Здравей Гост

За реализацията

• 134 Отговора
  • 19993 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:За реализацията
« Отговор #20 -: Юни 22, 2011, 04:47:50 am »
Съвпадът Марс/Сатурн кара хората да се чувстват недоволни,което ги кара вечно да се доказват и то пред другите.Така позволяват енергията им да се блокира и може да рефлектира върху здравето.Това ,че и двете планети тук са ретроградни има забавяне в постигането на целите,но пък те ще бъдат правилно осъзнати и планиране с времето.Опозицията със Слънцето показва нужда от прилагане на здрав разум в тази насока(ако говорим за реализиране),а не импулсивни действия (Марс) и сам човек да следва амбициите без  да се страхува ,а не тези на родителите си или наложени като традиции(Сатурн). :blink:

В картата на ХМ...няма опозиция...Иначе ДА...на този инат може да завиди оста Телец/скорпион... ;D

Твърде често при тоя съвпад съм срещала хора с проблеми в краката... :(...Сатурн е безмилостен...,когато не сме осъзнали и приели посланията му...,а Марс е жесток...и бърз...Лошото бързо идва...И в тоя ред на мисли...да владееш и двете планети се иска разбиране и силен мотив... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #21 -: Юни 22, 2011, 05:20:26 am »
При мен Марс (във 2 дом, почти на К3 в телец) е единствената планета само с два мажорни аспекта: квадрат с Венера (12 дом, във водолей) и куинконс Сатун (10 дом, в стрелец). Минорните аспекти са следните: полуквадрат Слънце (1 дом, в овен), полуквадрат Юпитер (1 дом, в овен), сески-каре Нептун (К11, в козирог).

*

Марая

• 28287
« Отговор #22 -: Юни 22, 2011, 05:28:09 am »
При мен Марс (във 2 дом, почти на К3 в телец) е единствената планета само с два мажорни аспекта: квадрат с Венера (12 дом, във водолей) и куинконс Сатун (10 дом, в стрелец). Минорните аспекти са следните: полуквадрат Слънце (1 дом, в овен), полуквадрат Юпитер (1 дом, в овен), сески-каре Нептун (К11, в козирог).

Е ...нее..не можеш да го чакаш до 45 г. марса... :P ;D...Лчбов...там насочи усилията...бъди по-смела... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #23 -: Юни 22, 2011, 05:46:54 am »
Марая,извинявай към мен ли е препоръката да не чакам Марса да се задейства на 45 год? :P

Нее..,към Хм... :P ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Юни 22, 2011, 05:48:01 am »
Марая,извинявай към мен ли е препоръката да не чакам Марса да се задейства на 45 год? :P

Нее..,:P ;) и Романтика -цитирала съм...,това е целта на цитатите... ;D

« Отговор #25 -: Юни 22, 2011, 05:51:28 am »
Eхаааа, благодаря ти Марая  :blink: Аз съм по чакането ;D значи имам още 21 години в чакалнята... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #26 -: Юни 22, 2011, 05:58:21 am »
Eхаааа, благодаря ти Марая  :blink: Аз съм по чакането ;D значи имам още 21 години в чакалнята... ;D

:kissd:..,не ...ти ще го отработиш...Правиш го...точно, ясно и методично... ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #27 -: Юни 22, 2011, 01:47:10 pm »
Широкия съвпад брои ли се и как действа на Марс?
Говоря за съвпад Марс/Нептун ( за мен не е, но астро.ком го отчита) в скорпион.

Насочихме темата към това, че е подходящо да изследваме как се проявяват някои енергии в живота ни, когато те са силно проявени в конкретен период за всички хора.

Сега имаме мунданно квадрат между Марс и Нептун и можем да не ограничаваме проявлението му, като конкретизираме знак, дом и други аспекти. И ако не разсъждаваме за събитийни проявления, а общо за енергийно, то си даваме още по-голяма свобода. Следователно, позволяваме си голям орбис.

От тук- отчитаме дали усещаме взаимодействието на Марс и Нептун в насока енергична вдъхновеност или вманиачаване. Възможно е едновременно и в двете насоки да действа.
Възможно е и да не го усещаме – сещаш се- опитваме да надуем балон, който лекичко изпуска, но преди да го надуем още повече, се случва да изпуснем въздуха от него напълно.

Смисълът на подобна заигравка е себепознаване, контрол над енергиите в живота ни, както и създаване на полезни навици да следим в подходящото време проявлението на енергиите. Големите събития в живота не са толкова чести, но във всеки момент сме в някакво енергийно поле и е добре да знаем какво е.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Юни 22, 2011, 01:47:56 pm »
АН, много ми харесва да те чета, обаче не винаги те разбирам :-[ Хмм, какво да го правя аз тоя моя квадрат :-\ Марс ми е в Овен, а Нептун в Козирог :blink: Винаги съм знаела, че Марс ми създава много проблеми, вкъщи се караме много, но сега съм далеч от дома.
А за разхвърляните Деви съм много съгласна. Познавам много. Аз самата съм с доста силна Дева, но пак не съм кой знае колко подредена :-[ Обаче пък Слънцето Телец явно не навсякъде се проявява толкова силно. Майка ми Телец няма нищо общо с Хело ;D

Наблюдавай проявлението на енергиите, с идеята, че с времето ще можеш да ги използваш по желан от теб начин. :blink:

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Юни 22, 2011, 01:49:54 pm »
АН, ти като един истински астролог, ако се занимаваш с психологическа астрология, трябва да можеш като ми погледнеш хороскопа да кажеш кои от моите умствени настройки, кое в моята психика, кои модели на мислене и моделите на поведение, ми пречат да стана много богата.

