Здравей Гост

Сънувам кошмари

• 38 Отговора
  • 12338 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re:Сънувам кошмари
« Отговор #20 -: Юни 23, 2011, 07:56:56 pm »
намали филмите преди лягане  ;)  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #21 -: Юни 23, 2011, 08:09:28 pm »
Заповядайте - http://www.bb-team.org/articles/1691_san-chast-parva#axzz1Q61ggmcg. И още от гугъл.

Човек е парализиран по време на РЕМ-фазата, за да не се нарани. Но при някои хора този механизъм не действа и те ходят на сън и правят други неща - буквално изживяват сънищата си.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #22 -: Юни 23, 2011, 08:34:10 pm »
Усещаш се парализиран, защото тялото не участва в съня. То е материално, а в сънят си в нематериалния свят, в своя вътрешен свят и понеже ние живеем в материален свят, той ни е познат, можем да го контролираме- можеш да пипнеш, да преместиш и т.н., а  другия свят, в който се пренасяш, вътрешният, духовният свят е непознат и не можеш  да го контролираш.
Усещането за парализа е вид предупрежденеи по символичен начин,  че сме неспособни да избегнем фатална опасност в будния ни живот. Или подготовка за реалността. Като си го изпитал веднъж в съня, в реалността се приема по-лесно после.
Даже сънят е подготовка за смъртта. Той е един вид смърт- тялото не участва, а само душата.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #23 -: Юни 23, 2011, 09:52:35 pm »

Ясно! Не знаех че те самите тези изчадия са страхливи и не са толкова силни. Но все пак нека да не забравяме, че те са духовни същества а ние сме от материалния свят, и не можем да бием физически с тях, а даже те самите могат да ни направят нещо, а ние дори не можем и да ги докоснем...... Ако е човек да дойде и да премерим сили, но това не са нито хора, нито животни, а нещо доста сериозно. Явно не трябва да показвам страха си пред тях, щом се хранят от страха ми. Явно наистина така черпят енергията ми, когато изпитвам ужас и страх. Ще опитам това с мислената сфера около тялото ми, и да се надявам тази мислена обвивка да ме защити. Ако има нещо ще пиша отново тук. Все пак мерси много за съвета, и ще се опитам да го направя.

ооо я стига! и с тези можеш да се оправиш. с тях действаш така, както действаш в реала - ноу проблемо дет са вика  ;D   ето аз съм жив пример - вече никой не ме закача в астрала щото и се бия, и ги замерям с топки енергия, или пък ги спирам с други видове енергии. най-големият кеф на сънуването е, че няма невъзможни неща - в астрала можеш да си най-великият маг и най-силният войн  ;)

относно мислената сфера и начина и на защита - това е Първият Херметичен Закон: Цялото е Ум, Вселената е ментална! нема мърдане - с всяка твоя мисъл ти твориш реала, дори и да не го осъзнаваш. затова и ти казах, че за другите практики нямаш познанието да ги правиш. ако научиш  законите, то ти ще знаеш какво можеш и какво не можеш - иска се време и желание само  ;)  всяко едно нещо в тази Вселена се подчинява на ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА и оттам черпи силата си. научи ги и се възползвай от тях  ;)
« Последна редакция: Юни 23, 2011, 11:57:31 pm от Вещичка »

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #24 -: Юни 23, 2011, 11:16:50 pm »
.
« Последна редакция: Септември 24, 2011, 08:21:49 am от Hm »

« Отговор #25 -: Юни 24, 2011, 09:08:32 am »
намали филмите преди лягане  ;)  ;D

Нито един филм не съм гледал от няколко месеца, защото нямам време и даже не ми стига времето. Не е от филми.

« Отговор #26 -: Юни 24, 2011, 09:10:34 am »
Заповядайте - http://www.bb-team.org/articles/1691_san-chast-parva#axzz1Q61ggmcg. И още от гугъл.

Човек е парализиран по време на РЕМ-фазата, за да не се нарани. Но при някои хора този механизъм не действа и те ходят на сън и правят други неща - буквално изживяват сънищата си.

Благодаря много за линка. Информацията е доста полезна, и някои неща ми се изясниха. Всъщност РЕМ-фазата не действа при сомнабулите или както им казват лунатиците.

« Отговор #27 -: Юни 24, 2011, 09:13:50 am »
Усещаш се парализиран, защото тялото не участва в съня. То е материално, а в сънят си в нематериалния свят, в своя вътрешен свят и понеже ние живеем в материален свят, той ни е познат, можем да го контролираме- можеш да пипнеш, да преместиш и т.н., а  другия свят, в който се пренасяш, вътрешният, духовният свят е непознат и не можеш  да го контролираш.
Усещането за парализа е вид предупрежденеи по символичен начин,  че сме неспособни да избегнем фатална опасност в будния ни живот. Или подготовка за реалността. Като си го изпитал веднъж в съня, в реалността се приема по-лесно после.
Даже сънят е подготовка за смъртта. Той е един вид смърт- тялото не участва, а само душата.

Всъщност до колкото разбирам, човек до като спи е полу-жив и полу-мъртъв, явно защото когато душата напуска тялото, не се е прекъснала нишката между душата и тялото, и ако се прекъсне тази нишка, душата никога няма да може се върне и тогава тялото ще започне да истива. Поне така си го обяснявам аз.

« Отговор #28 -: Юни 24, 2011, 09:21:03 am »

Ясно! Не знаех че те самите тези изчадия са страхливи и не са толкова силни. Но все пак нека да не забравяме, че те са духовни същества а ние сме от материалния свят, и не можем да бием физически с тях, а даже те самите могат да ни направят нещо, а ние дори не можем и да ги докоснем...... Ако е човек да дойде и да премерим сили, но това не са нито хора, нито животни, а нещо доста сериозно. Явно не трябва да показвам страха си пред тях, щом се хранят от страха ми. Явно наистина така черпят енергията ми, когато изпитвам ужас и страх. Ще опитам това с мислената сфера около тялото ми, и да се надявам тази мислена обвивка да ме защити. Ако има нещо ще пиша отново тук. Все пак мерси много за съвета, и ще се опитам да го направя.

ооо я стига! и с тези можеш да се оправиш. с тях действаш така, както действаш в реала - ноу проблемо дет са вика  ;D   ето аз съм жив пример - вече никой не ме закача в астрала щото и се бия, и ги замерям с топки енергия, или пък ги спирам с други видове енергии. най-големият кеф на сънуването е, че няма невъзможни неща - в астрала можеш да си най-великият маг и най-силният войн  ;)

относно мислената сфера и начина и на защита - това е Първият Херметичен Закон: Цялото е Ум, Вселената е ментална! нема мърдане - с всяка твоя мисъл ти твориш реала, дори и да не го осъзнаваш. затова и ти казах, че за другите практики нямаш познанието да ги правиш. ако научиш  законите, то ти ще знаеш какво можеш и какво не можеш - иска се време и желание само  ;)  всяко едно нещо в тази Вселена се подчинява на ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА и оттам черпи силата си. научи ги и се възползвай от тях  ;)

Е да ти можеш да се биеш с тях, защото имаш тази възможност - казваш че ги замеряш с топки от енергия. До колкото разбирам, ти направо си взимаш контрол над твоите сънища и можеш да ги управляваш даже. Не всеки човек има подобни развити способности. И аз така съм чел че от ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА тибетските монаси черпят енергия, и за това аурите им са здрави и нищо не ги поваля, и единствено само тези хора могат да си управляват съдбата. Но за да започна да черпя енергия и сила от ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА, мисля че доста материал ще ми трябва да изчета и доста практика. А до тогава..... сигурно пак от време на време ще ме преследват разни изчадия като легна да спя.

« Отговор #29 -: Юни 24, 2011, 09:24:53 am »
Когато сънувам че се лутам в подземията из мрачните тунели никога не е имало водач с мен, нито някой да ме съпровожда. Винаги съм сам и се лутам и търся изхода, но не мога да го намеря, а в место това става точно обратното - още повече се загубвам. И все непрекъснато от ъглите изкачат разни ужасяващи изчадия и искат да ме хванат. Интересното е че не помня как влизам в тези подземия например от някакъв вход да вляза или някаква врата, а помня само че направо вече съм се озовал вътре, нещо като мигновенна телепортация.

