Здравей Гост

xxx

• 25 Отговора
  • 3059 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
xxx
« -: Май 20, 2011, 03:06:42 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 07:27:20 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
 ;D
само съзрях "харчене" и си викам "ухааа тема като за мен"

мисля, че бих могла да заявя, че при мен парите са едно текучество. Често харча без да има причина или когато това не е желателно. Често сметките ми не излизат правилно и се усещам, че понякога прекалявам. Ако кажа, че съм шопинг маниачка... не точно обратното, не обичам претъпкани молове, селяндурски пазарища, лъскави магазинчета. Не ми пука дали нося дънки за 300лв. или за 15, никога не ми е било болно дали телефона ми има камера или Интернет. Може би защото Венера все пак е в Козирог гледам да са ужким разумни покупки, но тъй като е в лекаа квадратура към Юпитер май само си мисля, че покупките ми са разумни.  ;D
Ако пък намеся рибешката луна в 5-ти и водния Юпитер в 1-ви ще е излишно да кажа, че съм си от бохемите. Заведения, кръчми, паланки, почивки, пътувания, мотори, коли, палатки... и на стоп може ама трябва да е изключително изключение - не ми е по вкуса  :rolleyes:
Хазарт не играя - малко като онзи виц дето един се молил на господ "Господи, нека да спечеля от тото-то... и дето Господ го нахокал - вземи и пусни един фиш, бе!". Тото според мен си е хазарт с държавата, но пък ако съм честна мисля, че ми върви в разни такива игри... печелила съм от томболи и то не веднъж  ;D

Мисля, че широките пръсти са именно по Венера и Юпитер (квадратура ся, как ще си направят сметка), после и широко скроената Луна, но не на последно място един малефик по отношение финанси уран във втори (които е би трябвало да е упр. на 5-ти, но все по-често си мисля, че именно оста водолей/лъв ми е интесептирана - друг път ще пиша за това). Май за Уран в това положение е валидно "от където дошли, там отишли". И после мрънкам защо не ми върви в класическите работи - 8 часа, твърда заплата... ами няма как да стане. Явно трябва да се обърне внимание на секстила му с Венерка...  ;D

а иначе мисля, че сред пестеливите знаци са рак и дева.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
;D

мисля, че бих могла да заявя, че при мен парите са едно текучество. Често харча без да има причина или когато това не е желателно. Често сметките ми не излизат правилно и се усещам, че понякога прекалявам. Ако кажа, че съм шопинг маниачка... не точно обратното, не обичам претъпкани молове, селяндурски пазарища, лъскави магазинчета. Не ми пука дали нося дънки за 300лв. или за 15, никога не ми е било болно дали телефона ми има камера или Интернет. Може би защото Венера все пак е в Козирог гледам да са ужким разумни покупки, но тъй като е в лекаа квадратура към Юпитер май само си мисля, че покупките ми са разумни.  ;D
Ако пък намеся рибешката луна в 5-ти и водния Юпитер в 1-ви ще е излишно да кажа, че съм си от бохемите. Заведения, кръчми, паланки, почивки, пътувания, мотори, коли, палатки... и на стоп може ама трябва да е изключително изключение - не ми е по вкуса  :rolleyes:
Хазарт не играя - малко като онзи виц дето един се молил на господ "Господи, нека да спечеля от тото-то... и дето Господ го нахокал - вземи и пусни един фиш, бе!". Тото според мен си е хазарт с държавата, но пък ако съм честна мисля, че ми върви в разни такива игри... печелила съм от томболи и то не веднъж  ;D

Мисля, че широките пръсти са именно по Венера и Юпитер (квадратура ся, как ще си направят сметка), после и широко скроената Луна, но не на последно място един малефик по отношение финанси уран във втори (които е би трябвало да е упр. на 5-ти, но все по-често си мисля, че именно оста водолей/лъв ми е интесептирана - друг път ще пиша за това). Май за Уран в това положение е валидно "от където дошли, там отишли". И после мрънкам защо не ми върви в класическите работи - 8 часа, твърда заплата... ами няма как да стане. Явно трябва да се обърне внимание на секстила му с Венерка...  ;D

Огънче и аз така... ;D :P

НЯМА ПО-СТИСНАТ ОТ МЪЖА РАК И КОЗИРОГ!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

angy

• *
  • 105

Марая моя мъж е рак и изобщо не се връзва с понятието стиснатост ами обратното. Но познавам един друг рак, който е супер стиснат. Явно има разнообразие.

