Здравей Гост

нека да обсъдим

• 85 Отговора
  • 25869 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:нека да обсъдим
« Отговор #40 -: Май 30, 2011, 04:19:46 pm »
Мен сегашното модериране ме устройва.
По-строго модериране пак ме устройва.
Ако в бъдеще ме баннат ме устройва - щом съм направил нещо, с което да го заслужа, премахването ми е справедливо.
Ако пък ме баннат несправедливо пак ме устройва - такъв ми е бил късмета и няма да се ядосвам.
Каквото и да се пише за мен, ме устройва - това, че някой ме е нарекъл такъв или онакъв няма да измени истината.
Общо взето каквото и да става с форума ме устройва, стига да продължи да съществува  ;D .

По отношение на дрязгите има една мисъл на един прославен пич от древността -  "мъдрецът не се бори с никой и затова никой не може да се бори с него".За да има реална конфронтация са нужни двама.Има и една друга древна фраза - "ако човек се заседи достатъчно дълго на брега на една река, ще види как труповете на враговете му се носят по течението".Дали ако всички потребители видят как един съфорумец едностранно напада и дразни друг биха толерирали поведението на дразнителя ?
В заключение прилагам трета последна мисъл - "най добрият начин, да се избистри мътната вода, е да се остави тинята в нея да се утаи сама".

А аз много обичам сентенцията: "А какво прави капката катран в кацата с меда?" Да не говорим, че е по-лека и винаги изплува най-отгоре.
А това последното не работи. Иначе нямаше да съществува прогреса.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #41 -: Май 30, 2011, 04:22:16 pm »
Навремето една съфорумка ми цъфва на скайпа без да съм й го дала. Аз се упулих. Викам - ама ти от къде ми имаш скайпа /защото аз не го давам на всеки ей така/. Тя вика - ми намерих те през е-мейла  ;D Ей така решила и хоп - намерила ме. Тогава си скрих мейла и даже го смених с такъв, в който влизам само когато си забравя паролата.

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #42 -: Май 30, 2011, 04:23:43 pm »
Навремето една съфорумка ми цъфва на скайпа без да съм й го дала. Аз се упулих. Викам - ама ти от къде ми имаш скайпа /защото аз не го давам на всеки ей така/. Тя вика - ми намерих те през е-мейла  ;D Ей така решила и хоп - намерила ме. Тогава си скрих мейла и даже го смених с такъв, в който влизам само когато си забравя паролата.

добре си направила, че си го скрила. ти моя виждаш ли го? но администраторите на сайта го виждат - проявила съм доверие към тях.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #43 -: Май 30, 2011, 04:27:31 pm »
Не, не го виждам, Стела.

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Май 30, 2011, 04:29:39 pm »
Не, не го виждам, Стела.

Слава Богу!  ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #45 -: Май 30, 2011, 04:42:23 pm »
.
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 06:34:25 pm от Hm »

*

AH

• 2201
« Отговор #46 -: Май 30, 2011, 04:43:10 pm »
Стелла - нямам деца, но част от работата ми е била, и е свързана с млади хора. И мога да ти кажа едно за впечатлението ми за подрастващите днешни - те са светлинни години пред нас. И -макар доста разводнени- теориите за диамантените деца са съвсем верни - те са много по-силни от нас, с много по-остри сензори, и успяват чудесно да се ориентират в света и в нета.

Прия, за мен борбата с кибертормоза е кауза. Фондацията, която представлявам има опит в застъпнически кампании и лобиране. Що се отнася до въвеждането на законодателни мерки за кибертормоз, това е един дълъг процес, но си заслужава да му се посветиш. Хубаво е да се говори в множествено число и да се правят обобщения: 30-40 % от непълнолетните са жертви на кибертормоз. Но когато стане дума за заплахи и тормоз на моето дете или на мен самата, това за мен е 100%.

Не ме интересува дали въпросната Марая смята да публикува книга, ползвайки написаното във форума и представяйки го като свои собствени изследвания, както тя самата се бие в гърдите. Никой не е в състояние да открадне знанията на никого. А ако го е страх, да ги пази само за себе си.

Интересувава ме това въпросната да спре да обижда и ще направя всичко, което е във възможностите ми, използвайки позволените и демократични средства. Знам си правата и знам къде да лобирам и заставам зад всяка своя дума. Фондацията, която представлявам има опит в провеждането на застъпнически кампании и лобиране. Тук във форума, аз съм реална личност, не се крия и не блъфирам - е.мейла, който съм дала е служебен и го има на всички официални бланки на фондацията. А операторът на моята електронна поща поддържа информация за трите ми имена и всички подробни данни, които да свържат моята личност с този форум.

В моите потребителски настройки във форума пише следната информация: "Това са вашите потребителски настройки. Тази страница съдържа всичка важна информация която те идентифицира в този форум. Следователно, аз съм легална личност и форумът също може да предяви към мен адекватни претенции и да ми потърси отговорност.

Както казах това за мен е кауза:
тр. Уран в Овен в съвпад с прогресивното Слънце;
тр. Хирон в 3-ти дом в съвпад с Меркурий-управител на 9-ти
Натален Уран в 9-ти дом (дома на етиката и закона)

Ако е стряскаща думичката правила, да го наречем Етичен кодекс. Подходът - "ми то нищо няма да стане...ми то пак ще тръгне по старому" не ми е в кръвта.

Добре, но смятах, че има по-ефективни начини да се бориш за каузата, насочвайки усилия в друга посока:)
От друга страна- въпрос на личен избор:)
и е така - смятам, че някои неща се променят, докато го водим тоя разговор, дори по-ефективно, отколкото ако си търсиш правата в комисията за потребителите:)

*

AH

• 2201
« Отговор #47 -: Май 30, 2011, 04:44:32 pm »

Моето конкретно предложение е да се сложат 1-2 ДОБРОВОЛЦИ
от съфорумците - да трият постове , когато някой прехвърли границите
на " приличното " общуване, т.е. това е доста голяма хамалогия, с която
не можем да натоварваме администрацията на форума.

( като се има предвид количеството " кал" което се хвърля )

Ако разбира се, технически е възможно и приемливо за собствениците на сайта.

Предлагам Alric, тъй като ми се вижда уравновесен и безпристрастен
(  ако предложението се приеме - подходящи кандидатури ще се намерят)

Обсъждали сме я тая идея- моето виждане е, че е полезно  човек от време на време да препрочита какви ги е мислил и писал в някакво минало време и затова няма нужда от триене, освен ако авторът сам не помоли. Чуждото отношение също може да е полезен коректив.
Както казах, сайтът и форумът по идея са за ограничен кръг ползватели, с ясна насоченост към астрология, мистика и други духовни категории – няма нужда от допълнителна  администрация- собствениците  се справят според  разбиранията си.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #48 -: Май 30, 2011, 04:52:36 pm »
Аз бих искала да обсъдим въпроса дали jinom лъже, че е зодия Везни.

Сега жена му може да ни каже коя зодия е.  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #49 -: Май 30, 2011, 05:00:01 pm »
Аз бих искала да обсъдим въпроса дали jinom лъже, че е зодия Везни.

Сега жена му може да ни каже коя зодия е.  ;D

Тоя жином те е омагьосал ;D

Според хороскопа ти кои мъже те омагьосват ;D

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #50 -: Май 30, 2011, 05:08:53 pm »
.
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 06:33:41 pm от Hm »

« Отговор #51 -: Май 30, 2011, 05:14:12 pm »
 :haha:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #52 -: Май 30, 2011, 05:29:15 pm »
Тъй. Дотук:

1. За да не възбужда угнетяващо усещане за несправедливост, всеки конкретен случай, изискващ намеса на модератор, следва да се преценява принципно и конкретно, без да е обрасъл с предистория, без да се отчитат предишни провинения или заслуги към форума на някой от участниците в казуса. Позицията Х. постъпва лошо сега, ама миналия месец У. пък какво направи, намирисва на вица "А вие що биете негрите". От това, че У. също е маскара, не следва, че Х. не е. Тоест, модераторските "наказания" са наказания за конкретна простъпка, а не оценка за личността на определен потребител.

