Здравей Гост

ОБИЧАМ ДА ПЪТУВАМ

• 74 Отговора
  • 12149 Прегледи
Re:ОБИЧАМ ДА ПЪТУВАМ
« Отговор #40 -: Май 23, 2011, 05:53:30 pm »
   В момента приятеля ми обикаля Европа - гледам картата му, до сега не бях се замисляла. Когато е на път се чувства човек /имам чувството, че има болезнена необходимост да пътува/. 9-ти дом Лъв, Слънце и Луна в 3 дом /слънце Водолей, Луна Риби/, Асц-Скорпион....Чудя се кой транзит е активирал това пътуване /околоЕвропейско/, на мен ми се размина  :lol:. Дали няма нужда от ректификация на картата му.

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Май 23, 2011, 09:41:35 pm »

после, като ходя някъде, си запазвам някакви малки нещица, които просто не мога да изхвърля- билетчета, стотинки, ветрила, камъчета, запалки, химикалки, такива неща..те стават като линкове към местата, и като ми попаднат пред погледа, ако не съм прекалено разсеяна, за да ги 'видя', ме връщат на мястото с всичките му картини, миризми, звуци и усещания, които съм имала покрай тях..затова не запазвам нищо от хора и места, които не са ми били приятни, но пък имам толкова много, които са ми били приятни, че спокойно мога да събера десетина кашона дреболийки, които за никого, освен за мен не означават нищо..
:-[

Вижън, и аз така. Събирам всякакви дреболийки, които нямат никаква стойност за другите, но имат сантиментална стойност за мен. Снимките, които пазя също ми връщат аромата и атмосферата, достатъчно е да ги погледна и се потапям.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #42 -: Май 23, 2011, 09:44:51 pm »
Постът на Vision много ме впечатли, може би заради моята Венера в Риби и на мен земята ми е някак еднаква. Не знам дали много бързо разпознаваме на интуитивно ниво "модели" на градоустройство, изкуство, но и аз рядко съм виждала нещо, което да ми е интересно. Европа ми е скучна, абсолютно еднакви са ми нещата (била съм във Франция, Русия, Германия, Швейцария, Австрия и планирам това лято да мина при приятели в Лондон). Неапол ми е интересен, но заради един филм с Бридвит Бардо и остров - Капри, като коза и козирог  :P .
САЩ - там няма градоустройство, извън големите градове и наистина е различно от Европа, самото усещане, най-много ми харесаха библиотеките им, карането с приятели по невероятните им пътища и магазините, защото там е много евтино, и всички търсят изгодна сделка и е като национален спорт пазаруването, никой не те цени защото си с маркови дрехи, а защото си направил добър избор. В Ню Йорк влезнах за първи път през нощта и минахме покрай една електроцентрала бе огромно светещо чудовище, но самият град - Манхатън е целият в сянка, като изключим Сентръл парк и енергията е много зле, просто усещаш, че хората са каменни. Може би ако работиш там и имаш достъп до клубове ала, бала е друго, но аз не го усетих добре града. Мен мостовете най ми харесаха и пак трябва с кола да се движиш, защото иначе няма начин (имайки предвид, че по население е 3 БГ..... чудовище си е). Преживях там цунами, малко, на източното крайбревие, ама такова нещо в БГ няма и много беше страшно за мен. В такива моменти разбираш кокто добре природно е БГ, защитена от всякъде и с добра вода (в САЩ, както и Западна Европа водата е ужасна, трябва да си купуваш вода).

Обаче Мачу Пикчу и Египет - древния са съвсем различна култура, и може би като Vision и аз усещам, че могат съвсем различни неща да се направят и по съвсем различен начин да си построим средата за живот. Гледах един филм ако Ви е интересен - Future by design, в замундата е, за един град като Атлантида, направен от учени в САЩ, кръстен VENUS project. Потресаващо е как при добра воля може да се направи къща, като купол, за да е добра енергията (те дори това казваха - небето е купол, естественат ни среда е куполообразна, което на мен ми доказа нашите църкви колко са мъдри, в сравнение с западноевропейските) от вторични суровини и да ти излезе под 1000 долара. И започваш да си задаваш странни въпроси за държавното управление и Европа.....и Европейския съюз и всъщност бизнесът ли контролира всичко.....

