Здравей Гост

Новолуние 29 август 2011

• 73 Отговора
  • 11918 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re: Новолуние 29 август 2011
« Отговор #20 -: Август 22, 2011, 10:39:05 pm »
хахахах  :haha:
А за капак пък да ти кажа, си направи една дебитна карта и си плащай такива работи с нея, хем нема плащаш такса банкови преводи...ама като Мерка обърне директ де  :haha: :rolf: :haha:

*

AH

• 2201
« Отговор #21 -: Август 23, 2011, 07:29:42 pm »
Цитат
Интересно, колко ли хора са склонни да гледат реалистично, вместо оптимистично:)

Пък аз цял живот съм гледала реалистично, обаче в последно време такъв оптимизъм ме е напушил, че все едно съм се напушила. С трева.  :49:

ами дай рецепта:) - ама да не е свързано с тригона на тр.Сатурн към натална Венера, щото има да чакаме някои хора:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Август 23, 2011, 10:12:25 pm »
А за капак пък да ти кажа, си направи една дебитна карта и си плащай такива работи с нея, хем нема плащаш такса банкови преводи...ама като Мерка обърне директ де  :haha: :rolf: :haha:

взе ми го от устата ;D
ма може и с кредитна - върши същата работа, и с пари на банката ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #23 -: Август 23, 2011, 10:13:26 pm »
Свържи се със светлината и готово.
Чувстваш се сигурна, спокойна, светла, светлината все повече те изпълва и ти си все по-високо и все по ти е гот.  :49:

На това земно ниво нема щастие и вече никога няма да има, то заприличва на - де да знам все едно си затворен в кутия с 4 стени и тия стени почват да се приближавата към теб, пространството се смалява ,стените приближават и няма бягство отникъде - освен да придадеш още едно измерение.
Ако си двумерен, няма как да избягаш от квадрата, идинственият начин е да придадеш още едно измерение на себе си ,да станеш 3-мерен и тогава няма и да забележиш квадрата като го настъпиш...а колко нерви и стрес ти у образувал, докато си бил двумереееен....  :tongue2:

Все едно си на кораб, иде буря, ама отгоре отнякъде виси въже от светлина, ти се хващаш за въжето и започваш да се издигаш нагоре, а долу под краката ти започва буря и става страшно...ама ти си горе, въжето от светлина продължава бавно да те издига и се чувстваш все по-прекрасно.

Как беше - Аз съм любов и заради любовта мога да раздавам светлина.

*

kaily

• 5145
« Отговор #24 -: Август 23, 2011, 10:14:29 pm »

взе ми го от устата ;D
ма може и с кредитна - върши същата работа, и с пари на банката ;D

Може ама не бива, с кредитна карта се набутваш да плащаш годишна такса голяма. :P

*

abroad

• 2187
« Отговор #25 -: Август 23, 2011, 10:57:27 pm »
Може ама не бива, с кредитна карта се набутваш да плащаш годишна такса голяма. :P

чакай да видим :thinking:
едната струва от 10 до 30 лева годишно, в зависимост от банката издател (но ако е по-евтина, в стандартния случай, без корпоративно договорени отстъпки, може да ти излезе от другаде ;D) - вярно е, че повечето търговци напоследък позволяват плащане и с дебитни карти насам-натам, заради намаленото всеобщо потребление (общо взето чудят се какво да направят в тази връзка, защото е доказано, че когато харчиш от карта по-лесно и повече харчиш... ;D, статистиката сочи 20-40% повече)
та все още кредитните карти (което не означава непременно одобрен кредитен лимит) са предпочитани за плащане в сайтовете, заради по-високото ниво на сигурност :blink: (кредитните карти се следят, за разлика от дебитните)
последните варират от 40-50 до 60-70 (но те са за златни и платинени с високи лимити) евро годишна такса с възможност за отложено плащане в рамките на до 45 дни безлихвено, ако само се разплащаш, без да теглиш в брой е без такси :blink:
значи имаме разлика от 90 лева годишно максимум при реална инфлация от 10-11% годишно

освен всичко останало никак не е добра идея да разчиташ на една карта (това по принцип) - така че трябват ти по една от двата вида :blink:

но за почитателите на кеша - си остава само в брой и няма смисъл от излишни усложнения ;D, а и погледнато параноидно (само от едната страна на монетата) са идеален начин за проследяване на ежедневие, местонахождение и навици, тъй че по-добре може и без тях :haha: :rolf:

*

AH

• 2201
« Отговор #26 -: Август 24, 2011, 06:51:46 pm »
Свържи се със светлината и готово.
Чувстваш се сигурна, спокойна, светла, светлината все повече те изпълва и ти си все по-високо и все по ти е гот.  :49:

На това земно ниво нема щастие и вече никога няма да има, то заприличва на - де да знам все едно си затворен в кутия с 4 стени и тия стени почват да се приближавата към теб, пространството се смалява ,стените приближават и няма бягство отникъде - освен да придадеш още едно измерение.
Ако си двумерен, няма как да избягаш от квадрата, идинственият начин е да придадеш още едно измерение на себе си ,да станеш 3-мерен и тогава няма и да забележиш квадрата като го настъпиш...а колко нерви и стрес ти у образувал, докато си бил двумереееен....  :tongue2:

Все едно си на кораб, иде буря, ама отгоре отнякъде виси въже от светлина, ти се хващаш за въжето и започваш да се издигаш нагоре, а долу под краката ти започва буря и става страшно...ама ти си горе, въжето от светлина продължава бавно да те издига и се чувстваш все по-прекрасно.

Как беше - Аз съм любов и заради любовта мога да раздавам светлина.

то това със светлината е добре, но нали сме на земята да постигнем щастие, богатство и т.н.- да не цитирам:)- ще се прираждаме и прираждаме, ако не се научим да го постигаме:)
Но това с четирите стени ми хареса:)
А мислех за друго- можем да се върнем 30 години назад или да си представим 30 години напред - това по дължина - но широчината е интересна- много писти по нея и въпросът е коя кога избираме:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #27 -: Август 24, 2011, 09:36:55 pm »
Аброад, така стана, че на мен в тая държава не ми дават кредитна карта, последния път, като си исках, преди две години ми поставиха куп неизпълними условия и то в банка ,в която държах от години доста по-голям влог пари. Наскоро почнаха да ме ухажват да ми давали кредитна карта без условия, щото съм им била клиент, ама аз вече не ща.
Ползвам дебитна карта с 0,30 лв месечна такса и толкоз. С нея плащам навсякъде, където искат кредитни карти, парите са си мои, ако съм ги изкарала и спестила, пазарувам. Ако не съм - не пазарувам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Август 24, 2011, 09:46:58 pm »
Цитат
то това със светлината е добре, но нали сме на земята да постигнем щастие, богатство и т.н.- да не цитирам:)- ще се прираждаме и прираждаме, ако не се научим да го постигаме:)
Но това с четирите стени ми хареса:)
А мислех за друго- можем да се върнем 30 години назад или да си представим 30 години напред - това по дължина - но широчината е интересна- много писти по нея и въпросът е коя кога избираме:)

Къде си чела, че сме на земята да постигнем богатство?  :unsure: А за щастието - ми да де, за това става въпрос, ако не чрез божествената светлина, ти с какъв друг начин си изнамерила да постигнеш щастието?

Кабала казва, че като се е спускала нам си какво отгоре надолу, са се създали някакви решимо, демек информационни записи.
И като е паднато това намсикакво, че наистина не помня какво беше, е станал човек. Демек паднал е отгоре долу, а после почнал да се изкачва пак нагоре, ама той няма по какво друго да се изкачва, освен по ония решимо, де са останали при спускането надолу. Решимо така стават бъдещите състояния, по които трябва да се изкатериш нагоре.
Това най-общо казано. Както и казва, че всяка душа има свой корен и няма къде другаде да се върне, освен към своя корен.
Така че никакви варианти много няма, все едно да катериш стълба към небето и да смяташ, че можеш да кривнеш един метър вляво от стълбата примерно.  :85:

Освен това кабала вика, че в началото имало една единствена душа и тя се разбила на множество, ама това множество на практика не са баш души, те стават пак души само ако успеят отново да се съберат и тогава стават една душа. И сега е дошло време да се съберем в единна душа или заминаваме като динозаврите...

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #29 -: Август 24, 2011, 10:11:08 pm »
Прираждаме?  :-\

*

andrea

• *
  • 116
« Отговор #30 -: Август 26, 2011, 08:35:10 am »
"Къде си чела, че сме на земята да постигнем богатство?  :unsure:"

Това го прочетох за първи път в "Как да увеличим благосъстоянието и успеха си" от Алън Фенсин и ми допадна  ;D Друг е въпросът, че така и не прочетох тая книга, седи си на рафта, явно не й е дошло времето да я прочета  :blink:

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Август 26, 2011, 02:30:51 pm »
Човек чете безброй неща по време на краткия си престой на земята, въпросът е кое му допада...и на мен ми допадаше едно време пари и богатство, докато не осъзнах, че парите и богатството са разпределени предварително и преди раждането ми и не зависи от мен да ги увеличавам.
За сметка на това и единственото, което зависи от мен, е способността ми да давам и получавам любов.
И тогава спрях да търча за зелен хайвер и се заех със същностната работа...

*

Asol

• 4140
« Отговор #32 -: Август 26, 2011, 03:31:31 pm »
Не звучи ли твърде утопично, нереално и отнесено на фона на алчността, желанието за притежаване и консуматорското мислене за каквото и да е ?!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #33 -: Август 26, 2011, 03:54:07 pm »
kaily, тази концепция е прекрасна за всички, които имат нуждата от оправдание за финансовите си неудачи и за онези, които искат доста  различни от тях хора да имат финансова зависимост ( тук не коментирам духовния и езотеричен смисъл и не опонирам на мнението ти, а показвам друга възможност за тълкуване); да не говорим, че това е доста удобно на всяка религиозна организация като път и духовен смисъл, докато вождовете й тънат в разкош ( тука неразписала се духовна  организация няма);
също толкова едновалентна ми се струва концепцията от книгата на andrea, където очевидно сме на земята с комплексарската мисия на автора на книгата, който сигурно има и мнооооооооого дълга  и голяма кола ;D ;D

да се върнем  към астрото- сигнификаторът (мунданно) на пари и любов е венера, очевидно съвсем не са толквоа различни тези две действия за получава и отдаване на енергия ( било любов или измисленат апарична субстанция) и в двата случая "тече", а ко няма блокаж или пък зачикля процеса на "преминаване", ако и ние запушим съответния отвор:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #34 -: Август 26, 2011, 04:10:20 pm »
Девойки, първо това не е концепция, а екстракт от жизнен опит и второ, който не е манипулиран издъно да мисли за пари и богатство, не противоречи на тия ми думи, защото ги разбира.
Т.е. силно манипулираният ум търси под вола теле - свобода, богатство и тинтири минтири.
Свобода няма, но ние гоним Михаля.
Богатството е предварително разпределено, но ние гоним Михаля.
И още куп дивотии, които не струват пет пари.
А вместо това изпускаме важното - нашата същност, нашата душа, нашите близки, нашата споделеност.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #35 -: Август 26, 2011, 04:27:17 pm »
Мен пък никой не може да ме убеди, че парите не са важни. Това, че влагаш много енергия за печелене на пари не пречи да обичаш и да си обичан.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

kaily

• 5145
« Отговор #36 -: Август 26, 2011, 04:38:50 pm »
Аз и не се опитвам да те убедя....
просто споделям...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 26, 2011, 05:25:32 pm »

Така е, не всеки се ражда богат. И не всеки се ражда, за да стане богат някога. Всеки според съдбата си.
Далеч съм от утопичната идея, че парите не са важни и необходими. Нужни са ни дотолкова, доколкото да осигурят физическото ни оцеляване и някои други екстри. Там е работата, че за някои екстрите се превръщат в самоцел, а оттам и парите, защото с тях се придобиват благата и ресурсите в света, който познаваме днес.

Но мисля, че още в Херметизма имаше такава концепция относно неравномерното разпределение на даденостите в човешкия живот и в света като цяло. Там е казано, че всички се раждаме с еднакво количество енергия, но при всеки то се разпределя различно в различните сфери. Ако ни е дадено да вложим повече енергия в изграждането на материален успех и това да ни е приоритет в живота, другаде ще влагаме в пъти по-малко енергия. Ако си разпределяме равномерно енергията, ще имаме от всичко по малко. Ама ние човеците така сме устроени, че нас малкото не ни задоволява, искаме повече!  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Август 26, 2011, 05:50:29 pm »
Не, Лиле, не е от нас човеците, ето, всеки има предназначение къде да влага повече енергия - един в едно, друг в друго.

Обаче съвременните масмедии и прочее така ни промиха мозъците, че всички почнахме да влагаме само в сферата на парите, а, сама каза, някои е трябвало да влагат там, ама други не е трябвало да влагат там.
И сега които е трябвало по презумпция да влагат там, си влагат и печелят. А останалите кяфкат отстрани и си губят цялата енергия да влагат там, където за тях почвата е камениста.

За това говоря.

И богатството няма нищо общо с нормалното прилично съществуване де.

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Август 26, 2011, 10:11:28 pm »
Девойки, първо това не е концепция, а екстракт от жизнен опит и второ, който не е манипулиран издъно да мисли за пари и богатство, не противоречи на тия ми думи, защото ги разбира.
Т.е. силно манипулираният ум търси под вола теле - свобода, богатство и тинтири минтири.
Свобода няма, но ние гоним Михаля.
А вместо това изпускаме важното - нашата същност, нашата душа, нашите близки, нашата споделеност.

Свободата може да е утопия, но усещането за свобода/ограничение си е напълно реално и преживяемо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