Един от близките ми приятели мечтаеше да стане машинист. Макар и да бе изкарал курс за такъв след висшето си, наложи се да превключва редица други професии. Наскоро обаче го взеха в БДЖ. Чудя се, дали пък вчера не е бил на парен локомотив?

Нямам пистолет, камо ли пък да съм го опрял в нечия глава, натрапвайки вижданията си, нито изпитвам особена нужда като някои да се изживявам като всезнаещ просветител. За себе си съм извършил нужните ми изследвания и съм направил своите избори, но си оставям и ниша за съмнение. Останалото са имагинерни творби с тематика моята особа и подобни нея, нарисувани с някои предразсъдъчни цветове. Не съм и предполагал, че ще се появят мераци за разглеждане на радикса ми, в който между другото има и скептични маркери, които не ми позволяват току-тъй да не подлагам на съмнение.

Съгласен съм за извечните истини, които обаче наричам културна обремененост и предразсъдъци. Прихванал съм ги на радарите много преди да чуя за сциентологията. И не ми бе нужно Хъбард да го каже на kaily, а тя – на мен с по-помпозни думички.

Но който предпочита да следва този път – моля, нека заповяда. В този ред на мисли, ти можеш да ми кажеш какъв вкусен извор си открил и как пиеш от него, а аз все пак ще подпитам дали преди това му изследва чистотата. Усмихващото е, че в процеса на общуване самата kaily показва налепи от предразсъдъци (а съм я мяркал да пише и по други места), както и че дори в този форум се борави с купища прилепнали постулати, необезпокоявани от съмнения. Да не забравяме, че когато имаме дадена система за проверка, то и самата система подлежи на проверка. Прахосмукачката чисти, но и тя подлежи на чистене. Много хора не осъзнават и пропускат това, попадайки в собствените си капани. Така че, както АН вметна, нямаме кой-знае какви основания за гробовна сериозност. И провокациите не са толкова лоши - може да са биещата дрелка срещу една твърда и суха стена, като при това може и да сме дрелката, и да сме стената.

Все пак благодаря за загрижеността и опита за процесинг (или обработка), предусещах тази посока, но намирам, че най-напред хората следва да се фокусират към процесинга на собствените си налепи, към собственото си просветление и изглаждане на неравностите на личността и егото си, преди да се занимават с другите.
Пълна стерилизация обаче ще е, меко казано, доста трудна, докато сме с това тяло, и всеки има някакви налепи, които започват още от яслата и са подпомагани от обществото, образователната система и характера на тази "реалност". Дори самите мисловни процеси са повлияни от спецификите на езика, характерен за даден народ!

Тогава - немислене?
П.П.: И това, че "трябва" да се ожениш / омъжиш, да направиш кариера и положение в обществото, пари, е най-баналният пример.