Здравей Гост

Рудиментарния мозък и връзката на натива

• 21 Отговора
  • 2636 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Ако не ме лъже паметта мисля , че около два месеца след зачатието, зародиша има своя рудиментален мозък или точно тогава той осъществява връзката с инкарнационния процес. Чувството за неограниченост ,както и универсалното усещане за съвършенство започват именно в зародиш.... :rolleyes: Дори си мисля , че през всичките лунарни седмициние черпим инфо от космическата банка....
Дали бихме могли чрез карта на зачатието да намерим връзката м/у луната- паметта и Уран....луната и марс и да разберем повече за кармичните връзки -минали и настоящи....Или хороскоп два месеца след зачатието.... :rolleyes:

Не ми се смейте ;D тр. Уран ми е в апликиращ тригон с Меркурий...,та в тая връзка са странните въпроси....
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 08:24:35 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Re:Рудименталния мозък и връзката на натива
« Отговор #1 -: Юни 18, 2011, 08:50:01 am »
Да, аз съм чела и за число на фетуса (зародиша), то дава указания за състоянието - физическо и душевно, в което е била бременна майката с човека, за когото се прави прогнозата.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Юни 18, 2011, 08:57:46 am »
Да, аз съм чела и за число на фетуса (зародиша), то дава указания за състоянието - физическо и душевно, в което е била бременна майката с човека, за когото се прави прогнозата.

Така...Правилно си чела и помниш...Обаче ти сещаш ли се що за експеримент искам да направя ;D ;D :rolleyes:....
Карта на втория месец след зачатието защото тогава започва да функционира  рудименталния мозък.... :rolleyes: И от там да потърсим връзките на планетите.... :-\
Лили дали си легна? :rolleyes:  Да видим тя какво ще каже за *лудата ми идея* :-[ ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #3 -: Юни 18, 2011, 09:06:00 am »
Интересно звучи, опитай  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Юни 18, 2011, 07:54:57 pm »
Лили , какво би казала по този въпрос? :rolleyes:

*

Stella

• 7765
Re:Рудиментарния мозък и връзката на натива
« Отговор #5 -: Юни 18, 2011, 10:39:20 pm »
РудиментаРен орган= закърнял орган
РудиментаЛен орган = зародишен

Някои от нас са изучавали анатомия и физиология на живите организми и не можем да останем безразлични към неправилното използване на терминологията.
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 10:47:10 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юни 18, 2011, 10:49:22 pm »
В астропсихологията също съм срещала такова понятие, като "рудиментарни характеристики", например.

Цитат

рудиментарна, рудиментарно, мн. рудиментарни:
- Зачатъчен, първичен, елементарен, основен.
- Неразработен, необработен, груб, суров, неразвит, неготов.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Юни 18, 2011, 10:49:57 pm »
РудиментаРен орган= закърнял орган
РудиментаЛен орган = зародишен

Някои от нас са изучавали анатомия и физиология на живите организми и не можем да останем безразлични към неправилното използване на терминологията.

Винаги съм харесвала провокациите... :blink:

Терминологията е много правилно използвана.... :rolleyes: Иска се малко повечко мисъл и ще разбереш...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юни 18, 2011, 10:52:45 pm »
Ще уточня, че в речника двете понятия се дават като синонимни.
Ако се превежда от английски "rudimental" и "rudimentary", излиза едно и също, вкл. и в медицински контекст.

Анатомия може и да не съм учила  :-[, но съм човек, работещ в сферата на словото и съм длъжна да познавам тънкостите на езика или най-малкото да се интересувам от тях.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #9 -: Юни 18, 2011, 10:59:00 pm »
Ако се превежда от английски "rudimental" и "rudimentary", излиза едно и също, вкл. и в медицински контекст.

Анатомия може и да не съм учила  :-[, но съм човек, работещ в сферата на словото и съм длъжна да познавам тънкостите на езика или най-малкото да се интересувам от тях.

Браво, продължавай да се интересуваш, но ако  лекар напише редиментаРен/закърнял мозък, най-малкото ще му се изсмеят в медицинските среди. Правилната терминология е рудиментаЛен-зародишен. То затова при преводите се получават смешки...ако преводача няма специализирано медицинско образование.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #10 -: Юни 18, 2011, 11:01:19 pm »

Анатомия може и да не съм учила  :-[, но съм човек, работещ в сферата на словото и съм длъжна да познавам тънкостите на езика или най-малкото да се интересувам от тях.

Браво, продължавай да се интересуваш, но ако  лекар напише редиментаРен/закърнял мозък, най-малкото ще му се изсмеят в медицинските среди. Правилната терминология е рудиментаЛен-зародишен. То затова при преводите се получават смешки...ако преводача няма специализирано медицинско образование.

;D

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юни 18, 2011, 11:06:01 pm »

Стела, аз превеждам и епикризи.
Но наистина стават смешки, ако не се познава терминологията и някой си повярва прекалено много, без да направи справка с някой речник или енциклопедия. То така става и с астролозите, ако много си повярват и се помислят за последна инстанция.  :blink:
И вместо "слезка" да преведат "лигавица" съм виждала, та какво да кажем за рудиментаЛен и рудиментаРен.  ;D

Да не говорим за това, че някои лекари и медицински лица също не пишат много грамотно, особено ако са наизустили нещо неправилно или без да разберат смисъла и започват да го възпроизвеждат нататък.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Юни 18, 2011, 11:09:02 pm »
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD  :rolleyes:

Не е нужно чак толкова.... ;D...Понякога се иска мъничко...,само едно щракване с мишката... :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Юни 18, 2011, 11:11:44 pm »
Не разбирам едно нещо обаче.
Защо да се дразним от неправилно употребени понятия, ако не вземаме участие в темата, в която са употребени?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #15 -: Юни 18, 2011, 11:13:29 pm »
http://bg.wiktionary.org/wiki/%D1%80%D1%83%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD  :rolleyes:

Не е нужно чак толкова.... ;D...Понякога се иска мъничко...,само едно щракване с мишката... :P

като не знам нещо питам чичко гугле  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Юни 18, 2011, 11:15:26 pm »
То не е като да бълваш заучени концепции от разни автори и книжки, иска се усет и ясна мисъл.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Юни 18, 2011, 11:18:16 pm »
Не разбирам едно нещо обаче.
Защо да се дразним от неправилно употребени понятия, ако не вземаме участие в темата, в която са употребени?

Защото това е *манталитет* ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Юни 18, 2011, 11:20:50 pm »
То не е като да бълваш заучени концепции от разни автори и книжки, иска се усет и ясна мисъл.

;D ;) , МИ...не всеки има щастието да има силен 5-ти дом или добре поставен управител на същия...Не по-маловажен в случая е и Меркурий...все пак в огнен знак или в огнен дом има своите специфични предимства... ;D :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юни 18, 2011, 11:21:56 pm »
В огнен знак и дом не цепи много басма, добре че има смекчаващи фактори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.