Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378252 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Събития и транзити
« Отговор #20 -: Септември 21, 2011, 02:41:21 pm »
рече ли човек да търси катаклизми, инциденти, катастрофи, произшествия и пр, всеки ден ще ги открие и без квадратури:) - за такива неща мен ме устройва източната философия- каквото ни е "писано":)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Септември 21, 2011, 03:28:54 pm »
Откакто Сатурн и Плутон ми "флиртуват" със светилата, все по-често си задавам въпроса "Ако хипотетично приема, че това е последната година от живота ми, как бих искала да я изживея?".
И честно казано, изпадам в противоречие...
От една страна съм наясно, че не бих искала да свърши по начина, по който съм живяла досега, а от друга страна осъзнавам, че нещата, които бих искала да изживея, не зависят само от мен... А да се преодолеят от раз ограниченията, които се градяха през целия ми живот дотук (за които си има причинно-следствени връзки от миналия), ми се струва сизифов труд - тъкмо след продължителни и упорити усилия успяваш да оптимизираш някое от обстоятелствата и веднага ти се стоварват на главата други, не по-малко трудни за преодоляване. Всекиму според звездите и орисията...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #22 -: Септември 21, 2011, 03:36:59 pm »
рече ли човек да търси катаклизми, инциденти, катастрофи, произшествия и пр, всеки ден ще ги открие и без квадратури:) - за такива неща мен ме устройва източната философия- каквото ни е "писано":)

или пък ако реши да е твърде оптимистичен при така изброените от мен наскоро аспекти на тр. Сатурн да се появи настоятелен ухажор с 20 години по-възрастен:)))

извод: и с напъване не става:)))

*

Divna

• 2478
« Отговор #23 -: Септември 21, 2011, 03:42:02 pm »

Ан, нали и западната философия, чрез астрологията казва: Звездите са ни нарисували живота! Фатката е да можем да ги четем обаче.  :-[
Имам един въпрос към теб, а именно: Твоят радикс и радиксите на най-близките ти, успяваш ли да ги "четеш" обективно?
При мен се наслоява една паника и се хвърлям в едни екшън филми с привкус на драматизъм.  :-[ Не мога да се абстрахирам, че това е моят радикс или радиксите на децата ми.  :'(
Мисля, че при много от пишещите тук е същото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Септември 21, 2011, 03:48:47 pm »
Мисля, че при много от пишещите тук е същото.

При мен вече липсва този момент, но през първите няколко години беше така.
Спрямо динамиката на личния си радикс съм необективна, ако не успея да се абстрахирам от очакванията си дадено нещо да се случи по желания от мен начин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #25 -: Септември 21, 2011, 04:32:11 pm »

Откакто Сатурн и Плутон ми "флиртуват" със светилата, все по-често си задавам въпроса "Ако хипотетично приема, че това е последната година от живота ми, как бих искала да я изживея?".
И честно казано, изпадам в противоречие...

Ти знаеш ли, че и аз си задавам подобен въпрос. Понеже човек прекарва 1/3 от живота си в сън, 5-10 години от детството му са несъзнателни, 10-20 години от живота му са старост и често и болести, голяма част от живота си прекарва в градския транспорт, още по-голяма част от живота си прекарва в работа, немалка част прекарва в чистене, готвене, пране, особено ако е жена, отделно прекарва доста време в отглеждане на деца, известно време е болен и не съвсем адекватен, още време, според хороскопа и съдбата е в депресия и други лоши психически състояния, та... колко време от живота си човек прекарва в истинско живеене, в което се чувства наистина щастлив? Година? А колко време е самия себе си, ако изобщо успее да постигне това състояние и да има смелостта да бъде такъв, какъвто му се иска или изобщо да осъзнае, че не е себе си, а просто повтаря модели на поведение на родителите си или пък носи товар на родова карма. Повечето от хората дори не осъзнават, че не са себе си.

А колко са били истински щастливи и свободни през живота си и колко време от живота им е продължило това?

