Здравей Гост

Доброта, наивност, доверие - натал и транзити

• 247 Отговора
  • 43385 Прегледи
*

Yaya

• 2265
Сори, ако ви се струва обща, но ми се иска да разгледаме тук карти, в които хората изявяват способност да преминат лесно в по-горни измерения. Така да се каже, податливи са на това  ;D 
Дали ще разглежкаме и аспекти Марс/Нептун, вие решете, защото бяха гледани в други теми.
Пишете какви сте, какви хора виждате от посочените в темата, както и кой транзит ви е направил/подсилил тези емоции  :wink2:

Айде, юруш на маслините и не се ограничавайте с Нептун в 7 дом  ;D
нека си говорим за хубави неща  :kissd:

(много ви обичам всички, защото от вас научих много, а бях тотално боса, като дойдох във форума. И продължавам да уча. И, като се почувствам готова да тълкувам, обещавам да участвам пълноценно. Простете плахите ми стъпки)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
Re:Доброта, наивност, доверие - натал и транзити
« Отговор #1 -: Май 27, 2011, 07:28:52 pm »
Хубава тема, Яя! Според мен добрите и щедрите хора имат добре поставен Юпитер. Те не само изглеждат щастливи, но имат и желание да дават от сърце, особено в аспект с Луната и Слънцето..  На обратния полюс е Сатурн, без "право" на смегчаващи аспекти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #2 -: Май 27, 2011, 07:32:00 pm »
А когато прибавим и Нептун към аспектите на Юпитер - ето ти един наивен човек с "розови очила"...липсата на компенсиращи аспекти със Сатурн (за баланс) и липсата на земни знаци засилват тази тенденция.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #3 -: Май 27, 2011, 07:36:54 pm »
А когато прибавим и Нептун към аспектите на Юпитер - ето ти един наивен човек с "розови очила"...липсата на компенсиращи аспекти със Сатурн (за баланс) и липсата на земни знаци засилват тази тенденция.

Абсолютно съм съгласна! По транзити имам Юпитер в тригон с натален Нептун.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #4 -: Май 27, 2011, 07:37:12 pm »
Хубава тема, Яя! Според мен добрите и щедрите хора имат добре поставен Юпитер. Те не само изглеждат щастливи, но имат и желание да дават от сърце, особено в аспект с Луната и Слънцето..  На обратния полюс е Сатурн, без "право" на смегчаващи аспекти.
Хм, имам юпитер в секстил със слънцето и знаков съвпад с венера...прекалено много се раздавам, късно усещам, че ме използват и това се превръща после в някаква автоагресия и самообвинения...дали е добре да си добър ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Май 27, 2011, 07:39:00 pm »
Прия, обсъждали сме им картите...Добре, че припомни. Но не е нужно да си толкова извисен, за да бъдеш добър. Край нас на улицата всеки ден минават толкова добри хора. Доброто е навсякъде. Тези обаче са направили нещо повече, мислейки и действайки глобално. Заразили са много хора със своята философия, която  напълно 1:1 се припокрива и с начина на живот. Не са живяли на "двоен стандарт"

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #6 -: Май 27, 2011, 07:53:57 pm »
Пуснах картите, защото ми се сториха подходящи публични, и някак по-дистанцирано-емпатични примери в контекста на заглавието. Дори самото им поглеждане е любопитно, според мен... Не е нужно да бъдат обсъждани :blink:
Позитивен оптимизъм лъха сякаш... това е общото :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Май 27, 2011, 07:57:10 pm »
И в двете карти юпитер има категорични напрегнати аспекти....Понеже по-горе някой пишеше за Юпитер... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #8 -: Май 27, 2011, 08:02:40 pm »
И в двете карти Юпитер е цитирам :"добре поставен" - СИЛЕН с добри акцидентални достойнства.

« Отговор #9 -: Май 27, 2011, 08:10:51 pm »
Това са два примера на хора, които за били пример за предаване на доброто нататък. Юпитер в единия случай е във Везни и на трон по дом, а в другия в Телец и в 7ми дом управляван от Венера. От тези две карти не може да се изведе тенденция, но това са хора,които са дошли да опосредстват  и да покажат, че доброто е приложимо /7ми дом/ и не е само въпрос на философстване /акцентиран девети или Стрелец/.

При майка Тереза Девата си е казала тежката дума - конкретна работа и служене, а при Ганди е акцентиран Скорпиона. Той цял живот се е борил със това да преодолее ссексуалните си влечения си и плътските си желания и въщност е искал да надделее над материята.

оф, днес не ми зарежда сайта и не мога да разгледам картите.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Май 27, 2011, 08:17:00 pm »
Това са два примера на хора, които за били пример за предаване на доброто нататък. Юпитер в единия случай е във Везни и на трон по дом, а в другия в Телец и в 7ми дом управляван от Венера. От тези две карти не може да се изведе тенденция, но това са хора,които са дошли да опосредстват  и да покажат, че доброто е приложимо /7ми дом/ и не е само въпрос на философстване /акцентиран девети или Стрелец/.

При майка Тереза Девата си е казала тежката дума - конкретна работа и служене, а при Ганди е акцентиран Скорпиона. Той цял живот се е борил със това да преодолее ссексуалните си влечения си и плътските си желания и въщност е искал да надделее над материята.

