Преди много години , когато за първи път пресякох границата на Босна и Херцеговина....останах потресена...,потресена от следите на смъртта...Тя беше навсякъде , беше оставила тежки отпечатъци по прозорците на къщите , по улиците....и по лицата на хората....Беше държава на смъртта...
на границата ме посрещна тази песен.....
http://www.youtube.com/watch?v=IT-cuCiYK6k&feature=relatedРитъм или думи...не знам...,но разбирах всеки израз...,все едно всеки ден съм била тук...все едно съм била до хората с отрязани крайници от войната...., с наранени от куршуми сърца...с непосилна мъка от смъртта...
Когато чух на входа на границата ТАЗИ ПЕСЕН ...,помолих да ми кажат кой я изпълнява...,Границите липсваха...,граничарите бяха словоохотливи...и разказаха историята на песента....
Ной е босански мюсюлманин , тя....босанска сръбкиня....ОБИЧАТ СЕ...., но ....войната ги разделя....
Обречени...на един мост....който е в БАНЯ ЛУКА...те слагат край на живота си...,за да се преродят отново...свободни от РЕЛИГИОЗНИТЕ ЗАКОНИ и от ВОЙНАТА...
Текста е уникален....Босна и Херцеговина е моя втора РОДИНА....

ЕДИН УРОД...УБИЕЦ ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН В ХАГА....
ЗОВЕ СЕ РАДКО МЛАДОВИЧ....
Моля , ако се намери картата му...да се качи....
ЩЕ ИМА ЛИ ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ОНЕЗИ ДЕЦА, ЧИЙТО ЖИВОТ Е СПРЯЛ .....В НАЙ-НЕВИННИТЕ ГОДИНИ....
ИМАТ ЛИ ВИНА ТЕ ИЛИ ИЗВЕРГА МЛАДИЧ!
Простете за политическата тема...,но...да бъдеш Аполитичен в един свят зависим от политиката е кощунство....