До 25 годишна възраст 1/3 от живота на хората вече е минала. А последните години са старост и болести и при повечето хора, ниска пенсия.

От една страна съм наясно, че не бих искала да свърши по начина, по който съм живяла досега, а от друга страна осъзнавам, че нещата, които бих искала да изживея, не зависят само от мен...

;D

Аз вярвам в доброто бъдеще, което обаче трябва да се извоюва.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Септември 21, 2011, 04:36:06 pm »

А колко са били истински щастливи и свободни през живота си и колко време от живота им е продължило това?

Не повече от няколко месеца, макар че само в сънищата си мога да бъда истински свободна.
Но откакто тежки транзити ме газят, дори в повечето сънища присъстват ограничения и пречки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Септември 21, 2011, 04:51:45 pm »
Лили, Уран не те ли е накарал да преосмислиш наложените отвън отговорности по отношение на четириноги твари? Поривът за свобода не е ли ескалирал достатъчно? Промени във визията?

п.п.При съвпад на тр. Уран с нат. Слънце бях фурия, а при същата констелация мъжът ми е вглъбен. Забелязвам, че и ти си по-мълчалива, но пък може да е от онова мълчание като при  птиците преди буря.

*

AH

• 2201
« Отговор #28 -: Септември 21, 2011, 05:07:22 pm »
или пък ако реши да е твърде оптимистичен при така изброените от мен наскоро аспекти на тр. Сатурн да се появи настоятелен ухажор с 20 години по-възрастен:)))

А, в такъв случай я караш по схемата:“нищо случайно няма“:) – гледаш на общуването като на урок, и се опитваш да си отличничка:))))

*

AH

• 2201
« Отговор #29 -: Септември 21, 2011, 05:09:46 pm »
Имам един въпрос към теб, а именно: Твоят радикс и радиксите на най-близките ти, успяваш ли да ги "четеш" обективно?

След една определена възраст няма кой знае какво да му се случи на човек и вече не търси събития в хороскопа – нито в собствения, нито в на близките си:) – убедил се е, че събитията, които са истински важни, са най-много 3-4 в живота, като две от тях са раждането и смъртта:) освен това се е поопознал достатъчно:)
Просто вярвам в астрологията и не очаквам прогностиката да утвърждава вярата ми:) – и когато на всяко космично състояние гледам  възможната добра и възможната лоша изява, няма как нещо кой знае какво да ме изненада. Освен това, когато всеки ден си поглеждаш хороскопа, знаеш си доста еднозначно бързите транзити какъв ден ти очертават. И тогава интересът ти по-скоро е насочен към това как да провокираш благоприятни изяви и да тушираш негативните:) И ако се случи нещо неочаквано, дори да не е много добро – все пак е интересно:)

А когато човек чака разни неща, иска разни неща, тогава е друго- няма как да е обективен:) И тогава чуждата гледна точка се оказва много важна – тя е коректив – и колкото повече гледни точки, толкова по-добре – човек трябва да е максимално подготвен. В тоя смисъл форумът може да е полезен. От друга страна, следва да си имаме хигиена на общуването:) – няма как да ни е приятно да общуваме с всички хора или пък с много хора и т.н. – в това отношение следва проявим известна предпазливост – „четенето“ на хороскопа трябва  да води до приемане и хармония :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Септември 21, 2011, 05:16:13 pm »
Лили, Уран не те ли е накарал да преосмислиш наложените отвън отговорности по отношение на четириноги твари? Поривът за свобода не е ли ескалирал достатъчно? Промени във визията?

п.п.При съвпад на тр. Уран с нат. Слънце бях фурия, а при същата констелация мъжът ми е вглъбен. Забелязвам, че и ти си по-мълчалива, но пък може да е от онова мълчание като при  птиците преди буря.

Мълчанието ми се дължи повече на текущите сатурнови аспекти, покрай тях и полъхът на Уран едва се усеща, сигурно още не му е дошло времето и ще се усети по-нататък, когато наближи Слънцето.
Но влиянието на урановия квадрат към натална Луна усещам, откакто е навлязъл в знака. Нетърпимостта към ограниченията, повечето от които имат рутинен и битов характер, все повече ескалира. Нося бремето на задълженията, от време на време бълвам порой от думи, но не предприемам крути мерки - те ще дойдат по-нататък, предполагам, когато Уран застане върху Слънцето и го отключи марсов транзит.

Промени във визията няма, освен че окончателно спрях да се боядисвам в по-тъмен цвят и оставих естествения цвят на косата, от миналия септември не съм я третирала с никаква боя. Но това е свързано с бавния растеж и косопада, т.е. е своеобразна мярка за "спасяване" и завръщане към вродената природна даденост.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #31 -: Септември 21, 2011, 05:47:22 pm »

След една определена възраст няма кой знае какво да му се случи на човек и вече не търси събития в хороскопа – нито в собствения, нито в на близките си:) – убедил се е, че събитията, които са истински важни, са най-много 3-4 в живота, като две от тях са раждането и смъртта:) освен това се е поопознал достатъчно:)
Просто вярвам в астрологията и не очаквам прогностиката да утвърждава вярата ми:) – и когато на всяко космично състояние гледам  възможната добра и възможната лоша изява, няма как нещо кой знае какво да ме изненада. Освен това, когато всеки ден си поглеждаш хороскопа, знаеш си доста еднозначно бързите транзити какъв ден ти очертават. И тогава интересът ти по-скоро е насочен към това как да провокираш благоприятни изяви и да тушираш негативните:) И ако се случи нещо неочаквано, дори да не е много добро – все пак е интересно:)

А когато човек чака разни неща, иска разни неща, тогава е друго- няма как да е обективен:) И тогава чуждата гледна точка се оказва много важна – тя е коректив – и колкото повече гледни точки, толкова по-добре – човек трябва да е максимално подготвен. В тоя смисъл форумът може да е полезен. От друга страна, следва да си имаме хигиена на общуването:) – няма как да ни е приятно да общуваме с всички хора или пък с много хора и т.н. – в това отношение следва проявим известна предпазливост – „четенето“ на хороскопа трябва  да води до приемане и хармония :)

Благодаря, Ан!  :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #32 -: Септември 21, 2011, 05:49:10 pm »

А, в такъв случай я караш по схемата:“нищо случайно няма“:) – гледаш на общуването като на урок, и се опитваш да си отличничка:))))

и аз за урока се присетих ;D
и аз харесвам източните, та видях че СЛВ е точен съвпад АС и прогресивна Луна и тя там, та реших да погледна, заради онова със случайностите:
Светила + още 3 планети (лични) в Рак и точен съвпад на нодалната ос с моята ;D ;D
Какви са уроците по Луна и 8 дом?
 ;D

п.п. добре, че е такава разликата, инак  с Лилит съвпад мой АС и Уран точен съвпад Луната в 8 ще е "бягай, обичам те до гроб" ;D
« Последна редакция: Септември 21, 2011, 06:06:41 pm от abroad »

*

AH

• 2201
« Отговор #33 -: Септември 21, 2011, 06:10:23 pm »

и за урока се присетих ;D
и аз харесвам източните, та видях че СЛВ е точен съвпад АС и прогресивна Луна и тя там, та реших да погледна, заради онова със случайностите:
Светила + още 3 планети (лични) в Рак и точен съвпад на нодалната ос с моята ;D ;D
Какви са уроците по Луна и 8 дом?
 ;D

като говорим за Луна и 8-ми дом, нищо не е такова, каквото се казва или се мисли:)

Но обръщаш внимание на най-важното - съответствията - то е като да решаваш кръстословица или да редиш пъзел- колкото повече напредваш, толкова по-лесно става - търси съответствията:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #34 -: Септември 21, 2011, 06:22:41 pm »

като говорим за Луна и 8-ми дом, нищо не е такова, каквото се казва или се мисли:)

