Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 378777 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #140 -: Октомври 03, 2011, 02:18:23 am »
Сатурн иска дисциплина и дисциплина! Ако му се бунтуваш ,става още по зле - иска правила на поведение - според знака ,дома и аспектите

*

Asol

• 4140
« Отговор #141 -: Октомври 03, 2011, 08:32:52 am »
Интересен пример за това, че дори и човек да има професионална квалификация за Психолог, когато нещо му липсва, това като гледам не му помага особено.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #142 -: Октомври 03, 2011, 08:35:42 am »
Моя пък Сатурн е бил в 10 дом Везни, когато се разведох!

« Отговор #143 -: Октомври 03, 2011, 09:09:53 am »

в 10 дом ти е У7,в каре към съУ7 Луна и като го е активирал тр.Сатурн,а и транзита му в  10 дом е в каре към оста 1-7,опозе към 4,минал е и през Уран и Венера,пак има връзка
Сатурн- 7, чрез Венера, а и тр.Уран през 4 също ги е активирал
« Последна редакция: Октомври 03, 2011, 09:14:47 am от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #144 -: Октомври 03, 2011, 09:47:58 am »
а ти как разбра кога е дата или по логика? ;D

Това за сатурн и луната ми го казаха тогава още около 10 месеца по рано като причина за нещата, които се случват.

*

Asol

• 4140
« Отговор #145 -: Октомври 03, 2011, 09:58:37 am »

в 10 дом ти е У7,в каре към съУ7 Луна и като го е активирал тр.Сатурн,а и транзита му в  10 дом е в каре към оста 1-7,опозе към 4,минал е и през Уран и Венера,пак има връзка
Сатурн- 7, чрез Венера, а и тр.Уран през 4 също ги е активирал

а ти как разбра кога е дата или по логика? ;D

Това за сатурн и луната ми го казаха тогава още около 10 месеца по рано като причина за нещата, които се случват.

Virgo, мунданната опозиция Уран/Сатурн ти е транзитирала през оста МЦ/ИЦ и съответно е била в аспект и с У7 и с У4. Развела ли си се ? Първия точен аспект е бил в началото на ноември 2008 г.
« Последна редакция: Октомври 03, 2011, 10:07:30 am от Asol »

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #146 -: Октомври 03, 2011, 10:16:51 am »
направо си като ясновидка - точно на 19,11,2008 разбрах за връзката на мъжа си.

« Отговор #147 -: Октомври 03, 2011, 12:10:12 pm »
Интересен пример за това, че дори и човек да има професионална квалификация за Психолог, когато нещо му липсва, това като гледам не му помага особено.
Още когато ме приеха да уча психология, в първи курс една преподавателка ни каза така:
"Не си мислете, че като учите психология, ще може да повлияете на себе си - Един психолог сам на себе си не може да помогне"
Тогава не вярвах в това, но с времето разбрах, че наистина е така, защото всеки човек спрямо себе си е субективен. Аз мога да видя всичко около мен, мога да го анализирирам, което даже понякога е в лоша услуга, но винаги е нужно едно странично мнение, или друга гледна точка, която да е обективна на ситуацията. ;)
Ако няма изход, излез през входа...

*

Stella

• 7765
« Отговор #148 -: Октомври 03, 2011, 12:23:54 pm »

От приятеля си знам (а той е психолог), че има 2 причини да избереш тази професия: или си имал човек с психични проблеми или зависимости в семейството или самият ти се стремиш да намериш отговор на част от проблемите си по този начин. неговата персонална причина е, че баща му имал проблем с алкохола. В момента работи със зависими. Аз започнах да се занимавам с психология (непрофесионално) , за да опозная по-добре човешката психика, когато Плутон транзитираше през 12-тия ми дом и застана на асцендента.

Ако не си роден психолог, няма какво да развиеш у себе си, защото това е дарба. Всичко останало са методи. А когато става дума за самия себе си - едва ли можеш да си бъдеш особено полезен, когато става дума за емпатия и съчувствие от друго човешко същество....И психолозите имат нужда от емпатия.Даже в пъти повече от другите хора, защото те попиват чуждите болки, а тяхната няма кой да изслуша и да разбере.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #149 -: Октомври 03, 2011, 12:26:09 pm »
Да не мислиш,че Сатурн в 8 е голям келепир :blink:
Той там си е в къщи по дом и се развихря - показва на какво е способен
 - като излезе от 8 - тогава ще си почиваш :blink:

Още "по-страшно" е Сатурн в 8-ми дом..
А защо мислиш, че Сатурн си е в къщи в 8-ми дом? В 10-ти си е  в къщи...Осми дом  е дом на Плутон.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #150 -: Октомври 03, 2011, 12:35:19 pm »
Още "по-страшно" е Сатурн в 8-ми дом..
Ох, какво още да очаквам от Сатурн, че май само ядове ми носи ? Уж попадайки отгоре върху натален Плутон е добре аспектиран към натални Слънце, Луна и Нептун? Все си мисля, че може и нещо добро да даде, или поне малко да се смекчи с добри аскети.  :41:
Ако няма изход, излез през входа...

