Здравей Гост

Черна пропаганда, манипулации, интриги

• 198 Отговора
  • 28903 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Черна пропаганда, манипулации, интриги
« Отговор #20 -: Април 18, 2011, 10:33:03 pm »

Ще ти видя аз хороскопа с лунациите барабар. Обаче тоз ретрограден Меркурий ти квадратира козирожкото Слънце и сумати планети наблъскани в Овен, които ти го квадратират. Все някоя от тях ще ти управлява 12-ти дом.

12 дом ми е скорпион, Плутон ми е във втори, Марс божа работа къде в момента....
И пак ли до това слънце супер нещастно опряхме, от него ли са сплетните, бе не му ли стигнаха предните 2-3 години с всичките им нещастия, Плутон връз него, Сатурн квадрат, то егати чистене на его, егати чудо.
Девойки, за вас не знам, ма аз съм прескочила 2012...  ;D

Цитат
Ох, .....не е смешно, ама се сещам Зъболекар като се беше върнал с "пооскубана перушина" от един такъв жесток спор... ;D

Нема поверваш, ма това ме успокоява малце...много сме, силни сме... ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #21 -: Април 18, 2011, 10:35:48 pm »
И ми се случи даже такава случка - изнесох на светло един факт - и го направих с принт скрийн, демек го показах гол голеничък. И кво, голата истина не понесе и мен ме обвиниха в лъжа - че съм излъгала за голата истина, която я поднесох с факти. Хората просто си затвориха очите и решиха, че фактите не говорят, а аз лъжа. Направо се изумих.

Абе казвам ви - случват се тотално нелогични неща...

Е а де. Ама посочете ми кой в днешно време милее за тая истина, напротив, повечето не ги устройва, Кайли - или те изкарват луд или евентуално, както е в твоя случай. Нема спасение. Инак съм с две ръце, че се случват адски нелогични неща и даже са шокиращо смешни, всичко сякаш е надолу с главата, напоследък имам чувството, че точно така увисват нещата, но аз отдавна реших да не го мисля. Чакам след бъркоча, да настане що-годе няква оправия. Пък, ако не, квото дойде.      
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #22 -: Април 18, 2011, 10:36:12 pm »
Цитат
Ох, .....не е смешно, ама се сещам Зъболекар като се беше върнал с "пооскубана перушина" от един такъв жесток спор... ;D

Нема поверваш, ма това ме успокоява малце...много сме, силни сме... ;D

Ахааа, смяхме му се тогава на Петлето.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Април 18, 2011, 10:37:43 pm »

При първия вариант се търсят показатели, че на някой му стърчи главата, т.е. се откроява с нещо специално, по-различно, което трудно се приема и преглъща от околните.

Е нема нужда повече да се обяснява - това е. Стърчи чми главата и аз знам защо в конкретния случай. Ма че това ще доведе до интриги - сефте го помислям....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 18, 2011, 10:40:19 pm »
На мен още преди години една астроложка като ми видя изгряващия Уран, Плутони, Сатурни, чудесии... ми даде отговор на въпрос, който от доста време стоеше на дневен ред при мен ("Как искаш да не те хапят, моме, много ти стърчи главата"). А глави, които стърчат, първи се посичат. Та, требе да се учиме да ги навеждаме според посоката на вятъра  ;D, ама ний рУгатите така и не се научихме на тея врътки.  :ariess:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #25 -: Април 18, 2011, 10:40:56 pm »
Е а де. Ама посочете ми кой в днешно време милее за тая истина, напротив, повечето не ги устройва, Кайли - или те изкарват луд или евентуално, както е в твоя случай. Нема спасение. Инак съм с две ръце, че се случват адски нелогични неща и даже са шокиращо смешни, всичко сякаш е надолу с главата, напоследък имам чувството, че точно така увисват нещата, но аз отдавна реших да не го мисля. Чакам след бъркоча, да настане що-годе няква оправия. Пък, ако не, квото дойде.      

Значи и на други се случва същото...оня ден прочетох умна мисла
Ако накараш другите да мислят, че мислят, ще те обичат. Ако обаче ги накараш наистина да мислят, ще те намразят.

