Лили, много се радвам, че си успяла да се измъкнеш. :wub: :wub: :wub: Браво на теб, че си се сетила какво и как да използваш! Значи умееш да се справяш с критични ситуации. Съвсем нормално е човек в такава ситуация първо да се паникьоса, така че не се притеснявай от първоначалната си реакция. По този начин се покачва нивото на адреналина и кортизола (и др. хормони вероятно) в организма, а това му помага да оцелее при извънредни обстоятелства. Иначе как на онзи алпинист щеше да му стигне куража да си отреже ръката (и как щеше да понесе болката).
GSM-ът е много важен. Без него никъде не се ходи. Ето, например, ако имаше gsm в банята, обаждаш се на 112, те знаят какво да ти изпратят - в твоя случай пожарната. Пожарникарите разбиват стъкло на прозорец или тераса и така проникват у вас, след което те освобождават от банята. Но голямо браво, че си се справила сама!!!
Аз имах случка със заключване в тоалетна преди няколко години, но тоалетната беше на обществено място. Лошото беше, че се случи в неделя, когато почти никой няма на това място, а аз след 5 мин. трябваше да бъда на друго място. Излязох сама. Тоалетната, както повечето в обществени сгради, имаше изрязани процепи отгоре и отдолу. Аз се промуших през долния.