Много интересна дискусия сте си заформили!
Гагич, много е интересно човек да те чете, имаш научен стил на писане и едва ли много хора разбират ентропията. Отричаш това което Вещичка ти казва, но едва ли осъзнаваш, че пишеш абсолютно същото, което тя казва. Поне когато те четох това ми изникваше в главата.
Времето според мен не съществува такова каквото го познаваме. Всичко се случва тук и сега и, Веще, това че в момента тук си пием обедното кафе, а не знам си къде си пият сутрешното също се случва в един и същи момент. Просто при едните слънцето пече по-силно защото планетата ни се върти, което прави цикличното време по-приемливо за мен. Ние измерваме времето според много неща, но колкото по-малки цикли измерваме толкова по-бързо тече времето ни. Ако измервахме по големи цикли, времето щеше да тече по-бавно и денят едва ли щеше да е 24 часа

Проста механика в часовниковите механизми.
Интересно ми е ако си представим, че измерваме времето в лунни цикли, или слънчеви ще е едно. Ами ако започнем да го измерваме в земните електромагнитни цикли?! Земните електромагнитни цикли не знам да ги познаваме задълбочено, но със сигурност всичко би било доста по-различно.
Друго нещо което ми изскача в съзнанието е, ако си представим че не сме умирали, а сме живели милиони години и едни 10 години на тази планета са като миг на фона на такъв дълъг живот. А тези 10 години на фона на нашия е близо 1/7, което не е малко.
Онзи ден даваха по новините, че са хванали най-големия крокодил на планетата. Възкликнах "Кой знае на колко стотици години е!!", отвърнаха ми "Мислиш ли?", аз отговорих "Студенокръвните живеят доста по-дълго от топлокръвните."
Къде точно се намира времето, аз не мога да го открия.