Нема се смеете, ма след като надлежно постнах мислата на английски език на стената си, една уж умна мацка скоропостижно ме блокира. Нищо повече - нито сме говорили, нито сме обсъждали.

Цитат
Инак съм с две ръце, че се случват адски нелогични неща и даже са шокиращо смешни, всичко сякаш е надолу с главата, напоследък имам чувството, че точно така увисват нещата

Други с подобни наблюдения има ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 18, 2011, 10:48:17 pm »
И ми се случи даже такава случка - изнесох на светло един факт - и го направих с принт скрийн, демек го показах гол голеничък. И кво, голата истина не понесе и мен ме обвиниха в лъжа - че съм излъгала за голата истина, която я поднесох с факти. Хората просто си затвориха очите и решиха, че фактите не говорят, а аз лъжа. Направо се изумих.

Абе казвам ви - случват се тотално нелогични неща...

Е а де. Ама посочете ми кой в днешно време милее за тая истина, напротив, повечето не ги устройва, Кайли - или те изкарват луд или евентуално, както е в твоя случай. Нема спасение.

Ти и да правиш скрийншотове, и да не правиш - все тая, пак ще те изкарат луд... Някога имах вътрешна потребност да диря и доказвам истината, бях поставена в аналогична ситуация (затваряха си очите и отричаха фактите), нищо не доказах, освен да си спечеля неприязънта на лицемерите (ни най-малко съжалявам за което!)... И накрая се озоваваш в сериал под надслов "Крадецът вика - дръжте крадеца", да ти набият в канчето твоята истина, никому непотребна. Болшинството хора предпочитат красиво опаковани лъжи. Истина ли? Глас в пустиня.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #27 -: Април 18, 2011, 10:56:35 pm »
"Черна пропаганда, манипулация, интриги" е добро заглавие за някой съвременен политически филм на който бих отишъл с много голямо удоволствие.
Обаче за какво става въпрос? Гледам, че тука се изписа на бързо мнения и прочее - кой виновен, на какви се деляли хората, ама какъв е точно "казуса"?

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Април 18, 2011, 10:56:41 pm »
Бе то и аз до такъв извод стигам...аз имах подобна случка, от различно естество донякъде, ма все пак подобна - преди 8-9 години, тогава много ме болеше и виех за истината и подскачах при всяка неправда, продължи с месеци, да не кажа години.
И сега нещата някак се повтарят.
И това също го осъзнавам и е странно.
Ма сега вече не вия толкоз, по-скоро просто наблюдавам в повече време безучастно и с любопитство какво още може да се случи и докъде още може да падне тоя или оня, дали някой ще се измъкне, има ли удавени, е такива работи. Преди години взимах дейно участие в опити да извадя обратно давещите се, сега ги гледкам и рядко се намесвам дистанционно с нещо, което знам, че ще стигне до тях. И после пак гледам ефекта - аз къде съм стреляла, каква цел съм целяла, а кой е уцелен и какво е станало.
шашава работа...

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Април 18, 2011, 11:00:44 pm »
 ;D Аз имах/имам същия проблем като Кайли, но не виртуално, а реално. Принципно не влизам в конфликти, но явно много красноречиво мълча. Общо взето в жеснки колективи (доколкото съм била в такива) са се изграждали единни фронтове с/у скромната ми и крехка персона. За себе си го отдавам на съвпада Венера/СЛВ/Хирон в 9 дом.
п.п."Побеждавала" съм патките чрез игнориране- не съм се поддавала на семплите опити да ме вкарат в изключително рустик конфликти ;D. Мноооого неприятно се е получавало за тях ;D ;D ;D.

« Отговор #30 -: Април 18, 2011, 11:03:40 pm »
Некой ше каже ли аджаба, КОГА ЩЕ СЕ ПОДРЕДЯТ ПРОКЛЕТИТЕ ПЛАНЕТИ, ДА СЕДНЕМ, ДА СИ ОТДЪХНЕМ, ДА СЕ ПОСМЕЕМ, А НЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ДА СЕ НЕРВИМ,ДЖАФКАМЕ И БОРИМ С ЖИВОТА И ОКОЛНИТЕ???????
Дайте лъч светлина да го е.а!!!!!

