ако Луната е включена в аспекта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Април 07, 2011, 01:10:32 am »

Не е нужно да го създават, те просто го привличат, особено ако Луната е включена в аспекта.

Как? :rolleyes:

*

Divna

• 2478
« Отговор #34 -: Април 07, 2011, 01:14:43 am »
Квадратурата Марс/Сатурн въобще не е за пренебрегване.  :-[
Много от касапите я притежават.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Април 07, 2011, 01:18:29 am »
В живота съм се срещала с няколко души, създаващи невероятен стрес и напрежение в обкръжението си... Стана ми интересно как е аспектиран Марс в картите им, проверих в ефемеридите и се оказа, че нито един от тях няма аспект Марс-Сатурн. Става въпрос за изключително скандални и конфликтни личности не само според моята субективна преценка, а според преценката на повечето хора от обкръжението им. Дори по-често се среща твърд аспект между Марс и Уран.
Сред тях има един с неаспектиран Марс в началото на Близнаци - това е най-големият психопат, който някога съм виждала, имаше проблеми на невротична основа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Април 07, 2011, 01:20:36 am »
А за Луните им какво би коментирала?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Април 07, 2011, 01:26:10 am »
Луни в конфигурация с Марс и Сатурн, при това твърди аспекти, съм срещала и в картите на много овладяни хора. Но до един момент обаче. При определени обстоятелства можеш да видиш и другото им лице, когато усетят, че не става все на тяхната - тогава се показва Звярът. Това, разбира се, е най-примитивният възможен вариант, сред тях се намират и хора, които са успяли да овладеят егоцентричните си импулси и не си разчистват пътя с лакти.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Април 07, 2011, 01:29:11 am »
В живота съм се срещала с няколко души, създаващи невероятен стрес и напрежение в обкръжението си... Стана ми интересно как е аспектиран Марс в картите им, проверих в ефемеридите и се оказа, че нито един от тях няма аспект Марс-Сатурн. Става въпрос за изключително скандални и конфликтни личности не само според моята субективна преценка, а според преценката на повечето хора от обкръжението им. Дори по-често се среща твърд аспект между Марс и Уран.
Сред тях има един с неаспектиран Марс в началото на Близнаци - това е най-големият психопат, който някога съм виждала, имаше проблеми на невротична основа.

Доста болни хора при това и с психически отклонения притежават този аспект.... :rolleyes: :-\....
Чакам едно инфо от една приятелка...,ако успея да се добера до него ще напиша книга.... :blink:....

*

Yaya

• 2265
« Отговор #39 -: Април 07, 2011, 01:38:25 am »
Качвам картата на една позната. Часът не е точен, задала съм го приблизително, по 8-домно Слънце. В никакъв случай инатът й не е конструктивен. Тъпо и упорито е правилното определение. Дори има известна степен на психическа обремененост, заради събития, които е преживяла. Сори за транзитите  :blink:
« Последна редакция: Април 07, 2011, 04:14:45 am от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер