Здравей Гост

За реализацията

• 134 Отговора
  • 20037 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:За реализацията
« Отговор #100 -: Юни 30, 2011, 02:49:16 pm »
Кайли, демек, ако нещо го няма написано на небето - трудно ще се случи, не можеш да го привлечеш колкото и лична сила да влагаш ? Нещото, което е необходимо и може да направиш е да се синхронизираш, за да се получат нещата. Ако променяш вътрешната си нагласа с цел схващането, че това евентуално може да повлияе на външните обстоятелства да заработят в желаната от теб посока, променяш ли качеството на времето ?  В случая виждам следното, че ти искаш нещо, но въпреки факта, че споменаваш Кастанеда и използваш термини, които са неясни на доста хора и т.н, не си го постигнала към настоящия момент. Тя целта е една, въпросът е доколко използването на нещо те води към по-задоволителен за теб резултат. Нали в това е идеята на търсенето по принцип, което е провокирано от желанието и стремежа към нещо - да намериш това, което търсиш и имаш необходимост, по един или друг начин.

« Отговор #101 -: Юни 30, 2011, 05:47:40 pm »
Надявам се, че не приемате Сциентологията насериозно...  ;D

Зависи колко плащат пък аз и без друго вярвам в извънземните  :haha:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #102 -: Юни 30, 2011, 07:16:40 pm »

За теб е валиден постулата: "Искай, за да го получиш!"

И освен това - ако не искаш, изобщо няма да ти се даде така по случайност... ;D
На хората им се случват разни работи изневиделица, при мен само ако си ги поискам...

Цитат
Надявам се, че не приемате Сциентологията насериозно...
Надявам се, че преди да си си съставил мнение, си изчел доста литература от извора? Кажи какво си прочел и с какво точно си се сблъскал?

Цитат
Кайли, демек, ако нещо го няма написано на небето - трудно ще се случи, не можеш да го привлечеш колкото и лична сила да влагаш ? Нещото, което е необходимо и може да направиш е да се синхронизираш, за да се получат нещата. Ако променяш вътрешната си нагласа с цел схващането, че това евентуално може да повлияе на външните обстоятелства да заработят в желаната от теб посока, променяш ли качеството на времето ?  В случая виждам следното, че ти искаш нещо, но въпреки факта, че споменаваш Кастанеда и използваш термини, които са неясни на доста хора и т.н, не си го постигнала към настоящия момент. Тя целта е една, въпросът е доколко използването на нещо те води към по-задоволителен за теб резултат. Нали в това е идеята на търсенето по принцип, което е провокирано от желанието и стремежа към нещо - да намериш това, което търсиш и имаш необходимост, по един или друг начин.
1. Ако нещо го няма написано на небето, не се случва на земята, това е така. Сега кой го пише - Бог, дяволът, ти, твоето подсъзнание, твоето свръхсъзнание или съзнанието на други хора - това вече е отделно за всяко отделно написано нещо. Но не е ли писано горе, долу няма как да стане, мисля, че и из Библията беше указано някъде...само дето там не беше споменато, че и други хора и същества имат достъп да дращят по небето...ти влагаш лична сила само за да пишеш по небето, земните ти дела не изискват лична сила, а просто енергия  ;)

2. Качеството на времето не можеш да го промениш, това за качеството на времето го пише в "Съдбата като шанс" и е много свързано с астрологията, аз съм пускала многобройни цитати от тая книга точно относно качеството на времето. Ти по-скоро не променяш текущата реалност, а се преместваш в друга реалност, която притежава характеристиките, които отговарят на новото ти състояние.
3. Не знам ти какво виждаш, за мен аз съм постигнала твърде много - в последните години когато възнамеря нещо и го получавам, в момента просто си наточвам мерника и изчиствам цевта. Не съм постигнала нещо, което искам отскоро, е - все още не съм се научила на мигновено преместване между реалностите, надявам се скоро и това да стане.
Останалите въпроси не разбрах какъв отговор очакваш от мен, объркани ми се струват, на въпроса за задоволителния резултат дадох отговор вече или не?

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #103 -: Юни 30, 2011, 08:25:32 pm »
О, не съм забравил, че езотеричните среди не се имат много с логиката. :)

В кратце, впечатлението ми от запознанството ми със сциентологията мога да го опиша така: научна фантастика и езотерика, свободно омесени с научни елементи на вкус. Днес е особено модерно да се прави това. Адмирации към находчивия й създател, който я основава в едно доста удобно време с това гръмко и много научно име. Всъщност, той е именно автор на научна фантастика. Има някои диаманти, омесени с плява, както слагат соя в месото, но не бих казал, че са нови - вече са градиенти и в други, много по-стари и уважавани школи. Какви са изгодите от една подобна религия, достатъчно интелигентният може да види самостоятелно. От Църквата на Сатаната поне си признават. ;) По-симпатична религия би ми била Стар Трек: Следващото поколение, :) отколкото сциентологията, чийто слоган се свежда до: "да мием едни заблуди с други заблуди".

Класически ход е в днес тъй популярното New Age Crap движение, особено през последните декади, да се вплитат и изкривяват недоразбрани научни факти в подкрепа на нещо, без да е налично достатъчно разбиране по тези въпроси. Всъщност, някои дори не разполагат с проницателността и интелекта да ги разберат, но това изобщо не им пречи да ги вписват в бълвочите си. :)

Надявам се да има повече будни съзнания, които, четейки подобна литература, умеят да отсяват диамантите от триците и не са просто на принципа "щом ти дават, вземай". Защото намирам, че Законът на Стърджън не подминава и езотериката. :)

Намасте!  :blink:
« Последна редакция: Юни 30, 2011, 08:35:42 pm от Kelvin »

*

kaily

• 5145
« Отговор #104 -: Юни 30, 2011, 09:01:53 pm »
Питах те какво точно си чел по сциентология, изброй материалите, които си прочел, моля.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #105 -: Юни 30, 2011, 09:21:48 pm »
Вие сега ще се надпреварвате кой повече книги е прочел ли  ;D

И аз преди се бях запалила да чета подобни книги и материали и се опитвах да следвам написаното ... В един момент ми се стори глупаво да изпълнявам неща, които някой си е казал ...   Да повтарям като папагал чуждите думи ли .. и да ги следвам като робот ...
Освен това в някои от книгите авторите си противоречат .. и накрая на кой да вярвам аз ...  :-\  ;D

Сега вярвам само на себе си, на интуцията ми и следвам природните закони, така както ги чувствам аз.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

kaily

• 5145
« Отговор #106 -: Юни 30, 2011, 10:10:59 pm »
Аз не се надпреварвам.
Интересува ме човешката психика.
Как човек, който е прочел нула, зеро, 0 книги по сциентология и дианетика от Хъбард, си позволява да дава категорично мнение по въпроса за сциентологията и дианетиката.
И не става въпрос само за конкретния човек, нито за конкретното учение.

А пък вие може да издебатирате на какво в натала се дължи такова поведение на всезнаещ без грам действителна информация.

*

AH

• 2201
« Отговор #107 -: Юни 30, 2011, 11:03:49 pm »
Аз не се надпреварвам.
Интересува ме човешката психика.
Как човек, който е прочел нула, зеро, 0 книги по сциентология и дианетика от Хъбард, си позволява да дава категорично мнение по въпроса за сциентологията и дианетиката.
И не става въпрос само за конкретния човек, нито за конкретното учение.

А пък вие може да издебатирате на какво в натала се дължи такова поведение на всезнаещ без грам действителна информация.

ами ако просто те провокира ;D

сещаш ли се за оная дзен-фраза: "добрият стрелец се прецелва най-вече в себе си" ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #108 -: Юли 01, 2011, 02:38:55 am »
Светът е пълен с хора, които боравят с "извечни истини" и са неспособни дори това да разберат.
Това е чиста проба процесинг - което правя в момента. Карам Келвин да осъзнае, че има знания, които не са никакви знания, а са му внушени.
Хъбард твърди, че в основата на болшинството аберации (на български - малоумия) стоят прилепналите постулати, т.е. т.н. извечни истини - някакво твърдение, което си приел веднъж завинаги за вярно и никога не си подлагал на съмнение.

*

AH

• 2201
« Отговор #109 -: Юли 01, 2011, 03:40:26 am »
нашето момче си е малко провокатор ;D, но ти пък си настроена твърде сериозно :blink:

и как най-ефективно се освобождаваме от аберациите?