Но обръщаш внимание на най-важното - съответствията - то е като да решаваш кръстословица или да редиш пъзел- колкото повече напредваш, толкова по-лесно става - търси съответствията:)

до тук добре, но не напреднах много в отговора ;D

друго да споделя във връзка с транзитите - тр. Сатурн е и в сходяща почти точна квадратура със Слънце в 1 дом (за втори път тази година) - изложиха ме публично (авторитет), при реални предпоставки за похвала ;D
разликата с първия транзит е, че тук запазих хладнокръвие (това не е необичайно) и дори не усетих да ме докосне негативно (странно за мен), а по-голяма част от присъстващите се втурнаха в защита ;D (още по-странно)

*

AH

• 2201
« Отговор #35 -: Септември 21, 2011, 06:36:50 pm »

до тук добре, но не напреднах много в отговора ;D

друго да споделя във връзка с транзитите - тр. Сатурн е и в сходяща почти точна квадратура със Слънце в 1 дом (за втори път тази година) - изложиха ме публично (авторитет), при реални предпоставки за похвала ;D
разликата с първия транзит е, че тук запазих хладнокръвие (това не е необичайно) и дори не усетих да ме докосне негативно (странно за мен), а по-голяма част от присъстващите се втурнаха в защита ;D (още по-странно)

от страни изглежда, че напредваш в съответствията:) - от там- и в отговора:) - усети ли удоволствието от това, че някакъв "удар" е твърде слаб да ти повлияе на състоянието:) - да не викаме дявола като по-силни удари, но то и без това трябва това да са последните акорди за сега на Сатурн:) - при добро желание можем други да намерим, освен ако не решим да си създаваме настроение по тригон  между тр.Сатурн и натален Юпитер:)

така както постфактум подреди пъзела с транзитите, така го подреди и за всичките тия чужди планети в твоя седми дом:)

*

abroad

• 2187
« Отговор #36 -: Септември 21, 2011, 07:02:44 pm »
усети ли удоволствието от това, че някакъв "удар" е твърде слаб да ти повлияе на състоянието:) - да не викаме дявола като по-силни удари, но то и без това трябва това да са последните акорди за сега на Сатурн:) - при добро желание можем други да намерим, освен ако не решим да си създаваме настроение по тригон  между тр.Сатурн и натален Юпитер:)

да призная - направо го усетих като победа ;D
не съм сигурна, че ще съм толкова смела, когато Сатурн настъпи върха на тао-то със съвпада над Уран :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #37 -: Септември 21, 2011, 07:22:11 pm »
усети ли удоволствието от това, че някакъв "удар" е твърде слаб да ти повлияе на състоянието:) - да не викаме дявола като по-силни удари, но то и без това трябва това да са последните акорди за сега на Сатурн:) - при добро желание можем други да намерим, освен ако не решим да си създаваме настроение по тригон  между тр.Сатурн и натален Юпитер:)

да призная - направо го усетих като победа ;D
не съм сигурна, че ще съм толкова смела, когато Сатурн настъпи върха на тао-то със съвпада над Уран :blink:

все повтарям, че не трябва да се хваля - и все същото :33: :33: :33:
току разбрах - всички домашни и най-близки са прихванали нещо...
двама са в болница :angry: :angry:
 :41:

*

AH

• 2201
« Отговор #38 -: Септември 21, 2011, 08:01:36 pm »

още едно съответствие - от където и да го гледаш - длъжни сме пред себе си да имаме грижа за близките си- тая отговорност с напредване на възрастта все по-силно се усеща - и без силни транзити на Сатурн - свиквай. Такъв е животът.

*

abroad

• 2187
« Отговор #39 -: Септември 21, 2011, 08:05:19 pm »
все повтарям, че не трябва да се хваля - и все същото :33: :33: :33:

отдавна наблюдавам тази аномалия при себе си
имаш ли обяснение за нея, АН?
има ли общо със скритата в 8 Луна, например?