Здравей Гост

Кога настъпва събитие

• 80 Отговора
  • 14453 Прегледи
Re:Кога настъпва събитие
« Отговор #60 -: Юни 19, 2011, 03:03:07 am »
Proserpine,
това ще ни го кажеш ти :) тъкмо да проверим наистина.

По мои наблюдения прогресиите се усещат най-рано от хора с много вода в хороскопа.
Аз в момента и години наред ще имам Уран в съвпад с асцендент и това е аспектът, който постоянно усещам.

Луната ми вече бе на 3 градуса в Лъв, когато ме викнаха на един workshop с много хора миналото лято, и от тогава съм добавила 80 човека във фейсбука си (почти всички чувденци) и ми почна голямото запознаване с нови хора. Обаче подадох документите за семестъра в чужбина когато луната е била на 26-27 градуса Рак.

Тогава още изобщо не се занимавах с прогресии толкова сериозно, след Септември 2010 почнах сериозно да ги гледам нещата,  най-вече защото ми беше много самотно извън БГ. Май декември се записах тук във форума - също нови познанства и излизане на сцената. Луната ми е била тогава вече на 07 Лъв в секстил с МЦ прогресивно във Везни и тригон на Уран на асц в Стрелец......
В Лъв кой дм тя и моята е в Лъв но 12 дом ужас бе  сега все едно от някъв дълъг кошмар се събуждам е след няколко дена о прогр Слънце ми влиза в Стрелец де
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #61 -: Юни 19, 2011, 03:10:01 am »
хъмм тя прог. луна скоро е сменила дом и малко след това и знак (в 6-ти дом), вярно, че ме интересуват въпроси с работа и по-точно кариера, но до сега освен "подготовки" нищо :)
интересно е, че и мерк. минал през ис (ако часа ми е верен де), но все пак е там +1гр.  :o дали не е това причината да се върна към нещо старо и познато, с което да продължа?

както и да де...

интересно ми е как тълкувате минорните аспекти? те май са по-коварната и незабележима част. Един явен квадрат или опозиция някак си се преживяват, но някои новил или полу-квадрат, половин-секстил? неуловими, но често много силни са те

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #62 -: Юни 19, 2011, 03:14:49 am »
интересно ми е как тълкувате минорните аспекти? те май са по-коварната и незабележима част. Един явен квадрат или
опозиция някак си се преживяват, но някои новил или полу-квадрат, половин-секстил? неуловими, но често много силни са те

зА МЕН ТЕ СА ОСНОВНИ...мАЖОРНИТЕ - НЕ НИ УБИВА НОЖА СРЕЩУ НАС...А ОНЗИ В ГЪРБА... ;) :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #63 -: Юни 19, 2011, 03:19:04 am »
интересно ми е как тълкувате минорните аспекти? те май са по-коварната и незабележима част. Един явен квадрат или
опозиция някак си се преживяват, но някои новил или полу-квадрат, половин-секстил? неуловими, но често много силни са те

зА МЕН ТЕ СА ОСНОВНИ...мАЖОРНИТЕ - НЕ НИ УБИВА НОЖА СРЕЩУ НАС...А ОНЗИ В ГЪРБА... ;) :wub:

много са ми сМътни - малко като блатото от където трябва рептил да цвъкне, айде зелените ясно - ще спретнем няколко сандвича с усмивки и ще ни мине  ;), но черните и червените бррр (е няма такова обобщаване на минорни аспекти  :rolleyes:)

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Юни 19, 2011, 03:21:53 am »

много са ми сМътни - малко като блатото от където трябва рептил да цвъкне, айде зелените ясно - ще спретнем няколко сандвича с усмивки и ще ни мине  ;), но черните и червените бррр (е няма такова обобщаване на минорни аспекти  :rolleyes:)

Тц...хич не ги обобщавам...,щото са много различни...Един от любимите ми е полу-секстил....Нищо , че е слаб...би-квинтил....Толкова точно работят....Събития без кармичен аспект от някой ъгъл- няма.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Юни 19, 2011, 03:27:25 am »
Полусекстилът се използва и от последователите на АРІ, школата на Хубер.
Заедно с познатите на всички ни мажорни аспекти внимание се отделя на квинконкса и полусекстила най-вече (от минорните).