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #151 -: Октомври 03, 2011, 02:24:13 pm »
Още когато ме приеха да уча психология, в първи курс една преподавателка ни каза така:
"Не си мислете, че като учите психология, ще може да повлияете на себе си - Един психолог сам на себе си не може да помогне"
Тогава не вярвах в това, но с времето разбрах, че наистина е така, защото всеки човек спрямо себе си е субективен. Аз мога да видя всичко около мен, мога да го анализирирам, което даже понякога е в лоша услуга, но винаги е нужно едно странично мнение, или друга гледна точка, която да е обективна на ситуацията. ;)

Не съм съгласен с това твърдение ;D . Аз проблеми със самоанализирането нямам и съм размишлявал доста, защо
повечето хора не могат да бъдат обективни спрямо себе си. Основният ми извод е , че липсата на безпристрастност (спрямо себе си и спрямо другите ) се дължи на неспособността да се различава и разграничава влиянието на емоциите и желанията върху мислите. Способността на човек да разпознава чистотата на мислите си , не е константа и тази
способност може да бъде развивана и усъвършенствана.

« Отговор #152 -: Октомври 04, 2011, 01:44:20 pm »

като го гледам сатурна  скоро ще направи савпад с наталния уран който е на 1гр.в скорпион 8 дом.в наталната карта имат аспект по между си 150гр.сатурн е в 5 дом рак а урана 1гр.скорпион 8 дом.питам се какво ли пак ще стане просто не ми се мисли дано да бъде нещо по приемливо като добро защото такава люлка напоследък ме е залюляла че вече едва дишам от трудности.който може да каже какво става при такива транзити и аспект съвпад да пише и евентуално каде ще удари и какви последствия ще последват?
гледай акъла на другите сами да си открият грешките но си върви по-своя път!!!

« Отговор #153 -: Октомври 09, 2011, 04:46:47 pm »
Някой да изкаже опит от транзит Сатурн в съвпад с Марс? От 2 до 19.10 съм в тази помия, засега се държа....Целувки!

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #154 -: Октомври 09, 2011, 05:13:24 pm »
Някой да изкаже опит от транзит Сатурн в съвпад с Марс? От 2 до 19.10 съм в тази помия, засега се държа....Целувки!

Аз все още не съм преживяла този транзит, но го имам по рождение този съвпад.

Какво ти се случва в този период?

« Отговор #155 -: Октомври 09, 2011, 05:18:17 pm »

Аз все още не съм преживяла този транзит, но го имам по рождение този съвпад.

Какво ти се случва в този период?

Да ти кажа, получих фиш от КАТ, бавят ми едни пари вече от 1 месец, а са в банковата сметка, освен това сега до 18.10 чакам отговор за одобрение на проект и ми е доста нервничко. Може да ме отрежат с определени средства,но аз се подготвих психически и го очаквам, което е добре... За друго - здравето ми е леко разклатено,но сега от няколко дена имам подобрение, да чукна на дърво. Това се сещам за момента, а и друго, че излизам по-често с приятели и по поводи.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #156 -: Октомври 09, 2011, 06:28:10 pm »

Да ти кажа, получих фиш от КАТ, бавят ми едни пари вече от 1 месец, а са в банковата сметка, освен това сега до 18.10 чакам отговор за одобрение на проект и ми е доста нервничко. Може да ме отрежат с определени средства,но аз се подготвих психически и го очаквам, което е добре... За друго - здравето ми е леко разклатено,но сега от няколко дена имам подобрение, да чукна на дърво. Това се сещам за момента, а и друго, че излизам по-често с приятели и по поводи.

Чакането е по Сатурн. Той забавя.

Глоба за нарушаване на правилата и обществения ред, който се определя от Сатурн.

Ограничаване по Сатурн.

Проблемите със здравето с нещо хронично ли е свързано? Хроничните заболявания са по Сатурн. Или е свързано с нещо по Марс - синузит, главоболие, травма?

А на теб Марс и Сатурн кои домове ти управляват? Някое от тези да ти управлява 11-ти дом?

« Отговор #157 -: Октомври 09, 2011, 11:52:54 pm »

Да, Сатурн ми е във 11 дом, Марса в 9-ти и във Везни, а Сатурна сега е във Везни  - ха ха ха:))))

Да, за здравето е нещо хронично вече, някакви идеи кога ще намеря подходящ лек?! Какви транзити да чакам? Пф...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #158 -: Октомври 12, 2011, 04:12:28 pm »
...Тъй, днес по пълнолуние  :blink: да споделя ~ гледам транзитите към бъдеща дата и по-специално тези на Сатурн и Юпитер.
В началото на следващата година ще застанат в опозиция и тази опозиция /Сатурн - Юпитер/ прави съвпад с оста асцендент - десцендент в моята карта.
Слагам я по-долу /транзит към дата 21.02.2012г./, като молба с идеи за тълкуване и съвет/и  :blink:
Също знакови са квадратурите на транзитен Сатурн към натален Сатурн и транзитен Плутон към натален Плутон...

...като, че ли предстоят интересни времена  :blink:

Двете планети Сатурн и Юпитер са тези..,които свързваме със социалната сфера...Факта , че това ще се случи на кардинална ос в картата...означава промяна...Възможен е брак....
« Последна редакция: Октомври 12, 2011, 08:12:45 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #159 -: Октомври 13, 2011, 06:17:10 pm »
Вече имаме първия осъден за подбуждане към насилие по Интернет и то във Варна.
Някой от вас сигурно си спомнят, че покрай обидите и скандалите във форума казах, че ще се въведе ред в тази сфера и че това ми е мечтата. Началото е поставено. Не може някой просто така да си обижда в пространството и да се насърчава омразата между хората.