Има ли в реалността, в живота ти ситуации, в които се чувстваш или си се чувствал като в капан, като в място, от което няма изход, ситуация, от която няма изход?

Да имало е подобни ситуации, и то не веднъж. Случвало ми се е. Но мисля че това е нормално при всеки човек да се случи някоя ситуация като наистина няма как да се измъкнеш от проблема.

« Отговор #30 -: Юни 24, 2011, 09:33:03 am »
Пробвай с летене, много е яко! Когато ме гонят врагове или изчадия, които съвсем не са приятелски настроени, почвам да махам с ръце и излитам, а онези се пулят ядосано, защото явно не го умеят този номер. Даже един път ме стреляха с куршум и аз не знам как ми дойде на акъла да го глътна и така малко ми попресядаше, ама преглътнах и не ме убиха гадовете. А след този случай, сънувах няколко пъти как си играя с пистолета и си го пъхам в устата и чат пат глътна по някой куршум..  ;D Обаче никога няма смърт, случвало ми се е да участвам в битки и да ме победят, обаче в момента на смъртта, продължавам да си разсъждавам и действието се пренася на друга плоскост. Въобще сънуването може да донесе и забавни емоции, зависи от нагласата, от преживелиците през деня и от натрупаните визуални образи. При ИТ спецовете, често се случва претоварено направление, заради естеството на работата, поемат много информация в сгъстен вид и е нормално мозъчето да си прави хигиена чрез кошмари - човешкият мозък е загадка и все още има какво да се изследва.
Иначе, ще допълня темата с линкове за сънната парализа - и това ме е измъчвало понякога: http://www.google.bg/search?sclient=psy&hl=bg&source=hp&q=%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D1%8A%D0%BD%D1%8F&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&biw=1333&bih=735&cad=b&cad=cbv#hl=bg&pq=%D1%84%D0%B0%D0%B7%D0%B8%20%D0%BD%D0%B0%20%D1%81%D1%8A%D0%BD%D1%8F&xhr=t&q=%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0&cp=7&pf=p&sclient=psy&biw=1680&bih=858&source=hp&aq=0&aqi=&aql=&oq=%D1%81%D1%8A%D0%BD%D0%BD%D0%B0+%D0%BF&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=47b6eafa8f2a2b58

Дали в сънят има или няма смърт... това е доста спорен въпрос, защото съм чувал истински реални случаи на хора които умират на сън. Примерно сънуват че някой ги стреля и те сънуват че умират и даже умират наистина. За сега това са само единични случаи, но знае ли човек. За летене - сънувал съм че съм падал в пропаст от мост и никога не се убивам нито се наранявам, а падам плавно като лист. И аз не мога да си го обясня това. Вярно че професията ни е такава, че наистина сме много пренатоварени, и дори все не ни стига времето. Може и да се отразява по някакъв начин това, но едва ли точно там е причината в сънищата ми да ме преследват изчадията, защото това е от 2 години, а аз работя в тази сфера от 1998 г. Има причина поради която идват тези създания, мисля че има отворена врата, отворен портал, като врата за тях може да бъде и някакъв предмет. Трябва да намеря начин да разбера коя е причината която ги допуска, и след това ще знам как да ги разкарам веднъж завинаги.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #31 -: Юни 24, 2011, 02:08:07 pm »

Дали в сънят има или няма смърт... това е доста спорен въпрос, защото съм чувал истински реални случаи на хора които умират на сън. Примерно сънуват че някой ги стреля и те сънуват че умират и даже умират наистина. За сега това са само единични случаи, но знае ли човек.

тялото се подчинява на мисълта и я следва, тоест ако ти си сънувал, че умираш и вземеш, че си повярваш на всичкото отгоре - ми може и да умреш в реала...

спомни си Нео и матрицата: когато го учеха да скача от високи сгради и като се пльосна първия път и го събудиха - имаше кръв в устата си. тогава му обясниха същото - тялото следва мисълта - той пада и очаква да боли, и да се удари, и да има кръв... и го получава естествено  :P

тоест пак стигаме до Първият Херметичен Закон - Цялото е Ум, Вселената е ментална!  ;D  или всичко, което ти е в главата се проявява в реала  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #32 -: Юни 24, 2011, 02:14:47 pm »
Е да ти можеш да се биеш с тях, защото имаш тази възможност - казваш че ги замеряш с топки от енергия. До колкото разбирам, ти направо си взимаш контрол над твоите сънища и можеш да ги управляваш даже. Не всеки човек има подобни развити способности. И аз така съм чел че от ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА тибетските монаси черпят енергия, и за това аурите им са здрави и нищо не ги поваля, и единствено само тези хора могат да си управляват съдбата. Но за да започна да черпя енергия и сила от ЗАКОНИТЕ НА ВСЕЛЕНАТА, мисля че доста материал ще ми трябва да изчета и доста практика. А до тогава..... сигурно пак от време на време ще ме преследват разни изчадия като легна да спя.

всъщност не. в съня си аз предимно съм наблюдател - забавни са ми ситуациите и реакциите. понякога обаче взимам нещата в свои ръце. до преди две години и аз бях като теб - хабер си нямах от нищо, но четях и исках да се науча  ;)

тибетските монаси не черпят енергия от Вселенските закони, а от собствената си Божественост или по ясно казано - намерили са Божествената искра в себе си и са разпалили огъня. ако само черпиш енергия от Вселената то ти си жив енергиен вампир  ;D  тук е много важно правилото, че за да получиш трябва да дадеш! или в същност напредъка в езотериката ти осигурява защити и знания и най-важното съществуване в собствената ти хармония  :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #33 -: Юни 24, 2011, 02:56:18 pm »
SOLDIER, тези сънища изискват да се отговори на много въпроси, за да се  разбере причината за тях. Казваш, че ги сънуваш от 2 г. С какво се промени животът ти през тези 2 г. в сравнение с предишните? Казваш, че нямаш проблеми. Можеш ли да се определиш като щастлив човек? Живееш сам. Имаш ли приятелка? Ако –да , какви са отношенията ти с нея. Какви са отношенията ти по принцип с жените. Имаш ли чувството че попадаш все на неподходящи жени. Чувстваш ли се използван от жените? Семейството – с кого си израснал- с двамата родители или с единия? Липсва ли ти родител? С любов ли си отгледан? Имал ли си някакви сериозни страхове неприятни, стресиращи преживявания в детството?  Работата – удовлетоверен ли си от нея? Иска ли ти се да беше постигнал нещо повече и да те ценят повече, стремиш ли се към ръководна длъжност?
Забавляваш ли се през свободното си време или скучаеш?
Трудно ли допускаш хората до се себе си? Страхуваш ли се да не ти навлязат прекалено много в личното пространство?

МИсля, че трябва да обръщаш повече внимание на духовния  си живот, на вътрешния си свят.  Чувстваш се ограничен по някакъв начин /тези тунели, подземието-помисли си в какво се ограничаваш сам/ . Има нещо в живота ти, от което трябва да се освободиш /може да са комплекси/,
Имаш неопределени, отношения с някой човек и нещо недовършено с някой, което вероятно те мъчи.

Старай се преди лягане да не се храниш обилно, ако ядеш много месо, намали го.

Да искаш да изкрещиш насън и да не можеш се е случвало на всеки, не е нещо специално, мистично, което се случва само на теб. Има си обяснение.

Разбира се не си длъжен да отговаряш тук на тези въпроси. Ако искаш си отговори на себе си и потърси причината, защото всичко това идва от подсъзнанието ти и не е задължително да отразява сегашното ти положение, а подсъзнанието ти изтласква в сънищата стари страхове и проблеми, които дълго си потискал и искал да забравиш.

« Отговор #34 -: Август 02, 2011, 02:51:33 am »
Също имам проблем с подобни сънища и започвам наистина много да се плаша. Първите 2 пъти даже бях сигурна, че не сънувам. Първият път се прибрах от доктор и понеже бях станала рано си легнах, беше около 13ч. Сънувах, че се събуждам защото усетих, че някой влезе в стаята и реших, че приятелят ми се е прибрал.. за това започнах да му говоря "Хей Алекс, рано си идваш... аз си легнах понеже нали ставах рано за доктор и много ми се спеше.. ела да те гушна.. защо не ми отговаряш ? Алекс ? Алекс ти ли си ? " и усещам нещото точно до мен застанало до леглото и да ме гледа.. обаче не мога да си отворя очите , както момчето по-горе пише - бях парализирана, и гласа започна да ми се променя като разбрах, че не е приятелят ми и започнах да питам кой е там. Започнах да говоря като демоните по филмите дето нищо не се разбира докато на края само си отварях устата без да издавам звук. Както бях парализирана единият ми крак започна да се отпуска и успях да стана както и да си отворя съвсем леко едното око. Реших да изляза колкото се може по-бързо от апартамента, а когато стигнах до вратата тя беше отворена, за това се върнах да видя дали има някой и отидох в кухнята. Видях едно момченце  на около 7-8 годинки, голо до кръста, леко муграво да рови в хладилника и тогава се събудих. Забравих да спомена, че когато разбрах, че не е приятелят ми и става нещо нередно, в съня си реших че трябва да се събудя и се опитвах, обаче не можех, за това реших че всъщност не спя.
След това сънувах почти всяка вечер кошмари, с пожари и т.н. Но там чувството е друго, бих казала нормални кошмари.
Вторият път когато сънувах "нещото" - Беше преди около 10 дни, бях при майка ми, бяхме изкарали деня заедно и всичко беше много хубаво. Сутринта се събудих като тя тръгна за работа и след това се опитвах да заспя, но не можех, по-скоро си дремех и си помислих колко ще ми е удобно да си завъртя главата на другата страна и така най-вероятно ще заспя. Щом си обърнах главата на другата страна и веднага усетих как започвам да се парализирам на ново.. започна от дясната ми ръка за това бързо се обърнах и знаех , че нещото беше там до леглото, но не го виждах, за това се опитах да викам "какво искаш ? махай се от мен, остави ме намира" после гласа ми отново изчезна и след като ме "пусна" (вече не бях парализирана) се обърнах така както си бях легнала с обърната глава и си отворих очите .. така се събудих, ако мога да кажа, че изобщо съм заспивала.
И последният път беше тази вечер. Ще се опитам да го обясня колкото се може по-ясно защото наистина е объркано. Сънувам , че сънувам как съм имала кошмар , приятелят ми е заспал на дивана в хола (той наистина беше заспал там) и аз ставам да отида да го събидя защото съм сънувала нещо много лошо и ме е страх, тръгвам на там и се опитвам да светна лампите, обаче те не светят, нито една.. отивам при него и го събуждам казвам му, че ме е страх и искам да дойде да си легне до мен, а той се сърди, че го събуждам (понеже пие лекарства които го карат да се чувства уморен и го приспиват) и докато му обяснявам усещам, че има нещо друго което не е наред и някъде там се събудих от тоя сън, и ставам да отида до приятеля ми да му кажа, че имам кошмар и да го помоля да си легне до мен, та ставам и се опитвам да светна лампите а те не работят (точно както в съня преди малко) така отивам до приятеля ми и всичко е както го описах по-горе , обаче тои става , аз намирам фенер, на вън има буря и светвам към стената, виждам че стените са пребоядисани, след това към дивана - той претапициран, приятелят ми казва, че всичко това е станало докато спя (дошли са майстори и т.н) решаваме да отидем към стаята с компютрите, отваряме вратата и всичко е в пердата.. за това решихме, че ще бягаме към някоя черква и "нещото" не трябва да е много далече , защото като излязохме намерихме чадър и решихме , че е негов, тичахме по пътя и видяхме човек до една кола , питахме го дали е видял нещо нередно, а той се държеше, все едно не знае за какво става дума, за това продължихме, точно пресякохме улицата и видяхме друг мъж , Алекс направо му се нахвърли и докато го стискаше аз наблюдавах предишният който бяхме видяли, той вече не беше сам, имаше друг с него, мъж с бяла коса и очилца, гледаше как приятелят ми се бие и говореше по телефона, не знам как усетих , че е той и веднага казах на Алекс , че сме объркали, че лошият е от другата страна.. и така се събудих този път наистина, светнах лампата и се опитах да си доспя така, защото ме болеше супер много глава.Всеки път когато сънувам това "нещо" което ме парализира и променя гласа ми, ме боли ужасно глава.

Зная, че стана дълго, но съм разказала всичко, до най-малката подробност, защото знае ли човек къде е разковничето. Моля, ако някой е имал същият или подобен сън, да каже как  се е отървал, или някой да ме посъветва как да се отърва аз, на какво се дължи и изобщо каквото знае за този вид сънища. Забравих да кажа, че преди това кошмари не съм сънувала, сънувала съм веднъж годишно, че може би и по-рядко, обикновено сънувах все хубави сънища, за това и много обичах да спя... а сега ме е страх да мигна :(
« Последна редакция: Август 02, 2011, 03:25:43 am от GorgorothA »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Август 06, 2011, 05:31:58 pm »
Не знам дали ти се случва за първи път, при мен имаше такива повтарящи се... хм, сънища. Не точно сънища де.
В момента, в който привикнеш към тази енергия и спреш да се страхуваш, то просто си отива, вече няма да си му интересна. Но страхът, съпроводен с парализа, изключително трудно се преодолява, контролът над съзнанието в този момент е минимален. В човешката природа е заложено да се страхуваме от непознатите ни енергии, ако се опиташ да опознаеш "нещото", в един момент страхът ще си отиде. И ако страхът се замести с любопитство, тази енергия сама ще си отиде, тъй като вече няма да има с какво да се "храни".  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #36 -: Август 08, 2011, 08:17:06 pm »
Не знам дали ти се случва за първи път, при мен имаше такива повтарящи се... хм, сънища. Не точно сънища де.
В момента, в който привикнеш към тази енергия и спреш да се страхуваш, то просто си отива, вече няма да си му интересна. Но страхът, съпроводен с парализа, изключително трудно се преодолява, контролът над съзнанието в този момент е минимален. В човешката природа е заложено да се страхуваме от непознатите ни енергии, ако се опиташ да опознаеш "нещото", в един момент страхът ще си отиде. И ако страхът се замести с любопитство, тази енергия сама ще си отиде, тъй като вече няма да има с какво да се "храни".  :blink:

Благодаря за отговора...
Когато го сънувам се чувствам на пълно в съзнание с изключение, че не мога да помръдна, нито да кажа каквото и да е било. Благодаря за съвета, сега като зная горе-долу какво е, ще се опитам да не се страхувам. Просто не зная на какво се дължат тези сънища, че и се повтарят.. :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 08, 2011, 08:44:48 pm »
"Нещото" от сънищата е някакъв вид енергия, непозната на нас. Може да те парализира и преди да заспиш, т.е. преди да започне фазата на дълбокия сън. В едно такова междинно състояние, когато нито си будна вече, но все още не спиш.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Re: Сънувам кошмари
« Отговор #38 -: Август 14, 2011, 12:57:01 am »
Ето това може да е много полезно за тези, които искат да се научат да контролират "разходката" на душата из астрала:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%CC%EE%ED%F0%EE
Автора ни запознава с техники за съзнателно отделяне на Второто тяло (душата) от физическото тяло. Това отделяне и тези "разходки" в астрала той нарича ОИТ (Опитност извън тялото), а самия астрал - Място II
Забавно е, че на Място II важно е НАМЕРЕНИЕТО, то е равносилно на действие. Помислиш си за нещо и то се случва. С така нареченото Второ тяло само да си помислиш за определено място и се озоваваш там  :blink:. Това не е май много забавно, самия автор много пъти поради разсеяност си мисли за едно вместо друго и се озовава на странни места, губи се.
Всъщност и Робърт Монро учи, както отбеляза Вещичка, по време на ОИТ да се ограждаме със сфера от златна светлина за защита.