Трябва да го можеш! Можеш ли?  :thinking:

До тук казахме, че Телец е силен знак, свързан е с парите, а ако Слънцето е в Телец, то  си кореспондира  с разни желания, вкл.  насочени към пари.

Сега ще добавим, че силният знак Телец е знак на изгнание на Марс, а това насочва вниманието към енергията ни.

Направи си преглед на живота,  пък и занапред се самонаблюдавай, кога фиксираната мощна енергия на Марс благоприятства желанията ти, и кога им пречи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Юни 22, 2011, 05:34:30 pm »
Не е важно само да се наблюдаваш , а и да се разбираш...,да се приемеш...,да осъзнаеш... :blink:

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #31 -: Юни 22, 2011, 05:36:51 pm »
не виждам нищо лошо в "спортната злоба" - давай, желанието да си първа е хубаво  :blink:, отмъщението не е положително според мен, но пък ако са те настъпили и смяташ, че ще се почувстваш по-добре :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #32 -: Юни 22, 2011, 10:20:50 pm »
Е аз пък заложих на тригон Юпитер Слънце, писна ми от проблеми  :rolleyes:

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Юни 22, 2011, 11:00:11 pm »

Направи си преглед на живота,  пък и занапред се самонаблюдавай, кога фиксираната мощна енергия на Марс благоприятства желанията ти, и кога им пречи.

Добре! Ще го направя и после ще пиша. Днес ще мисля по въпроса. Може да получа просветление и след няколко дни.  :blink:

Но мога сега да напиша, че мисля, че когато е имало конкуренция и желание да се смачка конкуренцията, тогава съм постигала най-много. Когато е преобладавало желанието да се наложа над другите и да ги победя. А също и желание за отмъщение, но не чрез насилие. Но после приех друг подход и ето, че Марс сега не може да се изяви достатъчно. Сега ме е грижа за другите и това ми пречи.

Ретроградният ми Марс е в Скорпион в съвпад с ретрограден Сатурн в 1-ви дом.

За какво ти пречи грижата за другите? Тя може да ти пречи, ако си слаба. / впрочем, тя грижата за другите е за силните хора, но пък ти изглежда, че със Слънце в Телец и Марс в Скорпион имаш достатъчно сила/

Ами следващата стъпка е да се опиташ да видиш тия дни  как се проявява въпросната енергия у хората около теб. Идеята е да установиш успешно ли я ползват, кой модел поведение е печеливш.

*

AH

• 2201
« Отговор #34 -: Юни 22, 2011, 11:01:33 pm »
Е аз пък заложих на тригон Юпитер Слънце, писна ми от проблеми  :rolleyes:

Знаеш на какво да заложиш:) -  има секстил между Слънце и Юпитер в момента на небето, а ако има подобно взаимодействие в радикса на човек, той повече от другите може да научи нещо за проявлението му – значи в добро проявление очакваме осъзнаване и грижа за собственото достойнство, а в лошо – известна суетност и разточителност.
Контактът с красивото или духовното всякак дава сила, така че няма да те мислим ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #35 -: Юни 22, 2011, 11:33:56 pm »
Ааа, не ме мислете, Юпитер ми е в 6 в момента и прави дъъълъг тригон със Слънчо...и като управител на втори рекох да заложа на някой лев от работата, духовното си ми е в кърпа вързано.
То пак си е свързано с лично достойнство в крайна сметка....и таман днес си мислех дали Юпитер като тръгне към 7-ми...а?  :rolleyes: :confuse3:

*

AH

• 2201
« Отговор #36 -: Юни 22, 2011, 11:52:44 pm »
Ааа, не ме мислете, Юпитер ми е в 6 в момента и прави дъъълъг тригон със Слънчо...и като управител на втори рекох да заложа на някой лев от работата, духовното си ми е в кърпа вързано.
То пак си е свързано с лично достойнство в крайна сметка....и таман днес си мислех дали Юпитер като тръгне към 7-ми...а?  :rolleyes: :confuse3:

най-старателно ще го следим, пък после квото сабя покаже и честта......... ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #37 -: Юни 23, 2011, 09:27:52 pm »
Е аз пък заложих на тригон Юпитер Слънце, писна ми от проблеми  :rolleyes:

Знаеш на какво да заложиш:) -  има секстил между Слънце и Юпитер в момента на небето, а ако има подобно взаимодействие в радикса на човек, той повече от другите може да научи нещо за проявлението му – значи в добро проявление очакваме осъзнаване и грижа за собственото достойнство, а в лошо – известна суетност и разточителност.
Контактът с красивото или духовното всякак дава сила, така че няма да те мислим ;D

АН, аз имам секстил на Юпитер със Слънце/Плутон в радикса си. И сега на небето Юпитер прави секстил със Слънце и тригон с Плутон. В натала, Юпитер е управител на 2ри дом и се намира във 2ри дом. Плутон е управител на АЦ, а Слънце на МЦ. Точния съвпад на Слънце и Плутон в радикса е в 11 дом.
Акцентът е главните оси (тр. Юпитер влиза в 7ми дом). Какво проявление според теб може да се очаква?

