Здравей Гост

Черна пропаганда, манипулации, интриги

• 198 Отговора
  • 28752 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Черна пропаганда, манипулации, интриги
« Отговор #80 -: Април 19, 2011, 09:40:48 pm »
Стела го каза много добре ........Пък пет пари не трябва да давам какво мислят хората, светлината е важна - имаш ли я, и 2012 ще преживееш. Само трябва да се докопаш до достъп до светлината и после да се държиш за нея. Друго спасение няма.

Поетът го е казал най-добре:  :haha:

Когато цъфнат теменугите
и работите тръгнат зле.
Е*и им майката на другите
и гледай ти да си добре.

Пеньо Пенев
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tadj-all

« Отговор #81 -: Април 19, 2011, 09:46:46 pm »
Бе не е, вече не си вдигам адреналина, като споря, това е минал период, тоя бутон го изчистихме вече.
Просто се случи - ни в клин, ни в ръкав. И е много странно, щото колкото повече аз пробвам да говоря истината, толко повече се заплита.
Аз съм на принципа квото ми е на акъла, това ми е и на езика. В смисъл гледам всичко да изкарам на светло, щото хората наранени пореват, пореват, па им мине и после може да се почне начисто. А заравя ли се, насмита ли се под килима, седи там, тлее и разлага всичко до края на времето.
И ми се случи даже такава случка - изнесох на светло един факт - и го направих с принт скрийн, демек го показах гол голеничък. И кво, голата истина не понесе и мен ме обвиниха в лъжа - че съм излъгала за голата истина, която я поднесох с факти. Хората просто си затвориха очите и решиха, че фактите не говорят, а аз лъжа. Направо се изумих.

Абе казвам ви - случват се тотално нелогични неща, аз си знам кога съм виновна, кога съм полувиновна, кога мога да оспорвам - ама от нищо се изфабрикува нещо и се почва....
Понеже много размишлявам върху тоя казус, стигам до извода, че е възможно и жена да е замесена с мъж...знам ли вече...направо се пошашавих от толкова мислене....

Кайли,

аз те познавам от един друг форум, където виждах крайностите (според моите очи) до които стигаш в желанието си да извадиш истината и да я обявиш за такава.

Обаче имам един въпрос сега: Някога замисляла ли си се и търсила ли си, защо нещата се потулват, каква е другата страна на монетата (монетата има две страни), задавала ли си някому тоя въпрос, преди да го оклепаш, че е такъв или онакъв и да осветиш нещата от твоята гледна точка и призма?
И, ако отговора е да - пак ли си продължавала да изкарваш "истината" наяве?

п.п: Любопитно ми е просто, не е нещо да кажеш, че искам да те захапя.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #82 -: Април 19, 2011, 10:12:35 pm »
Аз пък не те знам кой си, чесНо, минала съм през много форуми и много битки съм водила, все под това име, та знам, че ме помнят. Не се много гордея с това, ма --- както виждаш - не се крия! Можех да си сменя ника като теб и да пробвам да се прикрия или да си прикрия срамотиите. Нъл тъй?

И да, питала съм се що го правят, обаче повече съм наблюдавала последствията от смитането на истината под килима - винаги са ужасяващи.
В краткосрочен план от днес за утре може и да са по-добрият вариант, обаче в дългосрочен план са разбиващи.
Всяко сметено под килима нещо изскача като скелет от гардероба и не рано или късно, ми даже никога да не изскочи, тормози отношенията, щото едната страна винаги има едно на ум, че в гардероба има се пак скелет.
В процесинга на вършенето на нещо или говоренето срещу друг му се вика оверт, а после премълчаването на деянието се вика уитхолд.
Има процесинг за тия деяния и сигурно неслучайно.

В западните църкви има неделна изповед на греховете - нещо почти такова, само че в религиозни дрехи. Питал ли си се що, а?

Аз ке ти кажа що - щото скелетът в гардероба е много по-опасен, дори да го няма, отколкото кратковременната драма по непремълчани истини.
Ако имаш друго мнение, ще се радвам да го аргументираш.

