Нептун е много хлъзгава планета и никога не знаеш как може да се прояви, особено когато има мажорен аспект със светило и Меркурий, истински хамелеон може да бъде. Същото се отнася и за позицията му в първи дом, аз самата го имам, но колкото хора съм виждала с такова положение, при всеки изявата му е различна.
Това за хамелеона е точно така - казвам го като човек, който има Нептун в мажорен аспект със Слънце и с Мерк
.
Преди известно време имах един казус, за който само ще спомена, но нямам право да пусна картата за разглеждане.
Става въпрос за неизвестен час на раждане, осиновяване.
Според първоначално намерения час АС е в съвпад с Плутон и човекът си има такова излъчване наистина.
Според новия час, уж по-сигурен, Нептун застава точно на АС в опозиция с Венера на ДС, Плутон застава около МС.
Интересното при него е, че нито има излъчване на огнен Асцендент, нито на Нептун в съвпад с АС. Нептун/Венера в съвпад с оста АС/ДС би трябвало да оставят много силен отпечатък, възможно ли е Плутон на МС да оказва по-силно влияние? Този казус много ми е хикс, макар че фактите (доколкото може да се говори за факти в неговия случай) говорят повече в полза на по-късния час.
Не съм роден близо до морето, не ме е страх от вода и не съм имал никакви премеждия свързани с вода.Не обичам морето кой знае колко и винаги ако имам избор бих отишъл на планина вместо на море.
Имам Марс в Риби в съвпад с ИЦ и Нептун в края на първи дом, в тригон с три лични планети в пети.
Родена съм в много голям град (2 милиона), но като малка се премествам в по-малък (морски) град и цялото ми детство минава близо до водоеми. Имахме си и рекичка там и плажове... Впоследствие се премествам в друг град, от другата страна на същото море. :blink:
Но ако трябва да избирам и аз, с много по-голямо удоволствие бих отишла на почивка в планината или там, където има много зеленина, рекичка, езерце, докато плажовете, горещината и пясъкът изобщо не ме влекат, а живея на две крачки от тях.