*

Stella

• 7765
Прекрасна тема - Сатурн във втори дом.
Сатурн в аспект с господаря на втори дом.
Козирог на върха на втори дом.

А за щедростта са отговорни Юпитер и Венера, разбира се, ако не са в "стиснати" знаци.
При мен Сатурн е в тригон с Юпитер, така че нещата се балансират.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
слв във втори дом- алчост и карфица не може да влезе в дупето.... ;D
Слънце във втори дом също....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
Та по Венера (на тронче) - гледам щерката, тя е още достатъчно малка, но съм повече от сигурна, че милата изобщо няма да е като мен. Почти от момента, в който що годе се държи като човек любими играчки са и парички, чанти, кутий - пъха, прибира, сгъва. А жълтите стотинки (по 1 и 2) леле, че игра настава с тях - касички, портмоненца - сега май има повече чанти от мен  ;D, но няма да задълбавам има прекалено много време и не се знае...

за Сатурн и Юпитер - не знам дали са в съвпад, по-скоро не, въпреки, че участват в стелиум с асц. и Плутон (упр. на 2-ри дом). Хъмм явно Сатурн казва "стига си харчила де :96:" от другата страна Юпитер "харчи си де, голяма работа" а Плутон в средата мърмори нещо от сорта "споко сега ще спретнем някоя сделка"  :93:

но пък май си зависи кой как възприема парите. Според мен изразен рак би пестил за черни дни, докато телеца с цел притежание - да има, не е да няма, козирога хъм той по-скоро би пестил, за да постигне някаква амбиция, девата пресмята и едва ли би похарчила нещо извън бюджета.. така грубо казано.

Марая, слънцето ми е във втори дом  :57: срам и позор! но си мисля, че Сатурн във втори е друга история. Все пак втори дом (поне според мен) не е точно парите, а отношението на човека към ресурсите - материални и не, как ги оценява...

сетих се един лаф, който ми е любим:
"Жена с пари = луд с калашник"

*

Yaya

• 2265
Е, как не съм я видяла тая тема... Ама нали от вкъщи не ми зарежда сайта...

Значи - Венера, Нептун, 2/8  ;D Гооолям прахосник съм
 Венерата ми е в Телец и е У8, Нептуна ми е във 2ри, той е У5, където пък ми грее Слънцето. Малко нескромно, но искам около мен да е красиво. Доколкото имам възможности. Случвало се е да купя втори комплект чаши за кафе и капучино - едните бежови, а другите кафяви, защото ми се връзва със секцията в хола, като ми дойдат гости  ;D чаршафите и спалното бельо също в тон, не че ме гледа някой, като спя.
Майка казва "и 2 лева да имаш, трябва ад ги изхарчиш, не търпиш пари в теб". Имам и Уран във 2 дом.
За Юпитер не знам - но и той ми е У5, може да е намесен в удоволствията

Баба ми е Дева, не знам точен час, но и при бившия - АЦ Дева, мотото е "аз не съм стиснат, аз съм пестелив"  ;D ;D ;D

Е, сега се сетих за Юпитер - като ми транзитираше върху Слънцетооооо то не беше харчене, то не беше чудо! Смених обзавеждането в хола, седях и се чудех дали имам нужда от нещо и какво да си купя. И винаги измислях  ;D И така, 3 пъти мина през Слънцето.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

abroad

• 2187
Сатурн е управител на 2ри и добре, че е тъй иначе със съвпада Юпитер/Венера във 2ри мога да похарча света с удоволствие. Поне до скоро така правех, с идеалистичната несломима вяра, че колкото повече похарча, толкова повече ще ми се върне обратно ;D) Дали заради Луната в рак и 8ми последно време се кротнах, да видим до кога. Вероятно всеобщото усещане за несигурност и се отрази, както и аналогичното свиване в доходите.

наблюденията ми за стисли са Девите и странно...Овни :rolleyes:
акцент върху Рак и Козирог по-скоро се изразява в пресметливост, но ако тръгнат да си угаждат, ела да видиш ;D

*

abroad

• 2187
нямам предвид онзи егоизъм и безпардонност ;D
примерите са свързани с пестеливост за черни дни до степен на аскетски лишения (за да не ги нарека по друг начин :P) и за тези около тях

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
Овните проявяват особен егоизъм и безпардонност, които в определен контекст могат да бъдат сбъркани със стиснатост. Просто не им пука да заявят, че за това или Този няма да дадат и 1 стотинка. Аз има овнешки акцент..и го правя, но не съм стисната.
Всъщност, не обичам да давам мои книги, но мога да подаря.... ;D, за да не ми искат.

