Здравей Гост

Цикъл Венера - Марс

• 127 Отговора
  • 16920 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Цикъл Венера - Марс
« Отговор #40 -: Май 16, 2011, 03:27:59 pm »
Цикъл Венера - Марс (2001-2100 г.) (необходима е корекция на часа в зависимост от местоположението)
Венера Rx 2009: Скъпа, разпали ме!……….
The Venus Transits The Pentagonal Cycle of Venus
« Последна редакция: Май 16, 2011, 08:14:39 pm от Asol »

*

Asol

• 4140
« Отговор #41 -: Май 16, 2011, 03:32:52 pm »
При предния съвпад на Венера и Марс в скорпион (през м. октомври 2010) двамата се срещнахме за пръв път. Тогава мунданния съвпад на Марс и Венера беше в съвпад с мой ЮЛВ и с негов северен. :blink: Марс и Венера управляват възлите ни.

Тогавашният съвпад е бил в аспект с про Луната ти. Иначе в актуалният ти солар имаш мунданен аспект Плутон/Венера.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #42 -: Май 16, 2011, 03:52:46 pm »
Как тълкувате съвпад на Цикъла в натална Венера в 7ми? Венера е У8, а Марс е У7  :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Май 16, 2011, 04:21:09 pm »
... две в едно - планетен цикъл и венерин възврат.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #44 -: Май 16, 2011, 05:04:23 pm »
аха
и имайки предвид, че последните два цикъла нищо забележимо не се случи, май пак ще е така  :angry:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #45 -: Май 16, 2011, 07:19:03 pm »
Как тълкувате съвпад на Цикъла в натална Венера в 7ми? Венера е У8, а Марс е У7  :rolleyes:
И аз съм така.Само ,че съвпада е в 10ти дом.Венера е У11 и У4ти.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Май 16, 2011, 07:33:20 pm »
Мунданния цикъл рефлектира по един или друг начин картите на всеки от нас.
Ако нищо не се случва , то тогава сме длъжни да погледнем всяка една карта- натал , прогресия , дирекция , солар /рядко го гледам/ , лунар....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #47 -: Май 16, 2011, 08:37:26 pm »
При мен ще има развижване,а интересното е,че предчувствам промените и го усещам  като затишие пред буря.....Мунданият цикъл Венера-Марс се случва в 5-тия ми дом в точен квадрат с у5 Венера и точен съвпад с прогресивен ИС. :-\.Транзитният Юпитер в точен секстил с наталния като Юпитер ми управлява Асцендента.При солара тази година отново имах точен совпад на соларен Марс с натална Венера,а те ми управяват възлите-нещо ще се случва :rakeattack:.Хм транзитният Плутон прави квадрат с възлите нещото ще е съдбовно :thinking:,но засега събития няма,на пък желание да се случват нещата има.
Докато дишаш...надявай се!

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Май 16, 2011, 08:57:53 pm »
При мен ще има развижване,а интересното е,че предчувствам промените и го усещам  като затишие пред буря.....Мунданият цикъл Венера-Марс се случва в 5-тия ми дом в точен квадрат с у5 Венера и точен съвпад с прогресивен ИС. :-\.Транзитният Юпитер в точен секстил с наталния като Юпитер ми управлява Асцендента.При солара тази година отново имах точен совпад на соларен Марс с натална Венера,а те ми управяват възлите-нещо ще се случва :rakeattack:.Хм транзитният Плутон прави квадрат с възлите нещото ще е съдбовно :thinking:,но засега събития няма,на пък желание да се случват нещата има.

Както няма , няма пък като мине една лунация в аспект с цикъл и ела да гледаш...Струва ми се , че ще имаш положителни промени... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #49 -: Май 17, 2011, 05:33:34 am »
Оф и аз съм се разгонила, всеки момент чакам благоверния да го почвам че не се издържа. Щом вече се заглеждам по разни момченца, значи положението е натопорчето с тази Венерка :)))

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #50 -: Май 17, 2011, 05:49:08 am »
Оф и аз съм се разгонила, всеки момент чакам благоверния да го почвам че не се издържа. Щом вече се заглеждам по разни момченца, значи положението е натопорчето с тази Венерка :)))
Почвай го,че стана късно ;D :wub:

« Отговор #51 -: Юни 08, 2011, 02:38:57 am »
венера на трон, марс детроне и истерията със секс скандалите не подмина и нас
Столичният градски транспорт, в депо Красна поляна

http://sofia.dir.bg/news.php?id=8783980

работят  си  планетите и на регионално ниво  :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Юни 08, 2011, 02:40:45 am »
венера на трон, марс детроне и истерията със секс скандалите не подмина и нас
Столичният градски транспорт, в депо Красна поляна

http://sofia.dir.bg/news.php?id=8783980

работят  си  планетите и на регионално ниво  :mellow:

О не.... :haha: ,боже,боже...боже....

Re: Цикъл Венера - Марс
« Отговор #53 -: Юли 06, 2012, 05:06:22 pm »
В тази тема ли обсъждахме мунданните аспекти между Венера и Марс? Май бъркам темата, но не мога да намеря друга.

