Точно събитие по час вярвам някой индийски астролог с дългогодишна практика и няколко прераждания като астролог, и ясно виждане, сигурно може да предскаже.
Иначе това, което знам от познати астролози (събирали сме се в София, от форума за професионални астролози - all.bg, преди да направят един друг затворен форум), че модерната астрология не е вярна, че за предсказване само класическа астрология трябва да ползваме (те много четяха Vettius Valens).
1. Източни, западни планети
2. Прогресии - особено прогресивна Луна и Луната като цяло - и в класическата халдейска - гръцка астрология Луната както във ведическата ти определя "зодията", а не Слънцето.
3. Прогресиите управляват желанията ни (астралното тяло), няма да пожелаеш нещо, ако го няма по прогресия, няма дори да ти хрумне.
4. Сизигии, ама те някак странно ги гледах, аз това така и не го разбрах.
5. Те почти не ползваха транссатурновите планети и по техни лични наблюдения от практиката им и от личния им живот - транссатурновите действат на определени хора и са само нюанс, ЛИЧНИТЕ планети и ЛУНАТА най-вече показват всичко, Луната главен отговорник за точно предсказване на събитие, тя отключва енергиите.
Лични наблюдения:1. Приятелка - щом прогресивният и асцендет се смени от Близнаци на Рак, веднага почна работа от вкъщи, година преди това се бе уморила от интензивния си живот от последните 20 години - по прогр асц Близнаци и ми споделяше, че иска промяна, промяната се случи на първи градус нов асц.
2. Приятел - щом прогр асцендент стана Везни, се раздели със дългогодишната си приятелка, обгради се с нови приятели (напълно смени средата), и се събра с момичето, от което сега има дъщеря и са двойка (нищо, че за сега са без официален брак). Събитията се случиха за 2 седмици - смяната на "приятелките", 0 градус асцендент.
3. Приятел - щом прогресивната му Луна съвпадне с някоя планета на 0 градус, моментално се влюбва и започва връзка с момиче типичен представител на планетата, Плутониянки, Венериянки (има 3 планети във Везни и Слънце там или Плутон съвпад Слънце в 1 дом и Венера и Сатурн в Скорпион).
Личен опит - моя прогресивен асц е в Стрелец и целият ми живот в момента е под стрелец, и в чужбина живях, близо 1/3 от приятелите ми във фейсбук са чужденци, следвам вече не знам коя година....чета много, все не ми стига за различни култури, окултна литература (да си разширя съзнанието) чета много. Луната ми щом мина от Рак във Лъв и се юрнах по купони и приятели и почнах повече дрехи и бижута да си купувам и дори преди 2 дни реших, че трябва да почна да нося Злато (до сега не ми харесваше, някак не ми беше толкова нежно като среброто....). Купих си едни огромни, кичозни обици за дискотека за 2 лева от една сергия и толкова ми харесват.....и много по лъвски ми стоят (през деня такова нещо не може да се сложи....толкова са фрапантни и тежки....).
Мацките лъвове да не се обиждат, Лъвиците имат страхотен вкус, за мен Мерилин Монро (асцендент Лъв) и невероятните и секси дрехи са олицетворение на смелата, уверена Лъвица и Коко Шанел и тя е лъв и също страхотна жена (но при нея Луната в Риби, дава друго звучене на костюмите и). Но и тя изобретява - дамската чанта и костюма в две части и налага тена (все пак тенът трябва да е под управлението на Слънцето) като модерен и за висшата класа,(до преди това е бил признак на бедност...позволен само за работниците от "Марксов" тип). Коя друга зодия освен Лъв ще си го позволи това

. Мерилин Монро сама е била моделиер на роклите си - особено тази златната, с която пее happy birthday на Кенеди, леко тип древен египет за мен лично е най-лъвската рокля на света - секси, изискана и крещяща "аз съм агресивна, но си знам цената".
:leos: :clap:
но при Луна в Рак носех 3 чифта дънки, никакъв грим почти, 5 блузи и главно четях рецепти и се занимавах много с "хранителните си навици". Не излизах от нас и си преподредих стаята по нов начин и много повече се връзвах на глупостите на родителите си, сега просто са ми забавни, като деца са ми. Само сребро носех - един и същи талисман и верижка повече от 2 години.....не я свалях.