2. Второ, прекалената модераторска намеса ще скопи общуването във форума. Мен, лично, удовлетворяването на точка първа, ми покрива напълно представата за модериране. Другото си е от нас - в контекста на трактата на Кайли за разликата между емпатия и лицемерие ;D.

3. Трето, очевидно конкретният казус този път се преценява като много значим, защото не сме били удостоявани с толкова много постове от АН/ astro през последните две-три години, взети заедно. Значи, дошло е време вододелно и създателите на форума си правят съответните изводи, защо са се разбягали оригиналните форумни юзъри и е ли това причинено от модераторски липси или е поради по-ниското качество на сганта, регистрирала се след 2007-ма. Дотук изглежда, се налага мнението, че причината е във второто. Въпросът е, има ли как модераторите да коригират тайзи причина? По моему - не. Значи, връщаме се пак на точка първа.

4. Назначаването на модератори от юзърите, които да следят за чистотата на астрологичното и междуличностно общуване, си е много рискована работа. Видя се, прочее, че трудно се намира юзър, в чиято обективност да няма съмнения. Лунна, Alric e тъдява от скоро, знае ли човек, и той може да стане за резил ;). Тъй че, си оставаме при презумпцията, че в този сайт божественото е присъщо само на собственика, на админа и модератора.
« Последна редакция: Май 30, 2011, 05:36:02 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #53 -: Май 30, 2011, 05:35:46 pm »
.....в този сайт божественото е присъщо само на собственика, на админа и модератора.

Амин!  ;D

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #54 -: Май 30, 2011, 05:40:40 pm »
Тъй че, си оставаме при презумпцията, че в този сайт божественото е присъщо само на собственика, на админа и модератора.

С това трябваше да започнем и нямаше да има нужда от подобни дълги и безсмислени дискусии. Единственото, което ви е нужно е да имате вяра и да се уповавате на Божията воля, чада мои.  :mellow:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #55 -: Май 30, 2011, 05:46:30 pm »
С това трябваше да започнем и нямаше да има нужда от подобни дълги и безсмислени дискусии. Единственото, което ви е нужно е да имате вяра и да се уповавате на Божията воля, чада мои.  :mellow:

...поне до момента, в който си намерите друг Бог и друг храм, в който да Го почитате.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #56 -: Май 30, 2011, 05:49:31 pm »
Всеки си носи кръста...
Храма е в душата на юзера.... :mellow:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

AH

• 2201
« Отговор #57 -: Май 30, 2011, 05:50:06 pm »
До тук години наред прилагахме преимуществено санкциите не на триене и банване, а на деликатни забележки или оставяхме потребителите и на трезва глава да си четат писанията, пък и всички други да ги четат.
Ще видим до кога ще са работещи тия санкции:)

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #58 -: Май 30, 2011, 05:52:45 pm »
С това трябваше да започнем и нямаше да има нужда от подобни дълги и безсмислени дискусии. Единственото, което ви е нужно е да имате вяра и да се уповавате на Божията воля, чада мои.  :mellow:

...поне до момента, в който си намерите друг Бог и друг храм, в който да Го почитате.

"Да нямаш други богове освен Мене.   

Да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, а показвам милости към хиляда поколения на ония, които Ме любят и пазят Моите заповеди".

:mellow:

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #59 -: Май 30, 2011, 05:55:21 pm »

Какво има за обсъждане тогава ?  :-\
Естествени минерали и амулети