В картата на моя близка имаше слабо аспектиран Марс в сатурнов знак, в точен полусекстил със Сатурн. И доста се усещаше... Не винаги дава усещане за лекота този аспект, ако е с планета "малефик".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #66 -: Юни 19, 2011, 03:32:05 am »
освен всичко казано до тук - как се определя кой аспект има действие? разбира се ще кажете може всички, но понякога картите стават едни паяжини, дето трудно може да се проследи кои къде какво (ейй добре, че ги има и в табличен вид)

сигурно ще кажете първо е аспкет към доминанта/и, възли, акцентирани точки. Например ако имаме карта където всички нат. планети са наблъскани в 1-2 стелиума и отгоре дойде един транзит? какво става всичко ли се активира (едно зло не идва само) и все пак се получава нещо като тенденция?

« Отговор #67 -: Юни 19, 2011, 03:35:55 am »
хъмм тя прог. луна скоро е сменила дом и малко след това и знак (в 6-ти дом), вярно, че ме интересуват въпроси с работа и по-точно кариера, но до сега освен "подготовки" нищо :)
интересно е, че и мерк. минал през ис (ако часа ми е верен де), но все пак е там +1гр.  :o дали не е това причината да се върна към нещо старо и познато, с което да продължа?

както и да де...

интересно ми е как тълкувате минорните аспекти? те май са по-коварната и незабележима част. Един явен квадрат или опозиция някак си се преживяват, но някои новил или полу-квадрат, половин-секстил? неуловими, но често много силни са те
Шести дом май не е кариера работа и служба да но кариера?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #68 -: Юни 19, 2011, 03:37:05 am »
освен всичко казано до тук - как се определя кой аспект има действие? разбира се ще кажете може всички, но понякога картите стават едни паяжини, дето трудно може да се проследи кои къде какво (ейй добре, че ги има и в табличен вид)

сигурно ще кажете първо е аспкет към доминанта/и, възли, акцентирани точки. Например ако имаме карта където всички нат. планети са наблъскани в 1-2 стелиума и отгоре дойде един транзит? какво става всичко ли се активира (едно зло не идва само) и все пак се получава нещо като тенденция?
Ми да моите са почти така в по ранна възраст Ъран и Путо са минали през повечето тенденция да нещо такова според мен
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #69 -: Юни 19, 2011, 03:45:15 am »
@ Proserpine
 в 8 прогресивен дом ми е сега Луната (лъв), последна трета (по кох домова система), когато навлезе там, почина баба ми - Слънце Лъв, с Луна в Лъв, на нея съм кръстена и много съм я обичала, и наистина много бяхме близки.... така, че си каза думата 8 дом. После момчето/мъж а асц. скорпион...емоции, обаче по натал лъв ми е в 9 дом, така, че и 9 натален дом ми го активира.

аз минорните аспекти нито ги разбирам, нито ги ползвам, за тях Марая ще казва.  

6 дом, е и малките животни, домашни любимци  :P, може и това да ти активира, ако беше лорд, щеше слугите ти да засегне. Може и 12 дом да се активира.

Ей сега чета една книга от 15 век някъде - Юпитер в 6 дом, дава притежание на коне  ;D, Марс в 6 дом имат палачите, месарите  :P, обаче Венера в 6 дом - талант за аритметиката (пък нас в у-ще, с венери без венери, всичко учим...аритметиката, геометрията... :rolf:);

Луна в 6 дом - доходи от добитък, телесно здраве и "реденият е пролетарий"  ;D ;D :haha: ми то днес освен милиардерите, всички сме пролетарии, кой не работи по 8 часа на ден............

