Здравей Гост

Чужд сред свои - свои сред чужди....

• 58 Отговора
  • 6131 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Или 3-ти дом , управител , позиция , планети....аспекти...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Чужд сред свои - свои сред чужди....
« Отговор #1 -: Май 09, 2011, 03:20:37 am »
Трети дом се свързва с братя и сестри , близкото обкръжение , тук са онези хора , които са близко до нас - физически.
В този смисъл това е дом , в които ние намираме освен всичко останало и едни от най-близките си хора, деюре , а дали е така дефакто?
Куспидата на 3-ти дом заема знака , чрез който ние можем да изградим астро-психологическия портрет на аналогията по 3-ти дом.
Планетите , които попадат в дома изразяват отношенията ни . Диспозитора на дома дава своето отражение във всеки допир при транзит или прогресия.
Питам се дали една Венера например като диспозитор на 3-ти дом , има значение дали е телцова или везнишка? Дали дава различни характеристики , дали марс в качеството си на управител на огнения овен и водния скорпион оцветява по различен начин отношенията....И въобще има ли разлика , ако на к3 имаме дева или близнаци....Как мислите? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2 -: Май 09, 2011, 03:44:16 am »
3 дом в телец, нямам планети в дома, освен Хирон в близнаци.
нямам нито братя, нито сестри и това много ми липсва  :'( винаги съм искала да имам братче...
от малка съм обградена от по-възрастни хора...

*

Марая

• 28287
« Отговор #3 -: Май 09, 2011, 03:46:42 am »
нямам нито братя, нито сестри и това много ми липсва  :'( винаги съм искала да имам братче...

И как е аспектирана Венера в картата? :rolleyes:

« Отговор #4 -: Май 09, 2011, 03:53:50 am »
Извинявам се, че забрах да отбележа :-[
Венера в 12 дом, водолей  :soe: Луна (У5), :soe: Меркурий (У7), :soe: Ас,  :kva: Марс (У2),  :sec: Уран (У11), квадрат и половина Лилит (в 5 дом), квинтил МС

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #5 -: Май 09, 2011, 03:58:25 am »
3-ти дом е управлява от Уран, който ми е на АЦ.
Сестра ми е Водолей ;D
Заобиколена съм от много хора, но трудно ги допускам близо до себе си.Винаги са на една ръка разстояние.
Иначе обичам веселите компании, неангажиращите разговори и съм готова да изслушам всеки, който има нужда да сподели с мен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #6 -: Май 09, 2011, 03:58:36 am »
Добре аспектирана Венера :blink: , а липсата на брат и сестра е факт....Ето един случай в който картата не е буквална... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Май 09, 2011, 04:01:50 am »
3-ти дом е управлява от Уран, който ми е на АЦ.
Сестра ми е Водолей ;D
Заобиколена съм от много хора, но трудно ги допускам близо до себе си.Винаги са на една ръка разстояние.
Иначе обичам веселите компании, неангажиращите разговори и съм готова да изслушам всеки, който има нужда да сподели с мен.

Рая , а какви са отношенията със сестра ти и следват ли едно и също поведение? :rolleyes:
В смисъл , въпроса ми е доста личен , ако искаш можеш да не ми отговаряш....Но с управител Уран на к3 е интересно да споделиш...., както и какви са аспектите на Уран....

« Отговор #8 -: Май 09, 2011, 04:06:08 am »
Марая, много ти благодаря за включването :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Май 09, 2011, 04:10:08 am »
Марая, много ти благодаря за включването :blink:

Аз благодаря за примера , който даде.... :wub:
А дали 3-ти от 3-ти като производен дом също не ни дава някаква информация? :rolleyes:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #10 -: Май 09, 2011, 04:12:14 am »
Аспектите на Уран са:
- тригон с Меркурий
- съвпад АЦ
- секстил Сатурн
- опозиция Хирон
- квадрат СЛВ