*

tadj-all

« Отговор #83 -: Април 19, 2011, 11:26:06 pm »
Аз пък не те знам кой си, чесНо, минала съм през много форуми и много битки съм водила, все под това име, та знам, че ме помнят. Не се много гордея с това, ма --- както виждаш - не се крия! Можех да си сменя ника като теб и да пробвам да се прикрия или да си прикрия срамотиите. Нъл тъй?

Независимо от името - начина на писане на един човек винаги си проличава. Рано или късно си проличава кой, кой е.
* Прякора си го смених, защото "порастнах" и стария...го махнах, когато махнах и разни черти в себе си. Нормално.

Цитат

И да, питала съм се що го правят, обаче повече съм наблюдавала последствията от смитането на истината под килима - винаги са ужасяващи.

Не! Аз питам, дали тях си питала защо го правят, а не да ги наблюдаваш и да си правиш заключения през твоето око (призма). Разликата е много голяма.

Цитат
В краткосрочен план от днес за утре може и да са по-добрият вариант, обаче в дългосрочен план са разбиващи.
Всяко сметено под килима нещо изскача като скелет от гардероба и не рано или късно, ми даже никога да не изскочи, тормози отношенията, щото едната страна винаги има едно на ум, че в гардероба има се пак скелет.
В процесинга на вършенето на нещо или говоренето срещу друг му се вика оверт, а после премълчаването на деянието се вика уитхолд.
Има процесинг за тия деяния и сигурно неслучайно.

В западните църкви има неделна изповед на греховете - нещо почти такова, само че в религиозни дрехи. Питал ли си се що, а?

Аз ке ти кажа що - щото скелетът в гардероба е много по-опасен, дори да го няма, отколкото кратковременната драма по непремълчани истини.
Ако имаш друго мнение, ще се радвам да го аргументираш.

Съгласен съм с написаното (имам силен Сатурнов елемент), но знам и една проста истина:
Утре никой не знае, дали ще е жив! Що да мисли за "дългосрочния план"?
Второ: също знам, че не всеки съумява да мисли за напред. Бъдещето е променлива, която може с най-малката нова вмешателна единица, да промени нещата към много по-добро. Що да тряба да гледаме нещата предварително в по-лошия вариант и то от "черна" гледна точка?

И трето: Каква ти е ползата от файдата, като няма келепир, да вадиш грешките на другите?

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Април 19, 2011, 11:32:30 pm »
Ми така е то, който пораства, си сменя ника, ние си оставаме в калта.  :-[

Аз пък се питам ти питал ли си някого защо премълчава? Щото ако беше питал, щеше в 99% от случаите да се срещнеш със затваряне в себе си и открита враждебност, като че си му сипал сол в кървящата рана...очевидно от току що написаното - съм питала.
Каквито и да са мотивите за премълчаване, в болшинството случаи тренда на обясненията е краткосрочен. Правя това днес, за да ми е по-добре утре, а в други ден друг да му мисли.
Както сам упомена.

А полза от файда нямам никаква, отвътре ми идва. Полза имам само с близките си и с отношения, които засягат лично мен - тогава като се промие кървящата рана, като се попищи и повие известно време, после настъпва успокояване и облекчаване, раната зараства и небето е безоблачно.
В моите лични контакти винаги рано или късно стигам до изчистване на отношенията. По същия начин, по който чистя и самата себе си.
Щото не мисля за утре, ми за светлината, която вдругиден ще мине и ще изгори всички ни, ако не сме достатъчно чисти.
Та ... върша си работата относно светлината, махам камъните по пътя и...

*

tadj-all

« Отговор #85 -: Април 20, 2011, 12:55:21 am »
Ми така е то, който пораства, си сменя ника, ние си оставаме в калта.  :-[

Аз пък се питам ти питал ли си някого защо премълчава? Щото ако беше питал, щеше в 99% от случаите да се срещнеш със затваряне в себе си и открита враждебност, като че си му сипал сол в кървящата рана...очевидно от току що написаното - съм питала.
Каквито и да са мотивите за премълчаване, в болшинството случаи тренда на обясненията е краткосрочен. Правя това днес, за да ми е по-добре утре, а в други ден друг да му мисли.
Както сам упомена.

