Здравей Гост

Коя планета в картата Ви бихте нарекли АХИЛЕСОВА ПЕТА на хороскопа си

• 87 Отговора
  • 11288 Прегледи
ВЕНЕРА именно, защото е най-силна.

Според изчисленията на Птолемей Венера ми е най-силната планета, и аз също мисля така, но като се има предвид точния тригон с Плутон в 12 дом, Скорпи, всеки път когато се опитам да се обвържа изпитвам ужас, почва едни сънища...... освен това в общуването съм много крайна с хората, или ги обичам или не и това е. Не ми помага в социалната адаптация, обичам да съм сама. И по-принцип плаша хората, забелязала съм го. По-точно тези, които не ги плаша маниакално се привързват към мен, с другите се избягваме по взаимно съгласие.

Казвам "абсолютната" истина, когато това е възможно и после ме зарязват - това мъжете, жени УДИВИТЕЛНО, никога не са ме предавали, нямам приятелка, с която да съм се разделила, но с мъжете (и колеги и приятели) почти винаги стигаме до момент, в който не издържам всичко им казвам и те нали си ги знаете, търсят винаги безболезненото (поне моите, може би и защото повечето са ми връсници и все още и мъже не са) и си тръгват. Иначе с възрастни мъже - роднини, учители не е така. Но и аз съм крайна и просто избухвам и виждам ужаса в очите им (а аз не ги възприемам като пол, а като хора и от това най-много ме боли, че си тръгват, защото не искат да признаят, че една жена може да е силна, и да ме видят като човек, а не като пол.) Венера в аспект с Плутон иска онази дълбока "истинска" връзка и нищо друго не и стига.....и не признава ограниченията на тялото и пола, иска душата.... и от това само проблеми в моя живот. И един път предадена, не прощавам и доста успешно мразя и наказвам, ако ми се отдаде възможност (както и себе си, ако Плутон прецени, че аз съм виновна).

Но това ме наведе на мисълта, че всичко в излишък не е за добре, било и бенефикът Венера в Риби с Плуто в Скорпи. И определено имам предизвикателно излъчване, което до сега също нищо добро не ми е донесло и честно си казвам, че чакам с нетърпение да мина 36, защото съм имала доста неприятни и опасни ситуации. Надявам, се че с възрастта някак това излъчване да е по-подходящо, като зряла, силна жена.... така си мисля. И честно казано сега много повече се харесвам, отколкото когато бях на 16-18. Просто не съм русо, сладникаво девойче, което да е като майска роза на 16. Но харесвам руси мъже  :P ;D :P

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
РУСО ГЛАДНО НЯМА.... :rolf:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

vanilla

• **
  • 1578
може ли всички да са?  :-[
Марс, Сатурн, Меркурий...може би и Луната

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Венера в аспект с Плутон иска онази дълбока "истинска" връзка и нищо друго не и стига.....и не признава ограниченията на тялото и пола, иска душата.... и от това само проблеми в моя живот. И един път предадена, не прощавам и доста успешно мразя и наказвам, ако ми се отдаде възможност (както и себе си, ако Плутон прецени, че аз съм виновна).

абе маце, защо смяташ, че това е проблем а? защото маските на хората падат пред теб ли? та това е преимущество за бога! в началото е трудно, но после свикваш с факта, че света е лицемерен... упс пардон - дуален  ;) 

и аз имам такъв аспект - голям въздушен тригон Венера/Марс/Плутон и му се кефя на макс  :P  обаче край мен фалш и лицемерие не се задържат. иска ли някой да е с мен просто се прощава с лъжите и точка. това не е недостатък...

нужно е просто да си промениш гледната точка  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
и аз не смятам, че аспект Венера-Плутон е толкова голяма трагедия, при все, че тез двамцата са ми в квадратура, писала съм по въпроса, че според мен този аспект не е постоянен, т.е. активен е само при дадени условия - лично мен най-много ме тресе, когато Венера ми мине през нат. позиция или когато Слънцето минава през Плутон - drama time :))) (втория случай по-скоро си мисля, че заради Сатурна)
Според мен тригон Плутон-Венера би трябвало да те прави малко загадъчна, дълбока, мистична. Това че се лепят разни образи ясно е ;) но с тригон (за разлика от квадрат) лесно можеш да ги режеш. Не знам до каква степен могат да се обработват тригоните, повечето хора (в това число и аз де) ги имат като даденост и много, много не се занимават с тях. Мисля, че освен на любовно-сексуален план този тригон би могъл да ти помогне в много области от психология до изкуство...

а по темата. чудя се.. както Подводни пише за карта с много напрегнати аспекти - като войник през полигон, но пък точно тези борби изграждат една цялост. Не се сещам за лична планета, която да не е в кофти аспект .., разбира се си имам и бонусите, чрез който битките да са по-справедливи  ;D
но подобно на Нова и аз бих посочила Марс като ахилесова пета.. може би един малко по-силен и по-точно агресивен Марс би ми прилепнал по-добре. Но пък от друга страна девическия Марс е една от причините да се работи в посока перфекционизъм. Сатурн е доста трудно поставен, но пък той ми е гръбнака.. макар понякога да бяга от отговорност (ако може така да се каже) ще го видим този Сатурн след няколко месеца  ;D
май всяка частичка от пъзела си е на мястото :)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!

няма лоши планети!

какво значи ахилесова пета? - слабо място.

кое е слабо място? - нещо, което ти приемаш за лошо, защото го виждаш само от един ъгъл  ;)

мчи отвори си пукалите де! отвори ги широко и махни стените от съзнанието си! използвай планетите и не им позволявай те да използват теб!

в натала няма слаби места за бога! тези натали вие сами сте си ги избрали. никой друг не може да ги избере вместо вас! и не ми се слушат простотии от типа "ма аз не съм си го избрала!", напротив ти сама си си го избрала този натал! и си го избрала за да се научиш да го владееш, а не да ревеш като вдовица за уй  :mellow:

случило се нещо неприятно - ми случва се кво толкоз. гледай другия път да осъзнаеш защо се случва и то няма да става повече така... нещата се случват и повтарят за да те учат, ако си научена те просто не се случват.

честно казано ми омръзна да чета ревове и вопли от транзити и една камара самосъжаления. кому е нужно всичко това. седите зяпате си транзитите до припадък и после се чудите що ви тресе тока по Уран или ви опъват юздите по Сатурн. да не мислите, че им е лесно на ония отгоре да ви зяпат как си биете главите в стените всеки път за едно и също нещо а?

тва като оня виц: седял си ангела пазител на един тъпчо в колата зад него, без оня да го вижда. шофира тъпчо и нарежда: жената е мрънкало, шефа е отврат, децата са идиотчета! и ангела пазител казал: ми щом си рекъл - така да бъде! на другия ден пак същото. ангелът бил озадачен: че нали вчера си го поиска това!? ма като го искаш пак - на ти го!... и така цял живот...

и кво? и вие ли така? цял живот бой по гъза  :o  ми това е мазохизъм бре... я се вземете в ръце и си поемете юздите така, както сте си го решили от преди да се родите!

и всичко това ви го казвам с най-добри чувства, защото животът е забавление и игра, а не рев и самосъжаление  ;)

*

Марая

• 28287
Има такива планети и места в хороскопа....Тук сме за да придобиваме опит , съвършените са горе както казваш. ;D
А щом ни е нужно да се учим на нещо , значи това е и слабост в картата ни....Та в тоя ред на мисли пета...
Такива "съвършени същества" на земята няма...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
Има такива планети и места в хороскопа....Тук сме за да придобиваме опит , съвършените са горе както казваш. ;D
А щом ни е нужно да се учим на нещо , значи това е и слабост в картата ни....Та в тоя ред на мисли пета...

да ама опита се придобива като се учиш да не ревеш постоянно заради една или друга планета или проявлението им. и това не се нарича слабост, а учебен процес, защото усвояването на процеса те прави силен и тази моментна болезнена точка от хороскопа вече не е актуална!

има и съвършени същества тук, не се опитвай да се заблуждаваш. сега е КРАЯТ НА ИГРАТА, което ще рече, че вече съвършените трябва да са много повече  ;)

не искам да споря с теб обаче. ти си имаш твои си твърди позиции, които аз не споделям. моето мислене е на съвсем друго ниво и не мога да приема такива пораженчески мисли в моя свят...

*

Марая

• 28287

да ама опита се придобива като се учиш да не ревеш постоянно заради една или друга планета или проявлението им. и това не се нарича слабост, а учебен процес, защото усвояването на процеса те прави силен и тази моментна болезнена точка от хороскопа вече не е актуална!

има и съвършени същества тук, не се опитвай да се заблуждаваш. сега е КРАЯТ НА ИГРАТА, което ще рече, че вече съвършените трябва да са много повече  ;)

не искам да споря с теб обаче. ти си имаш твои си твърди позиции, които аз не споделям. моето мислене е на съвсем друго ниво и не мога да приема такива пораженчески мисли в моя свят...

Въобще не споря и нямам намерение да споря с теб....
Казвам мнението си и нищо повече....

Когато човек осъзнае слабостите си , само тогава придобива сила....ДОБРИТЕ ЗУБЪРИ НЕ СА СИЛНИ УЧЕНИЦИ....
Наизустяването на определен материал не значи , че си го разбрал... ;) ;D

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
и за съжаление уроците са толкова, толкова разнородни, че тамън си отдъхнеш от един (ужким понаучен) те прасне  :33: нов, силен, изненадващ.. ужким си мислиш, че владееш положението  ;D но ти дръпнат покривката от масата...  ;D

*

Марая

• 28287
и за съжаление уроците са толкова, толкова разнородни, че тамън си отдъхнеш от един (ужким понаучен) те прасне  :33: нов, силен, изненадващ.. ужким си мислиш, че владееш положението  ;D но ти дръпнат покривката от масата...  ;D

И това се случва след определени периоди.... :blink: , при това акцентирани от различни планети...

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание

И това се случва след определени периоди.... :blink: , при това акцентирани от различни планети...

точно. Тамън си си въобразих ох, овладях я таз квадратура, да ама не идва планета Х и те пляска по семиквадратурата (или по гадно по някои куинкос)   ;D ;D иди после обяснявай на ангелчето, че нямаш сестра :)))

все си мисля, че силно аспектираните карти освен многобройни и разнообразни капани май дават и много опции за измъкване

между впрочем (това е към друга тема ама айде) през периодите, когато привидно няма много червени линии ми е било скучно, монотонно, тъпичко и обратно :) най-щастливите периоди са ми били когато екшъна е пълен  ;D

*

Марая

• 28287

точно. Тамън си си въобразих ох, овладях я таз квадратура, да ама не идва планета Х и те пляска по семиквадратурата (или по гадно по някои куинкос)   ;D ;D иди после обяснявай на ангелчето, че нямаш сестра :)))

все си мисля, че силно аспектираните карти освен многобройни и разнообразни капани май дават и много опции за измъкване

между впрочем (това е към друга тема ама айде) през периодите, когато привидно няма много червени линии ми е било скучно, монотонно, тъпичко и обратно :) най-щастливите периоди са ми били когато екшъна е пълен  ;D

Много , много вярно...

За аспектираните карти си много права...,колкото повече-толкова повече възможности.... :rolleyes:
А всяка възможност също е опит.... :72: , както и избора.
Има хора , които не са свикнали да "разпознават" домовете , та какво остава аспектите....Разпознават в смисъл....работят само на ниво планета...

Венера в аспект с Плутон иска онази дълбока "истинска" връзка и нищо друго не и стига.....и не признава ограниченията на тялото и пола, иска душата.... и от това само проблеми в моя живот. И един път предадена, не прощавам и доста успешно мразя и наказвам, ако ми се отдаде възможност (както и себе си, ако Плутон прецени, че аз съм виновна).

абе маце, защо смяташ, че това е проблем а? защото маските на хората падат пред теб ли? та това е преимущество за бога! в началото е трудно, но после свикваш с факта, че света е лицемерен... упс пардон - дуален  ;) 

и аз имам такъв аспект - голям въздушен тригон Венера/Марс/Плутон и му се кефя на макс  :P  обаче край мен фалш и лицемерие не се задържат. иска ли някой да е с мен просто се прощава с лъжите и точка. това не е недостатък...

нужно е просто да си промениш гледната точка  ;)

Вещичка, :) изобщо не го приемам като спор, напротив много се радвам на постовете ти. Да виждам - зад маските, права си, никога не са ме лъгали и тн, защото знам. Но след като загубих най-добрия си приятел от детските години, заради 1 скандал - 1 за всички години, много ми стана мъчно. С години не можех да му простя. Но този аспект ме е спасявал от много, много "поражения".

Дам и аз мисля, че ахилесова пета в хороскопа няма, че е комплексно изкуство тълкуването му и всичко си има причина и следствие. :)   

Ми той форумът си е МРЪНКАЛО  ;D :P, но явно тук така става обмяната на енергия. То е пълно с водни зодии   :rolf:
но все си е обмяна на енергия нали  :P и след като има толкова писачи и четящи, явно има полза някаква за тях.
Лично аз тук, не ми се налага да се защитавам от някой или нещо да доказвам и си почивам и се смея и мога да бъда напълно жена - мръкаща, ирационална, нещо, което в обществото и в моята професионалан среда ще ми излезне доста солено (явно компенсации някви търся  :wub:).

Но това е забавата за една риба - емоции, емоции да попива и тн и тн :)

Когато човек осъзнае слабостите си , само тогава придобива сила...ДОБРИТЕ ЗУБЪРИ НЕ СА СИЛНИ УЧЕНИЦИ....

Права е Марая...., че осъзнатата слабост е силата,  а не по приказката \" който го е страх от мечки , да не ходи в гората\". Напротив трябва да се изправиш срещу мечката за да осъзнаеш силата в себе си... А както писах по горе аз мисля, че моето \" слабо- силно\" място в картата е Нептун, дал ми е много и в същото време винаги е вземал, винаги ме е карал да проглеждам след даденото-взето. Не е игра на думи.... Вярно е, че все още правя първи стъпки в астрологията, но в последния месец изучавах картата си точно по отношение на Нептун...и сега го чакам да кацне на ДЦ, след 1 градус, имам някакви очаквания, но да видим какъв ще е този път урока...Може и да ме изненада и да не оправдае очакванията ми, ако вероятно съм си научила урока  :blink:

*

Марая

• 28287

Когато човек осъзнае слабостите си , само тогава придобива сила...ДОБРИТЕ ЗУБЪРИ НЕ СА СИЛНИ УЧЕНИЦИ....

Права е Марая...., че осъзнатата слабост е силата,  а не по приказката \" който го е страх от мечки , да не ходи в гората\". Напротив трябва да се изправиш срещу мечката за да осъзнаеш силата в себе си... А както писах по горе аз мисля, че моето \" слабо- силно\" място в картата е Нептун, дал ми е много и в същото време винаги е вземал, винаги ме е карал да проглеждам след даденото-взето. Не е игра на думи.... Вярно е, че все още правя първи стъпки в астрологията, но в последния месец изучавах картата си точно по отношение на Нептун...и сега го чакам да кацне на ДЦ, след 1 градус, имам някакви очаквания, но да видим какъв ще е този път урока...Може и да ме изненада и да не оправдае очакванията ми, ако вероятно съм си научила урока  :blink:

Точно това беше идеята ми.... :blink: , как чрез разпознаване на ахилесовата пета на хороскопа , да разберем потенциала на тази слабост , като я трансформираме в сила...
Най-уязвимото ни място е най-силното...иска се само да го познаем , прегърнем , разберем и обикнем...
Или да компенсираме миналите сътресения с придобитото осъзнаване на картата си в един потенциал утре....

Да , Дани това беше интимната ми мисъл....

По въпроса за Нептун ще ти кажа , че това е най-трудната планета...Много съм писала за него и изучавам неговата философия в основи...доколкото може да бъде разгадана...Нищо не е така забулено в картата , както Нептун..., но в това е неговия чар...Защото той е магия и лечение , а за повечето лечения е нужна отрова...,безумно скъпа...по-скъпа от златото , но дозата я прави достъпна за всеки опитал се да осъзнае Нептун.... :wub:

*

sunrain

• 6710
Да виждам - зад маските, права си, никога не са ме лъгали и тн, защото знам. Но след като загубих най-добрия си приятел от детските години, заради 1 скандал - 1 за всички години, много ми стана мъчно.

Преди години според приятелите ми бях крайна като изхвърлях някого от живота си завинаги.
Сега викат, че съм прекалено добра, защото им давам все шансове. С една дума угодия няма, но и не това е важното.
Исках да ти кажа, че е вероятно с времето да осъзнаеш силата на този аспект и това ще звучи по-другояче:   

...и от това само проблеми в моя живот. И един път предадена, не прощавам и доста успешно мразя и наказвам, ако ми се отдаде възможност (както и себе си, ако Плутон прецени, че аз съм виновна).

Предвид, че имаш тригон, трябва да не е трудно бързото опо- и разпознаване на силната енергия на Плутон,
а може и това улесняване да те прави по-подвластна, но ти вече си крачки напред, защото го знаеш. ;)   

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

Единомислието ни е очевидно, Марая. Само бих добавила, че преди 3-4 месеца си мислех, че Сатyрн е планетата, която е причинявала затрудненията в живота ми и си бях наложила да мисля позитивно за тази планета, за да я \"направя\" по-добра, по-благосклонна в моя живот. Вече съм убедена, че това не е така... :blink: , така да се каже съм направила своето малко откритие ;)