Здравей Гост

Истината за храната

• 60 Отговора
  • 14212 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re: Истината за храната
« Отговор #40 -: Август 24, 2011, 12:03:08 pm »
що бе, обикновено скачат с лафа, че под голям камък - голяма змия се крие  :rolf: :rolf: :rolf:

Щом я крият тази змия, нещо не й е читава работата...  ;D

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #41 -: Август 24, 2011, 01:44:01 pm »
Мчи оттогава две години минаха, поохраних го и аз, заприлича на кръгла питка с мармалад.  ;D
Лили, аз съм ти виждала снимки из форумите. Много си фина и нежна- мисля, че точно така трябва да изглежда една жена  ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #42 -: Август 26, 2011, 07:39:13 pm »
Днес си купих айрян и прочетох какво пише, че съдържа. Освен прясно мляко и закваска, има сухо мляко и консерванти - две Е-та. И не си изпих айряна.

То вярно, че Е-та и сухо мляко има във всички шоколади други продукти в пакети, но не очаквах и в айряна да има.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #43 -: Август 26, 2011, 08:01:28 pm »
Днес си купих айрян и прочетох какво пише, че съдържа. Освен прясно мляко и закваска, има сухо мляко и консерванти - две Е-та. И не си изпих айряна.

То вярно, че Е-та и сухо мляко има във всички шоколади други продукти в пакети, но не очаквах и в айряна да има.

затова ще се научиш да си квасиш мляко и ще пиеш хубав айран  :P   до тук май само Роса и Верея май ставаха за закваска обаче  :-\  другите са 100% химия...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #44 -: Август 26, 2011, 08:16:39 pm »
 :72:

Обичам понякога да пийвам малко мента със студено прясно мляко - много приятно и освежаващо питие. Ползвам само Верея и Роса - останалите даже нямат естествен вкус на мляко.

*

AH

• 2201
« Отговор #45 -: Август 27, 2011, 04:21:57 pm »
Естественото състояние на човек е да бъде слаб. Така се чувстваш леко и свободно, жив и здрав. Плодове /пресни и сушени/, заленчуци /сурови и на манджи/, ядки, мн. вода  и движение и - и да се прави и яде с удоволствие, а не по задължение. Аз живея така от години и съм мн. добре  ;)

добре, но как си поддържаш нормално тегло с такава диета - та аз уж се храних предостатъчно и здравословно 45 дни и днес установих, че съм отслабнала 5кг - и се чудя от понеделник дали да не почна под режим да ям неща за напълняване или да се захвана с друга програма за тай чи, която бях планирала отдавна /но това ще рече натоварване физическо и може още да отслабвам/:)

и по тоя повод- с какво в хороскопа си свързваш това твое многогодишно здравословно хранене?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #46 -: Август 27, 2011, 05:39:13 pm »
Аз нали ти казах, че ще отслабнеш. :) Ето ти програма: За закуска - две филийки с краве масло и филе, може и друго по избор. Тук-там някоя мекица. Няколко вечери си позволявай пържолка, кюфтенца и прочее подобни. Акомпанираш с бира или хубаво вино. :) За десерт - шоколад, торта, сладолед. Поне веднъж седмично - рибка, напр. събота и неделя за обяд. :)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #47 -: Август 27, 2011, 05:51:01 pm »
.

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 12:30:28 pm от Hm »

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #48 -: Август 27, 2011, 05:55:02 pm »
Естественото състояние на човек е да бъде слаб. Така се чувстваш леко и свободно, жив и здрав. Плодове /пресни и сушени/, заленчуци /сурови и на манджи/, ядки, мн. вода  и движение и - и да се прави и яде с удоволствие, а не по задължение. Аз живея така от години и съм мн. добре  ;)

добре, но как си поддържаш нормално тегло с такава диета - та аз уж се храних предостатъчно и здравословно 45 дни и днес установих, че съм отслабнала 5кг - и се чудя от понеделник дали да не почна под режим да ям неща за напълняване или да се захвана с друга програма за тай чи, която бях планирала отдавна /но това ще рече натоварване физическо и може още да отслабвам/:)

и по тоя повод- с какво в хороскопа си свързваш това твое многогодишно здравословно хранене?
Ами аз съм висока 160 см и теглото ми варира от 48 до 50кг. Лятото свалям малко, зимата качвам. Понеже слънцето ми е в телец, имам голям апетит и понякога ми се налага да ям по-малко от колкото ми се иска, за да не кача. Това, което правя, обаче, не го смятам за диета, защото не спазвам някаква определена схема за храните. Просто ям каквото ми е вкусно. За щастие най-вкусни са ми здравословните храни. Разбира се, не винаги съм се хранила така. Когато живеех с родителите си ядях всякакви боклуци, но когато се отделих от тях реших, че не мога да продължавам така да се тъпча, да ми е тежко после и т.н. Малко по-малко си смених менюто и свикнах бързо. Сега се чувствам добре.
Не се сещам какво от хороскопа ми е причина за този ми начин на живот. Ако има връзка 6-ти дом- упр. ми е юпитер и е в 8 ... в 6ти имам само лилит... ако това е от значение ....

Ако искаш да напълнееш яж по-често през деня. Не изпускай закуската. М/у отделните хранения яж ядки и плодове. От плодовете- по-сладките като грозде, смокини, банани.  С най-много захарност са сушените плодове - фурми, стафиди.... Яж много мед с орехи, ленено семе, млека, сирена, овесени ядки, царевица, картофи, ориз, леща, фасул, пълнозърнест хляб. Аз, например,  ориз и картофи ям без хляб, но ти ги яж с хляб. Повече сън също е добре....
Не ти препоръчвам меса, торти и шоколади :) ..но ти си знаеш най-добре :)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #49 -: Август 27, 2011, 06:15:42 pm »
Горните неща са чудесни, обаче за по-ефектно качване бих включил и споменатите вече "по-тежки" за известно време. Но кебапчета, карначета и подобни са ми съмнителни и лично на мен неприятни и много тежки, така че от месата акцентирам на рибата най-вече, но и на пилешкото. Други пържоли - рядко. Също така хапването късно вечер спомага за качване. Но закуската определено е важна. Аз лично предпочитам по-малко, но по-често хапване. Нетолерантен съм към усещане за тежест в стомаха.
« Последна редакция: Август 27, 2011, 07:08:47 pm от Kelvin »

*

AH

• 2201
« Отговор #50 -: Август 27, 2011, 08:54:05 pm »
Аз нали ти казах, че ще отслабнеш. :) Ето ти програма: За закуска - две филийки с краве масло и филе, може и друго по избор. Тук-там някоя мекица. Няколко вечери си позволявай пържолка, кюфтенца и прочее подобни. Акомпанираш с бира или хубаво вино. :) За десерт - шоколад, торта, сладолед. Поне веднъж седмично - рибка, напр. събота и неделя за обяд. :)
Аз много често си мисля, че храната за космонавти в тубички е голямо удобство – никакво губене на време за хранене, нещата балансирани и полезни и т.н. – е, понякога са ми вкусни разни неща- банички и пици:)

А ти знаеш ли, защото според хороскопа си си слаб, независимо как се храниш?:)

*

AH

• 2201
« Отговор #51 -: Август 27, 2011, 08:55:56 pm »

В София в неделя от 10 часа има Тай чи в Борисовата градина, при езерото с лилиите. Безплатно е. Но не съм ходила.
От понеделник от 7ч сутринта тръгвам и ако ми хареса групата и тай чи-то, плащам си за един месец и ще си ходя плътно:)

*

AH

• 2201
« Отговор #52 -: Август 27, 2011, 08:57:45 pm »

Не се сещам какво от хороскопа ми е причина за този ми начин на живот. Ако има връзка 6-ти дом- упр. ми е юпитер и е в 8 ... в 6ти имам само лилит... ако това е от значение ....

Би трябвало да има връзка с шести дом, с Дева и Меркурий или с Телец и Венера.
Сега гледам хороскопа на мой дългогодишен добър приятел, който е вегетарианец и последовател на Дънов. Шести дом е празен, но върхът му е в Телец, а управителката му е само хармонично аспектирана – той си е и художник, впрочем. Може би е подходящо да се гледат аспектите към куспидата на дома – това понякога върши работа.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #53 -: Август 28, 2011, 08:17:25 pm »
Аз разглеждам възможното напълняване/разширение в 1-ви дом и Юпиртер + тр.Юпи. Доста познати качиха при това разположение по 10-12 кг, чисто трупане на физическа маса, в съчетание с фитнес става добро моделиране на тялото. При мен, когато тр.Юпи беше в 12 дом бях ужасно слаб, май практикувах нещо като инедия и така 4 години карах на течности - вода предимно и кафе ;D Обаче се чувствах неземно, беше един от най-духовните периоди в живота ми. Мисля, че храната свързва със Земята. Не случайно гурутата не се хранят, глад, глад и медитация. Не мога да се сетя за името на книгата, автора беше руснак, преди години ми попадна и там описва как живее незнам си колко години без да яде никаква храна, как виел първите 3-40 дни от глад и после му минало.
Киселото мляко Елена бива ли го, аз мисля, че е истинско, обаче ще почна да взимам Роса или Верея, ако не е.

до преди 3,5 години бях рагу и зъби - на 160см височина тежах 43кг и така 33 години - грозна работа. оттогава насам качих доста, ама след като минах 55кг изхвърлих кантара в казана за да не си образувам нерви  ;D ;D ;D  за протокола: имам Юпитер съвпад с асцедента и явно оттам ми е лесно качването  :P

Роса и Верея не са лоши, но в момента си хапвам биволско кисело мляко и като него друго няма - мляко един път е  :25:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #54 -: Август 28, 2011, 08:30:09 pm »

затова ще се научиш да си квасиш мляко и ще пиеш хубав айран  :P   до тук май само Роса и Верея май ставаха за закваска обаче  :-\  другите са 100% химия...

Знам къде е лабораторията на LB в София и съм си мислела как ако реша да си квася каквото и да е, ще отида и от там ще си взема  ;D
„Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.“
„Да действаш, значи да бъдеш.“
Под небето всеки вижда красотата като красота, само защото има грозота. Всеки познава доброто като добро, само защото има зло.

*

abroad

• 2187
« Отговор #55 -: Септември 17, 2011, 03:39:22 pm »
а аз тук се мъча с някаква диета 45 дни на черен хляб, домати и плодове - що ме изкушаваш сега с тия сладоледи и картофки:)

защо точно домати, черен хляб и плодове?
защо 45 дни?

*

AH

• 2201
« Отговор #56 -: Септември 17, 2011, 04:50:00 pm »
а аз тук се мъча с някаква диета 45 дни на черен хляб, домати и плодове - що ме изкушаваш сега с тия сладоледи и картофки:)

защо точно домати, черен хляб и плодове?
защо 45 дни?

оу, аз периодично пробвам нещо си - доматите- казват, че са полезни за очите:) А последната година нещо се случва със зрението ми /обяснението е налице - едни драстични хормонални промени в организма и някъде се проявяват:)/ - но преди няколко дни като си подновявах шофьорската книжка задължително си минах очен преглед и диоптърът ми си стои един и същ от преди 20 години
А за случващото се със зрението -  в една книжка за тай чи четох, че е дисбаланс между "ин" и "ян" - може и да е така:)
Без хляб не става, че и без това искам да съм по-пълна, а плодовете - нали и нещо вкусно трябва да си хапва човек:)- акцентът беше върху доматите:)

А относно твоя въпрос за различните системи йоги - наскоро опитах малко тай чи, но не ми допадна. Преди години ходих за малко на сахаджа йога, а утре вечер може пак да отида/тъкмо почва един курс и едно мое дете ще ходи:)/ - това е предимно медитация - спомените ми са за някакъв ефект /една позната беше много ентусиазирана от въпросната йога/ - ами търси и пробвай нещо - отиваш веднъж и ще усетиш е ли е за теб, или пък не е:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #57 -: Септември 17, 2011, 05:09:52 pm »
А относно твоя въпрос за различните системи йоги - наскоро опитах малко тай чи, но не ми допадна. Преди години ходих за малко на сахаджа йога, а утре вечер може пак да отида/тъкмо почва един курс и едно мое дете ще ходи:)/ - това е предимно медитация - спомените ми са за някакъв ефект /една позната беше много ентусиазирана от въпросната йога/ - ами търси и пробвай нещо - отиваш веднъж и ще усетиш е ли е за теб, или пък не е:)

ха така, точно утре ще пробвам тай чи-то, започва курс ;D
защо не ти хареса?

*

AH

• 2201
« Отговор #58 -: Септември 18, 2011, 08:06:17 am »

ха така, точно утре ще пробвам тай чи-то, започва курс ;D
защо не ти хареса?

А, ако трябва да сравня тай чито с нещо по-познато, бих използвала сравнение между аеробика и каланетика – на мен аеробиката по ми допада от каланетиката – последната е бавничка за моя темперамент:) А тай чито ми напомня каланетика:)
И после- групата и инструкторът са насочени повечко към тай чито като бойно изкуство, а аз предпочитам медитацията:)
Но щом си решила, отиди и виж за какво става въпрос поне веднъж:)

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #59 -: Ноември 20, 2011, 04:58:00 pm »
Не е имало пандемия от свински грип.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=352750