Благодаря ти!

ПП: Да допълня, че в радикса Юпитер е в много тесен съвпад (1*) с Нептун (управител на 5ти дом), а в момента на небето Юпитер е в секстил с Нептун.
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 09:32:41 pm от Divna »

*

AH

• 2201
« Отговор #38 -: Юни 24, 2011, 01:51:12 am »
Е аз пък заложих на тригон Юпитер Слънце, писна ми от проблеми  :rolleyes:

Знаеш на какво да заложиш:) -  има секстил между Слънце и Юпитер в момента на небето, а ако има подобно взаимодействие в радикса на човек, той повече от другите може да научи нещо за проявлението му – значи в добро проявление очакваме осъзнаване и грижа за собственото достойнство, а в лошо – известна суетност и разточителност.

АН, аз имам секстил на Юпитер със Слънце/Плутон в радикса си. И сега на небето Юпитер прави секстил със Слънце и тригон с Плутон. В натала, Юпитер е управител на 2ри дом и се намира във 2ри дом. Плутон е управител на АЦ, а Слънце на МЦ. Точния съвпад на Слънце и Плутон в радикса е в 11 дом.
Акцентът е главните оси (тр. Юпитер влиза в 7ми дом). Какво проявление според теб може да се очаква?

Благодаря ти!

ПП: Да допълня, че в радикса Юпитер е в много тесен съвпад (1*) с Нептун (управител на 5ти дом), а в момента на небето Юпитер е в секстил с Нептун.

Изглежда, че питаш за събития.
Придържайки се към една добра теория, разсъждаваме така:
Възможни са събития по аналогиите на 7-ми дом; на Юпитер, понеже той транзитира през дома; както и по аналогиите на планетите от радикса, с които тр.Юпитер ще направи аспекти.
/значи имаме възможни събития :1. По дом; 2. По планета;  3. По знак – ще търсим пресечни точки/
1.По 7-ми  дом - брак, съдружия, партньорства, обкръжение, договорености и пр;
2. По Юпитер – щастие, пари, прогрес, слава, неудачи  в резултат на излишества или преувеличения
3. По Телец –наследства, подаръци, придобивки, капиталовложения, както и загуби, страх за пари, криза в брак, семейни неприятности

Ако имаме събитие, причината можем да я търсим в рождения дом на транзитиращата планета, както и на планетите от радикса, с които транзита прави аспекти.
В случая – рождения дом на Юпитер е 2-ри.
Събитията на втори дом са свързани с пари;  придобивки, в резултат на лични усилия.
И ако имаме събитие, следствието можем да търсим по дома, който планетата управлява – в случая пак втори дом, т.е. пак финанси.
Намесваме  Слънце и Плутон, а от там -  вниманието отново е към пари и, евентуално,  власт над тия пари.
Понеже ти си знаеш имаш ли партньор, брак, договорености, как си с финансите и са ли те на дневен ред, трябва сама да се приближиш до възможно събитие.

Но идеята на темата беше, че ние сме духовни същества, хороскопът е карта на духовната ни същност и ние имаме възможност да я опознаем по-добре, когато изследваме точни мунданни аспекти как се проявяват в нас и на хората около нас най-вече като енергетика.

*

AH

• 2201
« Отговор #39 -: Юни 24, 2011, 01:57:07 am »

Ами следващата стъпка е да се опиташ да видиш тия дни  как се проявява въпросната енергия у хората около теб. Идеята е да установиш успешно ли я ползват, кой модел поведение е печеливш.

В смисъл? Моята енергия как се проявява у другите хора?

Аз имам доста неизявена агресия и напоследък тя достига големи размери, но не го показвам много. Обаче хората го усещат и това им влияе.

Транзитите на Марс, когато образува квадратури, негативни аспекти, ги усещам силно. Все се случва нещо, което да ме ядоса. И обикновено ми се обостря синузита.

В момента транзитният Марс ми е между Слънцето  и Хирон, в съвпад с двете.

Всъщност, опознаваме и се учим да използваме енергията, символизирана от дадена планета, не само като гледаме себе си, но и като гледаме другите хора в някакъв специален период.

Как се проявява Марсовата енергия у другите около теб в момента? Как я оценяваш, харесва ли ти или не, усещаш ли Марсовите личности –  сега  имаме шанс да получим отговор от Вселената на тия въпроси:)