оф, днес не ми зарежда сайта и не мога да разгледам картите.

Много обективна интерпретация, Аурора! По повод Ганди се сещам за една притча. Той спял с няколко девойки в една стая, за да води борба със сексуалните си влечения и да си тренира самообладанието. На сутринта ги питал: "Как спахте, гълъбици мои!? Как е стомаха, как са червата?" Освен всичко друго, той смятал че доброто храносмилане и редовното ходене по нужда били изключително важни за доброто самочувствие и за усещането за щастие. И не е бил далеч от истината, понеже серотонинът - един от хормоните за щастие и благополучие се синтезира 90% от чревната микрофлора и само 10 % в мозъка. Така, че начинът на мислене трудно може да промени усещането ни за щастие, ако не водим природосъобразен начин на живот и не се храним здравословно.

*

Stella

• 7765
« Отговор #11 -: Май 27, 2011, 08:26:09 pm »
а при Ганди е акцентиран Скорпиона. Той цял живот се е борил със това да преодолее ссексуалните си влечения си и плътските си желания и въщност е искал да надделее над материята.

Той е типичен пример за това, че липсата на секс не върви ръка за ръка с озлобяването, най-вече когато е въпрос на личен избор и приоритети в живота. тогава имаме съзнателен контрол над нагоните, присъщи за поне 90% от хората на средна възраст.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #12 -: Май 27, 2011, 08:28:56 pm »
Хубава тема, Яя! Според мен добрите и щедрите хора имат добре поставен Юпитер. Те не само изглеждат щастливи, но имат и желание да дават от сърце, особено в аспект с Луната и Слънцето..  На обратния полюс е Сатурн, без "право" на смегчаващи аспекти.

Напълно съм съгласен, че за щедростта най-голяма роля играе Юпитер, а за наивността Нептун.

*

Stella

• 7765
« Отговор #13 -: Май 27, 2011, 10:08:24 pm »
Не е неуместно, миличка, но тази карта може да се използва след време за недостойни цели от нечистоплътни личности, на което сме ставали свидетели неведнъж. Но няма да си първата, която е проявила доверчивост. Лично аз няма да вмъквам картата ти в свои цитати, за да можеш да я изтриеш след време, ако прецениш.  :P

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #14 -: Май 27, 2011, 10:17:03 pm »
Не искам да прозвуча нескромно, но аз съм доста добра и най-вече наивна. Много съм си патила от това, но продължавам да съм си такава. Отмъщението не ми е присъщо, лесно прощавам. Опитвам се да помогна на всички. Много хора са ми казвали, че това е недостатък, че съм наивна по детски, но аз не го смятам за недостатък. Отблъсквам някои с наивността си, но други печеля с искреността си. Не съм сигурна дали е радно да слагаме свои карти в темата, но все пак ще го направя, ако го смятате за неуместно, кажете ми :-[
Обичам да се раздавам, дори съм забравяла себе си и после съм си патила
Здравей Хони :blink:
Имам приятел също като теб.Слънце везни,АС дева.Много е доверчив,добър и някакси наивен.Просто душата му е чиста.
Радвай се ,че си такава и дано Господ ти праща само хора,които да го ценят :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #15 -: Май 27, 2011, 10:22:13 pm »
Не искам да прозвуча нескромно, но аз съм доста добра и най-вече наивна. Много съм си патила от това, но продължавам да съм си такава. Отмъщението не ми е присъщо, лесно прощавам. Опитвам се да помогна на всички. Много хора са ми казвали, че това е недостатък, че съм наивна по детски, но аз не го смятам за недостатък. Отблъсквам някои с наивността си, но други печеля с искреността си. Не съм сигурна дали е радно да слагаме свои карти в темата, но все пак ще го направя, ако го смятате за неуместно, кажете ми :-[
Имам приятел също като теб.Слънце везни,АС дева.Много е доверчив,добър и някакси наивен.Просто душата му е чиста.
Радвай се ,че си такава и дано Господ ти праща само хора,които да го ценят :blink:

А вие рибките сте много човечни и доверчиви и в никакъв случай - злобни същества.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #16 -: Май 27, 2011, 10:22:32 pm »
Хони,
Близнашки Юпитер лесно прощава и бързо забравя.... ;D
Но не винаги това е най-правилния начин.... ;) На всичкото отгоре и ретро...Наскоро четох , че за венера и юпитер е по-добре да са ретро....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Май 27, 2011, 10:25:59 pm »

А вие рибките сте много човечни и доверчиви и в никакъв случай - злобни същества.
Мерси Стелла,така е ;) :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #18 -: Май 27, 2011, 10:27:31 pm »

Имаш добре поставен Юпитер - на трон в дома, който обитава и в тригон със Слънце. Ще намериш високопоставен и богат мъж. Но, добрите хора това заслужават.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Май 27, 2011, 10:30:13 pm »
Не е неуместно, миличка, но тази карта може да се използва след време за недостойни цели от нечистоплътни личности, на което сме ставали свидетели неведнъж. Но няма да си първата, която е проявила доверчивост. Лично аз няма да вмъквам картата ти в свои цитати, за да можеш да я изтриеш след време, ако прецениш.  :P

Да не вземе да цъфне в някоя статия после, нали?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.