Здравей Гост

Нептун в дом

• 127 Отговора
  • 22509 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Нептун в дом
« Отговор #100 -: Юни 18, 2011, 06:00:01 pm »
Нептун е много хлъзгава планета и никога не знаеш как може да се прояви, особено когато има мажорен аспект със светило и Меркурий, истински хамелеон може да бъде. Същото се отнася и за позицията му в първи дом, аз самата го имам, но колкото хора съм виждала с такова положение, при всеки изявата му е различна.

Това за хамелеона е точно така - казвам го като човек, който има Нептун в мажорен аспект със Слънце и с Мерк  ;D .

Преди известно време имах един казус, за който само ще спомена, но нямам право да пусна картата за разглеждане.
Става въпрос за неизвестен час на раждане, осиновяване.
Според първоначално намерения час АС е в съвпад с Плутон и човекът си има такова излъчване наистина.
Според новия час, уж по-сигурен, Нептун застава точно на АС в опозиция с Венера на ДС, Плутон застава около МС.
Интересното при него е, че нито има излъчване на огнен Асцендент, нито на Нептун в съвпад с АС. Нептун/Венера в съвпад с оста АС/ДС би трябвало да оставят много силен отпечатък, възможно ли е Плутон на МС да оказва по-силно влияние? Този казус много ми е хикс, макар че фактите (доколкото може да се говори за факти в неговия случай) говорят повече в полза на по-късния час.

Цитат
Не съм роден близо до морето, не ме е страх от вода и не съм имал никакви премеждия свързани с вода.Не обичам морето кой знае колко и винаги ако имам избор бих отишъл на планина вместо на море.

Имам Марс в Риби в съвпад с ИЦ и Нептун в края на първи дом, в тригон с три лични планети в пети.
Родена съм в много голям град (2 милиона), но като малка се премествам в по-малък (морски) град и цялото ми детство минава близо до водоеми. Имахме си и рекичка там и плажове... Впоследствие се премествам в друг град, от другата страна на същото море.  :blink:

Но ако трябва да избирам и аз, с много по-голямо удоволствие бих отишла на почивка в планината или там, където има много зеленина, рекичка, езерце, докато плажовете, горещината и пясъкът изобщо не ме влекат, а живея на две крачки от тях.

« Последна редакция: Юни 18, 2011, 06:06:15 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #101 -: Юни 18, 2011, 06:24:39 pm »
Ужас  :'( :'( :'(

защо да е ужас? напротив според мен това е много добро положение за писане :)

И как да не е ужас, това по-горе си е определение за неадекватност...

не мисля, че е неадекватност, а по-различно разбиране на света. Образно - цветове, звуци, тонове, картини :) защо не?
в най-скоро време възнамерявам да направя една голяма за мен крачка в света на журналистиката и ако съм честна ще се опра именно на този Нептун в трети дом - вярно, че до сега бягах и не виждах всичките показатели да хвана по-сериозно химикала или микрофона ще видим (едното не изключва другото), наистина в моя случай не е само Нептун, но като у на 6-ти, луна в риба, у3 в 1-ви дом, мерк в съвпад със Слънце... много са няма да ги изброявам..
смятам, че нептун в 3-ти би могъл да даде много добър познавач на думите - едва ли обработената поезия на този Нептун ще е клиширана. Изречение от типа "любовта - раздърпана просякиня" би могло да бъде сътворено от този Нептун  :blink:
Някъде из форума бях писала, че за мен качественият текст (не този от форуми, а проза или поезия) трябва да те кара да усещаш нещо под езика, да усещаш бриза, лекия вятър, капчиците от морето. Да те развълнува и да те накара да мислиш, да виждаш!  :rolleyes:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #102 -: Юни 18, 2011, 06:36:43 pm »
Ужас  :'( :'( :'(

защо да е ужас? напротив според мен това е много добро положение за писане :)

И как да не е ужас, това по-горе си е определение за неадекватност...