*

kaily

• 5145
« Отговор #110 -: Юли 01, 2011, 04:02:55 am »
с процесинг  ;D

*

AH

• 2201
« Отговор #111 -: Юли 01, 2011, 01:36:59 pm »
с процесинг  ;D

С риск да се надуеш като балонче, предпочитам твоите думи пред тия на Хърбърт или Ошо, примерно:)- и той ти беше любимец:)
А аз като Келвин- чела съм ги, колкото да установя, че не са моите разказвачи на шътокуа:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #112 -: Юли 01, 2011, 04:17:04 pm »
Ми аз процесинга го правя по мой си начин, от тях съм взела само визията и някоя и друга техника. ;D

Ма що ми е да се надувам, немам нужда от това, вече съм си достатъчно издута.  :93:

Ако имате проблеми, давайте ги насам. Те хората ходят при вас, за да разберат какво им се случва...ама аз 1000 пъти досега съм писала тук, че това е половината от работата. Другата половина е да оправиш положението, не само да направиш моментна снимка на небето и да кажеш - търпи, байно, щото тоя транзит ще те мъчи еди си колко време...хората ходят на зъболекар, а нямат навика да си изправят психиката, чудна работа...че психиката няма ли нужда от профилактика и лечение?  :-[

*

AH

• 2201
« Отговор #113 -: Юли 01, 2011, 04:54:30 pm »
Да видим тогава
Ето три социални норми :
-трябва да сме богати
-трябва да създадем семейство
-трябва да работим
Понякога тия норми са ни проблем- не желаем или не можем да им се подчиним.
Как процесингът решава проблема?

И сега ти си провокатор – мигар смяташ, че астрологията съществува с хилядолетия, защото безпогрешно предсказва дали и кога ще срещнеш принца, или пък кога и къде точно ще изригне вулкан:)

*

kaily

• 5145
« Отговор #114 -: Юли 01, 2011, 06:02:03 pm »
Те проблемите не се решават спрямо проблемите, а спрямо човека.
Също като лечението на болестите - западната медицина лекува болестите, източната лекува човека.
Така че не ми давай проблеми, дай ми човека.
Ако искаш, мога на теб да ти направя процесинг показно?  ;)
Кази кой от трите проблема те мъчи и почваме.

А астрологията съществува щото има своето значение и място, аз просто казвам, че тя не лекува. А само може да диагностицира, но конкретен илач не може да даде...

*

kaily

• 5145
« Отговор #115 -: Юли 01, 2011, 06:58:00 pm »
Мъжът чужденец е цел, каквато човек трябва да има в живота си. Може да са пари, може да е любов, може да е мъж, може да е спокойствие, може да е да си собственик на остров. А може и да искаш просветление на цялото човечество.
За психическото здраве е необходимо да имаш и за какво да помечтаеш.

Процесингът прави хората рилийз-ове и рядко клир-ове.
Това значи, че ги чисти от прилепнали постулати и отрицателни емоционални заряди, с което им дава възможност да живеят в психически комфорт.
Процесингът не им отнема мечтите.  :49:

*

AH

• 2201
« Отговор #116 -: Юли 01, 2011, 08:15:26 pm »
вярно, аз някак неточно предложих да го приложиш тоя процесинг- "Това значи, че ги чисти от прилепнали постулати и отрицателни емоционални заряди, с което им дава възможност да живеят в психически комфорт.
Процесингът не им отнема мечтите." - това звучи много добре.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #117 -: Юли 01, 2011, 09:26:52 pm »
Един от близките ми приятели мечтаеше да стане машинист. Макар и да бе изкарал курс за такъв след висшето си, наложи се да превключва редица други професии. Наскоро обаче го взеха в БДЖ. Чудя се, дали пък вчера не е бил на парен локомотив? :)

Нямам пистолет, камо ли пък да съм го опрял в нечия глава, натрапвайки вижданията си, нито изпитвам особена нужда като някои да се изживявам като всезнаещ просветител. За себе си съм извършил нужните ми изследвания и съм направил своите избори, но си оставям и ниша за съмнение. Останалото са имагинерни творби с тематика моята особа и подобни нея, нарисувани с някои предразсъдъчни цветове. Не съм и предполагал, че ще се появят мераци за разглеждане на радикса ми, в който между другото има и скептични маркери, които не ми позволяват току-тъй да не подлагам на съмнение. :)

