Здравей Гост

Trainost na tranzitni aspekti i astro.com

• 28 Отговора
  • 4853 Прегледи
*

АН

« Отговор #20 -: Октомври 13, 2005, 06:25:54 pm »
Цитат
Цитат
Иначе просто си разсъждавах, защото откривам разлика в Любовта и увлечението. :)

Според мен не трябва да забравяш, че сегашното положение не е константа и възможно да се премине от едното в другото.  ;)
за теб ли форумът казваше, че тия си била рожденичка? :)  

*

АН

« Отговор #21 -: Октомври 13, 2005, 06:32:29 pm »
Цитат
Не точно... :rolleyes:
Имам си само колебанията дали върша това, което трябва. Е, и предварително си знаех, че това, което върша не ми е призванието на живота и не пречи междувременно да го приемам като приключение и да ми е интересно да го върша, да се уча...:)
Иначе просто си разсъждавах, защото откривам разлика в Любовта и увлечението. :)
Любовта не е ли едно красиво чувство, възхита към нещо, или някого, което просто те изпълва и съществува обич, не изискваща нищо в замяна .
А другото не го виждам като нещо толкова красиво, някакво състояние на обсебеност и зависимост, емоционална зависимост, защото например един човек, който е увлечен от някого би търпял неща, и дори лошо отношение от обекта на своето увлечение, или влюбеност. И сякаш, за да си увлечен, не е необходимо обекта да ти е сродна Душа, да сте близки като темперамент, или дори да имате общи интереси,което според мен е важно, когато става въпрос за Любов.
Та така и в конкретния случаи в поведението на този увлечен човек, виждам себе си преди и моите грешки, които сега ги повтаря някой друг. Виждала съм ги и преди в поведението на други хора. Но сега по-ясно виждам, урока, които съм усвоила преди и съм доволна, че съм си взела някоя и друга поука.
За6то точно сега незнам - може би е време да затворя тази страница, като усвоен урок, може и да е дръзко да смятам ,че съм усвоила урок, но нали в края на басните се намират поуките и изводите. И ето сега аз достигам до тях.  :) Може би е време за нови уроци в други сфери, където също трябва да се уча.  :rolleyes:
Приеме ли човек духовните закони, нищо вече не е обикновено, случайно или без значение
Отново - как хубаво си го казала!  :) Те са ми мнoгo интересни, а и винаги ще  бъдат такива за мен, защото бих искала да се съобразявам с тях :). И вече наситина всичко е по-различно. :rolleyes:
нямат научаване май тия закони :D

Имаше една дзен-мисъл:
"какво чудо е това,
ето, аз нося дърва,
ето, аз вадя вода"
/може и да не е точен цитат :) /
Идеята е, че или можем да сме живи, или не можем - независимо какво правим :D - дали това ти е призванието... :) - опит -грешка - прошка :) и напред :)  

*

Gostenka

« Отговор #22 -: Октомври 14, 2005, 01:59:10 am »
нямат научаване май тия закони  

Ама никакво! :D

Има и нещо друго - това, че понякога ми се отдава да разбера, или още повече да осъзная действието на някои закон, никак не ми пречи, да ги престъпвам съвсем съзнателно, и да греша съзнателно и пак да съжалявам. Трябва постоянно да си ги припомням, за да не ги забравям, затова, често си мисля, че ще е хубаво да си ги записвам и с времето да си прибавям още и още и редовно да си ги препрочитам...закони, уроци...Като принципи - но трудно е постоянно и да се самонаблюдавам и още повече да контолирам инстинктивните си реакции. Сега опитвам наприемeр, да реагирам различно и дори положително на възникнали негативни ситуации. Трудно ми е, но ще продължавам да опитвам.Ако пък не е трудно няма и да е толкова интересно.
 :rolleyes:

Най-искрено казано, не обичам да си губя времето, но съм се убедила, че това е важно и има смисъл и си работят. Трябва да прибавя и максимата за неисканото добро. Работи си :)

опит -грешка - прошка  и напред   B)  :rolleyes:  :)
Това много ми хареса. :)
Вече се замислям и за други възможности,но не бързам да не ставам ...нагла.. :D
За едната ще ми е нужен късмет, за да се реализира.
А за друга - късмет и повече нахалство ще ми трябва.  :D
Не бързам.
 Най-вече - Здраве да е! :)

*

Gostenka

« Отговор #23 -: Октомври 14, 2005, 02:16:37 am »
Цитат
Цитат
Цитат

Според мен не трябва да забравяш, че сегашното положение не е константа и възможно да се премине от едното в другото.  ;)
По принцип всичко е възможно. :)
...
Ахм!  :rolleyes:
Вярно ,че ти си Везни!!! :)
Честито, съжалявам, ако е на патерици!
Желая много Здраве, Къмсет, Любов, щастливи мигове и хубави прогнози!

