Здравей Гост

Цветята и слънчевия знак+венера+луна

• 61 Отговора
  • 14001 Прегледи
Re:Цветята и слънчевия знак+венера+луна
« Отговор #20 -: Май 04, 2011, 02:55:50 am »
Синухе, влюбена съм в дръвчетата, честно казано не се замислих за тях!!!
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Май 04, 2011, 03:03:13 am »
Екстази, абе слънце , това да не е еделвайс някакъв вид... :rolleyes: :rolleyes:
Много интересно цвете... :unsure:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #22 -: Май 04, 2011, 03:10:11 am »
Обичам всякакни тревички, билки, цветенца, храстчета, дръвчета :blink:
Предпочитам саксии, за да се грижа за тях и да им се радвам по-дълго.
Много обичам да говоря на цветята в нас  ;D

Нещо интересно:
Цветя обувки :blink:
Кое цвете управлява Съдбата ти? :blink:
Цветята носят любовни намеци :blink:

П.П.
Преди 10 години, отглеждах една гъба в чиния, която се хранеше с билков чай и раждаше всеки четвъртък по няколко малки гъбки :blink: Но моята изсъхна и умря. Някой отглеждал ли я е :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Май 04, 2011, 03:13:49 am »
Обичам всякакни тревички, билки, цветенца, храстчета, дръвчета :blink:
Предпочитам саксии, за да се грижа за тях и да им се радвам по-дълго.
Много обичам да говоря на цветята в нас  ;D

Нещо интересно:
Цветя обувки :blink:
Кое цвете управлява Съдбата ти? :blink:
Цветята носят любовни намеци :blink:

П.П.
Преди 10 години, отглеждах една гъба в чиния, която се хранеше с билков чай и раждаше всеки четвъртък по няколко малки гъбки :blink: Но моята изсъхна и умря. Някой отглеждал ли я е :rolleyes:

Пия в момента чай от такава гъба....Да!Онзи ден роди няколко... :blink:От Индия е...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #24 -: Май 04, 2011, 03:14:09 am »
Екстази, абе слънце , това да не е еделвайс някакъв вид... :rolleyes: :rolleyes:

кактус  ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #25 -: Май 04, 2011, 03:15:59 am »
Това ми прозвуча като отглеждане на извънземно

Хаха ;D Имаше вид на голяма кафява палачинка :blink:

Пия в момента чай от такава гъба....Да!Онзи ден роди няколко... :blink:От Индия е...
Супер и честито  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Май 04, 2011, 03:19:19 am »
Това ми прозвуча като отглеждане на извънземно

Хаха ;D Имаше вид на голяма кафява палачинка :blink:

Супер и честито   :blink:

А защо?!Казаха ми , че е много ценна.Подариха ми я...Слагам я в зелен чай и престоява там дни..Има интересен вкус чая.Леко кисел...Вкусно е... ;D
Дай повече инфо за нея...,ако имаш.. :wub:

« Отговор #27 -: Май 04, 2011, 04:02:05 am »
Марая, аз не съм пила чая от нея и не знам, но една позната си поливаше косата с чая и беше доволна.
Аз използвах гъбата за друго предназначение - за сбъдване на желания :-[ ;D Всеки ден й го повтарях и й говорих хубави неща. Помня, че раждаше в четвъртък - отгоре върху нея се образуваше по-малка гъба една или няколо и внимателно ги отлепвах, за да не я нараня.
След това купувах нова чиния, поставях я вътре и я подарявах, това беше условието на задачата ;D Мисля, че трябваше да направи 12 раждания, след което майката гъба се изсушава и се пази. Когато отивах някъде извън нас за повече време я слагах в буркан и я взимах със себе си  ;D
Но явно грижите не бяха достатъчни, защото гъбата умря (изсъхна) преждевремнно и я изхвърлих :(
Моето желание не се сбъдна или поне до ден днешен не е, но имам надежда и очаквам... някой слънчев ден... може би... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Май 04, 2011, 04:08:04 am »
И тази така ражда , отгоре , те са много малки гъбки.По принцип стои в голям съд залята с 2 литра зелен чай...Много е интересна..И има интересна история... :rolleyes:

« Отговор #29 -: Май 04, 2011, 04:11:17 am »
Супер, грижи се за нея :blink: Нищо случайно не идва при нас  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Май 04, 2011, 04:51:33 am »
Супер, грижи се за нея :blink: Нищо случайно не идва при нас  ;)

Много благодаря... ;D
Дано си намериш скоро нова гъбка... :P ;D

« Отговор #31 -: Май 04, 2011, 05:33:27 am »
По едно врем имаше един ритуал с тесто, по което хората се бяха побъркали  ;D Месиха и раздаваха.... :rolleyes: ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #32 -: Май 04, 2011, 05:49:02 am »
Слънце във везни, Венера в скорпион, Луна в стрлец....Обожавам цветя, прекланям се пред майката природа, сутрин пълня с красота очите си пътувайки за работа - избрала съм си един щур път по които почти никoй не минава, защото го определят като \\\"пътя на пияните магарета\\\"- завой след завой, изкачване, спущане....1 час, но Красота, невероятна!!! Хълмове с маслинови градини,слънцогледови ниви през лятото, лозови масиви при които всеки ред започва с рози...Неописуема красота. Така се разсънвам сутрин пътувайки през Рая. А там където пристигам на работа.....дано не прозвучи нескромно, но казват, че е едно от най-красивите места в света....градините са създадени от Папския архитект-градинар.До преди да сменя жилището си имах огромна тераса на която отглеждах мини рози в различни цветове, а по терасата висящи мушкати в огнени цветове. В момента поради липса на тераса отглеждам в дома си малки саксии с ароматни тревички- мащерка, босилек, лимонов ким, салвия и мента

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #33 -: Май 04, 2011, 06:05:49 am »
Обожавам цветя, всякакви, зареждат ме с енергия, къпят ме в светлина, даряват ми цвят на живота....имам и градина, имам и много в саксии....удивлявам се на форми, на цвят, на невероятни аромати....без цветя не се чувствам жива....слънце в козирог, венера в стрелец, луна в близнаци... : :88:

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #34 -: Май 04, 2011, 02:48:01 pm »
Слънце в Риби, Венера във Водолей, луна в Скорпион.
Обичам много цветята.  За отрязания цвят ми е мъчно и затова предпочитам да имам саксии и цветя в градината.
 От всички цветя най-много харесвам розите. Градината ми в е пълна с мини рози, диви карамфили/ от тези лилавите/, гергини и хризантеми. 
Сега наред са да цъфтят карамфилите.
Саксийни имам орхидеи, палми, фикус бенджамин и др.

кактус  ;D
Такъв кактус и аз имах.  Цветът му мирише на парфюм. Жалко че прецъфтява за 24ч. :(

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #35 -: Май 05, 2011, 10:21:54 pm »
Тази гъба и аз съм я гледала преди 12-13 години, може и повече. Накрая трябваше да си намисля 3 желания и да я изсуша. Вече не помня какви са били желанията, само за едното малко се сещам, но гъбата още я пазя. Направо си е куриоз това. Държа я в дамската си чанта (имам едно отделение за съкровища) и я местя от чанта в чанта вече толкова години, заедно с другите съкровища. Какво ли няма в моята чанта.

Харесвам всякакви цветя, особено ако не са откъснати. Не мога да кажа кои са ми любимите, понеже във всеки сезон са по много.
Тази година, когато беше инициативата на BTV за почистване на София, засадихме пред блока японска вишна, червенолист клен (листото му е върху знамето на Канада, сещате се), магнолия Susan (с тъмночервен цвят) и червенолистна декоративна ябълка (тя не дава плодове, но цъфти много красиво напролет). Сега ще ги чакаме да пораснат. Много искам да ги видя големи и цъфнали. Интересно е, че съседите от блока много им се радват и често ходят да ги гледат отблизо. Един човек реши да коси тревата около тях, за да не се задушат, други ги поливат, въобще много ентусиасти се събраха. Дано да оцелеят дръвчетата.

Сега ще ви сложа картинка на лириодендрон, известен още като Tulip tree, понеже има цветове като лалета, за любителите на екзотиката. Цъфти след като навърши 15-20 години. Има го и в България.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Май 05, 2011, 10:35:34 pm »
Мерси Кали , много е красив....
Интересно , едва когато е на възраст дава цветове... :rolleyes:
С коя ли планета бихме могли да го свържем? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Май 05, 2011, 10:58:09 pm »
Най-много обичам градински, полски и горски цветя и предпочитам да не са откъснати, а просто да се наслаждавам на гледката, да ги докосвам и да вдишвам аромата им.
Много са ми смешни и непонятни снобските претенции на някои жени да им се купуват за празниците най-скъпите и големи букети от някой цветарски магазин, като че ли само така се чувстват обичани и ценени, но мигът е кратък и радостта от такъв подарък бързо се изпарява.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #38 -: Май 05, 2011, 11:52:36 pm »
Сатурн. Хора със силен Сатурн разцъфват късно и младеят с възрастта.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #39 -: Май 06, 2011, 12:29:43 am »
В момента имам за тапет на десктопа поле с макове.. ;D
Обожавам макове,маргарити,гербери и слънчогледи..Самата форма-кръг в средата и множество продълговати листенца около него, ми харесва,както и белият и жълтият цвят,съчетани в едно цвете и затова маргаритите са ми фаворити.
Харесвам и цветя с фуниевидна и лилиевидна форма-калии,лилиуми,кремове,спатифилум...
Слабост ми е бамбука,както и нецъфтящи саксийни цветя с интересни по форма листа.
Карамфилите не ги харесвам,свързвам ги с погребения..Тези,дето виреят по селски дворове и вили-латинка,кученце,далия и разни други,не ми грабват окото..
Слънце-Водолей,Луна-Рак,Венера-Козирог.
« Последна редакция: Май 06, 2011, 04:14:07 pm от Mims »