Здравей Гост

Плутон в съвпад с Венера, Слънце, Меркурий в

• 15 Отговора
  • 2982 Прегледи
Здравейте,

Аз съм нова във форума и прохождаща в астрологията, но колкото повече задълбавам, толкова повече започвам да усещам кармичната предопределеност и уроците, които са запрограмирани във всяка една натална карта.
За първи път в живота си изпитвам такова непознато вдъхновение от сблъсъка с астрологията.

Но нека не се отклонявам от началната идея на запитването си.

Моя приятелка преминава през доста интересна фаза на взаимоотношения с обекта на нейните чувства и съм убедена, че тази дълбочина на чувствата, ревност, обсебване и прочие странни и дълбоки емоции са предизвикани от съвпадите на Плуто с личните планети.

Това, което не мога да си обясня обаче, е дали само Плутонианската личност изпитва тежестта на емоциите и преминава през тежка метаморфоза или влиянието се изпитва и от двамата?
Не успях да намеря достатъчно литература по Плутон аспектите в композита и може би пропускам и други аспекти от картата, които също допринасят за това необяснимо всепоглъщащо привличане и потъване от нейна страна. Имам усещането за несподелена любов от нейна страна. Публикувам и тяхната композитна карта.
Всякакви тълкувания за композита са повече от добре дошли, тъй като съм убедена, че ще успея да се сдобия с нови знания и гледни точки :blink:
Прилагам синастрията им, нейната карта е вътрешния кръг, неговите планети и домове са от външната страна.

Ако решите, че въпроса ми заслужава усилието и нещата са наистина интересни, ще се радвам да прочета вашите коментари.

Още веднъж благодаря на всички, които биха се включили в разгадаването и тълкуването Плутон взаимоотношенията. :lol:

*

vanilla

• **
  • 1578
Re:Плутон в съвпад с Венера, Слънце, Меркурий в
« Отговор #1 -: Юни 10, 2011, 06:29:11 pm »
ами може би в случая и другия човек усеща нещата по плутониански, защото все пак има Венера и Уран в Скорпион....
но като цяло зависи от нивото на хората и отработката на преживяното и метаморфозата за всеки един ....
 :blink:

« Отговор #2 -: Юни 10, 2011, 06:33:10 pm »
ами може би в случая и другия човек усеща нещата по плутониански, защото все пак има Венера и Уран в Скорпион....
но като цяло зависи от нивото на хората и отработката на преживяното и метаморфозата за всеки един ....
 :blink:

именно защото скорпионския елемент в неговата натална карта е толкова силен - има и асц в скорпион реших, че нещата при него няма да са толкова изключително драматични, защото той е повече в своя елемент от нея...или греша :rolleyes:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3 -: Юни 10, 2011, 06:50:56 pm »
при него нещата ще са "по" защото все пак си е с чисто скорпионски планети, пък и Венера в Скорпион е в падение, което прави нещата още по-сложни и скорпионски....освен това Венера е в съвпад с Уран.....
нейния съвпад е във Везни......за съвпадите голямо значение има в кой знак се намират...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

*

Stella

• 7765
« Отговор #5 -: Юни 10, 2011, 07:33:54 pm »
Всеки казус е интересен сам по себе си....и уникален за разглеждане.
Приятелката ти си е ревнивичка. Луната и не само, че е в съвпад с Плутон, но и прави квадратура с натален Сатурн, а този аспект често дава чувство на отхвърленост, а при подходящи конфигурации и "комплекс на необичания". А квадратът на Луната с Юпитер на момчето още повече нагнетява това чувство, защото там, където и Юпитер е намесен води до хиперболизиране на нещата. Тя може да има усещането, че въпросният човек е щастлив, когато се чувства свободен и да има нужда от нейната привързаност. Това чувство още повече се задълбочава от факта, че Юпитер е в екзалтация в Рак, а Сатурн в заточение. Нейният урок е да осбвободи да се пребори със собствените си страхове и да свали защитните бариери.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #6 -: Юни 10, 2011, 07:58:51 pm »
Да, със съвпад на Луна (У7) с Плутон ми изглежда, че тя има собственическо отношение към партньора, докато неговият У7 Венера е в съвпад с Уран и широк квадрат с Марс - той се нуждае от партьор, койта дава повече свобода. Тъй като нейното Слънце е в квадрат с неговата Венера, това създава силно привличане помежду им, но и напрежение, породено от факта, че нейното лъвско Слънце му изглежда прекалено заповедническо. Неговите постъпки и действия може да нараняват егото й (негов У3 Уран в квадра, от друга и към нея да се научи да дава повече свобода без да подтиска другия. С У1 Сатурн на Десцендента и Слънце в 7-ми дом тя има предпоставки изцяло да се асоциира с партньора и да губи своята идентичност във връзките си.
Нейна Венера в квадрат с негов Нептун може да я оставя с чувството за разочарование.

*

holanda

« Отговор #7 -: Юни 10, 2011, 08:03:37 pm »
намерих една сладка статийка,просто момичето да я прочете

http://izneviara.com/matritzata/182-astrologiya-i-astralna-papna-vrav.html

като човек с Плутон-Венера аспект,и на мен ми се налага да трансформирам връзките си,имало е и разгледаните в статията проблематики.

След като и при двамата има Скорпионски акценти,логично е да се приклещят един към друг с подобна илюзия за ''любов''.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #8 -: Юни 10, 2011, 08:15:05 pm »
Къде са тез съвпади на Плутон с изброените в заглавието, какво се има предвид по-точно?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #9 -: Юни 10, 2011, 08:18:49 pm »
Всеки казус е интересен сам по себе си....и уникален за разглеждане.
Приятелката ти си е ревнивичка. Луната и не само, че е в съвпад с Плутон, но и прави квадратура с натален Сатурн, а този аспект често дава чувство на отхвърленост, а при подходящи конфигурации и "комплекс на необичания". А квадратът на Луната с Юпитер на момчето още повече нагнетява това чувство, защото там, където и Юпитер е намесен води до хиперболизиране на нещата. Тя може да има усещането, че въпросният човек е щастлив, когато се чувства свободен и да има нужда от нейната привързаност. Това чувство още повече се задълбочава от факта, че Юпитер е в екзалтация в Рак, а Сатурн в заточение. Нейният урок е да осбвободи да се пребори със собствените си страхове и да свали защитните бариери.

страхотно, много благодаря за тълкуването.
а как тя влияе на него или в тази връзка де факто той се явява този, който предизвиква трансформации в нея? венерата му е в скорпион и това ме кара да мисля, че и на него не са му чужди ревността, обсебването и страстта, както и всички останали страстички хехе. това, че нейният Плутон е в съвпад към неговата Венера не го ли кара да се чувства като хипнотично привличен от нея до степен на обсебване, желание да я притежава на всяка цена? а Плутонът в съвпад с Меркурий на какво ниво извежда комуникацията?

« Отговор #10 -: Юни 10, 2011, 08:20:20 pm »
Къде са тез съвпади на Плутон с изброените в заглавието, какво се има предвид по-точно?
те са в композитната карта. ето я

« Отговор #11 -: Юни 10, 2011, 08:28:46 pm »
намерих една сладка статийка,просто момичето да я прочете

http://izneviara.com/matritzata/182-astrologiya-i-astralna-papna-vrav.html

като човек с Плутон-Венера аспект,и на мен ми се налага да трансформирам връзките си,имало е и разгледаните в статията проблематики.

След като и при двамата има Скорпионски акценти,логично е да се приклещят един към друг с подобна илюзия за ''любов''.

илюзия за любов - това бяха точно нейните думи - право в десятката, жълтолилава ;D
според нея тя се усеща необяснимо и фатално привлечена от него, но въпреки няколкократните опити от негова страна да започнат интимни отношения, тя винаги успяваше да ги стопира - Плутонианската личност явно все пак има решаващата роля дали взаимоотношенията ще се състоят или не....в нейните очи той се явява нещо като сериен сваляч, който пред нищо не се спира, за да омагъоса жените и тя не желае да бъде просто поредната бройка. та търси дълбочината в него, но дали успява да я предзвика все още не е напълно ясно :-[

« Отговор #12 -: Юни 10, 2011, 08:31:29 pm »

« Отговор #13 -: Юни 10, 2011, 08:42:08 pm »
Да, със съвпад на Луна (У7) с Плутон ми изглежда, че тя има собственическо отношение към партньора, докато неговият У7 Венера е в съвпад с Уран и широк квадрат с Марс - той се нуждае от партьор, койта дава повече свобода. Тъй като нейното Слънце е в квадрат с неговата Венера, това създава силно привличане помежду им, но и напрежение, породено от факта, че нейното лъвско Слънце му изглежда прекалено заповедническо. Неговите постъпки и действия може да нараняват егото й (негов У3 Уран в квадра, от друга и към нея да се научи да дава повече свобода без да подтиска другия. С У1 Сатурн на Десцендента и Слънце в 7-ми дом тя има предпоставки изцяло да се асоциира с партньора и да губи своята идентичност във връзките си.
Нейна Венера в квадрат с негов Нептун може да я оставя с чувството за разочарование.

благодаря, Mirabella.
според мен Луната й в съвпад с Плутон води не толкова до собственическо отношение, колкото до взискателност към партьора и добре че, тъй като, както ти вече отбеляза: "С У1 Сатурн на Десцендента и Слънце в 7-ми дом тя има предпоставки изцяло да се асоциира с партньора и да губи своята идентичност във връзките си." Луна/Плутон някак я балансира.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Юни 10, 2011, 08:46:06 pm »
И в двете карти има предпоставка за проблемни емоции и чувства.../луна-плутон  луна-хирон/Трудности в разпознаването , както и склонност към нараняване и болка...Щрихирани са полетата на изява на емоциите....Синастрията не ми изглежда много обещаваща...
При силния плутон , нещата започват с привкус на фаталност , неустоимо привличане , но завършват безвъзвратно и завинаги...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #15 -: Юни 10, 2011, 10:25:48 pm »
Моя приятелка преминава през доста интересна фаза на взаимоотношения с обекта на нейните чувства и съм убедена, че тази дълбочина на чувствата, ревност, обсебване и прочие странни и дълбоки емоции са предизвикани от съвпадите на Плуто с личните планети.

Приятелката ти преминава през един не дотам лесен период (тр. Плутон квадрат нат. Луна, тр. Уран опозиция нат. Луна ... преди месеци е преживяла Саде Сати (тр. Сатурн в/у нат. Луна).
През последните месеци, Луната (емоциите) е докосната силно от тежките транзити, така че всички душевни "трепети" се изживяват много по-силно от обичайното.

Това, което не мога да си обясня обаче, е дали само Плутонианската личност изпитва тежестта на емоциите и преминава през тежка метаморфоза или влиянието се изпитва и от двамата?

При него транзитите не са напрегнати. Юпитер преминава през 5ти дом и е вече в Телец, където е и куспидата на 7ми дом. Уран му е в тригон със  Слънцето ... Желателно е да се разгледат подробно и двете карти, за да се отговори на този въпрос.