Здравей Гост

Самочувствие

• 87 Отговора
  • 10836 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Самочувствие
« -: Май 23, 2011, 07:48:18 pm »
Чувство, усещане на човек за собственото му душевно и физическо състояние, било то добро или лошо.
Чувство, усещане за добро душевно и физическо състояние и увереност в собствените си сили и способности.

В живота на всеки има приливи и отливи.
Има ли периоди в живота Ви , в които самочувствието липсва? Може ли да ги индентифицирате с транзити и прогресии?
Кои са периодите , които са Ви дали усещането за самочувствие в положителния аспект на думата?
Какво според вас е основното за доброто самочувствие?
Липсата на самочувствие на кои астрологични показатели бихте приписали...?

Хубав ден!Приятно писане и добро самочувствие от мен.... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:Самочувствие
« Отговор #1 -: Май 23, 2011, 08:28:08 pm »
Важно и основно нещо е самочувствието в живота на човека....На базата на него могат да се изградят и се изграждат посоките в живота ни....Всичко , което се случва зависи от самочувствието.... :blink:

АСЦ СКОРПИОН , Слънце в стрелец в 1-ви дом , Луна в телец на к6.....  ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mia21

• 2502
« Отговор #2 -: Май 23, 2011, 09:00:59 pm »
Имам самочувствие и то голямо на моменти. ;D Асцендентът ми е спорен между Рак и Лъв, имам Сатурн и Марс там, като Марс ми е в Лъв, а Сатурн в Рак.Слънцето ми е в Близнаци, в 11-ти. Много обичам да блестя и да се чувствам специална... ;D

Най-зле се чувствах при възврата на Сатурн, още повече и при транзита му през Асцендента. Чувствах се като попарена. Тогава и физически отслабнах много. Определено беше много тежък период за мен. Ще се върна назад във времето и ще проверя и кои други аспекти са го направили толкова черен този етап от живота ми. Ще допълня след малко.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #3 -: Май 23, 2011, 09:43:05 pm »
лелеле пет пъти се чудих какво да посоча "имам" или "нямам" - по-скоро се оценявам, че е по-ниско отколкото ми се иска  :-\ знам, че мога повече, отколкото показвам и реализирам... разбира се, че обичам да блестя, обичам да съм в център на вниманието (в компания, сред познати), но не и прекалено, понякога това ме притеснява - бих се почувствала много неловко ако ме зяпат. Наскоро отново се усетих, че мисля първично (сатурн 12) някакви девойчета си се хихикаха от съседна маса в кафето дето водя денем момата (има пясъчник там...) и разбира се първата ми реакция е да се само огледам дали нямам нещо скъсано, провиснало... разбира се знам, че момичетата си се хилеха за свой неща ама :( реакция.... Рядко си позволявам (поне външно) да има причина за одумване и неодобрение - дори и привидно рошава, това трябва да изглежда все едно е нарочно. Казвали са ми, че на пръв поглед изглеждам малко надута, но реално това си моето изразяване на вродения "страх от неодобрение" - трудно се преработва това... Но интересното е, че въпреки неувереността на моменти изпъквам и ми харесва да ме забелязват :)
реално на външен вид мисля, че изглеждам добре, може би едно-две килца надолу няма да е зле. Умея да завързвам контакти, не съм от мълчаливите, имам не лоши познания в различни сфери... но - може би ключа тук е не толкова самочувствие, а срамежливост и неувереност - според мен това си е Сатурн :)  - (извън темата, наскоро се замислих по отношение на квадратурата Венера - Сатурн / Плутон и някак си стигам до извода, че за разлика от Плутон, тази квадратура действа почти непрекъснато, Плутон-Венера е валидна при транзит, но със Сатурн е непрекъснато - може и да бъркам и да се подвеждам с друг астрофактор..)

*

Uran

• 6041
« Отговор #4 -: Май 23, 2011, 10:11:15 pm »
Зависи по отношение на какво е това самочувствие.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Май 23, 2011, 10:13:30 pm »
Зависи по отношение на какво е това самочувствие.

Даже и като моментно състояние... :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #6 -: Май 24, 2011, 03:16:51 am »
противно на очакванията аз съм доста неуверена за всичко...докато не хвана логиката на нещото си, което обикновено отнема много време за каквото и да иде реч (тук мисля, картата ми е съвсем буквална ;D), някаква си заучена теория съвсем не върши работа, ако не мога да извлека правилата самостоятелно, и дори да съм забравила някое да мога да го навържа...
и съм от хората, които не обичат светлината на прожекторите, но заради Слънцето в 1ви все бия на очи и за добро и за лошо

*

Stella

• 7765
« Отговор #7 -: Май 24, 2011, 04:04:37 am »
А ако има неадекватна самооценка, какво правим?
Имам един познат, който изглежда и действа така все едно светът му е в краката, той твърди, че няма никакво самочувствие. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #8 -: Май 24, 2011, 04:09:58 am »
Имам един познат, който изглежда и действа така все едно светът му е в краката, той твърди, че няма никакво самочувствие. ;)

Да говорим за себе си , хайде да не намесваме хора , които не присъстват... ;) ;D

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #9 -: Май 24, 2011, 04:18:24 am »
honi, миличка винаги съм смятала, че проблема със самочувствието е само в главата :( но това не му пречи да го има, да е достатъчно досаден и да пречи (в много отношения)
мисля, че това е проблем на везните (асц. везна). Иначе Лунат е в риби, и Слънце в Стрелец (не мисля, че са в квадратура, но при по-широк допустим орбис може да се каже), може би проблема е, че освен Сатурн да мачка асц. от към 12-ти имаме и квадратура към лунните възли... хубавото е, че когато се открие проблема, трябва да се работи (колкото и да е трудно и дълго) по неговото отстраняване :)

