Прочетох цялата тема и струва ми се не открих една думичка, която според мен също е много показателна за стрелеца... ИДЕАЛИЗЪМ. Баща ми е стрелец, разкошен човек, който винаги си остана идеалист и не промени житейските си ценности според \"времето\" в което живеехме. Изключително духовно силен мъж, оптимист дори и в нереалното. човек доставящ радост при пръв удобен повод и търпящ и до днес майка ми- телец 
Дай дефиниция към днешна дата на думата- идеализъм....
Към днешна дата....може би сина ми и други млади хора които вярват, че нещата в БГ ще се \"оправят\" и не искат все още да тръгнат към Софийското летище с еднопосочен билет за друга точка от света. А на времето, предполагам мнозина си спомнят, че членство в БКП даваше доста благинки...условието да заемеш по-висок пост задължително включваше и това. Баща ми въпреки всичко отказваше да стане член на БКП, но все пак с повече труд и разлика във времето успяваше да се изкачва нагоре, защото беше ценен от колегите си. И до ден днешен не членува в никаква партия, пенсионира се с хубава пенсия, продължи да работи и след пенсионирането си, помагаше на всички и имаше много приятели/ последното е в минало време, защото вече е на 80 и доста от приятелите му се позагубиха/. Мога да разказвам много, но исках само да дам пример.
ЗАВИЖДАТ НИ..... Grin Grin
Провокирах с тази тема ОГЪНЧЕ....,зависта е най-лошата черта на българина....
А за завистта... аз съм я нарекла за себе си -национално Българско патологично заболяване, нелечимо за съжаление.
Това е идеализъм ДАНИ....Точно това е шибания идеализъм на стрелеца...., той вярва в едно нещо-доброто заложено изначално в хората...и няма земна сила , която да го спре...Той вярва , че хората са част от един учебно-преподавателен процес и , че учителя е ученик , а ученика-учител....Стрелеца е удивителен в тези си качества , той не може да избяга от отговорност , ако е виновен -признава , ако е невинен се бие до смърт...За него е важно , да покаже фактите....да ги види света...и после тръгва...,за да поеме следващата битка...Той не е герой , но времето го прави такъв...,защото живее нашироко и не е дребнав...,ако го захапе животно от групата на тежкия лов

, но...,ако някоое комарче докосне човешкия образ и иска да хапне и животинското тяло на кентавъра той става друг....-НЕПРЕДВИДИМ , БЕЗ ДА ОСЪЗНАВА ПОСЛЕДСТВИЯТА , защото знае , че всяко последствие е тежест в бъдещето...
Не е ли идеализъм....ДАНИ?

:blink: