Здравей Гост

Мръсна дума ли е Тао-квадрата

• 122 Отговора
  • 19816 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Мръсна дума ли е Тао-квадрата
« Отговор #100 -: Април 07, 2011, 10:00:38 pm »
ми баш във фиксирани домове ми е. Да не се бъркаш нещо

Говорим за знаци. Ако пък става дума за домове - в кардинални ти е. Меркурий е на куспидата на 10-ти, а за останалите е ясно.

Да, за тази карта. По изказването ти сметнах, че е твоя. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #101 -: Април 07, 2011, 10:01:19 pm »
ми баш във фиксирани домове ми е. Да не се бъркаш нещо

Говорим за знаци. Ако пък става дума за домове - в кардинални ти е. Меркурий е на куспидата на 10-ти, а за останалите е ясно.

ретро Мерк. Това е картата на моя приятелка. Тя има и Тао в кардинални знаци.
Моя е в подвижни знаци, да
« Последна редакция: Април 07, 2011, 10:05:20 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
« Отговор #102 -: Април 07, 2011, 10:08:46 pm »
Това прекрасно илюстрира как нечие родителско отношение може да провали цял един живот,особено когато действа на подсъзнателно ниво и няма явни физически проявления .

За съжаление има доста такива случаи, понякога завистта е несъзнателна, т.е. родителят не наранява и омаловажава преднамерено детето си, а просто е ангажиран повече със себе си и изцяло със собствените си потребности. Родител-егоцентрик, има го тоя синдром при някои жени - себефокусиране.

Познавам случай, в който майката и дъщерята не само не изпитват топли чувства една към друга, а се държат враждебно една спрямо друга. След като момичето навлиза в пубертета и започва да узрява и да се превръща в млада жена пред очите на майката, последната си променя отношението към нея, започва да се дразни и при всяка удобна възможност да я унижава и да й вменява чувство за малоценност.
Нямам картата на майката, знам само, че е със Слънце в Риби. По-привлекателна е от дъщерята, но не е красавица, обаче е от оня тип жени, дето постоянно си мятат опашката като видят мъж (според думите на дъщеря й, която не пада по-долу от нея в това отношение, между другото  ;D).
В картата на дъщерята Луната няма твърди аспекти нито с Плутон, нито дори със Сатурн, само опозиция с Нептун. Но има Плутон в съвпад с ИЦ в картата. На мен ми е казвала, че мрази майка си. Разбирам да се изпитва неприязън, обида, възмущение, но чак омраза към толкова близък човек... дори за мен, плутонианката, това е непостижимо!
Поддържат формална връзка, не си говорят от месеци. А като се чуят по телефона, все намират за какво да се скарат пак. Картата на дъщерята съм я поствала и друг път, прилагам я по-долу. И тя е с Т-квадрат, фиксиран. Има и мутабелен, но само по знак (Венера излиза извън орбисата).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #103 -: Април 07, 2011, 10:10:24 pm »
Тя има и Тао в кардинални знаци.

Има го, според мен, както ти казах, но не всеки приема по-широк орбис. Живота й би бил показателен в това отношение като потвърждение.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #104 -: Април 07, 2011, 10:19:30 pm »
Лили, защо не приемем, че майката е Слънцето? Слънце в опозиция на АЦ по би й прилягало. Странно е с този Сатурн на АЦ защо ще мята и тя опашка... но вероятно е тиха вода.
А Плутон, освен че опозира МЦ и квадратира Марса, също квадратира и Меркурий, който е диспозитор на Луната, намиращ се в собствен дом и с куинкоснс с Луната. Не бих се сетила за отношенията им, ако не беше казала.

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #105 -: Април 07, 2011, 10:20:51 pm »
Тя има и Тао в кардинални знаци.

Има го, според мен, както ти казах, но не всеки приема по-широк орбис. Живота й би бил показателен в това отношение като потвърждение.

В какъв смисъл би бил показателен? Тя си е доста "кардинален" човек и не се оплаква за щяло и нещяло. И добре знае какво иска. Бихте ли разгледали картата й?

А Шопенхауер

*

holanda

« Отговор #106 -: Април 07, 2011, 10:50:34 pm »
В картата на дъщерята Луната няма твърди аспекти нито с Плутон, нито дори със Сатурн, само опозиция с Нептун. Но има Плутон в съвпад с ИЦ в картата. На мен ми е казвала, че мрази майка си. Разбирам да се изпитва неприязън, обида, възмущение, но чак омраза към толкова близък човек... дори за мен, плутонианката, това е непостижимо!
Поддържат формална връзка, не си говорят от месеци. А като се чуят по телефона, все намират за какво да се скарат пак. Картата на дъщерята съм я поствала и друг път, прилагам я по-долу. И тя е с Т-квадрат, фиксиран. Има и мутабелен, но само по знак (Венера излиза извън орбисата).