« Отговор #10 -: Май 24, 2011, 04:23:25 am »
AC - Дева, Слънце - Козирог, Луна в Рак. AC :tri: :sun:,  :sun: :opo: :moo: . AC-то ми има само хармонични аспекти, а Слънцето и Луната има много и всякакви! Самочувствието ми дойде на около 15-16 годишна възраст, от тогава е пораснало но не е огромно, вярно е, имам приятна фигура и не съм типичната тъпа блондинка  :rakeattack: и не ми се е случвало да спада или да изчезва. Винаги е на ниво и не ме изоставя :)
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Май 24, 2011, 04:49:20 am »
AC - Дева, Слънце - Козирог, Луна в Рак. AC :tri: :sun:,  :sun: :opo: :moo: . AC-то ми има само хармонични аспекти, а Слънцето и Луната има много и всякакви! Самочувствието ми дойде на около 15-16 годишна възраст, от тогава е пораснало но не е огромно, вярно е, имам приятна фигура и не съм типичната тъпа блондинка  :rakeattack: и не ми се е случвало да спада или да изчезва. Винаги е на ниво и не ме изоставя :)

АСЦ-ДЕВА.....ми аз ги обичам...,на МЦ-то са ми кацнали... ;)
На колко е козирогатото слънце? :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Май 24, 2011, 05:26:49 am »
Много често прекаленото самочувствие е свръхкомпенсация, демек човек е с ниско такова, но се опитва да го прикрие ;)

Хайде това да го оставим за друга тема Хони...., тук да не говорим философски , а реално...и само за себе си! ;) :blink:
Та , кво рече-ти имаш ли самочувствие? :-\

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Май 24, 2011, 05:28:30 am »
 Можеш да имаш самочувствие по отношение на външността си и отсъствие на такова по отношение на интелектуалните си способности. (Може и да го завъртим на обратно. ;D) Или пък самочувствие заради притежаван и развит талант и..пълна фрустрация по отношение на личните дела.
 Малко хора са достатъчно балансирани, за да имат нужния бег граунд за подобна СИГУРНОСТ в собствената си личност.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Май 24, 2011, 05:30:26 am »
Самочувствие....то е равно на ОПИТ+ БИОГРАФИЯ+РЕАЛИЗАЦИЯ , а това от своя страна носи сигурност...

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Май 24, 2011, 05:36:10 am »
Fairy, все едно за мен говориш, къде са ти Луната и Слънцето, а и асц?
На мен самочувствието ми е големият проблем, от малка имам проблем с него :( Не съм нито тъпа, нито грозна, но съм ужасно неуверена. Супер много са ме мачкали съученици, "приятели", гаджета... Често съм ставала обект на подигравка. Чувствам се супер неудобно, като публично ми правят комплименти, чудя се къде да погледна. Самата ми същност е доста скромна - асц Дева, Луна и Венера в Дева в 12 дом при това...
Поне имам везнишко Слънце в първи дом, то ме прави лъчезарна и когато се отпусна, ставам много общителна и привличам хората, ставам им симпатична сравнително бързо. (Меркурий, управителят на асц ми е във Везни, та надявам се ми дава малко чар) Дори мога да бъда душата на компанията. Но продължавам да съм скромна, просто съм си такава, жалко, че все по-малко се цени това качество в днешно време :(
Ето Марая, мисля, че съм казала повече от ясно ;)

Лошо...Самочувствие трябва да имаш винаги...Ти си млада , с приятна външност-вчера те видях... :blink:
Не си красива , но красивите прасетата -ядат красиви ябълки.... ;D ;D ;)/игра на думи-вярвам да ме разбереш/...
Самочувствието е нужно , вярваш ,че си супермен , проектираш и ставаш такъв...Вярваш , че си Шифър и ставаш шифър....
Кода?! има такъв....,все някой го знае... ;) :wub: :P

« Отговор #16 -: Май 24, 2011, 05:59:00 am »
Самочувствие....то е равно на ОПИТ+ БИОГРАФИЯ+РЕАЛИЗАЦИЯ , а това от своя страна носи сигурност...

Точно по същия начин го определям и аз. АЦ-дева в съвпад с Уран, квадратура към Луна и Марс.
 Слънце- везни 3 дом,съвпад с Юнона и в комбинация на голям стелiyм съставен от Венера,Нептун, Марс и ас.Церера,Лилит и Веста.
 Луна-стрелец 4 дом, с квадратури към Хирон, Плутон и Уран, тригон към Юпитер.
 Самочувствие на 100%, при това изключително позитивно. :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Май 24, 2011, 06:03:39 am »

Точно по същия начин го определям и аз. АЦ-дева в съвпад с Уран, квадратура към Луна и Марс.
 Слънце- везни 3 дом,съвпад с Юнона и в комбинация на голям стелiyм съставен от Венера,Нептун, Марс и ас.Церера,Лилит и Веста.

Та , самочувствието е сигурност и аз смятам , че за това е нужно.... :blink:

« Отговор #18 -: Май 24, 2011, 06:15:35 am »

Та , самочувствието е сигурност и аз смятам , че за това е нужно.... :blink:

А също и отговорност във всичко което правиш, като започнем от най-малкото и стигнем до най-същественото...аз го наричам перфекционизъм. А за да можеш да носиш такава отговорност трябва да имаш сигурността в себе си, т.е. самочувствието.

« Отговор #19 -: Май 24, 2011, 06:15:52 am »

АСЦ-ДЕВА.....ми аз ги обичам...,на МЦ-то са ми кацнали... ;)
На колко е козирогатото слънце? :rolleyes:

Кажи-речи на 23, но според мен голямото самочувствие е признак за също толкова голямо Его, което много вредно за индивида.
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.