не мисля, че е неадекватност, а по-различно разбиране на света. Образно - цветове, звуци, тонове, картини :) защо не?
в най-скоро време възнамерявам да направя една голяма за мен крачка в света на журналистиката и ако съм честна ще се опра именно на този Нептун в трети дом - вярно, че до сега бягах и не виждах всичките показатели да хвана по-сериозно химикала или микрофона ще видим (едното не изключва другото), наистина в моя случай не е само Нептун, но като у на 6-ти, луна в риба, у3 в 1-ви дом, мерк в съвпад със Слънце... много са няма да ги изброявам..
смятам, че нептун в 3-ти би могъл да даде много добър познавач на думите - едва ли обработената поезия на този Нептун ще е клиширана. Изречение от типа "любовта - раздърпана просякиня" би могло да бъде сътворено от този Нептун  :blink:
Някъде из форума бях писала, че за мен качественият текст (не този от форуми, а проза или поезия) трябва да те кара да усещаш нещо под езика, да усещаш бриза, лекия вятър, капчиците от морето. Да те развълнува и да те накара да мислиш, да виждаш!  :rolleyes:

Подчертаното определено ми хареса :)

За другото незнам сигурно си права, но явно в момента съм настроена на по-практична вълна и мисълта че дъщеря ми ще вътае в облаците ме  стъписа . Но както дойде, всички хора са различни.
А на теб ти желая успех и с писалката  и с микрофона :88:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #103 -: Юни 18, 2011, 07:06:12 pm »

За другото незнам сигурно си права, но явно в момента съм настроена на по-практична вълна и мисълта че дъщеря ми ще вътае в облаците ме  стъписа . Но както дойде, всички хора са различни.
А на теб ти желая успех и с писалката  и с микрофона :88:

благодаря за пожеланието - крайно време е да се обърне малко внимание на секстила Сатурн-Нептун  :rolleyes: ;D ;D ;D

а по повод дъщеря ти, мисля, че нямаш основание да се притесняваш. Честно казано сега като се замисля в училище съм имала проблеми в някои отношения (в горните класове и гимназията бяха доста по-малко) - никога не съм учила по класическият начин, зубрене брехх мъка и трагедия, математика ужас, дати всички тези неща ми бяха много проблемни. А в повечето случай съм си много разсеяна признавам си :)) В началните класове докато не се научи съзнателно или не да използва силните страни на Нептуна е трудничко. Но мисля, че с малко творчески подход бихте го преодолели. Повече игра и стимулиране на сетивността биха свършили работа. По-късно мисля, че ще се научи на един трик "да учи това и да казва, което учителя иска да чуе"  ;D (между другото това е едно от нещата, които поне на мен ми пречат за астрологията). Сигурна съм, че безпогрешно ще го овладее това  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #104 -: Юни 18, 2011, 07:26:11 pm »
Честно казано сега като се замисля в училище съм имала проблеми в някои отношения (в горните класове и гимназията бяха доста по-малко) - никога не съм учила по класическият начин, зубрене брехх мъка и трагедия, математика ужас, дати всички тези неща ми бяха много проблемни.

С Меркурий в Стрелец в съвпад с Уран как ще научаваш нещата по стандартната схема, със зубрене и наизустяване на готови формули и клишета? Там се търси сатурнова компенсация, ако човек има афинитет към готови формули и алгоритми. Докато афинитетът към цитати и словесни еквилибристики е по Меркурий-Юпитер.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #105 -: Юни 18, 2011, 07:27:35 pm »
Синът ми има ретро Нептун в 3 дом водолей.
Имах страхове по отношение на бъдещата му успеваемост в училище, които се оказаха абсолютно неоснователни. Много рядко има каквато и да е била грешка на тестоветве в училище. На контролните по математика решава задачите и на двете групи просто защото има достатъчно време като там до сега не е грешал въобще. Проблем има единствено в комуникацията със съучениците си. Малко е "селска чест" ;D, но се надявам да го преодолее, а и аз му "набивам" канчето.
(Той има голям лъвски стелиум в 9 дом в близост до МЦ, което вероятно му дава хъса да е първи.)

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #106 -: Юни 18, 2011, 07:33:23 pm »
Синът ми има ретро Нептун в 3 дом водолей.
Имах страхове по отношение на бъдещата му успеваемост в училище, които се оказаха абсолютно неоснователни. Много рядко има каквато и да е била грешка на тестоветве в училище. На контролните по математика решава задачите и на двете групи просто защото има достатъчно време като там до сега не е грешал въобще. Проблем има единствено в комуникацията със съучениците си. Малко е "селска чест" ;D, но се надявам да го преодолее, а и аз му "набивам" канчето.
(Той има голям лъвски стелиум в 9 дом в близост до МЦ, което вероятно му дава хъса да е първи.)

да и в математиката (логиката) много лесно се разбира алгоритъма и ако изчисти онази подробност, че 2 и 2 прави нещо могат да се получат завидни резултати. В този контекст се сещам за няколко случая на контролни, където ужким не най-блестящата ученичка има най-високи резултати от всички класове в набора  ;D
По литература винаги ми е било смешно - правя правописни или граматически грешки - учителя без да ми казва за грешката ме пита правилото - знам го, но грешката е на лице :)))

Ако е вече в пубертета е нормално да има "селска чест" :))) А и нека да е първи защо не, няма нищо лошо в желанието да блестиш :) важното е да се научи как да го постига  ;) Да не вземе някои голям политик да излезе от него?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #107 -: Юни 18, 2011, 07:48:05 pm »

За другото незнам сигурно си права, но явно в момента съм настроена на по-практична вълна и мисълта че дъщеря ми ще вътае в облаците ме  стъписа . Но както дойде, всички хора са различни.
А на теб ти желая успех и с писалката  и с микрофона :88:

благодаря за пожеланието - крайно време е да се обърне малко внимание на секстила Сатурн-Нептун  :rolleyes: ;D ;D ;D

а по повод дъщеря ти, мисля, че нямаш основание да се притесняваш. Честно казано сега като се замисля в училище съм имала проблеми в някои отношения (в горните класове и гимназията бяха доста по-малко) - никога не съм учила по класическият начин, зубрене брехх мъка и трагедия, математика ужас, дати всички тези неща ми бяха много проблемни. А в повечето случай съм си много разсеяна признавам си :)) В началните класове докато не се научи съзнателно или не да използва силните страни на Нептуна е трудничко. Но мисля, че с малко творчески подход бихте го преодолели. Повече игра и стимулиране на сетивността биха свършили работа. По-късно мисля, че ще се научи на един трик "да учи това и да казва, което учителя иска да чуе"  ;D (между другото това е едно от нещата, които поне на мен ми пречат за астрологията). Сигурна съм, че безпогрешно ще го овладее това  ;D

Незнам. за нея как ще се развият нещата. Този Нептум там май верно си е като гюле за у-щето....
Виж аз съм друго, с Мерк на К3 в приличен съвпад с Уран в дом управляван от Венера, винаги съм била отличничка и то без кой знае какви усилия...
Да е жива и здрава, ако иска да учи ако иска не. Виж за изкуство ако я влече ще помагам с каквото мога.  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #108 -: Юни 18, 2011, 08:23:23 pm »

Преди известно време имах един казус, за който само ще спомена, но нямам право да пусна картата за разглеждане.
Става въпрос за неизвестен час на раждане, осиновяване.
Според първоначално намерения час АС е в съвпад с Плутон и човекът си има такова излъчване наистина.
Според новия час, уж по-сигурен, Нептун застава точно на АС в опозиция с Венера на ДС, Плутон застава около МС.
Интересното при него е, че нито има излъчване на огнен Асцендент, нито на Нептун в съвпад с АС. Нептун/Венера в съвпад с оста АС/ДС би трябвало да оставят много силен отпечатък, възможно ли е Плутон на МС да оказва по-силно влияние? Този казус много ми е хикс, макар че фактите (доколкото може да се говори за факти в неговия случай) говорят повече в полза на по-късния час.

На мен ми се струва нелогично Плутон на МЦ да влияе на излъчването по-силно от Нептун на Асц.Може би Плутона е на
трон и прави аспект с асцендента или управителя на асцендента и Нептуна е откъм 12ти дом ?

Аз имам силен Юпитер в доста точен съвпад с МЦ,  който прави квадрат с Асц и квадрат с У1 и въпреки това не мога да
кажа, че имам кой знае какви юпитерови влияния по отношение на външността и излъчването.
Нептунът ми е на ИЦ и също прави квадрати с Асц и У1 - забелязъл съм, че другите често си създават илюзорни представи
за мен, но пак нямам големи нептунови влияния по отношение на излъчването и външния вид.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #109 -: Юни 18, 2011, 08:24:12 pm »
Алрик, става въпрос за моето поколение - Плутон във Везни.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #110 -: Юни 18, 2011, 09:03:51 pm »
в ТРЕТИ ДОМ не бива да забравяме , че Нептун носи и проблеми с образованието понякога.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #111 -: Юни 18, 2011, 09:21:04 pm »
в ТРЕТИ ДОМ не бива да забравяме , че Нептун носи и проблеми с образованието понякога.... :rolleyes:

ее ако има кофти аспекти .. може би квадрат към мерк? или уп. на 9-ти дом (ако говорим за горни нива на образование)

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Юни 18, 2011, 09:35:38 pm »

ее ако има кофти аспекти .. може би квадрат към мерк? или уп. на 9-ти дом (ако говорим за горни нива на образование)

Склонна съм да мисля , че при тригоните по-скоро се случва...,Нептун е толкова ефирен и трудно уловим толкова хлъзгав...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #113 -: Юни 18, 2011, 09:44:21 pm »
И друг път съм казвала, че до висша изява на Нептун много трудно се стига и трънлив път трябва да се извърви.
При силен Нептун в хороскопа се търси някой стабилизиращ фактор, защото ако липсва такъв, роденият може да се отличава с много гъвкава и адаптивна ценностна система, проследявала съм го при доста нептунианци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #114 -: Юни 18, 2011, 09:56:34 pm »

Склонна съм да мисля , че при тригоните по-скоро се случва...,Нептун е толкова ефирен и трудно уловим толкова хлъзгав...

само не ми казвай, че Нептун кв. Марс е положителен оххх - има доста негативи, но пък Марс е в дева.... нещо тук меркурий - горкия всичко към него - да не му изтропкат сандалките на тоз в крайна сметка  ;D

Чувала съм, че аспекти на някои планети с Нептун давали м. способности - да лекува, медитации ... ,но както казвате Нептун е толкова хлъзгав, че е дори опасен.

Лили, повечето със силен Нептун, които имам честа да познавам са любители на чашката, няма лошо, но някои прекаляват.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Юни 18, 2011, 10:03:58 pm »
Лили, повечето със силен Нептун, които имам честа да познавам са любители на чашката, няма лошо, но някои прекаляват.

И навярно начело на всеки клуб за анонимни алкохолици стои по един нептунианец.  :49:
Всъщност надали ще е само нептунианец, защото за да осъзнае и да се бори с проблема, няма да е достатъчен Нептун. Някъде трябва да има силен Плутон или Сатурн.

В интерес на истината, познавам акцентирана нептунианка (стелиум в Риби и Луна в съвпад с Нептун в Скорпион/12 дом), напълно отказала алкохола, която до ден днешен спазва дадения обет и не близва нито капка (нито вдишва изпарения  ;D). Тя обаче е плуто-нептунианка и силното влияние на Плутон и Скорпион я е тласнало да се изправи лице в лице с проблема. Докато по Нептун не се търси справяне, там се кара по линията на най-слабото съпротивление.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Юни 18, 2011, 10:05:41 pm »

само не ми казвай, че Нептун кв. Марс е положителен оххх - има доста негативи, но пък Марс е в дева.... нещо тук меркурий - горкия всичко към него - да не му изтропкат сандалките на тоз в крайна сметка  ;D

Чувала съм, че аспекти на някои планети с Нептун давали м. способности - да лекува, медитации ... ,но както казвате Нептун е толкова хлъзгав, че е дори опасен.

В пъти е по-добра от съвпада , защото дава възможност да противопоставим двете енергии и извлечем положителното от тях...Марс трудно би позволил на Нептун да си стои с розовите очилца..

По отношение на Нептун имам много наблюдения.... :blink: И мисля , че е една от най-депресивните планети ...особено в съвпад със светилата... :rolleyes: Не винаги , но често...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Юни 18, 2011, 10:05:53 pm »
Lillie,съгласна с това което си написала за Нептун :blink:Според теб при мен кой е стабилизиращия фактор -Слънце Риби,тригон с Нептун,Нептун съвпад с АСЦ откъм 12 дом,Нептун секстил с упр.на АСЦ Юпитер ,секстил с Уран и Плутон откъм 10 дом? :blink:

Обикновено Марс и Сатурн държат здраво юздите в такива случаи, няма да е Юпитер.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Юни 18, 2011, 10:18:07 pm »
За твоя Марс не се сещам къде е, само веднъж ми се мярна картата ти и за кратко. Но си спомням, че имаше съвпад на Луна и Венера със Сатурн, нали? В случая имаме "силна слаба" планета, т.е. Сатурн в знак на падение, но в съвпад с една или две (според орбисата) лични планети.

Но в повечето случаи така се получава - при акцент върху Юпитер и Нептун в хороскопа има някакъв "компенсиращ" фактор, който да стяга ластика от време на време.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #119 -: Юни 18, 2011, 10:19:46 pm »
И наистина е много важен не само аспекта , а и дома в който се случва изявата на планетата....