мани, мани, ................

« Отговор #70 -: Юни 19, 2011, 03:49:06 am »
@ Proserpine
 в 8 прогресивен дом ми е сега Луната (лъв), последна трета (по кох домова система), когато навлезе там, почина баба ми - Слънце Лъв, с Луна в Лъв, на нея съм кръстена и много съм я обичала, и наистина много бяхме близки.... така, че си каза думата 8 дом. После момчето/мъж а асц. скорпион...емоции, обаче по натал лъв ми е в 9 дом, така, че и 9 натален дом ми го активира.

Когато моята Луна беше в 8 дом никой не умря но си имах работа с подземните общества излезе ли всичко приключи като с магическа пръчка
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #71 -: Юни 19, 2011, 03:52:45 am »
хахахахах лелел и теб са те хванали  ;D :rolf: :haha:
така е, няма мърдане от астрологията  :rolleyes: ;D каквото горе там и долу

« Отговор #72 -: Юни 19, 2011, 03:56:50 am »
Какво ме е хванало не разбрах
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

« Отговор #73 -: Юни 19, 2011, 04:03:14 am »

планетите  :P

« Отговор #74 -: Юни 19, 2011, 04:06:55 am »

планетите  :P
Е поне сега при преминаването ми на Луната през 12 дом не се озовах в затвор или лудница само дето стигнах до тотално умопомрачение ама само това  ;D
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #75 -: Юни 19, 2011, 04:20:05 am »

Луна в 6 дом - доходи от добитък, телесно здраве и "реденият е пролетарий"  ;D ;D :haha: ми то днес освен милиардерите, всички сме пролетарии, кой не работи по 8 часа на ден............

ох, моля ти се то около моя "добитък" само разходи - я за бонбонки, я за обувки  :rolf: :confuse3: другия добитък пък ще го видим него - може скоро да му обуя джапанките и да ходи при "свекървата"

ама как пролетарии то хората по 12 часа работят  :-[

малко по-сериозно
а защо по Кох?
определено някои овехтели тълкувания сега не са като преди - да се абстрахираме от слугите и дребния добитък... все пак днес например едно извънбрачно дете не е както е било преди 50-100г. сега родители без брак е нещо напълно нормално..

*

Марая

• 28287
« Отговор #76 -: Юни 19, 2011, 04:34:24 am »
Вие знаете ли , че оня ден си гледах картата и по КОХ.... :rolleyes: Какво ме накара не знам....
Интересно изглежда....
Маяна...на друга ширина ли си , че я гледаш по Кох или ..... :-\

« Отговор #77 -: Юни 19, 2011, 04:48:28 am »
При неподвижните знаци промяната най-късно се усеща ,защото те не искат до последно да я приемат,при кардиналните винаги по-рано-те са винаги готови за дейстие и промяна при променливите е по-скоро на мисловно ниво,те се нагаждат.
е да ами нали искаме не искаме нещата се случват - едва ли някои иска да бъде уволнен от работа, но това се случва и толкоз? едва ли някои иска детето му да закъсва в училище или жена му да си хване лИбовник - това са неща от живота и те се случват искаме или не :)

