Здравей Гост

нека да обсъдим

• 85 Отговора
  • 25880 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:нека да обсъдим
« Отговор #20 -: Май 30, 2011, 05:15:41 am »
Например - такава си, онакава си, защото Луната ти е застреляна, Слънцето ти е застреляно. Това не са приказки за астрологичен форум.  :angry:
Или пък "нема се ожениш" и "много ще ти пати главата с тая карта", хахаха, еххх това е още от зората на раздвижването във форума.
И бан няма да го реши.

Или пък к*ва в 5 дом, говедо в 8ми... хахаха, ама това е друг случай и там всички мълчаха  ;D, защото самият модератор си позволява да го каже.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #21 -: Май 30, 2011, 05:19:50 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 08:00:23 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Май 30, 2011, 05:22:34 am »
ама те го раздават срамежливи, на някои съм пускала линкове за насам, ама не съм усетила много да се вясват за писане... :-\

с програмирането са изпълнили дълга си към Уран и няма какво да търсят в астро форум ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #23 -: Май 30, 2011, 05:34:33 am »
-Предлагам при скандали и обиди да се банват и двамата участници, които поддържат конфликта. Не е важно от кого е тръгнало. Модераторите на форума не са полицейски кучета, нито следователи.

-Постове, съдържащи обиди да се изтриват, след предупреждение, а при повторно публикуване да следва бан, без предупреждение.

Уран в Овен ще донесе нов ред в кибепространството. Засега европейската директива за кибертормоза касае непълнолетните, но не е далеч времето, когато ще се съдадат единни правила, които ще бъдат еднакви за всички държави, понеже Интернет не признава граници. В момента се работи върху това в Европейския съюз. Дотогава жалби се приемат по различни закони, а ние ще изпитваме "ниските еманации" на Уран в Овен. Проресивните промени се правят от прогресивните хора, така че един ден и това ще бъде направено. И който тръгне пръв в тази посока би показал единствено по-голяма социална отговорнст. Приятна вечер!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #24 -: Май 30, 2011, 05:40:57 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 08:06:40 am от priya »

*

Stella

• 7765
« Отговор #25 -: Май 30, 2011, 05:56:44 am »
Стела - хайде по-леко с правилата и баннванията... И оплакванията до Комисии... Интернет даде огромна свобода и възможности на човечеството. Включая настоящия скромен астро форум.

Аз пък не искам да живея в 1984.

С какъвто живееш такъв ставаш. Ако му позволиш да те достигне. Ако имаш малко повече устои - даваш игнор и продължаваш напред.

Внесена отвън промяна няма как да даде качествени изменения в трайност.

Прия, важен е еднаквия подход. Ако ще се банват участници в конфликт - то нека да са двамата, които го поддържат. да се дебатира конструктивно, а не с обиди.

Предложих варианта да се даде възможност на потребител на форума да скрива публикации на друг потребител, за който счита че спами, че лесно влиза в конфликти или просто обича да си чати в темите с астрологично съдържание.

А за свободата на интернет, няма нужда да ме убеждаваш, но трябва да сме наясно и със заплахите - всяко нещо може да се срещне със собствената си противоположност, ако не си даваме сметка и за риска от крайности.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #26 -: Май 30, 2011, 06:05:03 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 08:07:29 am от priya »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #27 -: Май 30, 2011, 06:10:47 am »
Мен сегашното модериране ме устройва.
По-строго модериране пак ме устройва.
Ако в бъдеще ме баннат ме устройва - щом съм направил нещо, с което да го заслужа, премахването ми е справедливо.
Ако пък ме баннат несправедливо пак ме устройва - такъв ми е бил късмета и няма да се ядосвам.
Каквото и да се пише за мен, ме устройва - това, че някой ме е нарекъл такъв или онакъв няма да измени истината.
Общо взето каквото и да става с форума ме устройва, стига да продължи да съществува  ;D .

По отношение на дрязгите има една мисъл на един прославен пич от древността -  "мъдрецът не се бори с никой и затова никой не може да се бори с него".За да има реална конфронтация са нужни двама.Има и една друга древна фраза - "ако човек се заседи достатъчно дълго на брега на една река, ще види как труповете на враговете му се носят по течението".Дали ако всички потребители видят как един съфорумец едностранно напада и дразни друг биха толерирали поведението на дразнителя ?
В заключение прилагам трета последна мисъл - "най добрият начин, да се избистри мътната вода, е да се остави тинята в нея да се утаи сама".

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Май 30, 2011, 06:22:53 am »
Мен сегашното модериране ме устройва.
По-строго модериране пак ме устройва.
Ако в бъдеще ме баннат ме устройва - щом съм направил нещо, с което да го заслужа, премахването ми е справедливо.
Ако пък ме баннат несправедливо пак ме устройва - такъв ми е бил късмета и няма да се ядосвам.
Каквото и да се пише за мен, ме устройва - това, че някой ме е нарекъл такъв или онакъв няма да измени истината.
Общо взето каквото и да става с форума ме устройва, стига да продължи да съществува  ;D .

По отношение на дрязгите има една мисъл на един прославен пич от древността -  "мъдрецът не се бори с никой и затова никой не може да се бори с него".За да има реална конфронтация са нужни двама.Има и една друга древна фраза - "ако човек се заседи достатъчно дълго на брега на една река, ще види как труповете на враговете му се носят по течението".Дали ако всички потребители видят как един съфорумец едностранно напада и дразни друг биха толерирали поведението на дразнителя ?
В заключение прилагам трета последна мисъл - "най добрият начин, да се избистри мътната вода, е да се остави тинята в нея да се утаи сама".

ами страхотна философия и даже не е задължително условие съществуването на форума- като му е наред на човек философията, идва му отвътре прилагането :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #29 -: Май 30, 2011, 06:50:17 am »

Прия, важен е еднаквия подход.

Подходът е еднакъв - мен Жином ме банна, след като изпротестирах нещо - дори не обидно, а просто протестно по негов адрес преди време.

И сега съжалявам. Защото ми липсва неговото присъствие наоколо. Внасяше свежест и хумор. :confuse3:

Не, Прия! подходът не е еднакъв! Ти изхождаш от себе си. Все още не са ми отговорили на въпросите, които зададох

Има ли смисъл да ги поствам пак тука. Явно има.
- Защо, когато Вижън каза ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО, че данните, поставени с темата с тенденциозно компрометиращото заглавие : "Незадоволените жени-отхвърлените" са нейни, модераторът не изтри темата. Картата на вижън е била поставяна в този форум и всички сме я виждали.

- Защо темата продължи да съществува и след като Аурора обърна внимание, че няма смисъл да се дублират заглавия, понеже вече има няколко теми за злобата.

Още си чакам отговора. Но нищо...аз го намерих сама за себе си.
Знаеш ли, по-важно е какво ще се случва на нашите деца оттук нататък в киберпространството.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #30 -: Май 30, 2011, 06:56:41 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 08:08:29 am от priya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Май 30, 2011, 06:58:54 am »
А какво общо има сигурността на децата с дилемата тук?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #32 -: Май 30, 2011, 07:02:02 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 08:04:15 am от priya »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #33 -: Май 30, 2011, 07:23:12 am »
Предлагам да се направи в този раздел една тема , в която всеки да поставя онези постове , които по един или друг начин са го наранили...
Администрацията не е длъжна да следи , при добро желание да поглежда....
Така ще се виждат обидените , както и онзи който ги е обидил....
Защото конфликтите , дори и опитите за такива  преминават от една тема в друга , доста често....При това умишлено...Тази вечер бях свидетел на това...,вярвам , че и администрацията го е забелязала....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 30, 2011, 08:02:12 am »
Предлагам да спрат взаимните провокации с повод и без повод, както вече казах.
Също така съм съгласна да се въведе правило да не се публикуват данни и натални карти един съфорумец от друг без да е поискал съгласието му.
Да не се пускат теми с мотив да се злепостави или дискредитира някой съфорумец, вкл. да не се полагат усилия в тази насока във вече стартирани теми чрез отправяне на индиректни забележки.

В случая Вижън се счита за потърпевша, но все още много отчетливо си спомням как същата преди около две години (не помня точно кога) след поредното спречкване с Марая пуска провокативен въпрос в хорарната тема - "Ще оправят ли дъртата чанта?". След което в темата от същата последваха коментари от сорта на "черна чанта с бели дръжки" или нещо такова... Разбира се, това не беше в "Хорарни въпроси към Стела", защото тази тема все още не бе създадена тогава, а и Стела беше Небесна.  :mellow:

Това много ясно си го спомням, защото се включих уж на майтап и се опитах да потуша напрежението с хумор.
Някои очевидно са забравили, че рачешките Луни много помним.  :blink:

Недоразуменията ще се изчистят само, ако се положат усилия от двете страни. Не говоря за приемане и харесване, а всеки да уважава личното пространство на другия и да не го нарушава, директно или индиректно. Начини да провокираш и обидиш човек има много, страхливецът действа с индиректни подмятания. А тук нали сме се събрали все хора с морал и достойнство.

Нямам какво повече да кажа, засега.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #35 -: Май 30, 2011, 01:08:26 pm »
Предлагам да спрат взаимните провокации с повод и без повод, както вече казах.
Също така съм съгласна да се въведе правило да не се публикуват данни и натални карти един съфорумец от друг без да е поискал съгласието му.
Да не се пускат теми с мотив да се злепостави или дискредитира някой съфорумец, вкл. да не се полагат усилия в тази насока във вече стартирани теми чрез отправяне на индиректни забележки.

В случая Вижън се счита за потърпевша, но все още много отчетливо си спомням как същата преди около две години (не помня точно кога) след поредното спречкване с Марая пуска провокативен въпрос в хорарната тема - "Ще оправят ли дъртата чанта?". След което в темата от същата последваха коментари от сорта на "черна чанта с бели дръжки" или нещо такова... Разбира се, това не беше в "Хорарни въпроси към Стела", защото тази тема все още не бе създадена тогава, а и Стела беше Небесна.  :mellow:

Това много ясно си го спомням, защото се включих уж на майтап и се опитах да потуша напрежението с хумор.
Някои очевидно са забравили, че рачешките Луни много помним.  :blink:

Недоразуменията ще се изчистят само, ако се положат усилия от двете страни. Не говоря за приемане и харесване, а всеки да уважава личното пространство на другия и да не го нарушава, директно или индиректно. Начини да провокираш и обидиш човек има много, страхливецът действа с индиректни подмятания. А тук нали сме се събрали все хора с морал и достойнство.

Нямам какво повече да кажа, засега.

Рачешките Луни доста помнят, но помнят доста избирателно И в ролята им на миротворци също. ;)

Не разбрахте ли, че цялата търапана-поредна изобщо не е заради Вижън?  ;D А повече заради всички тънещи в калта, работнически класи, недое8бани, червеи, свине без криле, жаби, комплексирани, нереализирани, набедени лесбийки, безплодни, бездетни, безнадеждно влюбени и плячкосващи Нухи, и всякакви там нещастници. :rolf:

Та "черна чанта с бели дръжки" - си е направо върха на поетиката в тази връзка.  :P

А за темите с мотив за злепостявяне на друг потребител - и тук май рачешката избирателност е надделяла.  :blink:

Страхливците може да действат индиректно - тук ще се съглася - но голяма смелост ли е да ръсиш с картечница кал във всички посоки, когато нещо ти скимне?

Защото не всички умеят да отговарят на калта по френски/английски или както там си изберете. Лъвските Венери със сигурност не ги бива в чуждите езици. Скорпионските по-ги биваше - но и тяхното си има праг на търпение, се оказа тези дни. Едни проявяват повече креативност/търпение/дебелокожие/непукизъм спрямо калта - други слизат на нивото й. И това си е тяхно право. ;)

« Последна редакция: Май 30, 2011, 01:14:03 pm от priya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Май 30, 2011, 02:05:45 pm »
Аз в случая не оправдавам това, което е казала Марая, и как е постъпила.
Просто давам пример за сравнение. Е, той наистина може да бледнее пред на Марая изстъпленията.
Но монетата има две страни. Има провокация, има реакция.
А това, че помня избирателно, не е твоя работа да съдиш.
Всичко, което си изброила по повод изказванията на Марая, някъде да съм го отрекла?
Тъй че можеш да ми го кажеш това, ако ти самата си директна и не мажеш и не се въртиш по околовръстното във всеки втори пост.
Е, знаех си, че пак ще замажете. И дори знаех кой ще го направи.  :blink:
Единственото, което се опитвате да направите в момента, е да изкарате едната бяла, а другата черна. А принос за конфликта имат и двете.