*

Lina

• *
  • 118
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2005, 09:22:09 am »
Цитат
Цитат
Цитат
Цитат

По принцип всичко е възможно. :)
...
Ахм!  :rolleyes:
Вярно ,че ти си Везни!!! :)
Честито, съжалявам, ако е на патерици!
Желая много Здраве, Къмсет, Любов, щастливи мигове и хубави прогнози!
Много благодаря за пожеланията!

Не знаех, че форумът е отбелязал рожденият ми ден. Той беше на 5.10.
Сега, като мина, няма какво празнично събитие да очаквам  :D  
Dare mighty things!

*

АН

« Отговор #25 -: Октомври 14, 2005, 05:03:51 pm »

Сега, като мина, няма какво празнично събитие да очаквам  :D[/QUOTE]

ЧЕСТИТ РОЖДАН ДЕН!!! :)

Все нещо се появи :) - не може без надежда :D  

*

АН

« Отговор #26 -: Октомври 14, 2005, 05:10:24 pm »
Цитат

Има и нещо друго - това, че понякога ми се отдава да разбера, или още повече да осъзная действието на някои закон, никак не ми пречи, да ги престъпвам съвсем съзнателно, и да греша съзнателно и пак да съжалявам. Трябва постоянно да си ги припомням, за да не ги забравям, затова, често си мисля, че ще е хубаво да си ги записвам и с времето да си прибавям още и още и редовно да си ги препрочитам...закони, уроци...Като принципи - но трудно е постоянно и да се самонаблюдавам и още повече да контолирам инстинктивните си реакции. Сега опитвам наприемeр, да реагирам различно и дори положително на възникнали негативни ситуации. Трудно ми е, но ще продължавам да опитвам.Ако пък не е трудно няма и да е толкова интересно.

И при мен е така :)

Сигурно за това се водят не какви да е, а за ДУХОВНИ :) - може и да са недостижими :)

Добре звучи нагласата ти за негативна ситуация, само дето и тя е трудна за изпълнение....Нищо...., нали поне сме наясно как ни се ще да се справяме с негативни ситуации - успех! :)  

*

Gostenka

« Отговор #27 -: Октомври 15, 2005, 10:00:00 pm »
Да, на думи ми е много лесно да си казвам, че ще ги спазвам, но все пак, когато се сблъскам със ситуация на практика, ми е трудно да се овладея и да не реагирам така както съм свикнала.  :D
А за да реагирам добре, май трябва първо да си изградя смирение! А това колко ми е трудно! Особено през последния месец, въобще не съм смирена, а това малко ме тревожи- тъкмо напротив, сякаш нещо в мен се бунтува и поведението ми дори е някак по-агресивно(може и да е напрежение, заради промените), но предприемам мерки за осмиряване:) По-лесно ми е сякаш,ако някои ме предизвика да го поставя на мястото му като отвърна и след това да се успокоя и да съм смирена и изпълнена с Любов. Не става така - и това си е трудно - да си смирен и, да си изпълнен с Любов, дори към недоброжелатели. Но ми е предизвикателство и ще опитвам. Щом е трудно сигурно има смисъл. Дори и изпълването с Любов, благост...
Струва си, Любовта е голяма сила! :rolleyes:
Благодаря, ще продължавам да опитвам, някога може да постигна напредък. :)

*

Lina

• *
  • 118
« Отговор #28 -: Октомври 17, 2005, 01:42:50 pm »
Цитат
ЧЕСТИТ РОЖДАН ДЕН!!! :)

Все нещо се появи :) - не може без надежда :D
Мнооого благодаря!  :D

Надеждата си е вечна, но аз имам ужасното свойство да се отегчавам много бързо и постоянно имам нужда нещо да се случва. Нещо интересно, пък било то дребно и ежедневно.  :D

Dare mighty things!