Фаяри,и все пак достигаме до заложеното в натала в случая проблеми с деца,работодатели партньор и нещата се случват натала си работи просто в определени случаи ние отказваме да приемем нещата,но в същото време сами ги предизвикваме и нещата се случват.Прогресиите-вътрешната нагласа,транзитите външната реакция,а за по-значими събития винаги са задействани и осте АС,ДС,МС и ИС(тогава сме разтърсени изцяло от случващото се) и да не забравяма мажорните аспекти към светилата-това са според мен факторите предизвикваши промени в живота ни.В момента съм в такъв период на събития прогресивна Луна в съвпад с подвижен АС,транзитен Уран в съвпад с кардинален ИС  и за капак пълно лунно затъмнение по оста АС-ДС за една седмица такива неща ми се случват от пълно щастие до тотален срив и всичко е осъзнато и на вътрешно ниво и външни фактори,повлияни от тази вътрешна промяна.
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #78 -: Юни 19, 2011, 05:15:09 am »
@ Maraj
Аз Марайче сега си купих една книга - "Специалният начин за тълкуване на хороскопите" от Валдемар Безиссар и пише вътре, че била трактат на Индрусар Ибн Ал Фаррух написан преди 1547 и голям смях пада с нея, обаче много верни неща има вътре и точни обяснения. Намерих я по "случайност" и ме одраха за нея, обаче наддавах... и не съжалявам и там пише:

"Методът на Плацидус де Тати се основава върху денонощното движение на сферата. Плацидус е живял по-късно от предишните астролози - 17 век. Френската астрологическа школа се придържа към домификацията на плацидус. Интересно е, че най-добрият между астролозите на Запада - Морен де Вилфранш, професор по математика и астрономия на Парижкия университет (1583-1656), не е споделял "астрономическия" метод на Плацидус: при него географската ширина не играе роля при изчислението на върховете на домовете. Всички места на една и съща географска дължина имат в един и същи момент еднакво разположение на домовете в хороскопа. Следователно той се доближава до метода на равенството по отношение на възможното положение на МЦ и в 11 и в 10 и в 9 дом."

И аз, за да не остана по назад от Морен де Вилфранш, не че го бях чувала преди тази книга, реших да се прехвърля на Кох.

Иначе древните - дом = знак, като Ведическата. Още нямам лични наблюдения, много, много, но въпреки, че Уран ми е в 1 дом, далече и по Кох и по Плацидус от 2 дом, определено ми управлява 2 дом, поне засега това сочи животът ми.   

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Юни 19, 2011, 05:38:51 am »
@ Maraj
Аз Марайче сега си купих една книга - "Специалният начин за тълкуване на хороскопите" от Валдемар Безиссар и пише вътре, че била трактат на Индрусар Ибн Ал Фаррух написан преди 1547 и голям смях пада с нея, обаче много верни неща има вътре и точни обяснения. Намерих я по "случайност" и ме одраха за нея, обаче наддавах... и не съжалявам и там пише:

"Методът на Плацидус де Тати се основава върху денонощното движение на сферата. Плацидус е живял по-късно от предишните астролози - 17 век. Френската астрологическа школа се придържа към домификацията на плацидус. Интересно е, че най-добрият между астролозите на Запада - Морен де Вилфранш, професор по математика и астрономия на Парижкия университет (1583-1656), не е споделял "астрономическия" метод на Плацидус: при него географската ширина не играе роля при изчислението на върховете на домовете. Всички места на една и съща географска дължина имат в един и същи момент еднакво разположение на домовете в хороскопа. Следователно той се доближава до метода на равенството по отношение на възможното положение на МЦ и в 11 и в 10 и в 9 дом."

И аз, за да не остана по назад от Морен де Вилфранш, не че го бях чувала преди тази книга, реших да се прехвърля на Кох.

Иначе древните - дом = знак, като Ведическата. Още нямам лични наблюдения, много, много, но въпреки, че Уран ми е в 1 дом, далече и по Кох и по Плацидус от 2 дом, определено ми управлява 2 дом, поне засега това сочи животът ми.   

Интересно...,коя година е издадена книгата? :rolleyes: Сигурно си я купила от антиквар...

Един хороскоп го въртях с Плацидус , с Кох, със Слънчев , с мунданна карта с Примари...разликата е 12 мин от часа ,който знае човека...И нищо...така и не съм сигурна , че му намерих точния час...все ми мърда с около 3 мин.... :-[ :rolleyes:Срам , за първи път ми се случва...Интересно е , че по Кох най-много ми се вързаха събитията... :-\