Авторката, когато говореше за "карта" и "точка на излизане" имаше предвид картината на физическата смърт. Даваше за примери много сънища преди атентата в САЩ.
А снощи четох за "освобождаващи" сънища. Те са наситени с емоции, сюжетът не е така ясен, посланието също не е твърде еднозначно и най-често са тревожни, шокиращи или направо кошмари...
Авторката ги свързва с отсъствие на израз на емоциите в будния живот при силно емоционален човек....Така сънищата се явяват отдушник....
Интерпретацията отново си е свързана с това, че разни неща ни тревожат подсъзнателно, а не им намираме решение или нямат нужда от решение...Просто сънищата ни помагат...
Аз като изчета цялата книга и ще ти опиша типовете
Много примери има и бавно се чете
Аз нощес може би сънувах един "освобождаващ" сън и един друг, който още не съм наясно към кои в тая категоризация да го причисля. Сънувах една орехова градина, като по дърветата между едни хубави зелени листа имаше хора
Сега ми е по-ясно

Дърветата сигурно се свръзват с нещо приятно

Но е малко странен заради хората по дърветата. :rolleyes:
Аз снощи сънувах наистина много и мога да причисля, преживяванията си на сън към освобождаващите сънища. Знам ,че бълнувам много и понякога се събуждам от собствения си глас. За съжалление не си спомням добре какво сънувах, но имах много преживявания, единство помня нещо като един голям кален участък(в гора
), или по-точно воден учасък с мнoгo кал, и върху него бяха закрепени някакви дъски по които стъпвахме, а хората с които стъпвах по тях бяха мои съученици от 5-6-ти клас , и приемахме преминаването по тези дъски като вид забавление, защото когато успявахме да преминем, отново и отново се връщахме, та да го преминем отново. Каква радост!
Може да е освобождаващ, заради мнoгoгото емоции, а и по метода на изключването, към това ме насочва. Защото, случва се често да съм сдържана и да не показвам емоциите си и за това понякога да идват силно емоционални сънища.
Тази методика е мнoгo интересна! :rolleyes:
AH, а ти сънува ли нещо ? :rolleyes: