Здравей Гост

Събития и транзити

• 2258 Отговора
  • 379324 Прегледи
Re: Събития и транзити
« Отговор #340 -: Май 28, 2012, 12:38:17 pm »
Времето зависи от движението на въздушните маси. От астрологична гледна точка Меркурий, ако не е основен отговорник, то поне има връзка с въздушните маси като управител на знак от въздушния триплецит. Всъщност всички планети се взимат под внимание и в този дял на астрологията - http://www.skyscript.co.uk/meteorology1.html.

*

Stella

• 7765
« Отговор #341 -: Май 28, 2012, 12:39:39 pm »
"Теперь я коротко остановлюсь на влиянии каждой из планет.
Влияние Солнца зависит от планеты, с которой оно находится в аспекте, хотя, конечно, по сути своей влияние Солнца ясное, жаркое и сухое.
Луна, видимо, действует в качестве собирателя, а также своего рода "разрядника". Она высвобождает, или разряжает, накопившееся влияние планет, когда образует аспекты с ними. Ее сущностное влияние благоприятное (fair), холодное и влажное.
Влияние Нептуна, я думаю, благоприятное, туманное, мглистое, зимой бурное или очень туманное, в зависимости от аспектов, которые он получает.
Влияние Урана бурное, ветреное, дождливое, холодное и изменчивое.
Влияние Сатурна - бурное, дождливое, холодное, а также устойчивое или продолжительное.
Влияние Юпитера ясное, жаркое, сухое, приятное, с грозой после жары, свежее.
Влияние Марса жаркое и сухое, с грозой после жары.
Влияние Венеры мягкое, дождливое, нежное, приятное.
Влияние Меркурия очень ветреное, очень изменчивое, дождливое, зимой бурное.
Таковы отдельные влияния планет в общем, однако вы должны помнить, что эти влияния в значительной степени меняются в зависимости от времени года, то есть когда Солнце входит в каждый из кардинальных знаков - Овен, Рак, Весы и Козерог.
Этим вечером у меня нет времени, чтобы упомянуть все вариации, но как общее правило, весна и лето усиливают влияния в пользу ясной погоды, более высокой температуры и сухости, тогда как осень и зима усиливают влияния, ведущие к пасмурной погоде, низкой температуре и влажности.
Так что Солнце с Юпитером:
Весной вызовет мягкую, приятную, свежую и ясную погоду.
Летом очень ясную, сухую и жаркую, с грозой после периода жары.
Осенью теплую, приятную, ясную и свежую погоду.
Зимой более теплую погоду, чем обычна для этого времени года. В морозный период вызовет легкую оттепель, свежую погоду с легкой облачностью или ясную.
Так что вы всегда должны учитывать время года и вносить соответствующую поправку в свои предсказания.
Я так же уверен в том, что влияние планет управляет всеми изменениями погоды, как и в том, что свет и тепло приходят от Солнца. Просто поразительно наблюдать, как точно ежечасные изменения погоды совпадают с аспектами, образуемыми Луной с различными планетами. "

W.A.Bishop-Culpeper
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #342 -: Май 28, 2012, 12:40:40 pm »
Времето зависи от движението на въздушните маси. От астрологична гледна точка Меркурий, ако не е основен отговорник, то поне има връзка с въздушните маси като управител на знак от въздушния триплецит. Всъщност всички планети се взимат под внимание и в този дял на астрологията - http://www.skyscript.co.uk/meteorology1.html.

Утре ще каже, че тя го е казала, а ти не знаеш нищо. и класиците и те не разбират нищо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #343 -: Май 28, 2012, 12:49:26 pm »

Така е! Но при условие, че към настоящия момент няма аспект на Меркурий към Слънцето....не можем да кажем :МЕРКУРИЙ ВЛЕЗЕ В БЛИЗНАЦИ И НЕ СПРЯ ДА ВАЛИ!

Още повече МЕРКУРИЙ ДАВА КРАТКОТРАЙНИ ВАЛЕЖИ.... ;D

Утре ще каже, че тя го е казала, а ти не знаеш нищо. и класиците и те не разбират нищо.

Аз нищо не казвам...ФОРУМА КАЗВА...Архивите са живи.... ;D

А класиците...не ги бъркай...първо седни и попрочети...после мини един курс...,защото разпилените знания вредят...не само на теб , а и на други.
Доста често, както и Уран...те хващам в откровени лъжи.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #344 -: Май 28, 2012, 01:12:01 pm »
Prognozata za wremeto se prawi po Lnata i 4-ti dom....Merkurij i 3-ti njmat obscho.

При това положение на лаик в този дял на астрологията мога само да вярвам в това, което ми казват и да го вземам едно към едно за чиста монета. Не подхождам така по принцип, а и базирайки се на опита си избягвам да го правя или просто съм по-внимателна и ми е необходимо първо да се запозная с информацията по-обстойно ако имам тази възможност.
За сега предпочитам да следя прогнозата за времето, която правят синоптиците.
« Последна редакция: Май 28, 2012, 01:18:21 pm от Asol »

*

Stella

• 7765
« Отговор #345 -: Май 28, 2012, 01:48:09 pm »
:91:

Говорехме за нерви.... ;D

:haha: Ами недей да се дразниш , какъв е проблема?

*

Марая

• 28287
« Отговор #346 -: Май 28, 2012, 01:52:14 pm »
Prognozata za wremeto se prawi po Lnata i 4-ti dom....Merkurij i 3-ti njmat obscho.

При това положение на лаик в този дял на астрологията мога само да вярвам в това, което ми казват и да го вземам едно към едно за чиста монета. Не подхождам така по принцип, а и базирайки се на опита си избягвам да го правя или просто съм по-внимателна и ми е необходимо първо да се запозная с информацията по-обстойно ако имам тази възможност.
За сега предпочитам да следя прогнозата за времето, която правят синоптиците.

Защо си мислиш,че ми дължиш обяснение? ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #347 -: Май 28, 2012, 02:11:48 pm »
Същото бих могла да те попитам и аз на твоя отговор по-горе, който беше отправен към мен- някой отговаря, друг коментира и обратното. Но причината, за се появи последващата го дискусия беше дали и защо и има ли изобщо отношение Меркурий към прогнозата за времето посредством методите на астрологията, за който се интересува от астрометеорология. Другото е моя поглед към нещата и предпочитания.

*

Марая

• 28287
« Отговор #348 -: Май 28, 2012, 02:18:12 pm »
Всяка планета има отношение..,но не и без аспект към определени оси и светила...
Назад във времето..,ако се върнем и проследим ще разберем...,че не просто меркурий носи дъждове...и то продължителни...
Има карта на пролетно равноденствие, фази на луната...и още много и други неща...Наивно е да се каже Меркурий влезе в Близнаци и носи дъжд.... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #349 -: Май 28, 2012, 02:42:58 pm »
Аз какво съм казала и какво съм си спестила си е моя работа. Но е факт, че го засякох кога влезе в знака и кога заваля. На Спасов ден. Сигурно пИпИрудИтИ са го донесли.
« Последна редакция: Май 28, 2012, 02:50:55 pm от Stella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #350 -: Май 28, 2012, 02:55:53 pm »
Аз какво съм казала и какво съм си спестила си е моя работа. Но е факт, че го засякох кога влезе в знака и кога заваля. Наивницата не съм аз, а този който е зле информиран. Аз знам защо заваля, ама не съм длъжна на тебе да обяснявам. Хайде ти сега обясни на хората как се връзва луната и 4-ти дом с валежите над страната - от Спасов ден насам.  хаха- четвърти дом, хахаха! ;D  :rolf:
Сигурно пИпИрудИтИ са го донесли.

http://astrosite.org/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=5724

Eto tuk edin ot dokazanite astrolozi ALDEBARAN се е опитал да ти обясни някои неща по повод на валежи, време и природни катаклизми.... ;D ПРОЧЕТИ! Но внимателно...

Имам обяснение...защото след картата на ПРОЛЕТНОТО РАВНОДЕНСТВИЕ налагам фазови карти на Луната... ;D

Айде сега , като си толкова добра кажи до кога ще вали? ;D Или не ти стиска.... :P

Аз ще ти кажа...обаче ! Този месец, който идва или юни ще бъде студен и дъждовен...и след като Меркурий излезе от Близнаци...

*

Stella

• 7765
« Отговор #351 -: Май 28, 2012, 02:59:40 pm »
Ама не ми давай уроци ! Аз се уча от други автори. 
Добра или не-оценките ти не са ми нужни.

ТИ КАЖИ! Нали си по-по-най! :haha:
Аз знам, но ще го кажа другаде.

*

Марая

• 28287
« Отговор #352 -: Май 28, 2012, 03:12:52 pm »
Ама не ми давай уроци ! Аз се уча от други автори. 
Добра или не-оценките ти не са ми нужни.

ТИ КАЖИ! Нали си по-по-най! :haha:
Аз знам, но ще го кажа другаде.

Ти нищо не знаеш простичко казано...по отношение на основните неща в астрологията....Ако знаеше едва ли щеше да се изцепиш така....по отношение на Меркурий...

Аз си плащам уроците Небесна...и отдавна не давам безплатни уроци...

Но НОБЛЕС-АЛДЕБАРАН ти е подсказал много неща в темата...ПРОЧЕТИ Я! :mellow: ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #353 -: Май 28, 2012, 03:21:28 pm »
Ми какво ви пречи да направите по една астрологично обоснована прогноза ?!
Сега поразгледах и в нета има подобни прогнози и доста инфо относно астрометеорологията.
Те някои като преподават да не мислите, че не използват информация, която са научили от нета ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #354 -: Май 28, 2012, 03:27:28 pm »
Сега поразгледах и в нета има подобни прогнози и доста инфо относно астрометеорологията.
Те някои като преподават да не мислите, че не използват информация, която са научили от нета ?

Сериозно ли питаш? Аз няма какво да се меря с Марая  :haha:
Тя е "по-по-най". Мене ми е кеф да общувам, не да си меря това-онова.
Сякаш не знаеш.  :haha:

*

Марая

• 28287
« Отговор #355 -: Май 28, 2012, 03:28:38 pm »

Това е чудесно предложение Асол...Аз го приемам... ;D Сега остава и колежката да се съгласи...и би било чудесно...хем практика,хем прогностика...

*

Марая

• 28287
« Отговор #356 -: Май 28, 2012, 03:33:43 pm »
:91:

Говорехме за нерви.... ;D

:haha: Ами недей да се дразниш , какъв е проблема?

Ти крещиш...не аз. ;D
Обаче то ЕГН-то обяснява всичко... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #357 -: Май 28, 2012, 03:46:53 pm »

Сериозно ли питаш? Аз няма какво да се меря с Марая  :haha:
Тя е "по-по-най". Мене ми е кеф да общувам, не да си меря това-онова.
Сякаш не знаеш.  :haha:

Човек може да общува всякъде..,но е важно какво казва и как го казва... :blink:
И аз не го намирам за мерене на атрибути...или знание, а за предизвикателство...в прогностиката и прочита! :blink: ;)

« Отговор #358 -: Юни 04, 2012, 02:28:58 pm »
здравейте, опитвам се да разчета транзитите в картата си и основно ме интересува въпроса за започване на работа в близките месеци. имам транзитен юпитер, който прави тригон с наталната ми венера, която се намира в 10 дом. мисля, че това е добра индиказия за реализиране в работата, но не съм сигурна, че така се тълкува. има ли според вас позитивни аспекти/транзити  в картата ми и виждате ли скоро започване на работа? :blink:

« Отговор #359 -: Юни 04, 2012, 02:51:20 pm »
здравейте, опитвам се да разчета транзитите в картата си и основно ме интересува въпроса за започване на работа в близките месеци. имам транзитен юпитер, който прави тригон с наталната ми венера, която се намира в 10 дом. мисля, че това е добра индиказия за реализиране в работата, но не съм сигурна, че така се тълкува. има ли според вас позитивни аспекти/транзити  в картата ми и виждате ли скоро започване на работа? :blink:

Това са транзитите ти:
-тр.Сатурн секстил Уран
-тр.Уран квадратура Луна
-тр.Уран съвпад сев.възел
-тр.Уран секстил Венера
-тр.Плутон опозиция Луна
-тр.Плутон съвпад Нептун
-тр.Плутон секстил Плутон

Разгледай и този линк,може да ти е от полза. :blink:
http://pims.ucoz.net/dir/predskazatelna/4-3-4