А полза от файда нямам никаква, отвътре ми идва. Полза имам само с близките си и с отношения, които засягат лично мен - тогава като се промие кървящата рана, като се попищи и повие известно време, после настъпва успокояване и облекчаване, раната зараства и небето е безоблачно.
В моите лични контакти винаги рано или късно стигам до изчистване на отношенията. По същия начин, по който чистя и самата себе си.
Щото не мисля за утре, ми за светлината, която вдругиден ще мине и ще изгори всички ни, ако не сме достатъчно чисти.
Та ... върша си работата относно светлината, махам камъните по пътя и...

Всичко е въпрос на усет - ако нещо не ти е на твоя усет и усещане просто го сменяш.

Много са малко хората, които, като ги питам да ми мълчат. Ама това е щото не им размахвам Юпитеровия пръст и не им наливам акъл за бъдещето и не им соча грешките.

Ти борец за правдата ли си - на всекиму по равно - или някога си предпочитала, да почнеш да живееш, когато нещата са сигурни, стабилни и може да са подходяща основа за всеки един?

* За каква светлина, която изгаря "всички ни" говориш?

*

Stella

• 7765
« Отговор #86 -: Април 20, 2011, 01:00:53 am »
В предпочитанията си хората се ръководят от ирационални мотиви в 90 % от случаите. И в повечето случаи директния подход никога не е постигал успех на 100%. Затова и тестовете за лъжа включавт едни и същи въпроси, зададени по два различни начина, за засечка...понеже хората не са искрени, ако ги попиташ директно. 2 въпроса - единият директен, а другият - завоалиран за проверка.Човещинка, ко да прайш?  Ама за ги надушвам и ги издухвам от живота си без право на обжалване, такИви  екземпляри...Мене не ме кефи да "кръстосвам" гледни точки по форумите, ако НЕ ме касае лично. Всеки си требе да си изживее кармата и ако му преча и аз се заплитам в нея. :confuse3:

Затуй: "Къш, птицо, проклета! Живей си живота и ме остави на мира!"
« Последна редакция: Април 20, 2011, 01:06:00 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Април 20, 2011, 01:04:39 am »
Затова и тестовете за лъжа вкълчавт едни и същи въпроси, зададени по два различни начина, за засечка...понеже хората не са искрени, ако ги попиташ директно. 2 въпроса - единият директен, а другият - завоалиран за проверка.

От 90 до 99% ще се издънят на такъв тест, сигурна съм. Включително и нашего брата астролози и езотерици.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #88 -: Април 20, 2011, 01:09:32 am »
Едно от многото неща, които съм научила в живота си: "НЕ започвай битки, които няма да доведеш докрай!" (проработката на Марс в квадрат с Юпитер)....Един живот за кое по-напред.  Яяяя! :-\
« Последна редакция: Април 20, 2011, 01:29:22 am от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Април 20, 2011, 01:14:53 am »
Аз съм на принципа "да загубиш битка, на да спечелиш войната".
Не че има за какво да водя войни, де. Но обикновено така се получава, не е нужно аз да набивам някому нещо в канчето, рано или късно попада в ситуация, която му напомня директно или индиректно за това, че някога някъде не е бил прав и сега е поставен в аналогична ситуация, но от "другата" страна.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #90 -: Април 20, 2011, 01:28:19 am »
Аз съм на принципа "да загубиш битка, на да спечелиш войната".

А и това също - ми то е близко по философия.
"По-добре да загубиш една малка битка, но да спечелиш войната".

