Здравей Гост

нека да обсъдим

• 85 Отговора
  • 25861 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:нека да обсъдим
« Отговор #60 -: Май 30, 2011, 05:58:56 pm »
и оставяхме потребителите и на трезва глава да си четат писанията, пък и всички други да ги четат.

Това в общия случай има много възпитателен ефект, пък и утолява жаждата за зрелища на сеирджии като мен, тъй че го горещо адмирирам. Пък и съм против всякакво триенье по принцип, дори автотриенье, щото работата много се замазва. Аз като се видя, що за стока съм 2000 поста от този назад, и ми става мило на душата, все едно си гледам бебешките снимки. Требе си стои човек зад думите, пък ако ще и да си е сменил междувременно мнението.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

AH

• 2201
« Отговор #61 -: Май 30, 2011, 06:11:06 pm »

Какво има за обсъждане тогава ?  :-\

а, само си дадохме възможност да си чуем мненията и позициите в специална тема :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Май 30, 2011, 06:11:22 pm »
Стелла - нямам деца, но част от работата ми е била, и е свързана с млади хора. И мога да ти кажа едно за впечатлението ми за подрастващите днешни - те са светлинни години пред нас. И -макар доста разводнени- теориите за диамантените деца са съвсем верни - те са много по-силни от нас, с много по-остри сензори, и успяват чудесно да се ориентират в света и в нета.

Прия, за мен борбата с кибертормоза е кауза. Фондацията, която представлявам има опит в застъпнически кампании и лобиране. Що се отнася до въвеждането на законодателни мерки за кибертормоз, това е един дълъг процес, но си заслужава да му се посветиш. Хубаво е да се говори в множествено число и да се правят обобщения: 30-40 % от непълнолетните са жертви на кибертормоз. Но когато стане дума за заплахи и тормоз на моето дете или на мен самата, това за мен е 100%.

Не ме интересува дали въпросната Марая смята да публикува книга, ползвайки написаното във форума и представяйки го като свои собствени изследвания, както тя самата се бие в гърдите. Никой не е в състояние да открадне знанията на никого. А ако го е страх, да ги пази само за себе си.

Интересувава ме това въпросната да спре да обижда и ще направя всичко, което е във възможностите ми, използвайки позволените и демократични средства. Знам си правата и знам къде да лобирам и заставам зад всяка своя дума. Фондацията, която представлявам има опит в провеждането на застъпнически кампании и лобиране. Тук във форума, аз съм реална личност, не се крия и не блъфирам - е.мейла, който съм дала е служебен и го има на всички официални бланки на фондацията. А операторът на моята електронна поща поддържа информация за трите ми имена и всички подробни данни, които да свържат моята личност с този форум.

В моите потребителски настройки във форума пише следната информация: "Това са вашите потребителски настройки. Тази страница съдържа всичка важна информация която те идентифицира в този форум. Следователно, аз съм легална личност и форумът също може да предяви към мен адекватни претенции и да ми потърси отговорност.

Както казах това за мен е кауза:
тр. Уран в Овен в съвпад с прогресивното Слънце;
тр. Хирон в 3-ти дом в съвпад с Меркурий-управител на 9-ти
Натален Уран в 9-ти дом (дома на етиката и закона)

Ако е стряскаща думичката правила, да го наречем Етичен кодекс. Подходът - "ми то нищо няма да стане...ми то пак ще тръгне по старому" не ми е в кръвта.

Добре, но смятах, че има по-ефективни начини да се бориш за каузата, насочвайки усилия в друга посока:)
От друга страна- въпрос на личен избор:)
и е така - смятам, че някои неща се променят, докато го водим тоя разговор, дори по-ефективно, отколкото ако си търсиш правата в комисията за потребителите:)

Усилията ми са насочени в правилната посока, след като помолих astro за съдействие и подкрепа за ограничаване на обидите и изтриване на всички постове, в които Марая ме нарича лицемер, във връзка с астрологичните ми коментарии. А той отвърна. "А това е огромен труд, няма как да стане..." Този форум има публикувани правила, с които аз съм се съгласила, влизайки тук. Засега усилията ми са в тази посока-да спрат обидите срещу потребителите.  След като аз не съм обиждала никога Жином или екипа на форума (в контекста на предния ти пост, което наистина е грозно), защо не беше отговорено моята молба? И на мен ми е обидно, както на Вас.

Иначе, мисля че би било интересно да се запознаят хората и с другите дейности, насочени в същата посока, но не му е тук мястото...както ти сама казваш - не може да се разграничи реалната личност от виртуалната..И аз живея, според принципите, които изповядвам.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #63 -: Май 30, 2011, 06:13:28 pm »
и оставяхме потребителите и на трезва глава да си четат писанията, пък и всички други да ги четат.

Това в общия случай има много възпитателен ефект, пък и утолява жаждата за зрелища на сеирджии като мен, тъй че го горещо адмирирам. Пък и съм против всякакво триенье по принцип, дори автотриенье, щото работата много се замазва. Аз като се видя, що за стока съм 2000 поста от този назад, и ми става мило на душата, все едно си гледам бебешките снимки. Требе си стои човек зад думите, пък ако ще и да си е сменил междувременно мнението.

и аз съм така - и колкото по назад се връщам, толкова по-мило и носталгично ми става :blink:

А колкото до промяна на мненията - нали все пак се развиваме, за добро или зло ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #64 -: Май 30, 2011, 06:21:56 pm »
Стела, извинявай за любопитството, но в реалността към кого проявяваш всички тези претенции за протекция, за уважение на личността и т.н.? :blink: Намираш ли начин всички тези лоши хора, дето те обиждат (или друго подобно) да им намериш майстора?

*

Stella

• 7765
« Отговор #65 -: Май 30, 2011, 06:29:49 pm »

и аз съм така - и колкото по назад се връщам, толкова по-мило и носталгично ми става :blink:

А колкото до промяна на мненията - нали все пак се развиваме, за добро или зло ;D

Форумът е чист и бистър като сълза, когато е бил създаден, усеща се. Атмосферата беше страхотна и в момента, в който се регистрирах - имаше хумор, настроение и градивност. Паралелно надничах и в други форуми, а там беше ужасно ...сега виждам същата грозна картинка и тук, което започна да действа потискащо... Четем огромни и дълги постове с лирични отклонения в чисто астрологични теми- загубва се същинската информация сред пропаганди и прокламиране на лично отношение към определени съ.форумци.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #66 -: Май 30, 2011, 06:32:54 pm »
Стела, извинявай за любопитството, но в реалността към кого проявяваш всички тези претенции за протекция, за уважение на личността и т.н.? :blink: Намираш ли начин всички тези лоши хора, дето те обиждат (или друго подобно) да им намериш майстора?

Аброуд, това е тема за предложения, което е част от демократичния принцип - това не са претенци. Но ти можеш да го неречеш, както искаш...Това не му променя предназначението. Щом е отворена кутия за предложения- значи има нужда от обратна връзка за хората вземащи решенията.

*

astro

• 475
« Отговор #67 -: Май 30, 2011, 06:34:59 pm »
Това е, което сметнахме за възможно и правилно да направим- заделихме достатъчно време и енергия да обсъждаме личните обиди – като собственици имаме малката привилегия да триеме или да банваме за обиди към нас, а гостите във форума имат възможност да се справят, както в реалния живот се справят.

Отговорихме на основните въпроси към нас и останалото е ваш избор.......

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Май 30, 2011, 06:45:51 pm »
Това е, което сметнахме за възможно и правилно да направим- заделихме достатъчно време и енергия да обсъждаме личните обиди – като собственици имаме малката привилегия да триеме или да банваме за обиди към нас, а гостите във форума имат възможност да се справят, както в реалния живот се справят.

Отговорихме на основните въпроси към нас и останалото е ваш избор.......

А аз благодаря за предоставената възможност да обсъдим проблема. :blink:

« Отговор #69 -: Май 30, 2011, 06:53:33 pm »
дамммм, как беше онази сентенция - проблема с давенето е проблем на самите давещи се. :mellow:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #70 -: Май 30, 2011, 07:13:19 pm »
дамммм, как беше онази сентенция - проблема с давенето е проблем на самите давещи се. :mellow:

Решаването на проблеми е част от профила на себеактуализиращите се хора...На мен това не ми пречи. Важното е нещата да бъдат назовани и формулирани и двете страни да се съгласят, че има проблем. А това може да стане само, когато нещата се обсъждат открито...И понеже тука започна едно цитиране на мъдри мисли, на мен доминантната ми мисъл в момента е: " Когато двама души разменят монета и двамата ще имат по една, а когато разменят идеи - и двамата ще имат по две"...Тренирам се в  положително мислене и затова се зареждам с положителни сентенции. Нещата винаги имат две страни, важното е да обръщаме минусите в плюсове и "когато ни дадат лимон да си направим от него лимонада" (Дейл Карнеги, "Празни мисли на един празен човек"). Този, последният ми е любим. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Май 30, 2011, 07:44:39 pm »
Навремето една съфорумка ми цъфва на скайпа без да съм й го дала. Аз се упулих. Викам - ама ти от къде ми имаш скайпа /защото аз не го давам на всеки ей така/. Тя вика - ми намерих те през е-мейла  ;D Ей така решила и хоп - намерила ме. Тогава си скрих мейла и даже го смених с такъв, в който влизам само когато си забравя паролата.