Взаимоотношенията със сестра ми са променливи, тя е доста студен и практичен човек /за разлика от мен/ и понякога много ме наранява, но после разбирам, че нейните "словесни шамари" са ми били полезни и отрезвителни. Тя ми помага много повече, отколкото аз на нея. Като деца бяхме много сплотени, защото обстоятелствата бяха такива.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Май 09, 2011, 04:14:48 am »
Романтика , а дали след теб не е имало някой спонтанен аборт? :rolleyes: :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Май 09, 2011, 04:16:59 am »
Аспектите на Уран са:
- тригон с Меркурий
- съвпад АЦ
- секстил Сатурн
- опозиция Хирон
- квадрат СЛВ

Взаимоотношенията със сестра ми са променливи, тя е доста студен и практичен човек /за разлика от мен/ и понякога много ме наранява, но после разбирам, че нейните "словесни шамари" са ми били полезни и отрезвителни. Тя ми помага много повече, отколкото аз на нея. Като деца бяхме много сплотени, защото обстоятелствата бяха такива.

Знака на куспидата е и слънчевия знак на сестра ти....Не мислех ,че водолейте са практични.... :rolleyes:Но напоследък все повече се сблъсквам с доста меркантилни водолей... :unsure:

« Отговор #13 -: Май 09, 2011, 04:21:00 am »
Да, Марая :(
Доколкото знам майка ми е направила 2 аборта (доброволни) след моето раждане :'(
Чувството, че нямаш други близки до теб хора освен родителите ти е ужасно...

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #14 -: Май 09, 2011, 04:26:32 am »
Тя има стелиум в Козирог - Венера, Меркурий, Юпитер и Нептун, от това трябва да е нейната практичност.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Май 09, 2011, 04:35:22 am »
нямам нито братя, нито сестри и това много ми липсва  :'( винаги съм искала да имам братче...

И аз сред старци съм расла - при баба и дядо и с две немощни прабаби, които починаха малко преди да тръгна в първи клас. И съм единствено дете, след мен опитите на майка ми да се сдобие с второ дете бяха неуспешни.

В твоя случай важи едно правило от индийската астрология, което гласи, че сигнификаторът на даден дом ако се намира в същия дом, може да навреди на темите, свързани с него. Например, Марс в 3 дом, Юпитер в 5 дом, Венера в 7 дом...
Марс е естествен сигнификатор на 3 дом, братята и сестрите. В твоята индийска карта (с прецесия) Марс се намира в 3 дом и в собствен знак (мулатрикона) - Овен, където е много силен. Освен това Марс има най-висок статус в хороскопа ти по система "шадбала".
По 3 дом са по-малките братя и сестри, по 11-ти са по-големите. В 11 дом нямаш планети, но се управлява от Юпитер. Юпитер е в силна позиция (сидерални Риби), но съвпада с два малефика - Слънцето и Раху. Слънцето и Юпитер са планети с огнена, експанзивна природа, Раху също се свързва с експанзията. И когато даден принцип е преекспониран, често се получава обратният ефект - вместо да даде с пълни шепи (според естествената сигнификация на планетите и дома), се получава липса, недостиг. Същият принцип се прилага и при анализа на репродуктивните способности в хороскопа, но спрямо 5 дом. Тук говорим за братя и сестри и липсата им.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #16 -: Май 09, 2011, 04:42:59 am »
Да, Марая :(
Доколкото знам майка ми е направила 2 аборта (доброволни) след моето раждане :'(
Чувството, че нямаш други близки до теб хора освен родителите ти е ужасно...

Съжалявам....Но понякога е по-добре... :wub:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #17 -: Май 09, 2011, 04:50:30 am »
Как стигна да това заключение? В смисъл кой аспект те наведе натам?

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Май 09, 2011, 04:55:36 am »
Как стигна да това заключение? В смисъл кой аспект те наведе натам?

Аспекта не е един! ;D
Тайна майна.... :P

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #19 -: Май 09, 2011, 05:07:56 am »
Аз в 3ти дом имам Уран в козирог на ИЦ. К3 е в стрелец, управителят Юпитер е в рак, в 10ти дом, на 8 минути от МЦ.
Аспектите на Юпи са опозиции с Уран, Сатурн, Нептун, квадрат с Меркурий и секстил със Слънцето.

Малко са индивидите, които са близо до мен - физически или по какъвто и да е друг начин.
Кратки пътувания досега не съм имал почти никакви, засега не са ми и интересни.