*

Uran

• 6041
« Отговор #91 -: Април 20, 2011, 01:30:29 am »
 Какви "истини" защитавате? Според мен такова нещо като абсолютна истина няма. Всеки си има негови истини, които може да ги е приел наготово като постулати или пък достигнал до тях  чрез прозрения или проба-грешка.
 Нямам нищо против чуждите истини стига да не ми ги веят като боен пряпорец.
п.п.Не бих могла да вирея в теократични общества като и в силно идеологизирани режими.
« Последна редакция: Април 20, 2011, 05:41:50 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Април 20, 2011, 01:36:39 am »
Абсолютна истина няма, винаги има елемент на субективизъм.
Но когато фактите говорят и на бялото му се вика черно, туй вече е наглост от класа да се отрича очевидното и да се хвърля прах в очите. Ма като има будали да вярват или да се правят, че вярват, нека. Всекиму неговото.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #93 -: Април 20, 2011, 01:45:52 am »
Какви "истини" защитавате? Според мен такова нещо като абсолютна истина няма. Всеки си има негови истини, които може да ги е приел на готово като постулати или пък достигнал до тях  чрез прозрения или проба-грешка.
 Нямам нищо против чуждите истини стига да не ми ги веят като боен пряпорец.
п.п.Не бих могла да вирея в теократични общества като и в силно идеологизирани режими.

Ох, ти май имаше силен Водолей като мене...Аз също не се обвързвам с никакви идеологии. Съзнанието ми трябва да е постоянно отворено и готово да изследва всяка нова мисъл и идея. Най-мразя да ми говорят "от амвона" закръглени идеолози или теолози. Това са съм го осъзнала от "ранна кърмаческа". Фанатизмът е нещо опасно.

*

kaily

• 5145
« Отговор #94 -: Април 20, 2011, 01:54:35 am »
Аз имам точна опозиция Марс Юпитер пък...

Светлината иде, коя я усеща - усеща. Кой не, да си чопли мозъка.
Аз лично отдавна не си го чопля толкова, така да се каже - войник съм на светлината - къде ме прати, там работя, квото ми даде за задача, това върша, оттигравам топки.

Ама сега ще избухнат нова серия въпроси -ама отде съм сигурна, че светлината ми го говори, а не бръмбарите в главата ми...ми - всеки избира в коя истина да вярва и си я следва. Нали за това беше целият разговор, Тадж Махал?

*

tadj-all

« Отговор #95 -: Април 20, 2011, 02:18:49 am »
To си е твоето, ти ще си минеш през него.

Аз просто исках да разбера, дали някога си се интересувала и си задавала тоя въпрос, защо някой прави нещо, ама не себе си да питаш, а него и тях и чак след това да действаш.

Щото оногавашните ми наблюдения върху теб и сега с тази тема ме накара да се замисля - има ли хора, които дълго време могат да бъдат и да поддържат една и съща черта в себе си и тя да не се 'развие'. Един вид - определени хора ще са "такива" и точка.

Ама вече си отговорих.

Благодаря :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #96 -: Април 20, 2011, 02:39:47 am »
Нали за това беше целият разговор, Тадж Махал?

:25:

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Април 20, 2011, 03:14:44 am »
Радвам се че сам се питаш и сам си отговаряш, Тадж Махал. Така сам стигаш до своите си истини, според както пишеш ред по-нагоре.
Мир и светлина по пътя ти.
 :25:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #98 -: Април 20, 2011, 03:19:55 am »
Кайли, фокусът тук не е в истината, а в целта. Какво целиш? Да кажеш/извадиш истината? Или другият да я разбере? Ако е първото, целиш удовлетворение за себе си, важното е, да си я открила, другият не ти е важен, нито начинът, нито езикът, нито думите и делата, чрез които разкриваш истината, са важни. Целиш нещо да докажеш/получиш за тебе си.

Ако искаш някой отсреща да я разбере, истината, най-важно става да намериш на какъв език говори той. На китайски с патагонец няма да се разбереш. С неукия трябва да ползваш мимики и жестове, а образованият ще те чуе само, ако му говориш с термини, неологизми и чуждици. Тогава ти се налага да се отстраниш от себе си и да слезеш при него...

На теб кое ти е важно?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

kaily

• 5145
« Отговор #99 -: Април 20, 2011, 03:44:18 am »
Абе аз хиляда пъти обясних вече има няма, и пак същия въпрос.
Като ти са мръсни чаршафите, що ги переш?
Като ти се развали зъб и почне да ти мирише устата, що ходиш на зъболекар да го оправи?
Бива ли чак пък толкоз да не разбирате, че психическата хигиена е много даже по-важна от устната?....