Постът на Vision много ме впечатли, може би заради моята Венера в Риби и на мен земята ми е някак еднаква. Не знам дали много бързо разпознаваме на интуитивно ниво "модели" на градоустройство, изкуство, но и аз рядко съм виждала нещо, което да ми е интересно. Европа ми е скучна, абсолютно еднакви са ми нещата (била съм във Франция, Русия, Германия, Швейцария, Австрия и планирам това лято да мина при приятели в Лондон). Неапол ми е интересен, но заради един филм с Бридвит Бардо и остров - Капри, като коза и козирог

.
САЩ - там няма градоустройство, извън големите градове и наистина е различно от Европа, самото усещане, най-много ми харесаха библиотеките им, карането с приятели по невероятните им пътища и магазините, защото там е много евтино, и всички търсят изгодна сделка и е като национален спорт пазаруването, никой не те цени защото си с маркови дрехи, а защото си направил добър избор. В Ню Йорк влезнах за първи път през нощта и минахме покрай една електроцентрала бе огромно светещо чудовище, но самият град - Манхатън е целият в сянка, като изключим Сентръл парк и енергията е много зле, просто усещаш, че хората са каменни. Може би ако работиш там и имаш достъп до клубове ала, бала е друго, но аз не го усетих добре града. Мен мостовете най ми харесаха и пак трябва с кола да се движиш, защото иначе няма начин (имайки предвид, че по население е 3 БГ..... чудовище си е). Преживях там цунами, малко, на източното крайбревие, ама такова нещо в БГ няма и много беше страшно за мен. В такива моменти разбираш кокто добре природно е БГ, защитена от всякъде и с добра вода (в САЩ, както и Западна Европа водата е ужасна, трябва да си купуваш вода).
Обаче Мачу Пикчу и Египет - древния са съвсем различна култура, и може би като Vision и аз усещам, че могат съвсем различни неща да се направят и по съвсем различен начин да си построим средата за живот. Гледах един филм ако Ви е интересен - Future by design, в замундата е, за един град като Атлантида, направен от учени в САЩ, кръстен VENUS project. Потресаващо е как при добра воля може да се направи къща, като купол, за да е добра енергията (те дори това казваха - небето е купол, естественат ни среда е куполообразна, което на мен ми доказа нашите църкви колко са мъдри, в сравнение с западноевропейските) от вторични суровини и да ти излезе под 1000 долара. И започваш да си задаваш странни въпроси за държавното управление и Европа.....и Европейския съюз и всъщност бизнесът ли контролира всичко.....