Цитат
Лъвските Венери със сигурност не ги бива в чуждите езици.

Венера не е свързана нито с речта, нито с езика.
И стига с тоя френски, моля те. Вече всички разбрахме, че го знаеш.  :blink:

« Последна редакция: Май 30, 2011, 02:11:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #37 -: Май 30, 2011, 03:24:44 pm »
Понеже не успяваме да изчетем всичко, което пишем, ескалацията вчера беше не заради  репликите  на писателките помежду им:) Репликите  си говорят повече за самите тях, нищо, че на мен лично ми дразнят слуха:)

Наложи ми се да си разменя 4 бележки с Вижън:) – от десет години знам, че те все нещо си уреждат с админа, но в тоя сайт се подразбира, че нецензурираните реплики към него, мога да ги приема като лично неуважение:)

А ако не се уважаваме, никой не ни задължава да си общуваме.

И както вече говорихме, помежду си се справяйте, както се справяте в живота. Вероятно е необходимо някакво разтоварване – форумът в някакви граници дава тая възможност и това пак е ролята на астрологията в живота.
Но ще се опитваме да се придържаме към трите прости правила:)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #38 -: Май 30, 2011, 04:05:01 pm »

Моето конкретно предложение е да се сложат 1-2 ДОБРОВОЛЦИ
от съфорумците - да трият постове , когато някой прехвърли границите
на " приличното " общуване, т.е. това е доста голяма хамалогия, с която
не можем да натоварваме администрацията на форума.

( като се има предвид количеството " кал" което се хвърля )

Ако разбира се, технически е възможно и приемливо за собствениците на сайта.

Предлагам Alric, тъй като ми се вижда уравновесен и безпристрастен
(  ако предложението се приеме - подходящи кандидатури ще се намерят)

Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Май 30, 2011, 04:12:50 pm »
Стелла - нямам деца, но част от работата ми е била, и е свързана с млади хора. И мога да ти кажа едно за впечатлението ми за подрастващите днешни - те са светлинни години пред нас. И -макар доста разводнени- теориите за диамантените деца са съвсем верни - те са много по-силни от нас, с много по-остри сензори, и успяват чудесно да се ориентират в света и в нета.

Прия, за мен борбата с кибертормоза е кауза. Фондацията, която представлявам има опит в застъпнически кампании и лобиране. Що се отнася до въвеждането на законодателни мерки за кибертормоз, това е един дълъг процес, но си заслужава да му се посветиш. Хубаво е да се говори в множествено число и да се правят обобщения: 30-40 % от непълнолетните са жертви на кибертормоз. Но когато стане дума за заплахи и тормоз на моето дете или на мен самата, това за мен е 100%.

Не ме интересува дали въпросната Марая смята да публикува книга, ползвайки написаното във форума и представяйки го като свои собствени изследвания, както тя самата се бие в гърдите. Никой не е в състояние да открадне знанията на никого. А ако го е страх, да ги пази само за себе си.

Интересувава ме това въпросната да спре да обижда и ще направя всичко, което е във възможностите ми, използвайки позволените и демократични средства. Знам си правата и знам къде да лобирам и заставам зад всяка своя дума. Фондацията, която представлявам има опит в провеждането на застъпнически кампании и лобиране. Тук във форума, аз съм реална личност, не се крия и не блъфирам - е.мейла, който съм дала е служебен и го има на всички официални бланки на фондацията. А операторът на моята електронна поща поддържа информация за трите ми имена и всички подробни данни, които да свържат моята личност с този форум.

В моите потребителски настройки във форума пише следната информация: "Това са вашите потребителски настройки. Тази страница съдържа всичка важна информация която те идентифицира в този форум. Следователно, аз съм легална личност и форумът също може да предяви към мен адекватни претенции и да ми потърси отговорност.

Както казах това за мен е кауза:
тр. Уран в Овен в съвпад с прогресивното Слънце;
тр. Хирон в 3-ти дом в съвпад с Меркурий-управител на 9-ти
Натален Уран в 9-ти дом (дома на етиката и закона)

Ако е стряскаща думичката правила, да го наречем Етичен кодекс. Подходът - "ми то нищо няма да стане...ми то пак ще тръгне по старому" не ми е в кръвта.