:thinking: Овненцата са май според зависи. Те са прекалено импулсивни. Сигурна съм, че на секундата могат да профукат месечната си, но и да се стиснат..

[/quote]

има, има :) - мъж телец, ужасни са!!!

*

Марая

• 28287

има, има :) - мъж телец, ужасни са!!!
[/quote]

Стига бе , те нали са като близнаците и стрелците-знаци на веселието.... ;D

*

Nova

• *
  • 353
;D

Огънче и аз така... ;D :P

Ама искаш да кажеш със слънце в рак и козирог или със силни рак и козирог? Абе познавам един рак дето е така "разпуснат" на тема харчене, че просто....ама АС е везни... :blink:

*

Milkyway

• 3770
Слънце дева са стиснати.

Аз имам на К2 лъв,във втори дом нямам планети.И имам широки пръсти.
Странното е че имам по натал венера тригон юпитер,но никога не съм имала достатъчно пари.Или много пари изкарани от труд и работа.Това ,че съм имала някакви пари е благодарение на мъжа ми.Но и той не е богат ,а работи къртовски.
Даже и сега,все още не съм назначена,нямам заплата,той ми дава колкото да мога да ходя . :-\
Чудя се,докога така.
Слънцето ми е в 9ти дом.Пари съм изкарвала достатъчно от работа в чужбина.Но то е било много отдавна за много малко месеци :-[

*

holanda

харча като имам,стискам се като нямам..,като второто не ми е хич приятно .

вероятно заради тригона Юпитер-Венера,обичам да подпомагам ,когато самата аз имам тази възможност .
Даже доста ми харесва,..

ако имам пари в наличност,ще ми е готино да плащам/помагам финансово ..да давам по едно рамо на приятелите си .

пестелива и разумна съм,когато се наложи,но това ме докарва до депресия .

Венерата е с Плутон,втородомна,..наистина съм ценител на красивото,вкусното,обичам да купувам неща,да си *угаждам*.

майка обаче е точно човек с широки пръсти .Има Луна в Стрелец-2 дом .Анаретна Козирожка Венера квадрат Нептун (много неща е обещавала на децата си,но като дойде време за тях,забравя и започва да ни упреква,че я имаме само за касичка  ;D )Сатурна й пък е също на 0'10'' в Козирог .
учудващо е как през живота си не е спестила и 1 лв,
1 ресторант отвори преди време,и него изпусна
не я знам какво прави,но все харчи,пък нищо не си купува,
носи грозни поли на безброй точки или цветя,които си ги взима от незнам къде..та явно инвестициите й не са в облеклото..нещо друго ще е ,но никой не знае какво . И тя не знае  ;D

*

Milkyway

• 3770

носи грозни поли на безброй точки или цветя,които си ги взима от незнам къде..та явно инвестициите й не са в облеклото..нещо друго ще е ,но никой не знае какво . И тя не знае  ;D
:blink:Стана ми много мило като прочетох това(в черното).
Навремето като обичах майка ми и когато тя беше млада, все се обличаше добре,с разни десени на точки и цветя(тя има АС Рак и слънце стрелец),обичаше да се кичи както се казва.С разни обеци,колиета........
извинявам се за отклонението :-[но някакси ми домъчня,че вече не я обичам и не я ценя :-X

Най-стиснати около мен (по-точно дребнави и често губещи от това, нещо като спечелих битката, но загубих войната - Рак с Луна в Козирог). Но не са пресметливи, в добрия смисъл на думата, не могат да си управляват парите като един Близнак/Везни/Водолей примерно.

Имам приятел с Венера в Козирог (5 дом) и Сатурн във втори, винаги е можел да изкарва добри пари и винаги е имал в наличност. Има тригон Венера - Луна (Луна в Телец и все ни приютява и храни, цялата компания и много обича котки). :)

Всичките ми приятели със силна Луна обичат котки.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
на к2 имам козирог, в дома се намират уран, нептун и сатурн, слв във водолей - с широки пръсти съм, не съм скръндза

имам наблюдение върху юлв във втори и слънце там - нито стотинка отгоре никога, крие си и яденето
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!