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Април 18, 2011, 11:08:59 pm »
Oceanborn, кратко и ясно, присъединявам се!  ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #32 -: Април 18, 2011, 11:12:54 pm »
Може и да сме си избрали да опознаем тъмната страна на хората и да мислим за корена й и начини за справяне или въобще кой каквото го влече. Вчера ми разказваха за някакво момче от Нова Зенландия. Той харесал българка, запознали се реално, после си писали и след известно време дошъл на гости в България. Българката непрекъснато го пазела и изваждала от всякакви конфликтни и опасни ситуации, понеже той бил напълно неподготвен и неспособен да се справи с тях. Излиза че в този век и този миг много хора по планетата живеят беметежно и сега ако ни четат въобще няма да разберат за какво си говорим. Та явно наистина нещо има да се учи, но винаги в такива моменти най-трудно ми е било да разбера какво точно трябва да науча и разбера, иначе е ясно, че щом ми се дава, има за какво.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Април 18, 2011, 11:17:31 pm »
Според мен отговорът е един- аз нали се занимавам с процесинг, там има такава думичка - конфронтиране.
Значи да конфронтираш нещо значи "да се чувстваш спокойно в присъствието на..."
Та ако подскачаш, изчервяваш се, смееш се, очите ти сълзят, сополи ти текат, обръщаш гръб и изобщо каквато и да е реакция при сблъсък с нещо - значи не можеш да го конфронтираш. А Хъбард вика, че което не можем да конфронтираме, ни контролира нас.
Значи аз се уча да се чувствам спокойно в присъствието на несправедливости, неправи по мой адрес, както на мен ми се струва, неправди по същество, да конфронтирам глупаци и идиоти, да конфронтирам манипулатори и всякаква подобна сган.
Защото ако аз не мога да ги конфронтирам, те ще ме контролират...мдам...

един мъдър цитат от любимата ми парадоксална магия - Запомни, за вечността ти имаш нужда само от чистотата, но нея можеш да я вземеш само от ежедневието...

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Април 18, 2011, 11:21:15 pm »
Бе клюките и интригите се пак по кой дом са, а?  :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #35 -: Април 18, 2011, 11:24:04 pm »
Голяма част от хората в бг не жеалят да комуникират нормално ( на това се дължи в голяма степен и невъзможността за връзки). Ако не се репчат и скачат като мъник на стобор ще им пострада реномето. По правило се възприема различното мнение като червен плащ, удар с ръкавица в лицето.Не е развито критично и креативно мислене. От там идват повечето проблеми- 45г соц и още 21-22 полу такъв е притъпило всякакъв усет за това. Даже се възприема като агресия подобен тип автономност на идеите и обикновено ти обявяват джихад.
На мен вече ми омръзна да се боря с техния "джихад" ..и ..си кютам..що се отнася до лично мнение.

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Април 18, 2011, 11:28:10 pm »
О, изобщо не става въпрос за България, не мисли, че другаде е различно.
Из фейсбука като гражданин на света почти не говоря български, там оня остров на зловоние има 2-3 българи и те са непричем.
Основно движат италианци интригите.

Та дай да си не плюваме народа за сичко, убедих се от висене из фейсбук, че паплач има навсякъде и тя е константа.

*

abroad

• 2187
« Отговор #37 -: Април 18, 2011, 11:31:47 pm »
Та дай да си не плюваме народа за сичко, убедих се от висене из фейсбук, че паплач има навсякъде и тя е константа.

а, аз до какъвто извод стигна, накрая другите стигат до него :P

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Април 18, 2011, 11:33:56 pm »
 :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Април 18, 2011, 11:39:55 pm »
Ма сега вече не вия толкоз, по-скоро просто наблюдавам в повече време безучастно и с любопитство какво още може да се случи и докъде още може да падне тоя или оня, дали някой ще се измъкне, има ли удавени, е такива работи.

И аз се придържам към тази линия вече. Преди броени години подскачах като ужилена срещу всеки опит за измама, манипулация и хвърляне на прах в очите. Сега предпочитам да съзерцавам и да гледам докъде може да стигне/падне някой в опитите си да заблуди аудиторията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.