Имах аналогичен случай с една съфорумка.
Подканваше ме да преминем на лични, не реагирах.
Тогава ме намира в скайпа без да съм й го давала. Била ме намерила по никнейм.
Изключително малко са хората, които допускам в скайпа си, дори периодично трия ненужните вече контакти.
Не сме чак толкова неоткриваеми в нета, а и аз нямам по хиляда ника и моят е леснооткриваем.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #72 -: Май 30, 2011, 07:56:20 pm »

Въобще не става дума за "намиране на майстора", а за изясняване на критериите, по които се третират хората във форума. Съжалявам, ако  съм те отегчила, повтаряйки един и същи въпрос, но това е част от правилата за водене на дискусия, посредством които (фасилитаторът) постоянно връща събеседниците към един и същи въпрос, с цел да се получи разбиране. Аз получих разбиране за критериите и още веднъж съжалявам, ако си останала с погрешна представа за мен.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #73 -: Май 30, 2011, 08:15:07 pm »
Изчетох цялата тема няколко пъти , защото за мен е от изключително важно значение анализа на всяка ситуация...
Най-вече ,честата употреба на името ми от контретен потребител ме наведе на мисълта за настоящия пост...
Всъщност , моя извод е следния...
Преекспониране на "скандал" като възможност да кажем нещо , да "блеснем" или да уловим гребена на вълната , ...
Фокуса може да бъде лесно уловен в междуредието и в собствените ни искания....и воля... Използвайки трето лице ДА ЗАЯВИМ НАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ...
Приемам думата с трите и значения - желание  ,  свобода....решителност.
Желанията винаги са свързани с потребности , при всички случай с нашите потребности , а не всяко желание води до свобода....Волята е проявление на Аз-а на всеки индивид..Вероятно можем да приемем , че е реципрочна на мисълта и ума. Развитието на ума в разпознаването на волята и контрола е основното нещо към което е нужно да се стремим.
Честата употреба на определени думи , както и синтаксисът са основното което провокира анализа ми...
Защото конфликти има и винаги ще има , дори и тогава когато нас няма да ни има...., но целта е от всеки конфликт да извлечем преди всичко собствените си уроци , да погледнем себе си и тогава да изявим претенциите си....ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА ЕГОТО НИ! Защото и тялото и ума ни са подчинени на Егото....И не бива да забравяме , че колкото и да отричаме чуждата ВОЛЯ , ТЯ Е ЧАСТ ОТ ПЪТЯ НИ..... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #74 -: Май 31, 2011, 12:05:31 am »
.

« Последна редакция: Септември 21, 2011, 06:37:25 pm от Hm »

*

Марая

• 28287
« Отговор #75 -: Май 31, 2011, 04:34:10 am »

И понеже тука започна едно цитиране на мъдри мисли, на мен доминантната ми мисъл в момента е: " Когато двама души разменят монета и двамата ще имат по една, а когато разменят идеи - и двамата ще имат по две"

Освен, ако единия не пуска празни мисли на другия и не открадне идеята на другия и да я патентова преди него.  ;)

Не разбрах защо се отклонихме от темата дали jinom е излъгал, че е зодия Везни. Надявах се жена му малко да подскаже.

Патентовайте в Америка...,като мен... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Май 31, 2011, 04:40:06 am »
Ти какво си патентовала? Аз пак не чух, не разбрах.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Май 31, 2011, 04:58:06 am »
Ти какво си патентовала? Аз пак не чух, не разбрах.  ;D

Любов , парченца любов! :wub:
Патентовах я , на невероятна стойност....Стойността на вселената....Платих...патента с много болка... :wub: ;D

« Отговор #78 -: Юни 02, 2011, 01:20:57 am »
Кибератаките са тероризъм.  :mellow: http://www.kaldata.com/61667/САЩ-приравняват-кибератаките-с-война-.html
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #79 -: Юни 02, 2011, 01:35:58 am »
.

« Последна редакция: Септември 21, 2011, 06:39:18 pm от Hm »