Аз си го обяснявам с нивата на космическо прояснение и с бройките инкарнации....Дуалноста при планетите е ясна....
вероятността да се случи нещо е около 80% или останалото е свободна воля...но интересно е , че в драконовския хороскоп се търси потенциала за избор...или в хороскопа на зачатието най-вече....раждането може да е в един и същи миг , но зачатието едва ли...,дори и като място.... :rolleyes:
Просто си разсъждавам....
на глас
....
дам имаш право, но си мисля, че преражданията май не са толкова от значение, тук май е важно качеството - някъде из нета имаше една статия за луната и преражданията, но ще пробвам после да я издиря.
Съгласна съм, че зачатието би определило много - всяко дете се ражда, когато то си поиска (в днешно време и с малко лекарска намеса де). :rolleyes: За бебетата инвитро можем да имаме точен час на зачатие, но на нормално сътворените само приблизителен - дори и по отношение на ден, няма да ви хвърлям в биологията, но самото зачатие би могло да стане в диапазон около 24 часа (може и повече да бяха).
понякога си мисля, дали първите контакти с други карти - жената която в миналото е израждала, лекарски екип, акушерката, която реже пъпчето - дали тези неща не са също от значение? Винаги съм смятала, че щом човека е социално животно (такова си е) е логично неговите заложби волно или не да "комуникират" с картите на другите хора.
Сетих се за една страхотна детска книга "Двойната Лотхен" - за двете момиченца разделени като малки. Колкото и да си приличат двете близначки имат различни характери - но са отгледани от различни хора, при различни ежедневни условия....
Дали тези влияния на родители, роднини, гледачи - не определят "дуалността" на планетите? Поне до даден етап на развитие. След това е логично индивидът да има волята и може би правото сам да избира, влиянията си. Според мен има значение дали човекът, който се грижи за малкото дете има хубав планетарен аспект към детската луна и меркурии. - по този повод се сетих пак за една статия (мисля, че беше пускана тук) за първата опозиция на Юпитер и последствията след това.
После идват и колективните влияния и как индивидът се справя с тях.
Алрик, така е има изключително голямо разнообразие за наталните карти. Не знам до колко волята се определя от планетарните влияния и до колко човек може да се откъсне от тях - Вещичка е сътворила чудесна статия по въпроса. Все пак ми се струва, че хората, които се интересуват от астрология (което си е по собствена воля) сякаш по-лесно преодоляват негативите на дадени положения, защо е така, защото е подготвен или защото има по-голяма възможност да направи избор и да наложи волята си?
Стреличка, е права си, и аз понякога си мисля, че съдбата е като дърво, тръгваме от големия дънер и във всеки един (или в дадени моменти) момент имаме избори - дали да отидем на училище или да избягаме

Често нещата не са толкова прости де... понякога, за да се тръгне по-правилния път се иска да направим повече от един избора. Друг път пък имаме възможност да се върнем и отново да изберем (не както е по филмите, а може би по някои минорен аспект)...