Към момента Венера е в Близнаци, прелита като пеперудка от цвят на цвят, докато Марс е заточен във Везни, страдайки и въздишайки по нея. Въпреки че знаците са тригонални, Венера и Марс няма да се срещнат с точен аспект, защото Венера е твърде напред в знака, за да може "бавният" Марс да я стигне. Докато Марс беше в предходния знак (Дева - знака на падение на Венера), е Венера вървеше ту напред, ту назад, двете планети завършиха три пъти квадратура. Венера се опитваше да се върне при Марс и да създаде връзка с него, но той не й обръщаше внимание. Сега Марс може би е осъзнал какво е изгубил, но изглежда, че е вече късно - Венера се забавлява в Близнаци, завършвайки секстил с диспозитора си Меркурий (може би има ново запознанство), а в рамките на същия знак й предстои тригон със Сатурн, който се диспозира от нея. Няколко минутки деляха Венера и Сатурн от точния тригон преди последната й ретроградна фаза. Скоро двете планети ще получат нов шанс да изяснят взаимоотношенията си и този път биха могли да създадат връзка. Дали Марс и Сатурн са конкуренти, влюбени Венера? Кой е по-силният? Шансовете на Сатурн изглеждат много по-добри. Той е екзалтиран във Везни, докато Марс е детрониран. Изглежда, че Венера ще предпочете Сатурн този път.

Следващият аспект между Венера и Марс ще бъде квадратура във фиксирания кръст, която ще стане точна на 27.09.2012 (прикачвам карта). Венера ще бъде в Лъв, а Марс - в Скорпион. Опасявам се, че горделивостта и театралниченето на Венера никак няма да се харесат на Марс. И тъй като той е планетата с по-силни есенциални достойнства (Марс е на трон, т.е. в знака на заточение на Венера), изглежда, че той ще диктува условията този път и може да отблъсне Венера. След квадратурата Венера ще премине в знака си на падение. Дали това ще бъде загуба за нея и ще й се наложи да я преглътне и да забрави за надувките си? Преди ингреса си в Дева, Венера ще срещне чрез секстил "стария" си обожател Сатурн, но този път, намирайки се в знака на неговото заточение. Сега тя може би предпочита Марс (тъй като се намира знак от огнения триплецит за разлика от ситуацията с Венера в Близнаци, когато Сатурн беше на фокус), но изправена пред пренебрежението на Марс, изглежда, че отново ще заложи на сигурното. Но може би не за дълго - секстилът между Венера и Сатурн ще бъде осъществен в последните градуси на знаците.

Интересно става в края на ноември, когато Венера, излизайки от съвпад със Сатурн в Скорпион, ще завърши секстил с Марс в Козирог. Невярната Венера ще забегне при Марс и той ще я приеме този път?
« Последна редакция: Юли 06, 2012, 08:59:45 pm от Mirabella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #54 -: Юли 06, 2012, 05:12:10 pm »
Mirabella, много сладка и забавна интерпретация  :wub: мерси
а още по-интересно, как ще завърши цикъла за палавата Венера  :P

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #55 -: Юли 06, 2012, 08:51:51 pm »
Мирабела, много благодаря, страхотна история! Трябва да кажа, че при мен има много общо с написаното от теб. Марс, който ми е тръпка от две години, така и не успяхме с него нищо сериозно да свършим - веднъж не се видяхме, после беше в неподходяща обстановка, последният път на мен не ми стигна смелост да направя първата крачка или по-скоро, може би, стоящият отзад Сатурн, макар и до този момент останал незабелязан емоционално от мен, някак е повлиял... И така се появи и Сатурн на сцената (наистина е по-голям, по-успял, по-по-, но няма енергията и убийственото привличане с Марс...). Със Сатурн също нищо не се е случило и не знам дали изобщо ще се случи, защото и с двамата вече сме доста отдалечени, но... Ще видим. Историята ти при всички случаи много ми напомни ставащото в живота ми.  :blink: Интересно ми е скорпионски Марс (моят знак) как ще се прояви за мен лично. Очаквам да е стихийно.  ;D Отделен е въпросът, че приемам и Сатурн на гости тази година и съм една от първите. Мазало.  :P

*

Asol

• 4140
« Отговор #56 -: Март 11, 2013, 04:28:38 pm »
Малко ъпдейт по ретро Меркурий на статията и  актуализиране на темата във връзка с предстоящия съвпад на Марс и Венера в Овен.
« Последна редакция: Март 11, 2013, 04:33:13 pm от Asol »

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #57 -: Март 11, 2013, 04:54:26 pm »
при точен съвпад с натална венера в картата на мъж, може да се надяваме на нова любов, нали?  :blink: транзитното слънце за деня също ще е в съвпад с тях

*

Нова

• 3491
« Отговор #58 -: Март 11, 2013, 05:01:09 pm »
Малко ъпдейт по ретро Меркурий на статията и  актуализиране на темата във връзка с предстоящия съвпад на Марс и Венера в Овен.

Хубава статия, Асол, и някакси палаво-обнадеждаваща. )))) В деня на съвпада точно опозе на двете към нат ми сатурн и точен секстил към нат венера. /хаха, тайна бърза любоФ с възрастен мъж или такъв, изглеждащ по-възрастен от годините си - замесени 1,7,12 дом - да затвърдим заложеното в натала ))))) Каре с тру нода в 5 дом. Луна тригон юпитер, върху него ретро сатурн, транзитен юпи точен тригон нат марс и там някъде довършва въздушния триъгълник с венерката. Меркът върху него си на Ас, у7.
В деня на новолунието Слънчо повтаря тази акробатика, а луната карира Ероса на к5.
Та сега, има ли надежда за тайна бърза любоФ с възрастен мъж или такъв, изглеждащ по-възрастен от годините си или пак хич "да не ме занимават" ???

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #59 -: Март 11, 2013, 05:35:13 pm »
Винаги много съм се радвала на статиите ти :blink:

Тук вече ще стане интересно при мен.

Съвпада марс и венера ще е точно в съвпад с МС.
А новолунието на 10ти в съвпад с мидпойнта ми слънце-венера.

Ще поживеем -ще видим!!!

А май месец ,ще имам едновременно възврат и на марс и на венера,тази година :lol: