Здравей Гост

Предстоящо пълнолуние...

• 51 Отговора
  • 9421 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« -: Октомври 16, 2005, 09:32:16 pm »
Здравейте,
бих искала да питам всички тук как би могло да се интерпретира пълнолуние в съединение с натални Лунни възли? Доколкото съм запозната, пълнолунието "доразвива" темата на новолунието съобразно това кои домове и планетни конфигурации активира в радикса. Първото, което ми идва наум, е някаква важна среща или може би събитие в личен план, макар че тук лунацията не е достатъчна, необходими са и други индикации за това, като например транзитни, прогресивни или дирекционни аспекти. Чудя се, при условие, че въпросното пълнолуние попада в т.нар. "домове на връзките" и допълва прогресивна квадратура Луна-Венера до тао-конфигурация има ли вероятност да има реално събитие или по-вероятно ще е влиянието му да се усети на духовно, ментално ниво? Предполагам, че всичко зависи в много голяма степен от спецификата на конкретната натална карта... дори и нищо, което според мен е най-вероятно, да не се случи, струва ми се, че тук става въпрос за "преосмисляне" на нещата в съответната сфера, имайки предвид, че се случва на фона на сатурново завръщане...  :blink: Ще се радвам да чуя всяко мнение и коментар по въпроса  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2005, 05:57:37 pm »
Аз ти предлагам, ако не срещнеш някой специален човек по пълнолунието, да заделиш малко време и да видиш какво има в подсъзнанието ти по някой въпрос, който те интересува - интересно, дали ще стигнеш до някое откровение или осъзнаване, на което не си обръщала специално внимание до сега...А може би някой въпрос, по който имаш колебания, ще се изясни....

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2005, 09:56:18 pm »
Цитат
Аз ти предлагам, ако не срещнеш някой специален човек по пълнолунието, да заделиш малко време и да видиш какво има в подсъзнанието ти по някой въпрос, който те интересува - интересно, дали ще стигнеш до някое откровение или осъзнаване, на което не си обръщала специално внимание до сега...А може би някой въпрос, по който имаш колебания, ще се изясни....
Благодаря ти, АН! Знаех си, че ти ще отговориш  :D
Наистина, както и предполагах, пълнолунието не донесе нищо специално...никакви нови срещи... освен да внесе малко смут и напрежение в семейната динамика. Дали съм стигнала до откровение? Не знам... на този етап ми се струва, че не мога да бъда обективна. А що се отнася до колебанията...наистина ги има и напълно осъзнати, но явно още не е дошъл моментът на кристална яснота  в смисъл такъв, че да направим равносметка какво имаме дотук и с какъв емоционален багаж ще продължим пътя си напред, към неизвестното...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #3 -: Октомври 19, 2005, 06:21:12 pm »
аз за кристална яснота не си и мечтая :D

Пък и ако сме обективни, то рядко кристалите са чисти, което даже е добре, защото точно примесите в тях ги правят красиви и интересни:D Сигурно същото е и за ежедневието :)  

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2005, 02:03:53 pm »
И щом сме заговорили за лунни цикли...  :)
Попаднах на интересна тема в един друг астро форум, за прогресивното новолуние бе тя. Та тук ме измъчват едни съмнения, понеже след известен период на експериментиране с дирекции и прогресии тепърва ще започвам по-детайлизирано изучаване на циклите на прогресивната Луна и ще ви бъда много благодарна за всякаква интересна и полезна информация по този въпрос. Четох, че аспектите на прогресивната Луна с наталните й позиции в картата, както и с наталното Слънце /особено ако са динамични, т.е. съвпад, опозиция или квадратура/ бележат важни периоди на вътрешни и респ. външни промени в живота на индивида. За "прогресивно новолуние", доколкото разбрах, се счита съвпадът на пр. Луна с пр. Слънце, а не с натално Слънце, нали така и бележи един преход, един своеобразен "възродителен процес", преминаване на нов етап в живота...? Разбира се, прогресивното съединение Луна/Слънце не е често явление и поради тази причина предполагам, че влиянието му ще е особено силно в съответната област в картата.
Та въпросът ми е дали като един вид спомагателни и с донякъде сходна символика биха могли да се използват аспектите на прогресивната Луна /най-вече нейните съвпади, квадратури и опозиции/ с натално, а не прогресивно Слънце??? Дали бележат някаква цикличност в живота ни?  :blink:
Благодаря предварително  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Блудница

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2005, 09:33:04 pm »
Цитат
И щом сме заговорили за лунни цикли...  :)
Попаднах на интересна тема в един друг астро форум, за прогресивното новолуние бе тя. Та тук ме измъчват едни съмнения, понеже след известен период на експериментиране с дирекции и прогресии тепърва ще започвам по-детайлизирано изучаване на циклите на прогресивната Луна и ще ви бъда много благодарна за всякаква интересна и полезна информация по този въпрос. Четох, че аспектите на прогресивната Луна с наталните й позиции в картата, както и с наталното Слънце /особено ако са динамични, т.е. съвпад, опозиция или квадратура/ бележат важни периоди на вътрешни и респ. външни промени в живота на индивида. За "прогресивно новолуние", доколкото разбрах, се счита съвпадът на пр. Луна с пр. Слънце, а не с натално Слънце, нали така и бележи един преход, един своеобразен "възродителен процес", преминаване на нов етап в живота...? Разбира се, прогресивното съединение Луна/Слънце не е често явление и поради тази причина предполагам, че влиянието му ще е особено силно в съответната област в картата.
Та въпросът ми е дали като един вид спомагателни и с донякъде сходна символика биха могли да се използват аспектите на прогресивната Луна /най-вече нейните съвпади, квадратури и опозиции/ с натално, а не прогресивно Слънце??? Дали бележат някаква цикличност в живота ни?  :blink:
Благодаря предварително  :D
при съвпад на прогр Луна с нат. Слънце съм сключила брак...но пък една приятелна сега този съвпад и предстои..а непрекъснато говори за разводи..при нея дсц. е в рак..на брат ми жена му също е с такъв съвпад...малко е разпадащ се вече и тя е тръгнала да търси свобода нейната нат. луна пък е в 12 дом...и двата случаи развод се търси не заради изневяра..така, че не знам какво е обяснението просто ти посочвам примери..

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #6 -: Октомври 20, 2005, 11:23:44 pm »
Цитат
"при съвпад на прогр Луна с нат. Слънце съм сключила брак...но пък една приятелна сега този съвпад и предстои..а непрекъснато говори за разводи..при нея дсц. е в рак..на брат ми жена му също е с такъв съвпад...малко е разпадащ се вече и тя е тръгнала да търси свобода нейната нат. луна пък е в 12 дом...и двата случаи развод се търси не заради изневяра..така, че не знам какво е обяснението просто ти посочвам примери.."
Не се притеснявай, Блуди, да даваш примери - те не задължават и не ни обричат на негативно мислене и респективно неуспех... а и тук няма кой да те сочи с менторски пръст  :P

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #7 -: Октомври 20, 2005, 11:56:07 pm »
Всъщност според някои автори съвпадът на прогресивната Луна с натално Слънце се брои като "прогресивно новолуние". Предполагам, че съединението на двете прогресивни светила е със същото, но доста по-подчертано значение...  :blink:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2005, 06:20:29 pm »
Аз, независимо каква техника използвам или какъв хороскоп гледам, на първо място се придържам към основната символика на планети, знаци, аспекти и домове.

И за съвпад на прогресивни Слънце и Луна бих се придържала към нея.
Досега обаче не съм свързвала практическо събитие с такъв съвпад.
И както и за всички други случаи, възможно е и да се усети и да не се усети....
Ако се бележи от събитие, независимо дали ще е добро или не дотам добро на пръв поглед, бих го разглеждала като задължително за духовното израстване.
Казвам го, защото прогресивната Луна на първо място се свързва с промени, а на второ място промените се определят като добри или лоши или пък благоприятни или неблагоприятни....
Ако Луната е добре поставена в радикса, то дори да свържа де факто съвпада и с някоя натална или прогресивна планета или точка с лошо събитие, то бих приела, че все пак тепърва предстои благоприятно развитие на нещата.......

Пък със събитие или без събитие, при съвпад на прогресивна Луна с нещо от радикса, най-малко някаква неосъзната промяна търся и се опитвам да я изкарам на светло :)  

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2005, 08:11:46 pm »
Благодаря ти, АН  :)
Забелязах, че при прогресивната Луна също са силни квадратурите и опозициите, макар че при всеки влиянието й в картата би било различно... Да речем, за един човек аспект на пр. Луна към натална Венера може да е свързан с промяна в емоционалната му нагласа, а защо и не нова любов, за друг пък със същото въздействие може да се окаже, например, прогресивна Луна в аспект с Плутон... Уран...Нептун...Юпитер...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2005, 09:11:37 pm »
А за осъзнатите и неосъзнати промени и връзката им с аспектите на прогресивната Луна...хммм... чудя се, щом Луната по прогресия активира конкретния планетен принцип в радикса, какъв тогава ще е принципът на аспекта й с Лунните възли в картата? Струва ми се, че тук влиянието й или ще е доста специфично, или пък почти или изобщо незабележимо... Дали този аспект заслужава внимание?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

астро-приятелка

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2005, 08:51:55 pm »
здравейте, интересна е тази тема:) сега виждам че след няколко дни прогресивната ми луна,която е в 1 дом/а в натала е в 11 и управлява 5/ - ще направи точна квадратура с натална венера/която е в натален 10 и управлява 3 и 8/:) хм, а транзитен юпитер прави секстил с натален меркурий/който пък управлява 7/,няма други транзити на тежки планети - чудя се какво ще ми донесе това, във всеки случай този квадрат не ми допада... Вие какво мислите? ааа - само да добавя че преди време - при точен съвпад на прогресивна луна с АС се влюбих:))

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #12 -: Октомври 22, 2005, 10:27:08 pm »
Наистина, аспектите на прогресивната Луна се смятат за едни от най-точните в прогностиката, почти като часовник. Според повечето астролози обаче движението на прогресивната Луна през картата ни индикира по-скоро вътрешни, емоционални промени, отколкото реални събития. От тази гледна точка обаче едно важно външно събитие се случва едва след като сме създали определена нагласа, т.е. вътрешна реалност. Разбира се, прогресиите не бива да се разглеждат самостоятелно без да се прави връзка със символизма на наталната карта и без да кореспондират с други прогностични методи... Съществува обаче и едно друго, алтернативно виждане, според което в зависимост от динамиката на наталната си карта ние не реагираме еднакво на всички индикации за промени. С други думи, за да се "отключи" определено събитие, картата на един човек ще е най-чувствителна към аспекти и цикли на прогресивната Луна, на друг може повече да му се отразят дирекционни и транзитни аспекти, един може да е повлиян повече от транзитите на Сатурн и тежките планети, друг - от лунации и затъмнения...  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2005, 10:36:51 pm »
Цитат
"сега виждам че след няколко дни прогресивната ми луна ще направи точна квадратура с натална венера... хм, а транзитен юпитер прави секстил с натален меркурий, няма други транзити на тежки планети - чудя се какво ще ми донесе това, във всеки случай този квадрат не ми допада... Вие какво мислите? ааа - само да добавя че преди време - при точен съвпад на прогресивна луна с АС се влюбих:))
По принцип където и да се намира прогресивната Луна, в съответната сфера тя носи импулс за промяна. Същото важи и за аспектите й с радикални планети, за които е важно да се има предвид къде се намират в натала и кои домове управляват, както и какви сигнификатори са... Съвсем не е задължително, например, при квадратури и опозиции на пр. Луна да има повече негативни изживявания и спънки, в някои случаи предизвикателните й аспекти просто носят повече динамика и екстремизъм  ;)  А и нали за квадратите вече неведнъж се е коментирало тук, че основното им предназначение е да предизвикват промени чрез недоволство от ситуацията и стремеж към развитие. Тригонът и секстилът също имат своите положителни характеристики, но тук вече е налице едно по-плавно протичане на енергии, да не казваме пък по-пасивно...а и много зависи от конкретния индивид към какъв вид аспекти е по-чувствителен и възприемчив. Аз, да речем, реагирам предимно на транзитни квадратури, опозиции и съвпади, при мен влиянието на "плавните" аспекти почти не се усеща...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2005, 04:21:46 pm »
за прогресивната Луна и Възлите....

Щом изобщо си се зачудила, всякак ще заслужават вниманието ти....

За себе си винаги следя Възлите....В чисто физически план активирани натални или действащи транзитни все ги намирам включени при по-значителни събития...И е естествено - значимите събития всякак са кармични, както и са свързани със заобикалящия ни свят и хора - все аналогии на Възлите....
Луната и Възлите са сходни...Виж житейската сфера, с която са свързани в хороскопа ти - може би все пак става нещо там....Нали затова гледаме звездите - да осъзнаваме и това, което остава скрито на пръв поглед..... :)  

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2005, 01:38:37 pm »
Цитат
"...как би могло да се интерпретира пълнолуние в съединение с натални Лунни възли?"
Всъщност...образно казано, това не е ли един вид символично лунно затъмнение в наталната карта? И съчетано с важен транзит или прогресия,  би трябвало да "разчупи" някакъв модел в хороскопа - на поведение или емоционална нагласа в съответната сфера?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #16 -: Октомври 25, 2005, 09:43:59 am »
Има логика - остава да го потвърдим и с факти :)

Забелязваш ли нещо при себе си?

*

Lillie

• 30532
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #17 -: Октомври 25, 2005, 03:00:04 pm »
Ами засега конкретни реални събития няма. По-скоро бих казала, че съм в период на вътрешни противоречия. Разбира се, не го свързвам изцяло с въпросното пълнолуние върху натални възли, но предполагам, че то е активирало процеса на осъзнаване на някои сенчести страни на личността. Налице е борба /изцяло обаче на духовно, ментално ниво/ между това, което "трябва" и е  приемливо за другите,  и това, което "желая", "искам да бъда" независимо от обстоятелствата и мнението на близките... Донякъде може би има връзка с актуалното за момента сатурново завръщане, а също предполагам с квадратурата на прогресивната Луна с натална Венера. Струва ми се, макар и да не го осъзнавам напълно, че ключовата дума тук е "рекапитулация" и "ценности"  :blink:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #18 -: Октомври 26, 2005, 07:12:12 am »
Ами така е - като погледнем кой да е радикс, веднага откриваме вътрешните противоречия, че и външни даже :) Нали уж те ни движат в развитието ни :)
Пък и нали всичко почва на вътрешно ниво.....

Въпросът е, можем ли да извлечеме нещо добро, от нещо не дотам добро, като противоречието :)  

*

edna

• **
  • 541
Предстоящо пълнолуние...
« Отговор #19 -: Октомври 26, 2005, 12:49:18 pm »
Цитат
Четох, че аспектите на прогресивната Луна с наталните й позиции в картата, както и с наталното Слънце /особено ако са динамични, т.е. съвпад, опозиция или квадратура/ бележат важни периоди на вътрешни и респ. външни промени в живота на индивида.
Mndaaaaaaaaa i az taka chetoh :) obache eto az imam sekstil v natala m/u svetilata sega imah kvadratura na progresivnata luna kam slanceto i nishto koi zane kakvo ne e stanalo nito na vatreshno nivo nito na vanshno :))