Луната в тази карта е на 80 градуса от Венера .
Нали те са планети,показващи ролята,с която се идентифицира една жена. В младостта си е Венера,а вече по-нататък започва да се идентифицира с Лунния си образ ,та в някои случаи това израстване не се получава и оттам майката (която би трябвало да заема Лунната позиция) все още се държи за Венера . Това се случва най-често на егоцентрични жени,които на младини са брали плодовете на своята красота и суетност ,а в по-късна възраст се налага да израстнаст и да приемат меките отдаващи и грижовни енергии в себе си ,но това не им допада .

сега ще пусна синастрията с майка .

* а сега я махам  ;D
В нашето семейство тао-квадратите със светилата се унаследяват ,всички имаме такива ,при всички ни Марс участва в конфигурацията .
« Последна редакция: Април 07, 2011, 11:59:29 pm от жълтолилава »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #107 -: Април 07, 2011, 11:12:22 pm »
Лили, защо не приемем, че майката е Слънцето? Слънце в опозиция на АЦ по би й прилягало.

Честно казано, не ти разбирам логиката.  :-\
Защо да е по Слънцето майката? Слънцето управлява ли МС или ІС?
В картата на дъщерята Слънцето управлява АС, има опозиция със Сатурн на АС и рецепция с него. В нейния живот липсва бащата, но е заместен от втория съпруг на майката, който впоследствие също безследно изчезва.

Цитат
Странно е с този Сатурн на АЦ защо ще мята и тя опашка... но вероятно е тиха вода.  

Да не би да свързваш Сатурн на АС с морала? Планета около АС или в първи дом често показва начина, по който ни възприемат другите, първото впечатление. И в случая с тази жена излъчването е сатурново, лъвският АС не е оставил голям отпечатък върху външността, но се изразява по друг начин - непрекъсната потребност да бъде забелязана, да се самоизтъква, да получи висока оценка. А Сатурн в Лъв в първи дом превръща тази потребност в комплекс, хиперболизира я. Има огромна нужда от признание, от аплодисменти. Това е най-уязвимото място при родените със Сатурн в Лъв в първи дом, независимо дали АС е в същия знак или в предходния, когато Сатурн има мажорен аспект с някое от светилата. Разбира се, зависи и от самия чавек дали ще намери начин да овладее егоцентризма.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #108 -: Април 08, 2011, 02:19:35 pm »
Добро утро. Замислих се за Слънцето... Права си, но нали някои школи допускат размяна на ролите в зависимост от поведението на родителя, затова се опитах да ги сменя.

Относно Сатурн - не го свързвам с морала. Сварзвам го с прикритост до АЦ, затова ги приемам за тиха вода, заради Сатурновото излъчване в първи дом.

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #109 -: Април 09, 2011, 08:35:11 pm »
В крайна сметка , как мислите дали е мръсна дума за тао-квадрата? :rolleyes: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #110 -: Април 09, 2011, 09:56:35 pm »
Имам унаследено същото кардинално Тао на майка ми,че и в кардинални домове ми е-Сатурн/Рак-Венера/Козирог-Юпитер/Овен..
При нея обаче Сатурн е в съвпад с Луна и Марс,а Венерата със Слънце..Много тао-та,много нещо.. ;D
Имам и друг,пак кардинален в кардинални домове-Венерата ,Юпитера +Плутон във Везни..
Дали Юпитерчето смегчава поне малко негативното влияние на Тао-то,или напротив-увеличава го?
Още не съм установила това.. :P
Нито е мръсна,нито е чиста думата,ами нещо,с което трябва имаме успешно съвместно съжителство.. ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Април 10, 2011, 10:39:28 pm »
До тук видно от резултатите във форума преобладава кардиналния тао....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Април 12, 2011, 07:19:07 am »
Всъщност актуална тема...Кардинални тао-квадратури и мунданни такива...Как се справяте момичета? :blink:

« Отговор #113 -: Април 12, 2011, 07:21:46 am »

А ти ще се справиш ли с едно качване на Astroworld Millenium?  :P :P :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Април 12, 2011, 07:24:02 am »

А ти ще се справиш ли с едно качване на Astroworld Millenium?  :P :P :P

Казвай! ;D :P За теб винаги.... ;D

« Отговор #115 -: Април 12, 2011, 07:30:08 am »
Благодаря любезна колега /така било правилно в женски род/  ;D ;D ;D

Може е тука, в dox http://dox.abv.bg/files/share

Но то се качва бавно. Глей да не нощуваш пред компа  ;D Може и утре. Аз съм яко на кафета и висок адреналин все още  ;D

« Отговор #116 -: Април 12, 2011, 06:26:19 pm »
 :wink2:

*

Марая

• 28287
« Отговор #117 -: Април 12, 2011, 06:31:03 pm »
:wink2:

Mnogo mi e baven neta... :(..,но се надявам да пристигне.... ;D....

« Отговор #118 -: Април 12, 2011, 09:54:57 pm »
 :cry3:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #119 -: Април 12, 2011, 10:21:09 pm »
кво направи, бе? Що ревеш?

А Шопенхауер