Това прекрасно илюстрира как нечие родителско отношение може да провали цял един живот,особено когато действа на подсъзнателно ниво и няма явни физически проявления .
За съжаление има доста такива случаи, понякога завистта е несъзнателна, т.е. родителят не наранява и омаловажава преднамерено детето си, а просто е ангажиран повече със себе си и изцяло със собствените си потребности. Родител-егоцентрик, има го тоя синдром при някои жени - себефокусиране.
Познавам случай, в който майката и дъщерята не само не изпитват топли чувства една към друга, а се държат враждебно една спрямо друга. След като момичето навлиза в пубертета и започва да узрява и да се превръща в млада жена пред очите на майката, последната си променя отношението към нея, започва да се дразни и при всяка удобна възможност да я унижава и да й вменява чувство за малоценност.
Нямам картата на майката, знам само, че е със Слънце в Риби. По-привлекателна е от дъщерята, но не е красавица, обаче е от оня тип жени, дето постоянно си мятат опашката като видят мъж (според думите на дъщеря й, която не пада по-долу от нея в това отношение, между другото

).
В картата на дъщерята Луната няма твърди аспекти нито с Плутон, нито дори със Сатурн, само опозиция с Нептун. Но има Плутон в съвпад с ИЦ в картата. На мен ми е казвала, че мрази майка си. Разбирам да се изпитва неприязън, обида, възмущение, но чак омраза към толкова близък човек... дори за мен, плутонианката, това е непостижимо!
Поддържат формална връзка, не си говорят от месеци. А като се чуят по телефона, все намират за какво да се скарат пак. Картата на дъщерята съм я поствала и друг път, прилагам я по-долу. И тя е с Т-квадрат, фиксиран. Има и мутабелен, но само по знак (Венера излиза извън орбисата).