Съгласен съм за извечните истини, които обаче наричам културна обремененост и предразсъдъци. Прихванал съм ги на радарите много преди да чуя за сциентологията. И не ми бе нужно Хъбард да го каже на kaily, а тя – на мен с по-помпозни думички. :) Но който предпочита да следва този път – моля, нека заповяда. В този ред на мисли, ти можеш да ми кажеш какъв вкусен извор си открил и как пиеш от него, а аз все пак ще подпитам дали преди това му изследва чистотата. Усмихващото е, че в процеса на общуване самата kaily показва налепи от предразсъдъци (а съм я мяркал да пише и по други места), както и че дори в този форум се борави с купища прилепнали постулати, необезпокоявани от съмнения. Да не забравяме, че когато имаме дадена система за проверка, то и самата система подлежи на проверка. Прахосмукачката чисти, но и тя подлежи на чистене. Много хора не осъзнават и пропускат това, попадайки в собствените си капани. Така че, както АН вметна, нямаме кой-знае какви основания за гробовна сериозност. И провокациите не са толкова лоши - може да са биещата дрелка срещу една твърда и суха стена, като при това може и да сме дрелката, и да сме стената. :) Все пак благодаря за загрижеността и опита за процесинг (или обработка), предусещах тази посока, но намирам, че най-напред хората следва да се фокусират към процесинга на собствените си налепи, към собственото си просветление и изглаждане на неравностите на личността и егото си, преди да се занимават с другите.

Пълна стерилизация обаче ще е, меко казано, доста трудна, докато сме с това тяло, и всеки има някакви налепи, които започват още от яслата и са подпомагани от обществото, образователната система и характера на тази "реалност". Дори самите мисловни процеси са повлияни от спецификите на езика, характерен за даден народ! :) Тогава - немислене?

П.П.: И това, че "трябва" да се ожениш / омъжиш, да направиш кариера и положение в обществото, пари, е най-баналният пример.
« Последна редакция: Юли 01, 2011, 10:19:28 pm от Kelvin »

*

kaily

• 5145
« Отговор #118 -: Юли 01, 2011, 11:56:56 pm »
вярно, аз някак неточно предложих да го приложиш тоя процесинг- "Това значи, че ги чисти от прилепнали постулати и отрицателни емоционални заряди, с което им дава възможност да живеят в психически комфорт.
Процесингът не им отнема мечтите." - това звучи много добре.

Процесингът се занимава с неща, които пречат на човека в момента. Няма за цел да те прави богоподобен. Ако нещо ти върши работа, няма нужда да ти го отнема. Независимо че било твърде земно или нам си какво. То като идеш на зъболекар, той ти оправя само зъбите и то само като те болят или има неотложна нужда. Не пипа да човърка всички зъби и да ги отваря, че да види дали им има нещо. Нито пък ти прави рентгенова снимка дали сърцето ти е наред.
Та и процесингът.

А едно и също нещо може на някой да му е полезно, а на друг да му е вредно и то в този момент.
Освен това всеки има свои "скрити" съображения, които дори сам не осъзнава, по отношение на тоя постулат.
Например - трябва да създадем семейство, защо мислиш така? Защото еди си какво. Много зависи самият човек какво ще извади от подсъзнанието си, за да продължиш нататък.
Защо да обяснявам някому, че не е хубаво да създава семейство? Ми ако е влюбен в добър и свестен човек?  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #119 -: Юли 02, 2011, 12:02:40 am »
Келвин, един от прилепналите постулати е - ти кой си да ми каеш на мене бе, я се виж ти къв си....
Всеки един е чист тук и там и нечист там и тук, затова сме накуп, защото трябва един друг да си помагаме.
Продължавам обаче да смятам, че владея една хубава техника, наречена процесинг, която е помогнала не само на мен, но и на доста хора...просто го знам от личен опит, не съм си го изфилософствала по клубовете.
Който има нужда, може да опре до мен, правя го безплатно поне засега.
И мнозина са го правили.
То затова сциентологията я наричат сциентолозите - практическа религиозна философия. Щото е съвсем прагматична...повече даже от прагматизма на дон Хуан, щото което донът прави за десетилетия, тук може да се направи за месеци.
Изпробвано и не ми се спори.
Мога да покажа как се прави, не виждам смисъла да споря с общи философии.
Всяко нещо се оправя само в конкретика и специфично към всеки един обект.