*

Stella

• 7765
« Отговор #43 -: Май 23, 2011, 10:02:57 pm »
Гледах един филм ако Ви е интересен - Future by design, в замундата е, за един град като Атлантида, направен от учени в САЩ, кръстен VENUS project. Потресаващо е как при добра воля може да се направи къща, като купол, за да е добра енергията (те дори това казваха - небето е купол, естественат ни среда е куполообразна, което на мен ми доказа нашите църкви колко са мъдри, в сравнение с западноевропейските) от вторични суровини и да ти излезе под 1000 долара. И започваш да си задаваш странни въпроси за държавното управление и Европа.....и Европейския съюз и всъщност бизнесът ли контролира всичко.....

Прилича на идеята за пасивната къща. По едно време бях обсебена от тази идея - аз съм еколог по професия и по душа. Има толкова много природни дадености, които не използваме достатъчно. Всъщност Бог ни е дал всичко, с което бихме могли да живеем, при това в абсолютно равновесие...Дори отпадъкът е ценна суровина.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Май 23, 2011, 10:08:05 pm »

Египет - древния са съвсем различна култура,

В Египет е красиво и съвсем не е далеч. Разхождаш се - пустиня, беднотия, но изведнъж пред теб хотел...влизаш и все едно попадаш в приказка на Шехерезада. А подводните снимки, които поставих са правени на повърхността на морето - толкова е прозрачно, даже няма нужда да се гмуркаш на дълбокото..аз все още съм начинаещ дайвър.

« Отговор #45 -: Май 23, 2011, 10:27:27 pm »
Да, до Египет 100% ще отида, само да се поуспокои малко там и да имам време и пари едновременно  :P . Определено това ми е цел за бъдещето :) .

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Май 23, 2011, 10:59:07 pm »
А ето как си отработих соларният съвпад на Марс със Слънцето - чрез спорт, на ски училище.

А в хотела камината на 6.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #47 -: Май 24, 2011, 02:04:24 am »
 записвам се в темата
 :wub:

у на 9 в 5 - кеф да става
honi,   чудни снимки мн. обичам да ми разказват за чужди земи все едно е 1001 нощ
« Последна редакция: Май 24, 2011, 02:20:28 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Май 24, 2011, 02:42:54 am »
записвам се в темата
 :wub:

у на 9 в 5 - кеф да става
honi,   чудни снимки мн. обичам да ми разказват за чужди земи все едно е 1001 нощ

Кайче, кажи къде си била! ;D

« Отговор #49 -: Май 24, 2011, 04:59:19 am »
  Да Хони, снимките са наистина много хубави и зареждащи - мнооого зелена енергия. Като се прибере човек от такова хубаво и зелено подредено кътче, нашата България изглежда като кочина....Когато човек не е пътувал и не е виждал чужди земи и чужди хора си създава погрешни впечатления. Но при реален допир със същите, нещата коренно се променят, започваш да уважаш и хората и труда им и нацията им.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Май 24, 2011, 05:06:27 am »
  Да Хони, снимките са наистина много хубави и зареждащи - мнооого зелена енергия. Като се прибере човек от такова хубаво и зелено подредено кътче, нашата България изглежда като кочина....Когато човек не е пътувал и не е виждал чужди земи и чужди хора си създава погрешни впечатления. Но при реален допир със същите, нещата коренно се променят, започваш да уважаш и хората и труда им и нацията им.

И да допълня...като черна станция.... ;)

КУЛТУРА НА БИТА....ТАКА СЕ НАРИЧА! У БУГАРСКО Е ДЕФИЦИТНА СТОКА.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Май 24, 2011, 05:28:30 am »
Какво разправяш, аз се разревах, като кацнах в София. Винаги съм знаела, че е мизерно, но за пръв път ме удари този контраст... Човек си мисли, че живее добре, но е страшно, когато прогледне. Но след това започнах да оценявам повече и хубавите неща тук, които преди не са ми правили впечатление. Но мизерията, мързелът и мръсотията няма как да не ги забележи човек...
И все пак корейците не са такива маниаци и чисти до стерилност, има много живец в тях, малко са хаотични, да не говорим колко са емоционално експресивни, затова и донякъде са близки до нас ;) (и аз се надявам, че ще ме пуснат пак да отида там)

