Гагич,
аз знам какво говоря и го казвам така, както смятам, че трябва да звучи!
1. Догма от гръцки δόγμα, δόγματα - установявам, утвърждавам :tongue2: - нещо неподлежащо на обсъждане или съмнение и прието за безусловна истина 
2. това, че признавам нещо без да съм имала удоволствието да го изуча, означава, че симпатизирам на идеите му. в това няма нищо лошо.
3. ами манипулирани са! разрови се малко и прочети - в нета има достатъчно инфо по въпроса, а и тук също 
4. пътуване в измеренията! пътуване във времето! холограми, които могат да се пипат! летящи чинии, които още Хитлер е строял и управлявани от хора! и прочее от сорта
- в интернет има достатъчно инфо и по този въпрос 
5. да, достигнала съм до доста прозрения в собственият си живот и не крия това, ако и да звучи неприемливо за един окован от рамки ум 
6. ми кой как се уредил казал народа :rolf:
номер 1,,, госпожо вие казвате едно а сега се хващате като удавница за спасителната сламка че догма по гръцки означава ""установявам, утвърждавам"" , което е различно от ""нещо неподлежащо на обсъждане или съмнение и прието за безусловна истина"" установява се например държава , народ , наличност на нещо , утвърждава се например държавен указ или постановление , този термин е съвсем различен от ""нещо неподлежащо на обсъждане или съмнение и прието за безусловна истина"" по скоро нещо което не подлежи на обсъждане , е аксиоматика а не догма , догмата е вяра в нещо за което няма никакво доказателство , също като вашите вярвания в таласъмите

номер 2 ,,, това че симпатизирате на нещо си от което нищо не разбирате , ми прилича на поговорката , ""дължината на коркодила се измерва със цвета му ""

и говори за вас че се влиаете от налудничави критерии за симпатичност , оценяване и разбиране. Съжалявам но не мога да ви помогна , много сте затънала

номер 3 ,,, Така значи цялата наука е манипулирана от тъмни и зли сили , данеби това да сте вие вещице

номер 4 ,,, Пътувания в измерения , летящи чинии , дрън дрън че пляс

номер 5,,, и до какви прозрения сте достигнала ? само до празнословия

номер 6 ,,, о кой ви знае каква чистачка сте , но ""кой както се уреди"" има една много добра българска поговорка че парата ебава фукарата

демек фукай си се колкото щеш които го може и има си го може и има и без да се фука