Това е основата...,за всичко в този живот...,на всички нива.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Май 24, 2011, 05:47:19 am »
Какво разправяш, аз се разревах, като кацнах в София. Винаги съм знаела, че е мизерно, но за пръв път ме удари този контраст... Човек си мисли, че живее добре, но е страшно, когато прогледне. Но след това започнах да оценявам повече и хубавите неща тук, които преди не са ми правили впечатление. Но мизерията, мързелът и мръсотията няма как да не ги забележи човек...
И все пак корейците не са такива маниаци и чисти до стерилност, има много живец в тях, малко са хаотични, да не говорим колко са емоционално експресивни, затова и донякъде са близки до нас ;) (и аз се надявам, че ще ме пуснат пак да отида там)
Подобен шок изживах преди много години. Бях тийн и връщайки се от Зап. Европа, на Сифийското летище и прекрасната му ейрия спонтанно се разплаках от съкрушителното осъзнаване, че живея в мизерна д-ва внушаваща ни абсурдни претенции за начин на живот и ценности. Докато си Там, дори не се впечатляваш и не е проблем да бъдеш част от Тях.

И...защо е нужно......http://www.youtube.com/watch?v=wI_OpZiMdeU

*

holanda

« Отговор #53 -: Май 24, 2011, 06:10:27 am »
и аз обожавам пътуването,явно Юпитер в 9 се изявява като подстрекател към скитничества и щурмуване из нови земи  :blink:

Холандия не ми харесва ,има само едно провинциално градче ,което обожавам ,но така и не съм направила свестни снимки.

Ще покажа няколко от Антверпън (Белгия),очаровах се от хората,нощния живот,дневния живот ( ;D) ,архитектурата
ходила съм в Гърция,Турция,Германия,Франция,планирам скоро да отида в Шотландия,Ирландия..най-много ми се иска да се набъркам в нещата на Бразилия,Куба,Индонезия,Испания,Португалия...незнам,много искам да имам достатъчно финанси,за да джиткам и да виждам новости ..

http://imageshack.us/photo/my-images/848/sdc10302u.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/96/sdc10304j.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/191/sdc10312d.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/228/sdc10319un.jpg/

« Последна редакция: Май 24, 2011, 06:24:46 am от жълтолилава »

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Май 24, 2011, 06:41:50 am »
Обичам да пътувам...., да пътувам към себе си....
Обичам да пътувам.....,знам към вечността....
Едно е ясно-няма време.....
Илюзия или съдба?

Когато се завръщам....има изгреви....
В сърцето ми са спомени от залези на юг....
В очите ми са Индонезия, Антилите....
В душата ми Дубай и Тамбукту....

Пътуваме , през Турция , Египет,
През Пакистан и през Тайланд....
Пътуваме и през мечтите си....
И някак си....оставаме във океан....

0:37
24.05.2011

ВЪРВИ НАРОДЕ ВЪЗРОДЕНИ! :blink:
КЪМ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ВЪРВИ!....

*

Марая

• 28287
« Отговор #55 -: Май 24, 2011, 07:10:45 am »
Тибет , Индия и Френска полинезия не съм посетила....но о-в Бали...да!Струва си.... :wub:

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #56 -: Май 24, 2011, 09:06:58 pm »
Mayanna, специално за теб снимки с много история. Древният град Ефес.

якооо бяха там през 2002 година май беше  ;D 

ам маце що не кажеш, че тва на първата снимка е библиотеката и има подземен коридор, който води до отсреща, където е бил публичният дом  :rolf: :rolf: :rolf:  и после мъжете били кротички а. за пред дамите си отиват да четат и да пушат, а като влязат вътре и ойдееее коня у ряката  :haha:

имам много снимки и от там и от памук кале, но са снимки, а нямам скенер. иначе са много яки  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Май 25, 2011, 03:43:35 am »
О, има много за разказване, Веще, ама просто нямам време! И снимки имам в изобилие, но не мога маце всичко да кача. То си струва да се види на място. Верно е, че срещу библиотеката е бил публичния дом. Тя тази професия е била на почит едно време, не е като сега.  ;D ;D
От Памуккале ще сложа по-късно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #58 -: Май 25, 2011, 03:56:31 am »
Поляците умеят да посрещат по всички правила на сервирането. Имат и механички като нашите, обзаведени в типичен славянски стил и храната им е сходна на нашата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Май 25, 2011, 04:02:05 am »
Механичките в Плоцк - Полша.